Szerintem a Wisconsin sem rossz (persze Illinois jobb lenne :)), hiszen mi sem azt mondjuk, hogy az EU-ban élünk / születtünk, hanem hogy Magyarországon.
Való igaz, én nem néztem utána, de azért a foci nézettsége messze nagyobb kéne legyen mint bármely terem sporté. A mondanivalóm csak annyi lett volna, hogy a 6-7000 férőhelyes stadion, ami elég kicsinek számít már, messze nem volt kihasználva NB 1-ben játszva se. A lényeg, hogy világosan leírják, hogy a röpi és a kosár élvez priorítást.
És igazoltunk egy jó kis irányítót. És remélem Csorvási jó lesz valamire.
"..a többi terem(medence) sportunk több nézőt vonz mint a foci." Nem a KKK az első, mögötte a Kraczi, a többi rétegsportnál abszolút elhanyagolható a nézőszám, akár Aréna, akár uszoda, látszik az eredményességi támogatásuk kritériumánál. 4.4 táblázatban, Szabados Gábor sportközgazdász tanulmánya alapján: https://kph.kaposvar.hu/eloterjesztesek/et20210623/documents/0101.pdf
"De ezt az Arénát csak egy stabilan első 4-ben játszó kosárlabdacsapat fogja megtölteni."
Mivel a célkitűzés 5-10. hely, középszakasz, és az eredményességi támogatás 1200 főnél-150% ettől sajna egy darabig nem kell tartanunk. Itt a teljes anyag, marketing adatokkal:
Ez mindig érdekes kérdés, van három csapatsportunk a városban, akik már mutattak fel eredményeket, a múltban és a jelenben. Szerintem a vízilabda más tészta, az a világ egyik (vagy a) legerősebb bajnoksága. A Rákóczi utóbbi 6-8 éve elég nagy kudarc, a többi terem(medence) sportunk több nézőt vonz mint a foci. Nem mondom, hogy a kosárlabda nagy eredményeket mutat mostanában, de továbbra is a legtöbb nézőt vonzza egy alsóházi csapattal. Tudom, hogy nem ilyen egyszerű (és ésszerű) a képlet. De ezt az Arénát csak egy stabilan első 4-ben játszó kosárlabdacsapat fogja megtölteni. És nem azért mert lenézném a röpiseket.
"30 játékperc alatt 9,8 pontot és 7,9 lepattanót szerzett - utóbbi statisztikában az alapszakaszban továbbra is a legjobbnak bizonyult az NBI/A-csoportjában szereplő magyar játékosuk közül."
Én nem írnám le Gerit, de kéne neki minimum egy év B csoport.
Talán a többi kissrác itt marad, Arnold, Márk, Bence és Eric is tehetséges, plusz a pécsi akadémián van 3 idősebb kaposvári srác, lehetne eléjük alternativát tenni szerintem. Én nagyon bírnám a helyi srácokat, nem ilyen sehova nem tartozó magyarokkal küszködni.
Szerintem Lazics jól fog választani, meg felépíti a csapatot az alapoktól, jó lesz ez, csak lássuk már az igazolásokat.
Sajnos Geri szerepe nagyon kérdéses ebben a csapatban, sőt ebben a csoportban. Nagyon komoly sérülésből kellene visszatérnie. Alapból sem volt egy villámgyors játékos, de egy ilyen térddel, amit azért óvni kell, még annyira sem lesz gyors. A dobószázaléka sem kimondottan extra, és rengeteget hagyott ki. Sajnálom, mert lett volna benne lehetőség korábban, de nem érzem azt, hogy jövő évben sok szerep hárulna rá. :(
Szerintem vajmi keveset sajnos, és én sem rosszindulatból írom, ahogy Bogdánt sem soha, de őket max edzésen lehet használni, és hát régóta már egyáltalán nem a fiatal tehetség kategóriák, ez az igazság. Talán az újabb, delfineken bemutatott játékosokból lesz valaki, lesznek valakik, akik valóban beválnak majd.
Eszméletlen árak vannak, elég csak Révész zetés igazolására gondolnunk.
Ha Csorvási jön, én akkor is hoznék még magas posztra légióst, mert Roli már jobb padról beszállva, Bogdánt meg nem is értem, még az alsóházi meccseken is gyatra statokat hozott, de Lazicsnak nyilván megvan a maga elképzelése a dolgokról, bízok benne, és érdeklődéssel várom a csapatépítését.
Szekulovics óta, meg előtte is hány éven át Ádám építette, persze hol Monokkal, hol Ivkoval, hol Puskával, hol meg bevallottan egyedül, de ez az átigazolási szezon most mindenképpen új lesz.
Én Csorvásit nem tartom annyira mint amennyibe a "magyarsága" és a rutinja miatt kerül. Ha Roli mellett Beni is használható magasember, akkor én biztos inkább légiósra költenék magas poszton, és Csorvási helyett alacsonyabb posztra Lukát választanám, főleg, hogy onnan Gege kivált ( ő nem akart vagy mi nem akartuk megtartani edzőnek?).
Én nagyon reménykedtem Ivosev visszahozatalában, kár hogy Pécsre ment.
Gondolom Milost, Riverst és Allent mindenki megtartaná. Curry elég jó volt tavasszal, de nem érzem úgy, hogy olyan fontos volt, mint a két bedobónk. Helyette mást is el tudnék képzelni.
A kis előrelépés meg talán 5 légióst jelent, de azt nem tudom eldönteni milyen posztra raknám. Lehet inkább a tavalyi beváltakat magyarokkal kéne megtámogatni jobban. Lazicsnak biztos megvan az elképzelése plusz az ő személye szerintem lehet nyomós indok az igazolásoknál.
Nagyon bízom egy számunkra erős évben. Ha csak lenne egy erős hazai pályánk, ahova senki se jöhet simán győzni, az már félút a magabiztos playoffhoz. Esetleg Rolival mégegyszer négybe jutni...
Igen, igaz. Ezt benéztem :D Akkor 4 légós! Csodálkoztam is miközben írtam, hogy anyagilag még talán megoldható is lenne, hogy ezek az emberek itt legyenek.
Ha Csorvási jön, akkor nem kell kimondottan 5-ös, hanem inkább egy Allen szintű játékos. És inkább igazi 1-es kellene, nem 1-2-es. De ez persze az én véleményem. :)