A Beállítások menüpontban van kiléptetési idő.
Lehet azt kellene állítgatni, nagyobbra.
Lassulás, az szerintem még mindig egy részben fórum motor.
Kisebb részben nemzetközi internet sávszélleség hiány.
China felé egy 28.800 modem is felesleges nem hogy (x)DSL.
Más nekem a www.terminal.hu most éppen intergumi box nem jól jelenik meg.
A forrás jónak tünik, kinél lehet hibát bejelenteni magyarul.
Vagy valaki meg tenné angolul. ;-)
Én szintén más időzónából nyomom (GMT-8), rendszeridő erre van beállítva, de az égvilágon semmi probléma nincs a sem a bejelentkezéssel, sem a postok elküldésével.
Más kérdés, hogy néha öt percbe is beletelik, mire nagynehezen lekecmereg egy oldal. Viszont az lehet a nemzetközi kimenő túlterheltsége, vagy szerverkonfig probléma is.
ez mindenhol igy van :) azaz a kuki ideje ugye x ora, ha nalad nem egyezik meg az ido a szerver idejevel akkor hiba van. Az index teljesen jol kuldi a kukit, GMT-be, csak te ugye nem igazan jo idozonaba voltal. Mas forumokon lehet tobb ideig el a kuki.
Hogy b...a meg az index. Idokozben rajottem hogy telleg ezzel van kapcsolatban. En mas idozonaban vagyok GMT0, igy valamit nem tud szinkronizalni a nyomorult. Ha atrakom magam GMT+1-be (wien,budpest) akkor megjavul. De konyorgom miert igy kellett megcsinalni? Igy most a melo nem okes mert fileszinkronizacional 1 ora eltolodasom van, igy minden fajlt elteronek talal.
Konyorgom mas forumokon miert birtak ezt megoldani?
Na persze minden mas forumon minden muxik, csak az index ilyen (pedig jo sok helyre jarok, es azokon megy minden, az autologin, a password management, stb).
Az a gondom, hogy nem tudok az indexre bejelentkezni. Ha egy hozzaszolast irok az megy, beirom a nevem jelszavam, es benyomom a bejelentkezest. Erre bekerul az irmanyom de be nem jelentkezik. A kovetkezo hozzaszolasnal ugyanez. Raadasul ha kepet akarok berakni az nem megy, vagyis csak addig mig beteszem, mikor elkuldom a hozzaszolast akkor az eltunik minden (a hozzaszolas be sem kerul) es ujra nem vagyok bejelentkezve.
Namarmost mindez XP-alatt (chelloval es dialuppal is), explorerel es operaval is ugyanez.
Netscapeval egy kicsit mas, ott a hozzaszolas irasanal nincs szerkeszt meg kod valasztas (talan mintha kodban lenne fixen). De miutan megirtam es elkuldom ugyanez.
Egyebkent Mozilla 1.7.3 (de az 1.7b is ilyen volt), raadasul melohelyen ua.
Mar engedelyeztem minden cookiet, a biztonsag is minimalison, mi a turot probaljak meg....:((((
Remélem nem nagyon OFF topic.
Én Mozilla Firefox 0.9.3-ot használok egy hete. Windows XP Professionalon.
A problémám a következő, ha alapértelmezett böngészővé varázsolom.
A helyi parancsikonokon hibát ad, de megnyitja.
"A Windows nem találja a(z) 'http://forum.index.hu' fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta -e be a nevét, majd próbálkozzon újra. Fájl kereséséhez kattintson a Start gombra, majd a Keresés pontra."
Ha a sajátgépre mutat a parancsikon akkor megnyítja hibaüzenet nélkül.
annyi tenyleg hiba, hogy az adott tab-ra kellene atugorjon, ha onnan jon 1 ilyen ablak. De mondjuk 99%-ban inkabb user error, persze amit ki kell azert vedetni, ha ki lehet, mert ki az aki 1) felpattano prompt ablakba ir be barmilyen secure infot is?:)
De szerintem ezt hamarosan modositjak, hogy az adott tab-ra atugorjon, a kovetkezo kiadasba.
Szerintem ez is olyan dolog, hogy aki ész nélkül klikkelget, az - akármilyen biztonságos egy szoftver - beleszalad a csapdába. Aki pedig tudja, mit miért csinál, annak eddig sem volt gondja.
De hát ezek meg abból élnek, hogy a kákán is csomót keresnek.
A "szőke nők" pedig ezután is ki fogják tölteni az összes kérdőívet. Ez ellen pedig nincs orvosság... :-)
Mit gondoltok erről? Szerintem vihar egy pohár vízben. Vagy az MS megunta, hogy naponta jelennek meg hatalmas biztonsági rések, ezért kineveznek egy teljesen rendeltetésszerű működést biztonsági résnek a Mozillában?
amit korabban irtak avg, belole van ingyenes verzio, es tenyleg jo, automatikusan is tud frissulni, vagy a beallitas alapjan, szerintem az nyugodtan futhat rezidensen is azert. Sose tudni mikor nezik be a szulok, hogy mit csinalnak ;)) Jaj, Jucika de szep kepernyovedod kuldott ;))))
Köszi, lényegében erről szerettem volna egy véleményt kapni. Sajnos nem vagyok túl sűrűn idehaza, és nem akarnám egy vírusirtó frissítgetésével tölteni az időmet addig, amíg remélem, hogy a szüleim kellő gyanakvással el tudják kerülni a fertőzést.
leszedted elotte a 0.6ost? tehat remelem nem ra telepitetted:) profile-od? probaltd uj profile-al? es mi az hogy lassu?:) history merete? bookmark merete?
ezt nem értem. eddig asszem a 0.6-is firebird-öt használtam, nemrég próbaképp feltettem a 0.9-es firefox-ot és most az 1.0pr-t is, de mindkettő sokkal lassabbnak tűnik nekem, mint a 0.6-os. ez vajon mi miatt lehet? én vagyok hülye, vgay ezt el kell fogadni?
(azért kényszerültem erre, mert hirtelen ez a 0.6-os nem igazán akar igazán duplakattra, meg sehogyan sem, reboot után sem. ezt vajon mi okozhatta?)
nincsenek mozillan kereztul virusok. a levelezon meg plane nem indul el semmi, nem is indulhat, nem olyan a felepitese, mukodese. A mail-be megjeleni kulso kepeket, js kod futtatasat is letilthatod a pref-be, sot ezeket mindenkepp kapcsold is ki. De ha engeded, virus akkor sem kerulhet fel a gepedre onnan, a kulso kep hivatkozas, js futtatas max azt gatolja, hogy a level kuldoje ne szerezzen tudomast arrol, hogy a kuldot spam-jeben szereplo kep, tenylegesen meg is erkezett vkihez.
Nem kellően paranoiás júzer Mozillafélékkel is beszaladhat a csőbe (rákattint valamire, amiről nem tudja, hogy mi, futtatni enged ismeretlen progikat... mellesleg ebbe néha gyakorlottabbak is beleeshetnek), szóval csak telepíts nyugodtan vírusirtót!
Az ingyenesek közül melegen ajánlom a H+BEDV Antivir® Personal Editiont, és/vagy a Grisoft AVG vírusirtót (utóbbit regisztráció után használhatod), de nem árt egy jó tűzfal, pl a ZoneAlarm legegyszerűbb, ingyenes változata se. Fontos, hogy mindezek legyenek rendszeresen karbantartva, frissítve, mert a hamis biztonságérzet még a védtelenségnél is rosszabb tud lenni...
B®
Nézd, hagyjuk a szakzsargont, maradjunk a jelenségszinten!
Letöltök original Win 98 rendszerrel, gyári Microsoft Outlookkal valami férget, elindul a beépített makró, megnyílik a csatolt fájl, oszt nosza, ontom én is a férgeket a nagyvilágba. Ez a féregvírus lényege, nem? Hogy tudatos fölhasználói döntés nélkül is terjed. Szemben a normál vírusokkal, amik esetében a fertőzéshez nekem, saját kezűleg kell megnyitnom a csatolt fájlt.
Namost, arra minden rafinált vírusirtó nékül is képes vagyok, meg a szülők is képesek, hogy eleve gyanúsnak kezeljünk minden csatolt fájlt, különösen egy angol nyelvű üzenetben. Ha viszont van olyan féregvírus, ami a Netscape-Mozilla levelezőrendszerével letöltve is képes automatikusan elindulni, akkor bölcs dolog a vírusvédelmen tűnődni.
Ha meg egy rosszul kiválasztott WEB-oldalra kattintva minden levelezés nélkül is kaphatok férgeket, akkor végképp ideje ezen tűnődni. Lényegében erre vagyok kíváncsi. Az emberi hülyeségtől eltekintve mennyire veszélyesek a vírusok a Mozillán keresztül?
mozilla nem futtat magatol semmit, de olyan fergek sincsenek amelyek tudnanak :) max ha letoltod es futtatod, vagy megnyitod ugy, hogy elinduljon automatice plugin hatasara.
Az egész vírus-téma nem izgatott addig, amíg emberi hülyeség is kellett egy vírus aktiválásához, tudniillik egy vírusos csatolt fájl elindítása. Arra ugyanis magam is képesnek bizonyultam, másokat is rá tudtam dumálni, hogy csatolt fájlt csak akkor nézzen meg, ha
- személyesen ismert fölhasználó
- saját szavaival, ékes magyar nyelven fölszólítja erre, és röviden elmondja, mi van a cuccban.
Elismerem, hogy egy rendszergazdinak nagy probléma lehet több száz fölhasználónak elmagyarázni ezeket a szabálokat, dehát én nem vagyok rendszergazdi.
Ideges lettem viszont a féregvírusoktól, amelyek tehát emberi hülyeség nélkül is elindulnak, csak mert az IE letölti őket. Elsődleges kérdésem tehát az, hogy ismertek-e olyan féregvírust, amely a Mozillával letöltve magától aktivizálódik?
No, akkor átjövök ide, Windows alá a kérdésemmel. Linux alatt nem szerettétek.
Bocsánat, hogy egy teljesen amatőr kérdést fogok föltenni. Jól kiszolgált hálózati internetfölhasználó volnék rendszergazdival, meg minden. Most viszont az a nagy föladatom támadt, hogy apám gépén kell egy használható Internet-hozzáférést telepíteni. A szülők csak néhány WEB-oldalra kíváncsiak - árfolyamok, adóhivatal, joxabályok, ilyesmi, emilezni nem szeretnek.
Namost. A Mozillát sikeresen telepítettem, a telefonos kapcsolatot aktivizáltam, mint a mellékelt ábra mutatja. A kérdés, ami izgat, hogy mindez mennyire biztonságos?
Milyen tűzfalat, vagy vírusvédelmet kellene mindemellé odatenni, hogy a szülőket ne árasszák el vírusokkal? Arra azért rá tudom őket dumálni, hogy ne nyissanak meg mindenféle csatolt fájlokat, meg tényleg nem is emileznek gyakorlatilag. Viszont a féregtámadásokról én sem sokat tudok.
Alapvetően a gépen telepítve van egy Win 98, a megfelelő Office, meg a Mozilla, oszt annyi. Annyit magamtól is tudni vélek, hogy az IE-t jobb hanyagolni.
És hogy lehet kitenni az "új lap" gombot a fülek sávjára, mert én meg erre nem bírok rájönni! Az eszköztárra sikerült, de a Mozillához szokott kezem nem ott keresi...