Keresés

Részletes keresés

peterakiss Creative Commons License 2004.06.23 0 0 229
"... hoztak egy olyan pasit ázsiából..."

Valószínüleg Fairbarn alezredes. Sanghaiban volt rend?r a nemzetközi városrészben, és ö tanitotta a különleges alakulatokat mindenféle pusztakezes harceljárásokra.

Nem nagy ügy a SA pisztolyt felhúzni, miközben a tokból a cél felé emeled - de biztos, hogy lassítja a mozgást és az els? lövésnél (ami pedig a legfontosabb) bizonytalan lesz a fogás.

Egyébként tök fölösleges gyakorlat. A britek két Browning típust használtak: az m1911a1-et (vagy .45 vagy .455 ürméretben) és a Hi-Powert (azt még mindig rendszerben tartják). Mindkettöt teljes biztonsággal hordhatod felhúzott kakassal és betolt biztosítóval. A Hi-Power biztosítója elég kicsi és nehezen jár, de még mindig jobb, mint közvetlenül a lövés elött a kakassal mogyorózni. Persze a balkezeseknek fel van adva a lecke.

Norinco a TT-t nem egyenruhás kuncsaftoknak gyártja, hanem az USA civil piacra: olcsó, megbízható. FÉG is gyártott az USA piacra. A különbség az, hogy Norinco egy tucat fegyverrel van jelen, plusz olcsó löszerrel, plusz mindenféle egyéb termékkel. A FÉG meg talán három közel egyforma pisztollyal. Most egyébként Norinco is bajban van az USA-ban: G W Bush tavaly ilyenkor két éves behozatali tilalmat rendelt el a Norinco termékekre, mert a cég rakéta alaktrészeket szállított Iránnak.

Előzmény: Törölt nick (216)
belic Creative Commons License 2004.06.23 0 0 228
Hello!

Ki fogja kielégíteni a Magyar Köztársaság szükségleteit?

Legrosszabb esetben az, aki USA-et is: Olaszorszag. Jobb esetben Csehorszag, vagy Nemetorszag.

Bel

Előzmény: Törölt nick (227)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.23 0 0 227
"Hivatalos helyekrol szaramzo informacio szerint kb. 3 hete befelyeztek a fegyvergyartasi tevekenyseget, meg az aramot is kikapcsoltak."

Ki fogja kielégíteni a Magyar Köztársaság szükségleteit?

Előzmény: gvass1 (222)
hunserv Creative Commons License 2004.06.23 0 0 226
Bakker... Gvass, nem tudsz valakit aki kozel lehet a tuzhoz? egy-ket kovacsgep meg valami huzagolo jol jonne... Gondolom a hagyomanyos szerszamgepeket nem olvasztjak be, jo penzert el tudjak adni, de ilyenek, mint huzagoloszerszamok, hideglovacsologepek.. hmmm, anyagarban atveszem oket, meg el is megyek ertuk :)
Előzmény: gvass1 (225)
gvass1 Creative Commons License 2004.06.23 0 0 225
"Gvass, nem tudod veletlenul, hogy a gepekkel/szerszamokkal mi leszen? vagy mar elkapkodtak oket? jol jonne nekem par kacat :) tudnam mikent hasznositani oket, mondjuk szintugy fegyvergyartasosdira..."

Nem tudom mi lett veluk, de nem hiszem, hogy fegyvergyartasra eladjak oket. Imho megy a kohoba inkabb.

Ha megnezed, hogy melyik politikai iranyzathoz va kozel a vasarlo/megszunteto ceg, akkor jol lathatod, hogy ez nem csak gazdasagi dontes volt...

Előzmény: hunserv (224)
hunserv Creative Commons License 2004.06.23 0 0 224
Gvass, nem tudod veletlenul, hogy a gepekkel/szerszamokkal mi leszen? vagy mar elkapkodtak oket? jol jonne nekem par kacat :) tudnam mikent hasznositani oket, mondjuk szintugy fegyvergyartasosdira...
hunserv Creative Commons License 2004.06.23 0 0 223
Hoppa, errol viszont nem tudtam... Erdekes viszont, hogy par honapja meg konstruktoroket meg mernokoket kerestek felvetelre...
Előzmény: gvass1 (222)
gvass1 Creative Commons License 2004.06.23 0 0 222
"De attol meg gyartanak ezt-azt, meg dolgoznak is ott "

Hivatalos helyekrol szaramzo informacio szerint kb. 3 hete befelyeztek a fegyvergyartasi tevekenyseget, meg az aramot is kikapcsoltak.

Nem veletlen, hogy meg a Lofegyvervizsgalo hivatal is elkoltozott.

Előzmény: hunserv (221)
hunserv Creative Commons License 2004.06.23 0 0 221
Nem szunt meg, csak megvasarolta valami gyogyszergyarto ceg. De attol meg gyartanak ezt-azt, meg dolgoznak is ott emberek. Persze elegge elcseszett egy hely, oskovuletek a fomuftik, meg az emailt sem ismerik, kisse foldhozragadt tasulat.

"A cég több éve húzódó privatizációja 2003. év májusában befejeződött, 100 %-ban magyar tulajdonos, a FÚZIÓ-PHARMA Rt. tulajdonába került és tevékenységét tovább folytatja."

Fenti idezet a feg honlapjarol vala.

Player11 Creative Commons License 2004.06.23 0 0 220
Télleg megszűnt a FÉG ? És most már végleg?Hát garancia eddig se nagyon volt a nemlétező minőségre.
Akkor már nem adom le a problémás GRPK-9-et,lassan múzeális értéke lesz!
Előzmény: gvass1 (217)
gvass1 Creative Commons License 2004.06.23 0 0 219
"Akkor a TT fölöt eljárt az idő?"

Sajnos igen, ma mar a tuzkeszen biztonsagosan viselhetoseg alapkovetelmeny.
A reteszelese es a reszleges szetszerelese sem mondhato ma mar egyszerunek, ha pl. egy Glockhoz viszonyitod.

Előzmény: Törölt nick (218)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.22 0 0 218
Akkor a TT fölöt eljárt az idő?Neki Már nem terem babér?Hiába új lőszer vagy reteszelés vagy egyébb upgrade?
Előzmény: gvass1 (217)
gvass1 Creative Commons License 2004.06.22 0 0 217
"neken kevés fogalmam van a TT szerkezetéről.Lehet,egy HK P9 szerű szánakasztó-felhúzó kar nem illeszthető a szerkezetbe"

Hat, nem nagyon.
Tekintve, hogy pont az a szep a TT-ben, hogy a komplett elsutoszerkezet egyetlen mozdulattal felfele kikaphato.

De amugy imho semmi baj nincs a P9R-rel, csak eppen nem volt minosegbiztositas a mar megszunt gyartonal.

Muszakilag imho semmi szegyenkeznivaloja nem lenne 8egy jol mukodonek) a (broaafff) Beretta M92FS-hez kepest. (talan a ketkezes biztositokar, de az konnyen megoldhato lenne).

Előzmény: Törölt nick (216)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.22 0 0 216
Nem lett volna jobb,ha a HM nem a P9RC-t rendszeresíti,hanem előveszik a Tokagypt-ot.Kicsit leporolják,kétsoros tárra módosítják (de miattam lehet,hogy már akkor olyan volt,a TT-30 meg TT-33 tárja az biztos egysoros volt),a reteszelést Browning III-ra fejlesztik.Nem elég egy hadipisztolynak ha csak SA de olyan megbízható mint egy TT?Egyszer vagy a Discovery Channel vagy a Spectrum adott egy dokumentumfilmet a II világháboruról.A Brittek hoztak egy olyan pasit ázsiából aki talán (talán nem) Hong Kong-ban volt rendőr,megtanult SA pisztolyt (szerintem M1911A1) úgy előkapni,hogy a kakast közben felhúzza és rögtön lő.Úgy emlékszem lőkiképzője volt a SOE-nak (Special Operations Executive) meg az SAS-nek (Special Air Service).De a felhúzás megkönnyítésére lehetne azt csinálni mint a HK a P9-esén.A szánakasztóval egyben felhúzni a kakast.Miután valaki előkapja a pisztolyt és célra emeli csak van annyi idő,hogy felhúzza egy kézreálló szánakasztóval (ezt most olyan mondja,aki még nem használt pisztolyt).Mondjuk neken kevés fogalmam van a TT szerkezetéről.Lehet,egy HK P9 szerű szánakasztó-felhúzó kar nem illeszthető a szerkezetbe.Aztán szárazon gyakorolni semmibe se kerül.Bár a TT azt hiszem könnyen elsül ha leesik,ma már kellene valamit csinálni az ütőszeggel,ne tudjon csak úgy izegni-mozogni.De a Norinco-nak megéri 9x19-es TT klónt gyártani a FÉG-nek miért nem?Akkor,ha háborúba kéne menni ki szeretne egy 9x19-es TT klónt?
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.20 0 0 215
Magamat javítom ki.

"A forgózár a lövés után az elfordulás közben kicsit hátra mozdul (primary extraction) akár az FN FAL-nál"
Nos,ez az FNC.

Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.19 0 0 214
Ennek a félöríves 100-as tárnak a szórást is rontania kell,nem?A csőtokolatnál támaszkodik fel.
Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.19 0 0 213
A büntetőszázadokban ilyet használnának.Vagy a Schwarczi meg a Rambó könyörögne érte.Akkor talán ténylek úgy lőnének le 50 embert,hogy nem cserélnek tárat.

A wincsim (most a háttértárolóra gondolok) elég hangos.Ciklikussan ad furcsa hangot.Tálán elhagyja a
neki kijelölt forgástengelyt?Ez annak a jele,hogy a végét járja?

Előzmény: gvass1 (212)
gvass1 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 212
"136 lőszer fér be."

Meg egy apro tenyezo. Egy 7,62x39 mm loszer tomege kb. 15 gramm. Ezt szorozd fel 136-tal:2040 gramm, csak a loszer tomege, es ehhez jon meg a vaskos tare. ja, es ennek a sulypontja ugye folyamtosan valtozik...

Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.18 0 0 211
A http://kalashnikov.guns.ru/models/ka202.html azt írja,ebbe 100 lőszer fér.

Végeztem számításokat arról,milyen is lenne egy helikális tár M43-as lőszerre.Ha a tár hasznos része,ahol a lőszer van (rugó nélkül) 360 mm hosszú,az átmérője 80 mm (a valóságban picit nagyobb lenne),a pálya 60 mm-en fordul 360fok-ot (a helikális pálya üteme 60mm) és a pálya 13fok 26perc-et emelkedik akkor 136 lőszer fér be.Ekkor a lőszerek egy sorban követik egymást (például a Caliconál nem egy sorban) .Nem véletlen,hogy nem használnak helikális tárat gépkarabélyon.Az a 80 mm elég sok átmérőnek.Talán még egy alsó tárnak is.Megcsináltam egy modellt papírból (egy papírcső két A4-es lapból),egy átlagos ujjú ember még éppen átéri egy kézzel.Akkora,mint azok a műanyag 2-2.5 Literes flakonok,amikben olcsó üdítőt (mangó;málna;stb) árulnak.

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.18 0 0 210
unguided Creative Commons License 2004.06.15 0 0 208
Ahh, és még valami: Úgy emlékszem az NSZK a G3 leváltására a G11-et szemelte ki, és csak az ország-egyesítés költségei miatt ejtették.
Előzmény: unguided (207)
unguided Creative Commons License 2004.06.15 0 0 207
gvass1
"Ezt honnan veszed, talan lottel vele?:-))"

Nem Én. Amiket olvastam a fejlesztéséröl, az alapján gondolom. Az L85-nél csak jobb lehet. :))

"Mert szerintem egyebkent keves gyakorlati harci tapasztalat alapjan szuletett szakirodalom van rola:-))"

Gondolom azért a trial-ok során azért elég sok ismeret gyülik össze. A G11-nél sem az elsö változatokról beszélünk, nemde? :)

"Szoval en nem ketlem, hogy a HK ezt allitja, de a G36 meg mukodik Afganisztanban..."

A G11-röl is ezt állították, csak azt nem rendszeresítették. A rendszeresítésnél mindkét típusnál ugyanannyi kiindulóadat állt a rendelkezésükre. A G36 mellett a kipróbált AR18-as szerkezet, a szabványos löszer, és az ára szólt. Viszont a G11-et tudtommal nem amiatt dobták, mert használhatatlan, vagy megbízhatatlan lett volna. Eléggé sokat gyumázták a HK-nál,mire kész lett. Benne van az agyuk rendesen. :))

Előzmény: gvass1 (205)
hunserv Creative Commons License 2004.06.15 0 0 206
??? Merrefele? Gvass, miket tucc' a G11 hibáiról? Kivele!!!
Előzmény: gvass1 (205)
gvass1 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 205
"Az a "kehe", hogy pénzt kéne belenyomni. Mármint a rendszeresítésébe. Mert egyébként az utolsó változat már érett konstrukció."

Ezt honnan veszed, talan lottel vele?:-))

Mert szerintem egyebkent keves gyakorlati harci tapasztalat alapjan szuletett szakirodalom van rola:-))

Szoval en nem ketlem, hogy a HK ezt allitja, de a G36 meg mukodik Afganisztanban...

Előzmény: unguided (204)
unguided Creative Commons License 2004.06.15 0 0 204
hunserv
" lehet, hogy van egy két kehe a G11ben, ami miatt nem nyomnak bele több pénzt..."

Az a "kehe", hogy pénzt kéne belenyomni. Mármint a rendszeresítésébe. Mert egyébként az utolsó változat már érett konstrukció.

Előzmény: hunserv (203)
hunserv Creative Commons License 2004.06.15 0 0 203
Jah, igazán csinálhatnának legalább az oroszok ilyesmit :) Aztán lehet, hogy van egy két kehe a G11ben, ami miatt nem nyomnak bele több pénzt...
Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.15 0 0 202
Amikor a NATO vizsgálni kezdte a hüvely néküli lőszer ötletét ez a Szovjetúniót nem sarkallta hasonlóra?Legalább a HK G11 technológia megszerzésére?
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.14 0 0 201
unguided
Ez nekem új. Eddig úgy tudtam egy sima 90 fokos vájaton lecsúszva fordulnak el a löszerek. Mellesleg az általad belinkelt egyik lap alján is ez olvasható.

És a kindertojást se a husvéti nyiszi tojja.Jobb később mint soha.Mármint megtudni.Ezt akkor jól elcsesztem.Van mit tanulnom angolból.

Előzmény: unguided (199)
hunserv Creative Commons License 2004.06.14 0 0 200
Tárcsaszerűség a G11-ben van, de az nem ideoda, hanem körbekarikára forog...
unguided Creative Commons License 2004.06.14 0 0 199
Daf11
" a tár tartalmaz egy tárcsát ami 90 fokot fordít a lőszeren.Ezért a tárcsa gyorsan csinál +90 és -90 fokos elfordulást."

Ez nekem új. Eddig úgy tudtam egy sima 90 fokos vájaton lecsúszva fordulnak el a löszerek. Mellesleg az általad belinkelt egyik lap alján is ez olvasható. (http://palpatine.chez.tiscali.fr/Warfare/Perso/P90/P90.html)

Előzmény: Törölt nick (193)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!