Ha a gombád tuti jó és a ventilátorok a hozzá tartozó relék is akkor vagy a bitron vagy a vezetékek. Törve volt esetleg amitől az ehhez tartozó vezetékek sérülhettek? Van még egy kör alakú csatlakozó ami ehhez tartozik, ha szemben állsz az autóval akkor az akkumulátor mellett jobbra olyan kerek csatit keress mint az ajtó átvezetőknél van, lehet ott is kontakt hiba. És ha minden vezeték és csatlakozás és gomba jó akkor bitron.
Megoldódott a hiba: még egyszer tüzetesebben átnéztem az üzemanyag csöveket, és ki volt repedve az üzemanyagszűrő-ház és az adagoló közötti csőszakasz, könnyezett a repedés mentén a gázolaj és egy másik, visszatérő ágon lévő csőszakasz is ki volt repedezve (igaz, az még nem szivárgott)! Kicseréltem az érintett csöveket, és eddig - lekopogom - normálisan indul az autó!
Gyujtas nélkül le föl dugdosgattam a Barna csatit a hőgombára, semmi, pedig kicseréltem
Gyujtas nélkül csati le , gyujtas rá(indítás nélkül) akkor mind a kettő ventilátor elindult, gyujtas le és akkor lassú fordulaton kb 5 percig még ment a ventilátor
Van egy 1.8 16v szelepes 406-os autóm, ami hidegen nagyon szépen , csendesen egyenletesen jár, de ahogy 90 fok körüli hőmérsékletet eléri. akkor elkezd kopogni a hengerfej felől. 5-40 total motorolaj van benne,
Esetleg valakinek hasonló tapasztalata. és mi volt a megoldás?
Köszönöm ez a könyv nekem is megvan ez alapján szerelek én is csak az enyém 1.8 16V 96-os évjárat nekem úgy helyezkednek el a gombák mint a képen a termosztát házban egymás alatt a mind 3. Jól eldugták a harmadikat ha jól látom a blokkba egyenesen. Nem lesz könnyű a csere. Ennek nem szabadna testre zárnia mert ez sem kapcsol hanem ez is termisztor.
Honnét lehetne megtudni, hogy van-e mögötte hűtővíz, vagy nincs. A facebook csoportban nem tudják? (Képek össze vissza forgatva készültek, mert nehéz még belátni is oda. Annyira eldugott helyen van a gomba.)
Ha az a hűtőrenszerhez tartozik akkor a hűtőfolyadék fog folyni de ha gyorsan végrehajtható a csere nem folyik el sok annyit lehet pótolni. Közelebbi képet kérhetek róla? Nekem pl. egymás mellett van a 3 gomba a termosztát házban.
Elvileg gomba tüske felől gomba háza felé nem szabadna ellenállást mérned mert az olyan elven működik mint a barna csak asszem ez nem ptc hanem ntc. Az enyémen a zöld gombánál test azaz a gomba háza felé nincs ellenállás, tüskék között pedig nem tudtam mérni mert nincs annyi helyem hogy mindkét mérőzsinórt odadugjam a tüskékhez. :)
Ezek szerint rossz a gombád mert Te a tüskéktől test felé mértél ellenállást.
(Miről ismered fel a mérgesgombát? Földhözbassza a kalapját.)