Eredetileg Lonci volt a tervezett beceneve. : ))) Csak aztán elmaradt... Köszönöm az ötleteket, ha van még, örülök neki, a végén meg megmutatom az összeset Violának, és választ. : )))
Van egy Veronika nevű barátnőm, akit Vicusnak becézünk, szóval a Vica-változatok "foglaltak". Sajnos. Mert amúgy nekem is tetszik a Vica, az Éva is nagyon-nagyon.
Hat en lehet Lolaznam is :) (ami eredetileg valoban becenev es a Manuelae a spanyoloknal... aztan kesobb lett onalosult nev, legalabbis odahza tudom, hogy hasznaljak... spanyoloknal tovabbra is becenev inkabb, ha nem tevedek)
Viola lányomnak becenév igénye lett, valakinek valami tippje? Ki kellett keresni az utónévtárból a Viola beceneveket, de annyira... Hát elmondom: Vilcsi, Vili, Viol, Violka. Nincsen stabil beceneve. Mindig mást mondok. Illetve régebben sose becéztük a nevét sehogy, Viola volt, max. Violácska. Mostanában szokott lenni Violanta, Jolanda, Violetta, Violina. De valahogy ezek is csak becézgetések, nem becenevek. Olivér fiamnak ott van a Lió, Rózsának Ró meg Rozella, de mi legyen Violával?
nem néztem utána, de szerintem a Ju(ú)dás inkább görögös változat, a latin szerintem arrafelé abszolút a háttérbe szorult a görög mellett. Meg az -a végű főneveket vidáman lehet ragozni latinul. (pl familia, lingua, Claudia stb)
Van egy ismerősöm, akinek a születésénél fiúra készültek a szülők, lánynév nem volt választva, csak a Lajos. Mikor kiderült, hogy Lajos nem lehet a bébi, akkor az anyukája kitalálta, hogy akkor legyen Anna. Aztán azt, hogy legyen Mária. Aztán azt, hogy legyen Annamária. Végül Annamária Mónika lett. Egy háromszótagos vezetéknévhez. Na, ez nem tervezett név. : )))
Jól hangzik. Egység. A vezetéknévvel. : ))) Plussz egy másik keresztnévvel. : ))) Vagy pl. testvérpár, és valami nagyon jellegzetes módon rokon a két név, amit adtak nekik.