Egy kis segítségre lenne szükségem, tanács formájában.
A műszerfal világítás kekeckedik, de valószínűleg nem az izzó ment tönkre, mert felvillan mikor nyitom/zárom az autót, de egyébként nem világít. Tudnátok ötletet mondani?
A tükörlap fűthető, ezért lehet hogy a hőérzékelő közel került hozzá. A tükörlap bepattintható műanyag keretben van, próbáld meg óvatosan kivenni, akkor láthatod hogy mi lehet a hiba.
Azt vettem észre, hogy egy ideje a külső hőmérő, ami ugye a jobb tükörbe van beépítve kb. 12 fokkal többet mutat a valós értéknél. Elvileg gyárilag beépített hőmérőről van szó (2002.12. havi autó). Valaki nem tudja, mit lehetne csinálni, megnézni, hátha sikerül megjavítani?
Próbáltam rákeresni, de csak utólagos beszerelésről szól szinte minden témába vágó hozzászólás.
Szia. Én se tudtam szerezni csak bontóból. A pillangószelep alatti tömítés nem baj ha lazán tartja, amikor elinditod a motort akkora vákum keletkezik hogy leszivja a tömítésre a szelepet. Plusz még a csavarok is fogják.
A légszűrőház alján van egy tömítés, ami a fojtószelepre megy rá, nagyon szakadt állapotban van, kicserélném. Sehol sem találtam, hol lehet ilyet venni és mi a pontos neve? Sehol sem találtam...
Az normális, hogy a fojtószelepházat tök könnyen ki lehet emelni? Fojtószelepház alján levő tömítésnek nem kellene jobban tartania? Ezt is cserélnem kellene?
Szia! Utolsó kérdésedre : én 158cm vagyok és igen, nekem segít a magasság állítás a kilátásban. Ha én vezetek az első, hogy beülés után az ülést fel, aztán igazítom a pedálokhoz előre. Nem sokat emel de az pont elég, hogy jól / jobban lássak. Kiszálláskor csak hátra tolom az ülést, a leengedés párom dolga mert az én súlyom kevés hozzá :)
Olyan kérdésem lenne, hogy ha nem adom rá az utastér ventillátort, csak a menetszél nyomja be a levegőt enyhe olajszagot érezni. Motortérben csak a szelepfedélnél látni pici olajpárát. Okozhatja csak ez a kellemetlen szagot?
kiindulva abból, hogy a jobb ülés nem állítható magasságú és a sofőr ülés meg inkabb csak lejjeb sűlyeszthető, inkább ülésalacsonyítónak nevezném a szerkezetet mint magasítónak :-) Szóval ha alacsony a normál ülés lehet, hogy a változtatható magasságú üléssel nem érsz semmit...
Elviekben igen, mert a sinre ugyanugy felmegy,... Nekem ülés magasitas van bent de nem hasznalom mert 183 cm hez es a feleségem 176cm nem kell sőt inkább hátrány....
Szia ha kicseréled az ülést akkor kb 10cm nyersz vel, viszont kérdés a pedálok elérése. Csak a légzsákot kell csatlakoztatni. Oldal legzsákos ülés nem jó neked mert a csati nem olyan. Aksit előtte vedd le mindenképpen.
köszi előszőr is a buta válaszokat,azt kell hogy mondjam ahogy öregszik a thalia(2002. 8v benzin) úgy egyre jobban becsülöm.
Hát igen a kora miatt, másrészt az évek alapján azt kell hogy mondjam nagyon durva gondja nem volt igaz nincs benne még sok,130e km...
gyárilag nem állítható magasságú vezetőüléssel került megvételre.
Az a kérdés, hogy ha a gyári vezetőülést kicseréltetem olyan gyárira amin állítható a vezetőülés magasság akkor az úgy fog müködni? vagy ehhez más is kell, és inkább felejtsem el mert macera,+pénz,stb?
(nyilván csak bontott játszik, vagy más utángyártott új ülés?)
illetve az az ide vonatkozó kérdés, hogy ő 156cm, ha ülésmagasságállítás lehetséges lenne a thalián a fenti módok egyikén, az segítene e a jobb kilátásban neki, nyerne e vele egyáltalán valamit?
Szia! Ez jó hír, mert nem kell szétszedni vagy mostani a radiátort. Akkor valószínű, hogy a csappantyú rossz állásban van. Ezt legegyszerübben a ventilátorbox eltávolításával latod majd. Akkor kell forgatni a gombot és látod mozogni a csappantyút. Ha nem látod a radiátort akkor zárva van a csappantyú. Gumi tömítés lesza két oldalán ha jól emlékszem.
Ma volt időm átnézni a fűtést. A vízcsövek egyformán melegek. A ventilátor max fordulaton rendesen nyomja a levegőt. A radiátorhoz nem tudtam hozzáférni, ahhoz több idő kell, de már csak ott lehet a probléma.
Ami még eszembe jutott habár Renault 19 es fórumon olvastam de ide is jól jön. Ha minden oké akkor lehet a következő is. A radiátorod megtelt porral a lameláknál ezért kevés hőt tud leadni. Ha kiveszed az ablak alatti ventilátorboxot akkor hozzáférsz a radiátorhoz sűrítettlevegővel ki kell fújni. Az el haladó levegő kevesebb hőt tud kivenni a radiátorból ha nincsen meg a hő leadó felülete. Mivrl a tiéd nem Pollenszurős, tehát semilyen szűrő nincsen benne mert a faleveleket is behordja ígybtobb por ülhet a radiátorba.
Majdnem. Amivel a hőfokot állítod azegy csappantyút állít a befujt levegő utját állítja, mindenképpen a kabinba megy a levegő, a csappantyú a radiátort takarja el, teljesen vagy részlegesen. Így tudod szabályozni a befujt levegőt. Azaz igy keveri a meleg ill a hideg levegőt. A belső ill külső levegőt azt egy másik szelep állítja. De a tiedbe nincsen ilyen. Amikor belső keringetésre kapcsolod akkor nemes egyszerűséggel agy mikró kapcsoló kikapcsolja a ventilátort. Az enyémbe már raktak külső belső szelep vezérlést.
Köszönöm az információt. Akkor ezek szerint az a gomb, ami a meleg levegőt szabályozza, a levegő irányát állítja, vagy a szabadba, vagy az utastérbe? Jól gondolom?
A fűttőradiátorod a Kisköre van rátéve fixen. Nincsen csap rajta állandóan megy a meleg víz a radiátoron. A boxba lévő csappantyúk csak azt állítják hogy átmenjen rajta a levegő vagy ne. Ezért kell megnézni hogy forró e a visszatérő ág. Ha mem forró akkor dugulás van. Kb ugyanannyinak kell lennie mint a bemenőnek. Autó bemelegit es a két radiáror csövet fogd meg ha egyforma meleg akkor okés a radiátor, ventilátor kapcsold le, hogy ne hűtse. Ha nem egyforma akkor dugulás van. Ha egyforma meleg akkor a csappantyú nem nyit ki teljesen, lehet elugrott a fogaskerék. Muszály megbontani.
Köszönöm, azt megtaláltam. Még nem volt lehetőségem leellenőrizni, de az lesz az első. amit megteszek. A levegő átáramlik a radiátoron, mert volt hogy meleget fújt a ventilátor. Igaz, akkor sem volt nagyon meleg, inkább langyos. Azt még nem sikerült kiderítenem hogy a vizet nyitja-e rendesen az a kar, amit a fűtésgomb mozgat. Ha kicsit jobb idő lesz, lekapom a radiátorról a gumicsöveket és átmosatom a radiátort. Hátha ki jön belőle valami.