2-3 dolog, mielőtt pár hónapig eltünök:
rnie:
Várhatóan februárban veszem át a diplomám, ezt tudja a főnököm is, ezért 1 hónapja 50 ezer nettóval lett megemelve a fizum.
Többieknek:
Ez azt gondolom, hogy jó példa arra, hogy nem siránkoznia kellne az embernek, hogy jaj, nincs pénz cápára, hanem el kellene menni felsőoktatásba, és papirt kellene szerezniük, hogy jobb fizujuk legyen.
És nem kell bünözéssel, alvázszám vagdosással autót építeni, mert "nincs többre pénz". Ez egy költséges hobbi, ha valaki tisztességesen csinálja, és még pénz is lehet rá szerezni, csak el kell menni főiskolára / egyetemre.
Mike:
Légy olyan kedves, hogy ne találj ki olyan dolgokat, amiket nem irtam le, mint pl: a nagyravágyás miatt hagytam abba a fórumot. Én is leirhatnám, hogy az fű színe kék, de attól még nem lesz a fű színe kék, hanem zöld marad továbbra is.
Leirtam már elég érthetően többször is az igazságot: megnövekedett a csapatban az olyan emberek száma, akikkel nem egyezett meg a véleményem, illetve elment a többség az igényesség helyett az olcsóság irányába.
Mivel én a fórumot hobbiból csináltam, ezért ha úgy gondolom, hogy már nekem nem tetszik az a csapat, akiknek szórakozási lehetőséget adtam, akkor semmilyen törvény nem kötelez arra, hogy ezek után is tovább csináljam, és senkinek semmi joga nincs arra, hogy ezt számonkérje rajtam. Még neked sem.
A fórum kivégzésével kapcsolatban meg annyit, hogy - ismét leirom - nekem nem volt kötelességem 500 évig csinálni a fórumot. De bárki is vállalja el 2006 márciusában, ugyanigy gondolkodna. Innentől fogva én nem nyirtam ki semmit. Ráadásul a fórum új helyen üzemelni fog.
Lütyő:
A gerincességgel kapcsolatban azt gondolom, hogy pont nem te vagy, akinek a szavára adni lehetne azok után, hogy állandóan nagyképüen osztottad az észt, hogy egy fórumot, moderációt hogyan kell üzemeltetni, és amikor át lehetett volna venni a fórumot, akkor sunyi módon eltüntél, és még véletlenül se jelentkeztél.
Tudod, nekem a szüleim azt tanitották, hogy aki kritizál valamit, az mutassa meg, hogyan kell jobban csinálni. Te mit is mutattál meg akkor ?
A klub és pénzt témával kapcsolatban:
Emlékszek arra, hogy annó a klubpénz összeadása eléggé nyögvenyelősen indult, sokan inkább csöndben lapitottak, de nem adtak be a közösbe, amiből végül is a találkozókat finanszíroztuk (mivel a tárhelyet és a domaint végül úgy döntöttem, hogy én fizetem zsebből, ezzel is segitve a közösséget). Mire fel lett ilyen változás, hogy egy csómóan megint forszírozzák a pénz befizetést, mitől lett hirtelen ilyen jó ötlet ?
Emlékszek arra is, hogy kb. 3 éve megy a fesztiválozás, hogy a társaság többsége NEM akar hivatalos klubot. Most mégis ebbe az irányba megy el a szerveződés ? 3 évig hülyeség volt a klub, aztán meg most hirtelen jó ötlet lett ?
Végül arra is emlékszek, hogy amikor a talik szervezésében segitő emberekkel beszéltem, hogy szerzek valami számlát ami rajta van a segitség ára (pl: benzinköltség), illetve hogy felmerült, hogy a taliszervezéshez szükséges dolgokról (kaja, pia, ajándékok) elrakom a pénztári blokkokat, akkor le lettem szavazva: nem kell az, fölösleges!
Most meg valaki irta, hogy legyen számlás, pontos költségvetés. Hmm, 1.5 évig hülyeség volt, aztán most hirtelen jó ötlet lesz ?
Emberek, én értem, hogy manapság egyre nehezebb lesz az embernek megörízni a tartását, de legalább próbáljátok meg, igy elkerülthetőek lennének a fentebb leirt köpönyegforgatások.
Zárásul meg annyit, hogy akik a régi fórumon támogatták a fórumot, a szemléletet, és a weblapkészítést, de aztán itt az indexen a régi ellenfelekkel szövetkezve majdhogynem puszipajtások lennek - nos, szégyelljék magukat.
Lehet válaszolni arra, amit irtam, de nem fogom elolvasni. A régi fórumon is sokan gyakorolták ezt a viselkedést. Hát most én is ezt fogom tenni.