Keresés

Részletes keresés

quizas Creative Commons License 2007.07.14 0 0 7700

Sziasztok,

Mona,

A kukorica okozhat hasfájást (a magok héja miatt), akár anyatejen keresztül is - volt szerencsém megtapasztalni mindkettőt.

Lábujjhegy: inkább egy fölös vizit az ortopédián - főleg ha alapos orvost fogsz ki. MI anno elmentünk kisBulcsú lúdtalpával, hát nem sokat tettek, csak hogy emelt talpú lábbeli meg lábtorna. Ez utóbbit persze nem magyarázták el.

Most is nagyon bedől a bokája, de az Ayres-házifeladat torna miatt nincs erőm és idegem még a másikat is csinálni (az ovi gyógytornásza adott feladatokat hozzá, de órára nem mehetett, mert ő a gerincet tornáztatja).

Menzesz,

Hát sose volt az erősségem. Ritkán jött meg, egyszer ilyen, másszor olyan volt, és szülés után a 10., a 12. és most a 15. (?) hónapban jött meg, az éjszakai szoptatás teljes elhagyása után. Illetve most még nem jött meg, de bármikor beeshet (egy hete érzékenyebb a mellem). Persze szép lenne rögtön teherbe esni, de nem valószínű (csináltam egy tesztet pár napja, negatív lett). Ha idén összejönne (és pláne ha meg is maradna), már madarat lehetne velem fogatni.

És "emlékszem" rá, ui. írtam az ébredési hőmet. Mikor Karsát kiköltöztetjük tőlünk, és nem pattanok föl hozzá azonnal hajnalban (most az ágyunk mellett van a kiságya), megint írni fogom. Enélkül nem sok támpontom van.

Egyébként a harmadik, vetéléssel végződött terhességem óta van csak mellfeszülésem a menzesz előtt. Előtte derült égből villámcsapás jelleggel érkezett, egyszer pl. egy orosz nyelvi írásbeli záróvizsga kellős közepén. Szerintem még a pad is átázott...

Előzmény: Ancsúr (7698)
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.14 0 0 7699
Még egy kérdésem lenne. A laminált parkettára milyen szőnyeget raktatok, ha raktatok?
Előzmény: Nyuszog (7693)
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.14 0 0 7698

Nekem 4 ill. 8 hónap szünet volt szülés után, de az is rettentő furcsa volt. Mármint amikor megjött. 23??? Hihetetlen! Emlékszel még az utolsóra?

Nem kizárt, hogy rögtön terhes leszel. Ha ennyire érzed, biztos nagyon munkálkodik a szervezeted.

Előzmény: quizas (7694)
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.14 0 0 7697

Nálunk kb. 11- 1- ig volt fent Zádor. 5 percet ordított, aztán csacsogott. Majd ismét négyesben aludtunk. Szerintem ma sem lesz másképp. Hacsak Zorka nem költözik el tőlünk. Tegnap kérvényezte.

Lábujjhegyen járás: eddig nem volt? Ha aggódsz, akkor lehet ortopédia. De Zádor is szokott direkt lábujjhegyen menni, amikor Zorkától látja.

Padlószőnyeg: meggyőztetek, köszi mindenkinek a véleményét!

Előzmény: Mona73 (7696)
Mona73 Creative Commons License 2007.07.14 0 0 7696
Szegény, nem irigylem!

Most meg azt nézem, hogy a bal lábát olyan furán teszi amikor lép.
Elég sürün lábujjhegyre rakja menés közben.... Ez mi?-->ortopédia?

Éjjel izgi volt. Elaludt "elég korán" 1/2-11-kor, és 11-kor síkítva felébredt és 3/4-1-ig játszikált a telefonommal.
De majd 20perc kellett ahhoz hogy lenyugodjon és ne sírjon.
Lehet a kukorica volt a bünős? Vagy én mert adtam neki.

Most alszik, mert ugye éjjel kukorékolt.
Előzmény: Ancsúr (7692)
Mona73 Creative Commons License 2007.07.14 0 0 7695
23 HÓNAPJA???????????????????????????
juj de jó neked! :)
Nekem a szülés után is napra pontosan 6 hétre!
Jó, addigra már nem nagyon volt tejem..., mert ugyen nem kellett a Norbinak!
Bezzeg most!
Állandóan jön és ugrana rá, csak nem hagyom mert 99,9%, hogy csak harapna!
Meg már minek? :)

Na igen, a természet már csak ilyen, hogy mindig pont akkor amikor nem kéne hogy megjöjjön.
Előzmény: quizas (7694)
quizas Creative Commons License 2007.07.13 0 0 7694

Sziasztok,

Most én is el fogom menteni.

Ancsúr,

Amyuláméknál a vályogházban linóleum (műanyag PVC?) van, és bevált nekik. Könnyű tisztítani, nem hideg, szép mintákban kapható (az övék parkettamintás :-)), nem ázik fel, ha valami miatt sok víz kerül rá (a laminált parketta is hajlamos rá).

Noa,

Nekem 23 hónapja jött meg utoljára, úgyhogy mindenképpen sokk lesz. Bár a babatervezés miatt végül is nem foom bánni (de mennyivel szebb lenne, ha a legelső peteérésnél teherbe is tudnék esni...).

Nyuszog Creative Commons License 2007.07.13 0 0 7693
Laminált parketta!!! Nekünk szőnyegpadlónk volt, nagyon koszos, akár mennyit tisztítod. Meg a kiöntött üdítő és kakaó, a belekent milánói és a csoki soha nem jön ki belőle! És akkor a hajszálakat és a szőrszálakat nem is említem. És a jó minőségű a szőnyegpadlóból is drága, az olcsó az olyan is, kikopik a betonig. Ronda.
A laminált igaz, hogy nem parketta, hanem egy műanyag bevonat van a dekorlemezen, de nagyon szép minták és színek vannak, ja és van olyan, amin a műanyag bevonat recés, faerezetet mintáz, ezért nem is csúszik annyira. Mi fél éve tértünk át, és nem bántam meg.

Hű, mi a könyvszámot illetően le vagyunk maradva. De anyukáméknál most felújítás van, és kérte, hogy nézzük át, hogy kell-e valami, mert akkor azt majd nem kell visszacipelniük a helyére. Úgyhogy majd megyünk válogatni. :))))
Előzmény: Ancsúr (7692)
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.13 0 0 7692

Szőnyegpadló vagy laminált parketta. Még gondolkodom. A parketta csúszik. Azért gondoltam a legvékonyabb szőnyegpadlóra, az gondolom nem köt meg annyi port. Szigetelés elsőrangú, tehát azt nem kell belekalkulálni.

Mona! Barátnőm hívott kétségbeesve, hogy nem bír a 20 hónapos fiával. Hasonlókat mondott, mint Te. Ezt csak azért írtam, hogy nem egyedi eset a Tietek.

Előzmény: Mona73 (7689)
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.13 0 0 7691
Ide nem bírok írni én sem...
noaaa Creative Commons License 2007.07.13 0 0 7690
Mindig a nyaralás, síelés stb. első napján jön meg... Ez már csak így van. És olyankor sokkal erősebb, mint otthon...
Előzmény: quizas (7688)
Mona73 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 7689
Muszáj lesz. Próbáltam hívni a védőnőt, de nem veszi fel, gondolom szabin van.
Holnap megyek arra ahol ez a bigyó van, és megnézem a telszámot, hogy felhívjam őket.

Szőnyegpadló, és yizesporszívó.
Nekem mind a kettő van.
De a szőnyegpadlót utálom a porszívót imádom.
Pedig már majd 10 éves, de elég jól bírja a strapát. (ETA tipusú de jó kis gép)

Ha majd egyszer sok pénzem lesz, akkor én is parkettát szeretnék, mert ez nem jó.
Hiába mosom a géppel, akkor sem lesz az igazi. Soha nem lesz tökélesen tiszta és pormentes. Főleg családi háznál. Itt sokkal jobban tud minden koszolodni, illetve porosodni, mint Pesten, vagy nagyobb városban.
Nekünk vannak ahol a szőnyegpaldón van szőnyeg, azt ilyenkor nyáron kint az udvaron kézzel slaggal mosom ki. Az ilyenkor tisztának mondható. De géppel nem.

Inkább most kerüljön egy kicsit többe, és épitkeznésnél jobban megoldható a butorok tologatása, de ha már belaktátok, és utána gondolod meg magad, akkor az már zürössebb.

Én is az aszthmámmal szenvedek miatta :( Pedig havonta 1x vizessel megyek rá!!!
Most meg különösen elöjött az asztmám, annyira hogy éjszaka többször felébredek, hogy fulladok.
Már a közértbe se tudok a fújókám nélkül menni, pedig ez nem volt gond eddig.

Irt a pbuza (Piros) sms-t, hogy a nyaralás szupi, folyamatosan esik, ahol vannak nincs áram, és meglátogatta őt a banyája :((!!!! De legalább pihennek! :))

Ezt tegnap irtam volna, de nem sikerült, elmentettem.... most megpróbálom
quizas Creative Commons License 2007.07.13 0 0 7688

Átment, de megint kidobott.

Na dióhéjban, hátha megmarad:

Jól vagyunk, bár nekem kicsit feszül a mellem és fáj a hasam (sajnos nem baba, valószínűleg PMS). És a jövő héten Balaton. Ha elég nagy pechem van, ott fog megjönni. :-(

Előzmény: quizas (7687)
quizas Creative Commons License 2007.07.13 0 0 7687
Napok óta nem tudok írni. Vajon ez átmegy-e?
noaaa Creative Commons License 2007.07.11 0 0 7686

Én nem igazán vagyok szőnyegpadló párti, mert azt azért nehezebb igazán tisztán tartani, így egy idő után a poratka és a pollen sokkal jobban üdül benne, mint a kirázható cuccokban. Nem gondoltatok a négyzetméterben kapható laminált padlóra? Az sokkal olcsóbb, mint az igazi parketta és nagyon mutatós tud lenni. Nekünk Almádiban az van és teljesen beleszerettünk. Jól tisztítható és nagyon szép a faanyaga. Barátnőmék most éppen a gyerekszobát rakatták le ilyennek és igazán pofás lett.

Ami a porszívót illeti, nem közelítettünk ilyen tudományosan a dologhoz:-)). Csak annyit tudtam, hogy mivel a vízbe szívja a port, nem enged vissza semmit a lakás levegőjébe, mint a hagyományos, és ez nekünk a pollenallargiás családtagok miatt fontos. Egyébként tényleg egész más a tisztaság-feeling :-) utána. Még nem is akartunk venni, de ennek az árnak nem lehetett ellenállni. Én azt szoktam nézni, hogy ne tudjpn túl sok dolgot, mert az soha sem jött be semmiben, és ismert márka legyen a szervízelés miatt. Ezt rém egyszerű tisztán tartani, kiöntöm a tartályból a vizet, kiöblítem és kész. Egyszerűbb, mint a pozsák volt, a hepafilter meg álmomba se jöjjön elő :-(.

Mona! Tényleg nem lehet könnyű! Szerintem is baktass el a nevtan-ba, legalábbis nálunk nagyon jó fej gyerekpszichológusok vannak, és bármikor szívesen adnak tanácsot. Lehet, hogy szükőcsoport is van, ahol sorstársakkal cserélhetsz eszmét, az is segíthet.

Előzmény: Ancsúr (7681)
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.11 0 0 7685

Még az jutott eszembe a dobálásról, hogy a plüssöket se engedd dobálni! Még nem tudja megkülönböztetni, hogy melyik kemény, melyik puha. Mi is még csak most kezdjük, hogy a lufit szabad, de a labdákat nem.

Zádor ma éjjel kiabált egy sort. Megitattam. 10 perc múlva újból kiabált. Tisztába tettem. Aztán kivettem, hogy megfordítsam a szivacsot. Mire hátranéztem, már nem volt ott, átfutott a mi szobánkba, ott szuszogott a helyemen. Jól állunk. Mehetünk nyaralni, remekül aludt a másik ágyban.

_PISKO Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7684
Ha tényleg nevelési tanácsadóhoz fordulsz, írd meg, mit mondott. Nálunk is az a gond, hogy mivel én vagyok velük egész nap, a férjem sokkal több mindent megenged nekik. És néha nagyon kéne az erélyes apai szó. Igaz, én nagyon határozottan rájuk tudok szólni, de ez azért mégsem az igazi...
Lehet, hogy ezt a durvaságot ki fogja ám nőni Norbi, mert - amint írtam - Soma már sokkal higgadtabb, de persze az is lehet, hogy ez csak súlyosbodni fog.
Előzmény: Mona73 (7677)
_PISKO Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7683
Az RS-t néztétek? talán ott lehet ilyesmit kapni. Meg a neten még a Vaterán vagy a Teszveszen lehetne megézni, néha teljesen új bútorokat is kínálnak.
Különben az íróasztal-vásárlás rém nehéz. Tavaly, mikor a férjemnek kellett az irodába, lejártuk a lábunkat, és mégsem találtunk semmit. Pedig azt hinné az ember, hogy ilyen típusú asztalokból nagy a választék. Végül asztalossal csináltattunk. És asztalos csinálta az itthoni íróasztalainkat is, mert 10 éve, mikor id költöztünk, akkor sem lehetett semmi érdemlegeset kapni.
Előzmény: noaaa (7679)
_PISKO Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7682
Na, én is csak azért tudom ennyire - viszonylag - pontosan, mert kb. 3-4 évvel ezelőttig, írkáltam egy füzetbe a "katalógusomat". :) Azt 13xx-nél hagytam abba.

Otthon lesznek a gyerekek, mikor a felújítás lesz? Zádornak tutira fog tetszeni:-) Csak győzzétek keresni a kőműves szerszámait:-)

Ez a játék felakasztósdi jó ötlet. Én is bevetem, hátha beválik. Bár mostanában Soma viszonylag konszolidáltan játszik, csak úgy közlekedik, mint egy tank. Mindenen és mindenkin átgázol.

Szőnyegpadló? Szerintem nem rossz ötlet, az legalább meleg. Mondjuk én alapvetően parketta párti vagyok, de az tényleg nagyon drága. Amíg kicsik a gyerekek, addig nagyon jó lesz Nektek a padlószőnyeg.
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7681

Na, asztalt ugyan nem néztem ennél a gyártónál, viszont találtam egy olyan sarokszekrényt, ami teljesen gyerekre szabott. Rengeteg hely van benne, többször visszamentem megnézni, mert messziről átlagos nagyságúnak tűnt.

Ma kijött terepszemlére a kőműves, állítólag birtokba vehetjük másfél hét múlva az új lakrészt! El sem hiszem!

Van vmelyikőtöknél padlószőnyeg? A gyerekszobák vastagon szigeteltek, tehát elég lenne az a merev, vékony fajta. ( Eredetileg hajópadló lett volna, de elég húzós ára van.)

Amit az új vizes porszívóval takarítanék. Noa, Ti körbejártátok gondolom a porszívókat, mire érdemes figyelni?

Előzmény: noaaa (7679)
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7680

Elég rosszul hangzik...Jól értem, hogy apjával is így viselkedik?

Zádor most már hetek óta nem bántott engem. Ma Zorkának próbából meghúzta a haját, határozottan rászóltam, kis szájgörbítés, erőltetett sírás. Gyorsan átvittem a másik szobába, függönyt behúztam. Egy perc múlva mosolyogva jött.

Ha játékot dobál néha, akkor az megy egy zacskóba, amit felakasztok olyan helyre, amit lát, de nem éri el. Ha kéri, elmagyarázom, hogy szomorú vagyok, mert dobált, fáj nekünk, ha eltalál minket, stb. Ahogy visszaadom, megmutatok több verziót, mit is lehet játszani azzal a játékkal.

Ha úgy látod, hogy ennél komolyabb a helyzet, akkor tényleg érdemes segítséget kérni. Egy kívülálló objektívebben meg tudja ítélni. Vagy, ha nem is, lehet, hogy lenne vmi használható ötlete.

Előzmény: Mona73 (7677)
noaaa Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7679
Jaj, a bútornézegetés olyan klassz dolog! Álmodozni, nézelődni, még akkor is, ha az ember csak egy konkrét bútor miatt ment. Mi most íróasztalt szeretnénk a lányoknak, de nehogy azt gondoljátok, hogy lehet kapni. Mindenhol csak számítógép asztal van, olyan szögletes, célszerű, mintha már kisiskolás gyerekek számítógép nélkül nem is léteznének, és az ember nem az otthonába, hanem csak irodába vásárolna ilyesmit. Olyan igazi klasszikusat szerettem volna, aminek van szekrény és fiókos része és lehetőleg még felül is vannak (a hátul a lapján), pici fiókok vagy legalább egy kis oszlopsor (amilyenek a mi időnkben a jó öreg bonanza íróasztalok voltak).
Előzmény: Ancsúr (7671)
Mona73 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7678

valakinek takarítani is kell....
Mona73 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7677
Sziasztok!
Vagyok, vagyok, de estére hulla is, és csak az olvasásig jutok.
De majd most!

Piros! Majd ha hazajöttök látod, hogy írom, jó pihenést és ne bömbölj!
Anyósód szupi, gond, nem lesz! :) Pihenjetek és remélem hárman jöttök haza:))))

Könyv: nekünk is volt annyi hogy juj meg jaj. De a költözések tengerét ami nálunk volt azt sajna nem élték túl. Sajnálom, de már nem tudom vissza csinálni a dolgokat.

Norbi meg mindent eltép, dobál. (tehát ami volt mesekönyv az már a múlté) Igy most odáig jutotam, hogy a plüss állatokon kívül nincs játék elöl. Azért, hogy a tv, a szekrénysoron a csecsebecsék, vagy a fejünk legyen a célpont, na azért nem. Direkt dobálja a fejünkhöz. Viszont akármit modok kinevet és dobja újra. Iszonyatosan dúrván játszik és ez nagyon nem tettszik.
Hiába magyarázom, hogy ez fáj, nevet és ennyi. Oly annyira hogy 2 napja szó szerint kitépte a fülemből a fülbevalót. Mit mondjak??? Az igazat: ha nem az én gyerekem, és nem gyerek, akkor lerajzolom és összetéptem volna. Qrvára fájt, és még mindig fáj is. Gondolhatjátok.
Meg tudja mi a NEM, ő is mondja de csinálja akármi is legyen az.
Most ott tartok, hog felhívom a védőnőt, hogy küldjön engem nevelési tanácsadóba, mert biztos valamit nem jól csinálok.

Viszont én meg szombaton, csak hogy NE unatkozzak levágtam a sövényünk tetejét, mert már égig ért. A hosszuság kb:25-30m! Amiket levágtam 1,5-2 méteresek voltak.
Baromira elfáradtam, iszonyatos ronda lett, viszont RÖVID! Az idén nem kell hozzányúlni :))))
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7676

Egyedül vagyok itthon:-)

Páromat berendelték (szabadságon van), önfeláldozóan elvitte magával az aprónépet is.

Ancsúr Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7675

Remélem már csak a jó oldalát érzed a különválásotoknak!

Én is sírtam volna...De ha lenne ilyen lehetőségem, mint Neked, én sem mondanék le a nyaralásról.

Előzmény: pbuza (7661)
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7674

Elírás? Hibás ékezetek, mondatvégi írásjelek, vesszők találomra itt- ott.

Nagyon jó lehet az a könyvtár, nem is hallottam még ilyenről.

Előzmény: noaaa (7673)
noaaa Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7673
Szevasztok! Na, megint hazajöttünk a Balatonról. Ami a könyveket illeti, tényleg borzalmasan sok szemetet adnak ki. Ami még engem nagyon irritál, az a sok elírás, hibás nyomás. Azt gondolom, egy 2000 ft-os gyerekkönyvben, amelyikben ráadásul alig van szöveg, nem kellene kb 5 betűelírásnak lenni... Ráadásul pl. a Disney-meséket ugye fordítják és egyszerűen nincs "magyarítva", benne hagyják az idegen szófűzéseket. Nem vagyok nyelvész, de azt hiszem, én is jobban le tudnék fordítani ilyen meséket. Tényleg a régiek a legjobbak, az enyémek egyik kedvence például a Cérna Peti, ez a férjem gyerekkorából való, '60-as évek közepe. Persze jó kis úttörő-virtus is van benne, de az egész olyan értelmes, emberi, kedves. Szerencsére Almádiban van egy hipermodern könyvtár, olyan gyerekrésszel, hogy az ember álla lezuhan. Hatalmas játszószőnyeg körül minden szabadpolcon. Megvan az összes "régi" könyv, de tényleg minden, amire vissza bírok emlékezni, de megvannak az újak is, olyan, mintha egy könyvesboltban járna az ember. 6 hétre lehet kihozni bármit, de akármennyiszer meghosszabítható. Ennek ellenére mi is belefúlunk a könyvekbe. A versek színvonalát egyébként semmi sem jelzi jobban, mint a gyerek egészséges nyelvi ösztöne, mert minden gyerek egyből a jókat szúrja ki. Az enyémek is vadulnak Weöres Sándorért, és érdekes módon a bonyolultabb, nehezebben befogadható verseit is szeretik. A könyvtárból is mindig ugyanazt a Weöres gyűjteményt kell kikölcsönöznünk egyebek mellett. Vannak olyan könyvek is, amit annak idején, úgy emlékszem szerettem, most meg nemigen tetszik. Ilyen pl. a Pöttyös Panni.
Előzmény: _PISKO (7669)
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7672

1500? Az jutott eszembe, mint Nyuszognak: még vehetek:-)

Ha nemsokára lesz könyvespolcom, meg fogom számolni az enyémeket, saccra 1000- nél tartok.

Előzmény: _PISKO (7666)
Ancsúr Creative Commons License 2007.07.10 0 0 7671

Képzeljétek, végre számolhatom vissza a napokat! Ha semmi nem jön közbe, napokon belül folytatódik a felújítás. Elsőként kidöntik a konyhafalat, izgalmas lesz!

Úgyhogy tegnap el is mentünk bútorokat nézegetni. Párom szabin van, gyorsan kihasználjuk ezt a pár napot, kirándulgatunk. Tegnap ismerősnél malacokat, tyúkokat látogattunk, aztán elvitte a gyerekeket motorozni. Szorongtam, de szerencsésen visszaértek, nagyon élvezték.

A bugyuta könyveket elajándékozom olyan helyre, ahol még éppen csak ismerkedik a gyerek a könyvvel. Arra jók, hogy megtanuljon lapozni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!