Ez a topic gyűjtőhelye mindazoknak, akik gyermeket szeretnének.
Mielőtt hozzászólsz, olvass vissza pár oldalt!
A topikban vezetett tábláról a leírást megtalálod ebben a hozzászólásban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=67769219&t=9026561
Moninyufi: nem fogok tudni pontos választ adni, hogy miért pont 4 :) Én mindig is nagy családot akartam (mi 5en vagyunk tesók), illetve anyuka szerettem volna lenni, felőlem lehetne 5 is, de a férjem 4ben limitálta a létszámot. Én élvezem nagyon az itthon létet, még így bő 3 év után is, bevallom őszintén, hogy egyáltalán nem hiányzik a munkahelyem, meg a meló. Nem tudom, hogy ebben mennyire játszik szerepet az, hogy a háziállataim miatt, illetve a mostanában sajnos elég ritka csincsilla kiállítások miatt az életem nem csak a gyerekeről szól, minden hónapban van egy olyan nap, amikor összegyűlünk néhány csincsissel, és akkor más a téma.
Autó: ahogy Allia is írta, rengeteg 7 személyes autó van már, 2 és fél év múlva tervezünk venni egy Espace-t, egyelőre ez tűnik a számunkra megfizethetőek közül a legjobbnak.
Nekem mind a két terhességemmel iszonyat étvágyam volt leszámítva az első néhány hetes hányingert.
Doki tényleg fura kicsit. Én Zalánnal az Istvánba jártam még be UH-ra, ha nem volt gond 2 hétre előre adtak mindig időpontot. Szerintem lehet kérni a Bajcsyba is, csak valószínűleg hasonló várakozási idővel. Beszéltél végül a Praxissal?
Mado: nagyon helyes a 26mm-es lubickolód :) Remélem a mai UH-n is minden rendben volt :)
Gerbera: drukk a mielőbbi újabb, és problémamentes zöldüléshez!
Macann: könnyű szülést :) Én is irogattam anno, csak Bébifóka néven :)
Azt hiszem, olyan 8-10 ezer Ft körül mozog a szívhanghallgató. Szerintem ha ésszel használja az ember, akkor nagyon jó dolog (írnak róla rosszat is, hogy a kismamák későbbi szakaszban emiatt nem mennek orvoshoz, amikor kellene, mert hallják a szívhangot, stb, stb). Viszont két para-UH (amikor már nem bírja az ember, és elmegy külön :)) árából kijön, és nekem ugye nagy fóbiám a szívhang (az első babám ugye elhalt, a mostani sztori is friss még). Baromi jó érzés hallani, és én azóta sokkal nyugodtabb vagyok (ami szerintem sokat számít a babának is). De ez persze csak az én véleményem.
Sok sikert az éles próbálkozáshoz:) remélem neked is olyan gyorsan sikerül, mint nekem (bár az utána következő problémákat hagyd ki :))
Moninyufi, engem is kiakasztott, amit írtál, én mindig sztk-ba járok, még a dokikat is váltogatom (kettő stabilabban megmaradt, most már attól függően járok ehhez vagy ahhoz, hogy épp mit akarok). Uh gép is van, az egyik doki tök alapos, és simán csinál uh-t kérés nélkül is, ő ad szórólapot a magánrendeléséről, amit mindig köszönettel elteszek, de még sosem jártam ott, nem is tervezem. :-) A másik nem ennyire alaposan vizsgál (csak nagyon indokolt esetben uh-zik), de úgy vettem észre, jobban meg tudja választani a kezelést/gyógyszert, ha vmi van, és nem tukmálja rám a magánrendelését. De hogy mi lesz, ha esetleg teherbe esem, azt még nem tudom... Na mindegy, a lényeg az sztk (XVI. ker) és az ingyen uh-k. Esetleg próbálkozhatsz itt is, ha jobban útba esik, mint a XI. ker.
Mado: Tök jóóóóó, hogy már itt tartasz, annyira örülök! A terhességed indulása után minimum egy problémamentes gömbölyödés és könnyű szülés, ami kijár neked. :-) Szuper lehet a baba szívhangját hallani! Mennyibe kerül egy ilyen ketyere?
Allia: Mától (igazából tegnap estétől, de legyen mégis ma) kérnék új ciklust, és akkor mennék élesbe. Tegnap azért még egyszer rákérdeztem az illetékes félnél, hogy benne van-e a buliban, és nem utasított vissza. :-))) Most azért egy kicsit izgulok, furcsa lesz. :-) Amúgy a vetélés mintha egy kicsit "kipucolt" volna, múltkor is meg most is napra pontosan jött meg, kevésbé fájt előtte a cicim, kevésbé görcsölök, nem barnázok előtte... Lehet, hogy az emberi test tényleg nem ok nélkül működik úgy, ahogy? :-)
Minden próbálkozónak sok sikert kívánok, és szorítok! :-)
Naptár szerint 10+6, valójában kb. 3 nappal kisebb. Remélem a mai UH-n is ugyanezt fogja mutatni:) A dokim egyelőre maradt, azóta csak egyszer voltam nála, még tesztelgetem. Néha úgy tűnik, repül az idő, néha meg áll :)
Bocsi, a szokásos hülyeségem megint a nickekkel :P
Naptár szerint 10+6, valójában kb. 3 nappal kisebb. Remélem a mai UH-n is ugyanezt fogja mutatni:) A dokim egyelőre maradt, azóta csak egyszer voltam nála, még tesztelgetem. Néha úgy tűnik, repül az idő, néha meg áll :)
Mado: párom szokta mondani, hogy itt magasabbak a keresetek, de az élet is drága. Mindketten Szabolcsból származunk és szoktuk is beszélni, ha hazamegyünk, hogy milyen jó lenne a pesten keresett pénzt szabolcsban elkölteni :)
gratula a kiskönyvhöz! megírod, hogy hány hetes vagy? ja és végül nem is mondtad, hogy hol voltatok magán UH-n, és mi lett az orvosoddal, megtartod?
Csajok, köszi a hozzászólásaokat, már lenyugodtam. Eddig mindig tök normálisak voltak az sztk rendeléseken és most belebotlottam egy ilyenbe :( Az a baj, hogy azt gondoltam, hogy ha normálisan elmondom mit szeretnék a doki is normálisan fog hozzáállni, nem pedig elkezd csilingelni, mint egy pénztárgép. Most még hezitálok mi legyen, talán ma felhívom a Praxist és megkérdem, hogy a hétre van-e időpontjuk. A bemegyek és hazudok valamit mindig kellemetlennek éreztem, talán azért mert nem vagyok jó hazuduzó és inkább kerülöm a szitut.
Mikolt: igen tudom, hogy a kismamák milyenek, az elsőnél én is legszivesebben magamra szereltem volna egy UH-gépet, de most csak annyit akartam hallani, hogy dobog a szíve és rendbe van, ezért lepett meg a nyitott tenyér, mert nem mozizni akartam, hanem vizsgálatot :(
Moninyufi, ez a doki tényleg fura volt picit... Itt nálunk egy sima 2d-s UH 3500 forint, ehhez képest nagyon soknak tűnik, amit írtok (bár ez az ország csóróbbik fele).
Ma megszereztem a kiskönyvemet, holnap doki, és kezdődik a laboros-mindenfélés macera... na ezt kihagynám, szinte egész (felnőtt) életemben nem voltam annyit orvosnál, mint az idén... és ez az arány csak romlani fog. Viszont hallani a picúr szívhangját ilyen házi szívhanghallgatóval :) tavaly a barátnőm kapta tőlem szülinapjára, mikor megbabásodott, és most visszakaptam :) Nekem óriási megnyugvás, mikor hallom... tudom, a bajt ez nem akadályozza meg, viszont bennem lévő feszültséget feloldja, ha hallom a gyors patadobogást :)
Móni, én a XI. kerületi SZTK-ban voltam többször. Ott a nőgyógyászati rendelő melletti helységben van egy nagyon szuper UH készülék is. Hívd fel őket - esetleg valamilyen mesével - hogy be tudnál-e menni. Máskülönben időpontot adnak, nem tudom, most mennyire kellene sokat várni de ha az orvos mindegy, akkor lehet, hogy azonnal is be tudsz jutni. És ne bosszankodj, bár nekem is úgy tűnik, madárnak nézett az orvos :(
Mikolt: köszi a választ, csak nekem furcsa volt az ilyen jellegű vizsgálatból ennyire pontosan levont következtetés, mert eddig mindig az UH-ra hivatkoztak.
Doki: nem magán rendelés, mert a szokásos módon be kell jelentkezni a betegfelvételen -egyébként rendbe lenne a dolog, a dokim magánrendelésén is kicsengettem a 6000-et a petezsákért.de itt igenis a doki "lopja" a kórház berendezéseit "maszek célra"
"az ottani feladatokra altalaban nem kell" akkor hogy adják ki a kiskönyvet? mert az aszisztens azt mondta, csak akkor állítják ki ha van szívhang. ?!?!
plusz UH: hát nem igazán, 7 hetes terhes vagyok és nem voltam még ingyenes UH-n, talán nem nagy kérés, hogy nézzék meg ugyan van-e szívhang, ennyi komolyan nem fér bele a TB-be? de az belefér, hogy az ingyenesen járó ellátásért pluszba fizessek hiába minden hónapban rendesen levonják a TB-t??? vagy akkor legyen kiadva egy lista, hogy mi/mennyi fér bele az ingyenesbe és mi ami fizetős és akkor a türelmetlen kismama eldönti mennyire kell neki plusz vizsgálat/ultrahang
És nem a fizetéssel van gondom, hanem az egész szituval, hogy úgy állította be mintha ingyenesen nem igazán lenne kedve megvizsgálni, de ha bemegyek a kórházba és kicsengetem a pénzt akkor szívesen lát, az ilyen jellegű hozzáálás a gondom!
Tudom, hogy te s hasonló területen dolgozol, és hidd el a kórházat is ugyanúgy károsítja nemcsak a beteget nyúlja le, és akkor meg se említsem, hogy ezen bevételek után se adót, se TB-t nem fizet.....
a kerdesedre a valasz: igen, meg lehet, en sokkal jobban bizom a kezemben, mint az ultrahangban.
a masik: amin te felszivod magad, az pusztan gazdasagi kerdes, felesleges idegesiteni magad rajta. az orvos vegtelenul korrekt volt, hogy szolt elore, hogy fizetos az UH. amit amugy nem ugy kalkulalunk, hogy hany adatot kell lemerni. az, hogy o korhazban rendel, siman lehetseges, hiszen ott berel rendelot, ahol akar. ilyenkor o berli az UH gepet a korhaztol es a hasznalatat ki kell fizetni, nem az OEP allja es nem a doki "lopja" a korhaztol. en klinikai kiserletek teruleten dolgozom, es bizony kemenyen keri a statisztikat az OEP meg a korhaz gazdasagija, hogy akkor melyik vizsgalat hova szamolando el. es igen, amikor a turelmetlen kismama elmegy egy "ingyen" bonusz UH-ra, azt a nagy kozosbol allja az orszag lakossaga. valszeg ezert nincs amugy UH az sztk-ban, mert az ottani feladatokra altalaban nem kell.
nincs kedvem mit mondani az sztk-s hozzáállásra... anno én is tapasztaltam (ezért is váltottam még 5 hetesen dokit és kórházat)... a kórházban meg adnak majd uh időpontot kb. 2-3 hét múlvára (mire amúgy is lenne a dokid)... no comment...
sajnállak, hogy ez történt!
próbálj meg maszekban elmenni, hátha egy 2D-s uh nem annyi, mint a 3-4D. vagy sürgősségire/ambulánsra bekönyörögni magadat a kórházban, hogy nézzenek meg, mert görcsölsz...
Tegnap voltam dokinál, mert a dokim nincs még egy darabig és látni akartam a szívhangot, hogy megnyugodjak. Mondjuk ha már ott voltam rákérdeztem a kétoldali görcsökre is, mert elég sűrűn előfordulnak, pedig elég fiatal a terhesség. Nahát jól felidegeltem magam.
Bemegyek, elmondom a panaszokat meg hogy szívhangot még nem láttunk, a dokim két hét múlva lesz. Erre a doki, itt nincs UH -eddig mindig volt- a Bajcsiban is szoktam rendelni, ott meg tudom nézni, de annak anyagi vonztata van, ígyis szeretne itt vizsgálatot?
Hát hogy a ló rúgja meg, nem ezért menetem???? Meg mi az hogy itt nincs UH és akkaor térítés ellenében UH csak????
Most nem arról a pár ezer forintról van szó, hanem a stílusról, meg hogy az egész úgy jött le, hogy ide a pénzt vagy nincs vizsgálat, mindezt az 'Sztk-ban' , ja és 5000-ért scinál nekem egy szívhang nézést a Bajcsyban, 10 mp-es vuzsgálat, a munkaidejében, a kórház eszközeivel, s ha jól tudom erre van a TB nem?
Mondjuk azt se értem, hogy kiskönyvet csak akkor adnak ha élő tehesség van -van szívhang- ezt ott mondta az aszisztens; akkor mindenki fizet 5000-et és el kell menni a kórházba, mert a rendelőben nincs UH?????????
Szóval kértem időpontot, de a férjjel megbeszélve a dolgot úgy döntöttünk nem megyünk el, a dokim magánrendelése 6-7000, és nem ugyanazok a körülmények mint a kórházban, és ez a vizsgálat se olyan bonyolult, hogy méricskélni kellene; jó, a magzatot le lehet mérni, de nem kell fejátmérőt, körfogatot, láb-kar csonotkat mérni, mert ezek még nincsennek, ha egy olyanért elkér 5000-ert akkor még talán ok, de egy ilyenért ne legyen már pofátlan.
Úgyhogy két lehetőség maradt, vagy megkérdezem, a melóhelyem mellett lévő Praxist, hogy mennyiért csinálnak egy sima UH-t, vagy várok két hetet.
Egyébként a vizsgálat eredménye: a méhem lúdtojásnyi és ez egy 7-8 hetes terhességnek felel meg.
Ott bizonygatta a doki, hogy ez valóban nem 5-6 hetes terhesség, mert látta az arcomon a kételyt, hogy így tényleg meg lehet saccolni a terhesség korát? Mikolt ez így van? tapintással is megállapítható? Kicsit olyan érzésem volt, mintha húsz évet visszamentünk volna az időben :((((
tok folosleges elmennd ezzel orvoshoz, o sem tud csinalni vele semmit. meg kne varni a kovetkezo menzesz idopontjat, es ha akkor sem jon meg, akkor elmenni.
Sziasztok! Ez a teszt is negatív lett, de nem is lepődtem meg ezen. Így megyek a nőgyogyihoz, már be is jelentkeztem, két hét múlva megyek, mert jövő héten nyaralunk. Azt szerettem volna kikerülni, hogy ha már nem jött meg, akkor legalább ne a nyaralást bontsa meg. Amilyen szarul szoktam lenni remélem nem a szállást fogom sugárba végig hányni. Már bocsika. Úgy tűnik minden felborult, hogy nem szedek fogigátlót. Na majd az új doku remélem mindent elmagyaráz és és megoldja a problémát.
Sziasztok Lányok! Látom van még pár ismerős név, aminek örülök, bár nem tudom rám emlékszik e még valaki. 2010. áprilisában született a kisfiam, és a terhességet itt fórumoztam végig, bár nem ebben a topicban. Akkor 3,5 évet vártunk arra a két csíkra a teszten, de most szeretném kicsit felgyorsítani ezt a dolgokat. Nagyon örülnénk mégegy csöppségnek. Már rendeltem ovulációs teszteket, csak még nem tudom hogy már most, vagy a köv. hónapban kezdjem e el használni őket. Nekem hátrahajló a méhem sajna, apának pedig kissé lassúak a katonái, ami nagyon nem jó kombináció. Sőt, még mindig szoptatok, ami viszont a peteérésemet zavarhatja meg. Szedetek vele bio cinket, és itatok vele ginseng teát. Van valami ötletetek hogy mivel tudnám azokat a katonákat kissé feltuningolni?
Sziasztok felkészülősök! Többen nem ismerhettek, de néhány topicoló biztos ismerősnek találja majd a nevem.
Én jelenleg csuppancs, Nemlajos, és izst nevét talátam elsőre ismerősnek (ha valakit kihagytam bocsi... biztos nem szándékosan). Ők már úgy látom ismét babásodni készülnek, én pedig az elsőnek fogok életet adni az elkövetkező napok valamelyikén. Csak gondoltam beköszönök ide nektek. Majd két évet írogattam ide, és most már célegyenesben vagyok...
Szeretném megköszönni a sok bíztatás és úgy minden egyebet, amit egy ilyen kis közösség adhat. Rámfért...
És hogy lássátok, - még ha néhány embernek sokáig is tart - megérni várni. 17 próbálkozós cuklus és két sikertelen insem után harmadjára összejött és lassan kész a babaszoba, ahol egy kis tündérke fog szuszogni békésen... :)
Puszi nektek... Majd szülés után - valamikor - még benézek hozzátok!
Sziasztok, reg nem irtam semmit, de olvasgattam kozbe hogy ki, hogy s mint van eppen. Kozbe parszor jartam a dokiknal, Tsh 3 het alatt helyrejott, a nodokim azt mondta neki allhatunk. Hetfon megnezte ekoval h van-e petereresem, volt, kedden kaptam egy inekciot, hogy legyen tuszorepedesem, szerdara az is lett, ugyhogy nekialltunk hetfon .. hatha
ja kozbe megjott a szovettani eredmenyem is azt mondjak genetikai okok miatt allt le a fejlodesbe a kicsim, de hogy igy jobb mindha betegen szuletett volna, a szervezetem kiszurte.., a Torch tesztek is negativak lettek, csak annyit mutattott ki h volt rubelolam, ugyhogy elmeletileg minden rendben, mar kezdhetjuk is. a veszites ota eltelt tobb mind 7 het.. kicsit idejeskedem.. de hatha nem lesz semmi gond ezuttal
Allia kernek szepen vissza irni engem is a tablazatba:)
utolso menszesz junius 30, eletkor 32, legrovidebb, leghosszabb nem tudom most mit kell irnom, mert a veszites ota ez az elso menszi volt, azelott 26-35 kozott mozgott.