Selby fluke-ol pirost, de kihagyta a barnát rögtön utána!
Ez a két színes hiba most segítette Brecelt, aki végre nyerhet egy frame-et, úgy kb 2 óra után, ha csak Selby 2 snookerből nem hozza vissza a frame-et!
Kb 55 perc nem belökés után Selby hibájából (fekete helyéről kimaradt) nézzük, állásból mit tud Brecel. Mert esélyt teremteni nem sikerült neki úgy 60 perce. :D
Ez nem a ki jobban bírja a maratont esete, 9-6-nál, ha 10 nyertre menne a döntő is elcseszné Brecel.
Egyébként, általam néha szidott Buzás Gábor mondta jól, egy második körös meccsnél, jó pár éve: "mindegy, hogy 8-8, esetleg 9-7 vagy 10-6 a hátrányod, úgyis az dönt, az utolsó felvonásnál hogy játszol".
És ez erre teljesen igaz.
Két session alatt 12-4-et vert Brecel Selbyre, és ez se lesz elég, úgy néz ki.
De legalább Brendan Moore utolsó profi snookermeccse hátha 17-17-et ér. :DD
Hát, hittem, hogy Brecel nem rezel be, de berecelt, akarom mondani berezelt, mikor esélyessé vált, és úgy játszik, ahogy én szoktam úgy a 3. sör környékén.
Illetve még úgy sem, mert most írták ki, hogy 50 perc játékideje nem ütött be golyót...
16-15-re feljött Selby, innen óriási pszichológia előnyben van.
Ezért nem szeretem a 3-4 session-ös vb meccseket, mert olyan mind 3-4 külön meccs 3-4 külön tornán. Nyerjen az, aki adott meccsen jobb. Ne az, aki jobban bírja a maratont.
Valami olyasmit mondott, Brecel 16-10-es hosszú kékjére David Hendon (amit nagyon mellé is lökött), hogy az elődöntőben Si is amikor ment neki, egy ilyen típusú kéket mellélökött, s onnan indult el a Brecel-henger.
Én most így nem emlékszem rá, de ha így van, az nem semmi...
14-16-hoz közelít Selby, a mid session semmit nem változtatott. Gödörben a belga, Selby meg könyörtelen lett.
Nekem Brecel olyan, mint Trump. Ha megy neki, mint most is, olyan, mint egy gép. Nem sok szépség van abban, amit csinál. Gyors, és emiatt persze látványos is, de ez már inkább sportteljesítmény, nem sok játék van benne. Mindenki másért nézi a snookert, én pl. szeretem a biztonsági csatákat (jó, mondjuk a Selby-Allen elődöntő már nekem is sok volt)
Valószínűleg az ellenféltől függ, Brecel egyszerűen nem hagyta magát belerángatni a tötymörgésbe. Ma jó volt nézni, pláne a maximumot. Én nem bánom ha Selby lesz a világbajnok csak legyen izgalmas a meccs második része holnap.
Azért idegesít Selby, mert tud ő így is játszani, akkor miért nem lehet mindig így?
Persze lehet, Brecel bevállalósabb snookere is ezt hozza ki, illetve talán mert tegnap sokáig kellett játszania, ma nem akart túlórázni, fáradtabb volt, ezért nem tördelte úgy a játékot, ahogy szokta...
Szép volt az, ahogy előző kettőt fogta Brecel, de továbbra is állítom, ha nem 11-6 vagy 12-5 lesz neki, akkor nem fogja ezt a meccset megnyerni. 10-7 vagy 9-8, ahogy írtad, kevés.
Brendan Moore teljes mértékben megérdemli a döntőt, 19 évnyi profi bíráskodás után a snookertől elköszön, s megy a Matchroomba teljes egészében.
Ennél jobban nem lehetett megköszönni a majdnem 20 évet, minthogy neki adják a vb-döntőt.
Szerintem a jelenlegi játékvezetők között neki van a legnagyobb tekintélye Jan Verhaas után
Michaela Tabbnál nem a pénz volt a baj, hanem nemi megkülönböztetés, tisztességtelen elbocsátás. Be is perelte azt hiszem a szövetséget Tabb, de végül peren kívül megegyeztek.
Egyébként pedig felháborító, hogy nem valamelyik nő kapta meg a döntő vezetését a kettőből, hanem Brendán More a harmadikat, azért mert utána visszavonul a sznúkertől!
Pedig Mikaéla Tablicsku, akit aztán, ha jól emléxem, pénzsóvárság miatt eltiltottak örökre a profitornákról a sznúker játékvezetéstől, is milyen jól levezette a döntőt kétezer akárhányban!