Minap hallgattam a UA-t és az EG-et. Egyszerűen laposak és unalmasak, monotonak, se füle, se farka a legtöbb számnak. Tévedtem korábban, mikor mindent a mester vokáljára fogtam. Valóban írtó szar az is. Shawn nem üt pedig rosszul, de tényleg borzasztó unalmas, amit művel. DeGrasso meggyőzőbben játszott, de az ő hangbeállításait is rühelltem. Szegény Jimmynek olyan hangosra tekerték fel a dobokat, hogy fémes gépi dobkúrásnak hallattszott, szinte csattogott, mintha csak Ulrichkát hallgatnám. Ahogy látom, az úkjori Megadeth-ben sok helyen részben a zenével van a gond, a jó részeknél pedig az amatőr kivitelezéssel. Chris hiába jó gitáros, unalmasak a szólói, lapos tekerés, semmi ritmustörés, effekt vagy más motívum nincs bennük, csak írtózatos virtuozitással ledarálja sorban a natúr hangokat, mint egy metronóm. Ennyi erővel egy MIDI sávot is a helyére lehetne tenni. Feleslegesen erőlködik, bealszok tőle. Ennél még Malmsteen is színesebben játszik, pedig ő is baromi szárazon nyomja.
Nem értem, hogy Dév miért nem szedi össze megát. Pedig még vannak itt-ott jó ötletei és mégis elbassza őket valahogy. Mintha elfogyott volna a lendület és a lelkesedés, rutinból összedob valamit, amit ki sem dolgoz rendesen. Lehet ellustult mostanra. Ennyi idő alatt ha már vokálozni nem is, de pl. megtanulhatott volna jobban szólózni, nem csak tekerni és riffezni. Az a prüttyögő sramlis szintetizátorát pedig kidobhatná a picsába. Stúdióban a basszust is magára vállalhatná. Dobost kölcsönvehetne a felvételhez. Turnéra meg betanítana embereket a stúdióanyag alapján. Már az amatőrök között is annyian rohadt jól játszanak. A YouTube tele van jobbnál jobb cover és tribute anyagokkal. Egy csomó tökös jelentkező lenne, alig győzne belőle válogatni. Csak Mustár papának állandóan ragaszkodnia kell a faszságaihoz. Lehet régen jónak számított, mert akkor még nem voltak ilyen képzettek a zenészek, később pedig fejlődött zeneileg és mindezek mellett akkor még voltak jó ötletei, de mostanra visszafejlődött és egy kivénhedt, amatőr, lusta balfasz lett. Ha most kezdő zenekar lenne, egy kiadó sem adná ki a munkáit, de még csak a demókat sem hallgatnák végig. Időpocsékolás. Bocs, ha most ezzel sokak lelkivilágába gázolok. Ennek a bandának már csak egyetlen, utolsó utáni esélyt adok. Ha az új album nem nyűgöz le, akkor még csak arra sem méltatom őket a jövőben, hogy az albumaikra akár 40MB letöltést is pazaroljak.
Junior tavaly dícsérte, hogy Dave és Shawn milyen nagyszerűen megértik egymást. Ezt sejtjük, hogy a gyakorlatban mit is jelent. (Bár érdekes, hogy egyúttal a 2001-es felállást is kritizálta, pedig ha jól tudjuk azért repültek akkor mindhárman, mert közösen akarták a megadeth-et folytatni a mester nélkül.) Azzal nagyjából egyetértek, hogy Davenél valószínűleg ma erősebben dominál az emberi oldal. Csakhogy abból még nem fognak a '90-es évek első feléhez mérhető jó albumok születni.
Menza korábban azt nyilatkozta, hogy a Youthanasia korszak után erősen kezdtek összemenni a bulik és ezzel együtt a pénzek is. Azt meg többen is mondták, hogy a mesternek nem éppen erőssége a pénzosztás, bár ez az ő problémájuk (mivel a magánszférában mindenki annyit keres, amennyit ki tud alkudni magának). Szóval, erőteljesen anyagi problémák alapozták meg a különválást. Ami még érdekes, hogy Menza messze a legfiatalabb volt a csapatban a maga '68-as születési évével. A drogokkal kapcsolatban annyit, hogy sosem tudtam sajnálni a drogosokat, mert mindenki nagyon jól tudja, hogy mennyire káros dolog, s ha emiatt úszott el a 2004-es nagy visszatérés, akkor az már tényleg az ő hibája.
Ezt nem így látom. Inkább arról van szó, hogy akik könnyen irányíthatók, azok hamar mentek a levesbe. Marty kimondottan kreatív, sokat segített Dave-nek, Ellefson ugye Ellefson, Chris sem tűnik túlzottan birkának, saját stílusa van - zenei és emberi értelemben is -, ami nem hinném, hogy nagyon alakítható már. Szerintem Menzának is azért kellett lelépnie, mert más zűr lehetett körülötte. Utóéletét valamelyest ismerve, érthető.
Azt hiszem, Dave-nél az első szempont ma már az emberi oldal.
Ha van egy cégem, ahová szakembert keresek mert nem értek mindenhez, akkor 100%, hogy felveszem a profi de kezelhetetlen figurát, mint a béna, de kezesbárányt. Mert onnantól kezdve már csak azon kell dolgoznom, hogy betörjem a kezelhetetlen fejét, s nem a kezesbárány helyett dolgozok (akinek még fizetek is)
Ja, de akkor legyen valaki más... De szerintem Mustaine bácsi már nem akarna egy fiatal dobost, aki nem annyira könnyen irányítható, hanem most jól elvan a bandával, mert senki sem zavarja a vizét... a sörét.
Amikor tavaly interjúztunk Ellefsonnal, nem mondta ki egyértelműen, hogy Nick drogos, de nyilvánvaló volt, mert valami olyasmi hangzott el, hogy az állapota nem teszi lehetővé a dolgot... Ha pedig ez a helyzet, akkor alighanem messze nem dobolhat már olyan jól, mint régen.
Nekem Chuck személye volt furcsa a zenekarban,azt éreztem nála,hogy valahogy nem tudott zöldágra vergődni az egésszel...és ugye az ő helyére jött Nick Menza...Chuck meg szerintem jól döntött,hogy rögtön átment a Black And Whitehoz, akik sokkal jobban értékelték őt.de ez csak az én véleményem
Hát szerintem a vallás nem szubjektív dolog, de mindegy, ezen kár vitatkozni.
A minap készítettem az autós cd-lejátszóhoz egy megadeth-válogatást, a legjobb 102 szám szerepel rajta (pont ennyi fért rá), s úgy random szoktam hallgatni. Szóval volt 1-2 tévedése Dave-nek a tagcseréknél (ráadásul a folytonos cserékkel is ezt bizonyítja), de Shawn-nál nyilvánvalóbb mellényúlása nemigen. S ha belegondolok, hogy ezt egy Nick Menzával szemben követte el, akkor azt már az emberiség ellen elkövetett legfőbb bűnök közé sorolom (valahol a koránkelés és az óraátállítás c. bűnök magasságáig ér ez a gaztett).
Nem vagyok se dobos, se zenész (csak egy egyszerű fogyasztó) de ennyire lapos zenész még nem nagyon járt arrafelé, mert a munkájának semmi karaktere, egyszerűen csak követi a többieket ahelyett, hogy mint a bika húzná őket. Ennél még a sokat kritizált So Far dobos is vérpezsdítőbben játszott.
Pedig olyan szépen alakult az utóbbi idő: Junior, a megtévedt bárányka visszatalált, Chris ígéretesen igyekszik betölteni a Marty által hátrahagyott tetemes méretű űrt, Dave pedig semmit se változott. Én még annak is örülnék, ha DeGrasso jönne vissza, mert ezzel a szerencsétlen sráccal az életben nem fog nagyot alkotni a mester.
az előző hozzászólással viszont csak részben értek egyet,mert a vallás is olyan dolog legalábbis szerintem,hogy elég szubjektív....mindenki máshogy áll hozzá vagy fogja fel a dolgokat.emiatt nem érdemes elítélni másokat
Most egy kissé naív leszek: Ha Mustaine ma már nem vállalja fel a Conjuring saját áldott kezeivel írt dalszövegeit, akkor gondolom az érte kapott jogdíjakat sem. Ezért gondolom az értük járó jogdíjat is azonnal tovább utalja (még mielőtt még a bank kamatot fizetne a betett pénzre) a gyermekrák vagy éppen a kóborkutyus alapítvány részére.
Hihetetlen, hogy amikor valami híresség hirtelen nagykereszténnyé válik mennyire fontossá válik az, hogy egyben sikeres üzletember is legyen (mint pl Dickinson, Madonna...stb.). Azt is megfigyeltem, hogy amikor egy ilyen hasonló kaliberű híresség találkozik a kereszténységgel, abból milyen hihetetlen csoda-dolgok tudnak születni. Mert ezek a fazonok valahogy fenntartják maguknak a jogot arra, hogy úgy értelmezzék a keresztény dogmákat, ahogy az épp nekik tetszik (illetve tetszés szerint vesznek figyelembe bizonyos passzusokat) Pl nem nagyon emlékszem olyan filmre, amiben a főhős megbocsátott volna az ellene vétkező főgonosznak (kivéve a Jézusos filmeket), ehelyett inkább kegyetlen bosszút áll: kibelez mindenkit, majd ha meglát egy keresztet, akkor mond egy szép imát (pl. Segal). Nincs még egy olyan vallás (vagyis inkább egyház), ami megtűrné az ilyen képmutató kreténeket. Szédület. Egyre büszkébb vagyok arra, hogy pogány vagyok, he-he!
utánanéztem én is ennek az albumnak és tényleg megjelent méghozzá 2005ben.nekem mondjuk nincs meg,egy haverom adta kölcsön bár őszintén én sem estem tőle hasra...PAUL DI'ANNO és Jerikó tényleg nem rossz,illetve a Beto Vazquez INFINITY- "A Tout Le Monde" sem vészes de nekem sem lesz a kedvencem
Tegnap megtaláltam az albumot, szóval megjelent. De nekem nem jött be annyira. Kivéve a Paul Di'Anno & Jeriko száma, az elérte a szintet, többszöri hallgatásra érdemesnek ítéltem! :)
A Whiplash a mai napig az egyik legjobb metallica-szám. Ismeritek a "Megaded" c. albumot? Megadeth-számok különböző csapatok feldolgozásában. Akad 1-2 jó is köztük. Pár éve nekifeszültek egy újabb megadeth-tribute album elkészítésének (az előadók között volt pl Paul Di'Anno is) de nem tudom, hogy végül valóban megjelent-e. A címe: Hangar of Souls - A Tribute to Megadeth
Tegye fel a kezét az, akit meglepett a végeredmény! :)
Teljesen egyetértünk abban, hogy igazán megérdemelnék. Sőt, Mustaine-nek már egy laza életműdíjat is odaítélnék, ha rajtam múlna. Amúgy a mütyűrhed melyik metallica-számot dolgozta fel?
most már legközelebb ebben kellene őket indítani, mert akkor biztos nyernének! :))) most is buktak! de legalább az Iron Maiden vitte el előlük a trófeát az El Dorado c. számmal.
mondjuk, tök' mindegy lesz-e grammy díjuk vagy sem. a közönségbázisuk ettől nem lesz se több, se kevebb, vagy kevésbé szeretettebb a zenéjük, de még csak ismertebb sem lesz a zenekar. ez a díj tényleg max. nekik hiányzik, és nem a rajongóknak.
arra vagyok kíváncsi, h a sudden death-el fognak-e ma nyerni a grammy-n... ha igen, esküszöm nem fogom érteni a döntést, hiszen vesztettek grammy-n már ennél sokkal jobb számokkal.
esetleg olyan lehet a háttérben, ha nyernek, h egyszer végre már kapják meg ők is az elismerést. lehet súgtak is a mesternek a háttérből, h "hé, öreg! most dobj össze valamit, mert szinte biztos, h téged tudunk kihozni győztesnek. most vagy soha!" :)
nem rossz dal egyébként a sudden death, de szerintem az endgame dalok egyikét sem veri. sőt, inkább olyan jellege van, mintha a united abomination lemez egyik félkész darabját fejezte volna be mustaine.