Az megérne egy hosszabb misét, hogy a streaming platformok mennyire durván megjelentek a sportközvetítésekben és micsoda harc megy a jogokért, pl. egy aktuális cikk az Amazon és MAX közötti harcról itt:
Minden olimpia előtt/alatt azért szoktam javasolni másik opcióként az Eurosportot, illetve most először különösen a Max (korábbi HBO) streaming platformot. Azért az elég komoly, hogy bármit, azaz bármit lehet nézni az olimpiáról élőben, semmilyen sportcsatornához nincs kötve az ember keze. Tehát aki pl nem ragaszkodik Jenő szakértelméhez vagy a szünetekben az egyperces migránshíradóhoz, akár a férfi kosárlabda torna összes meccsét megnézheti ott teljes egészében.
Volt jugoszláv tagállamként és a szláv nyelv közelsége miatt bőven van merítés a szlovénoknál. Ne csak a 2 milliót vedd figyelembe ami amúgy 91 óta növekszik.
Szenzációs meccs volt a tegnapi, a németekből úgy látszik még mocorog a tavalyiból, tökéletesen össze van rakva a keret, bár szerintem Schröder nem tudhat olyan szinten játszani mégegyszer, mint amit a tavalyi vb-n művelt, eszméletlen volt, ezért is írtam, hogy a tavalyit nagyon nagyon nehéz lesz megismételni. De, Franz Wagner közben szintet lépett.
Amúgy imádom az olyan játékosokat, akik az NBA-ben alulértékeltek, de a válogatottban mindig rohadt jók, ilyen abszolut Theis is.
Jó kis torna lesz, már a felkészülési meccseket is nagyon élvezem.
LeBron fogja az USA zászlót vinni a megnyitó ünnepségen. Amerikai férfi kosaras még sosem vitte megnyitó ünnepségen a zászlót - női kosaras már kétszer is.
Belgium 4., Csehország 6., Lengyelország 8., Izrael 10., Izland 13.
Ha azt mondjuk, hogy ezek csak 1 év kiugró eredményei, akkor is van ezekben az országokban legalább egy olyan évjárat, ami felveszi a versenyt a spanyol, olasz, szerb stb. kosárlabda ugyanazzal az évjáratával, azaz van kire építeni felnőtt szinten is. A B divíziós 6. hely ehhez képest azért messze van... Még úgy is, hogy U20-ban a székesfehérvári feljutás óta szerintem nem voltunk az első 8-ban sem.
A horvátok meg a lettek produkciója azért biztos, hogy vet majd fel kérdéseket az ottani szövetségekben is :)
Ziccer kimaradt igen, plusz a végén agyoncsapták a támadót visszaszedő játékost, valszeg a magyar bajnokságban ha valaki egy ilyen nemfújással veszít, akkor komoly hiszti lenne - joggal.
Nekem a második ötös nagyon tetszik (White - Edwards - Tatum - Adebayo - Davis), mindenki csapatjátékos és mindenki jó védő, egy 7 meccses szérián biztosan rájuk tennék a kezdő öttel szemben (ahol villantani kell a neveket: James, Curry, Embiid, Booker - és melléjük tesznek egy svájci bicska védőzseni Holidayt).
Kíváncsi vagyok, alakul-e a rotáció az olimpián, mert eddig Kerr lényegében sorokat cserél szó szerint.
Ha belegondolok, hogy ezzel valószínűleg már háromszor több időt töltöttem a szudáni keret feltérképezésével, mint Jenő fog.. de hátha olvassa és akkor már kapott egy kis segítséget.
Ez a kérdés engem is érdekelt, így utána néztem, szóval a szudáni játékosok:
Jones konkrétan előtte évben G league MVP volt (2-way szerződéssel, összesen 12 NBA meccsen is pályára lépve), most pedig a Partizanhoz írt alá.
Shayokot második körben draftolták és pályára is lépett pár meccsen az NBA-ben 2020-ban, utána Euroliga és G-league nála is.
Omot megjárt mindent, G ligát, Puerto Ricot, Franciaországot, köv. szezonban Izraelben fog játszani.
Gabriel is több NBA csapatnál megfordult, pályára is lépett ő is, de ő is Izraelben kezdi a következő szezont.
Kuol ausztrál ligában fogja kezdeni a következő szezont - amúgy az Ausztrál válogatottnál is előjött egy szudáni származású játékos, és a közvetítésben is elhangzott, hogy nagyon sok szudáni menekült Ausztráliába, tehát, hogy ki éppen milyen állampolgár és milyen színekben lép pályára az sokszor eléggé pici dolgokon múlik.
Deng szintén fiatalon menekült Ausztráliába és ott is játszik jelenleg is, Makoi ugyanez, fiatalon Ausztrália és ott is játszik. Jok pedig Kanadában játszik.
Eddig a legnagyobb karriert egyértelműen JT Thor mondhatja magáénak, 2022-ben 37. helyen draftolták, és játszik is, azóta 3 szezonban már 165 meccsen pályára lépett a Charlotte-ban (12 perc 3 pont 2 pattanós átlag).
Azért az utóbbi évek fejlődését elnézve az afrikai kosárlabda hamarosan nagyon komoly tényező lesz a sportágban, már ha nem az már most is. Nigéria, Angola, Szenegál, vagy a Zöld-foki szigetek már korábban letették a névjegyüket, de Dél-Szudán még csak most bontogatja szárnyait.
Akit érdekel, honnan bukkant fel ez az ismeretlen ország a kosárlabdában, azoknak itt egy tavalyi cikk:
már a floatert be kellett volna dobni itt a végén,de ezen a szinten egy ilyen open butbacket így elrontani nagyon amatőr,nem mintha nem lenne mindegy egy felkészülésin ki nyer/veszít 1csonttal de ez ezen múlott
jókis meccs volt, eddig az usa ellen legtöbb keresnivalója ennek a blackhorse afrikai csapatnak volt,érdekes olimpia lesz így.
amerika a favorit az ezüstért meg megy kis túlzással egyenlő eséllyel az összes többi
Óriási mérkőzés volt, egy olimpiai döntőnek is beillett volna! Az atletikusság szempontjából ez volt a kosárlabda csúcsa. A szerbek felköthetik majd a gatyájukat a biztos továbbjutást jelentő második helyet illetően, mert ez a Dél-Szudán nagyon komoly ellenfelük lesz. És persze kíváncsi leszek ennek a mai meccsnek a "visszavágójára" is az olimpián.