Igen, de akkor Ki-Adi-Mundi miért nem kiált fel a Phantom Menace-ben, hogy "Miért lenne Sith? 100 éve is voltak már sötét erőhasználók, akik jedikre támadtak!"
"I have no name but a Jedi like you might call me Sith."
"Ez megint egy dizni féle "történet egy másik alkalomra" hülyeség. Mi az hogy nincs neve? Valami nevet kapott valamikor valakitől. Vagy megváltoztatta mondjuk Meta World Peace-re. De neve kell hogy legyen."
Nekem ez arra utal, hogy nem Darth valami, amilyennek egy Sithnek lennie kellene. A mondat második felében pedig egyértelműnek tűnik, hogy saját magát nem tekinti Sithnek.
"De valakinek ki kellett őt képeznie erre a nagyon magas szintre. És ez olyan szint már amit csak a Sith tud. Tehát Sith kell vagy kellett hogy legyen."
Esetleg azért, mert nem Sith képezte ki, hanem egy más erőhasználó. Lehet, hogy később bukkant rá a Sith hagyományra, pl. egy Sith holocronon keresztül.
"Ha ő a mester akkor ő van a lehető legmagasabban, és ő miért ne tekintené magát Sith-nek? Mintha a Pápa kitalálná hogy na innentől ő nem tekinti magát katolikusnak, és másik egyházat alapít."
Ismételten: ha nem Sith képezte ki, akkor miért tekintené magát Sithnek? Egyébként Luther is egyszer csak úgy döntött, hogy nem tekinti magát katolikusnak és új egyházat alapított, VIII. Henrikről nem is beszélve...
"Ha a tanítvány, akkor is van joga átvenni a hatalmat, és tanítványt fogadni, mint Dooku-nak Ventress például."
Azt mondja, hogy acolyte-ot akar, vagy pupilt, egyszer sem mondja, hogy apprentice-t. Ez is arra utal, hogy nem Sith.
"Ha ő a mester és nem akarja követni, akkor beszünteti. Ő a mester. Ennyi.
Ha ő a tanítvány, akkor megpróbálja megölni a mestert, és utána szünteti be. Ha ő a tanítvány, de nem mer szembeszállni, és inkább lelép, akkor a Mester kinevezi az új kettes Sithet, és nekiállnak őt levadászni. És akkor már kettővel kellene harcolnia egy helyett. Ennek sincs értelme. Pláne hogy tudja hogy a mester előbb-utóbb biztosan gyengülni fog, és az ő ideje el fog jönni. Mint pl. Plagueis."
Lehet olyan túlélő Sith tradíció, ami nem tartja a Rule of Two-t, hanem többen is lehetnek. A Disney-kánonban folyamatosan bukkannak elő a túlélő jedik, akkor miért ne jöhetnének elő olyan túlélő Sithek, akiknek semmi közük Darth Bane-hez?
Biztos vagyok benne, hogy a végén kiderül, hogy Quimir nem Sith. Túl sok az erre utaló jel, ráadásul miért játszották volna Kylo Ren témáját, ha Sith? (A sisakja is nagyon hasonlít Kyloéra, ez újabb jel arra, hogy valószínűleg ő lesz a Renek alapítója.)
"I have no name but a Jedi like you might call me Sith."
Ez megint egy dizni féle "történet egy másik alkalomra" hülyeség. Mi az hogy nincs neve? Valami nevet kapott valamikor valakitől. Vagy megváltoztatta mondjuk Meta World Peace-re. De neve kell hogy legyen.
"Ebből nekem pont az jön le, hogy nem tekinti magát Sithnek."
De valakinek ki kellett őt képeznie erre a nagyon magas szintre. És ez olyan szint már amit csak a Sith tud. Tehát Sith kell vagy kellett hogy legyen. És miért ne tekintené magát Sith-nek? Hiszen ők csak ketten vannak, és mindenki más fölött. Ha ő a mester akkor ő van a lehető legmagasabban, és ő miért ne tekintené magát Sith-nek? Mintha a Pápa kitalálná hogy na innentől ő nem tekinti magát katolikusnak, és másik egyházat alapít. Ha a tanítvány, akkor is van joga átvenni a hatalmat, és tanítványt fogadni, mint Dooku-nak Ventress például. Tehát a kérdés hogy miért lépne ki? Semmi értelme kilépni. Még ha ő lenne mondjuk a 19. vagy 126. De a kettőből akarna kilépni?
"Egy harmadik megoldás lehet az, hogy egy "Sith splinter cell", vagyis egy eredetileg a Sithekhez kötődő tradíció, ami viszont nem követi a Bane-féle Rule of Two-t."
Ha ő a mester és nem akarja követni, akkor beszünteti. Ő a mester. Ennyi. Ha ő a tanítvány, akkor megpróbálja megölni a mestert, és utána szünteti be. Ha ő a tanítvány, de nem mer szembeszállni, és inkább lelép, akkor a Mester kinevezi az új kettes Sithet, és nekiállnak őt levadászni. És akkor már kettővel kellene harcolnia egy helyett. Ennek sincs értelme. Pláne hogy tudja hogy a mester előbb-utóbb biztosan gyengülni fog, és az ő ideje el fog jönni. Mint pl. Plagueis.
Én az valószínűsítem, amit előbb leírtam. Konkrétumokat nem tudnak. Talán megtalálják Ohsát és ő jó lesz bűnbaknak és lezártnak tekintik az ügyet, végül is minek bíbelődjenek rejtélyes sötét mesterek utáni nyomozással. A sith-nek ha van esze, megöleti Solt és eltűnik. Persze még van pár rész, szóval bármi lehet :)
Illetve ugye a sith csávó ott maradt, el tudja tüntetni a holttesteket, nyomokat. Sol és a beépült tanítvány pedig épp elhagyni készülnek a bolygót. Gondolom az a feladata, hogy Solt megölje, mielőtt szólni tudna bárkinek. Talán Ohsa marad életben, akinek senki sem hisz... vagy pont őt tartják a gyilkosnak és elítélik.
Na de ha nem derül ki, hogy sith volt, akkor nem kerül be az emlékezetbe.
Lezárják, mint megoldatlan incidenst. Egyelőre boszorkányokról tudnak meg késsel gyilkoló akolitusról.
Egyelőre akik tudnak arról, hogy sith, halottak vagy még nem üzentek erről senkinek.
Persze simán meglehet, hogy sokat feltételezek az íróról és azzal kezdődik a következő rész, hogy mindenkinek szólnak és akkor majd fogom a fejem :))))
"De egyrészt a szabály próbája a kivétel (avagy erősíti azt!),"
Ezzel viszont vitatkoznék. A latinban exceptio probat regulam ami inkább azt jelenti, hogy a kivétel próbára teszi a szabályt (tehát ha van kivétel, akkor nem jó a szabály) és ez így logikus, nem pedig az elterjedt változat, ami valószínűleg azért terjedt el, mert ezzel mindenki igazolhatja ha mégis beüt valami crach :D
Pontosan! De egyrészt a szabály próbája a kivétel (avagy erősíti azt!), másrészt pedig pontosan EZ az OT filmek talán legszebb üzenete, amúgy nagyon helyesen. De ha kiderülne, hogy abban sem volt semmi különös, akkor mégis mi a lószarról szóltak a korábbi filmek??? Mi volt a tétjük?
Én azért ezzel vitatkoznék, bár írtam, hogy nincs kedvem :D
Nekem egyik régi filmből sem jön le olyan, hogy egy bármiféle gonosz erőhasználót szabad volna félvállról venni. Pontosan a dolog JELLEGE miatt minden egyes kiskrampusz komoly fenyegetéssel bír! Maul jószerével semmit sem csinált, máris elég látványosan nekiállt aggódni a tanács. Hiszen tudták, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa és olyan nincs, hogy ez csak úgy előugrott a bokorból! A mostani genyó meg ráadásul egy egész csokornyi jedit kinyiffantott! Most nem fogok erre rámérni, de le merem fogadni, hogy az eddig látott LEGHATÉKONYABB gonoszdi és akkor még csak a sorozat felénél járunk, vélhetően nem láttunk még mindent. Szóval nem fogom ezt elfogadni, hogy egy vállrándítással elintézi majd a tanács, mindenféle következmények nélkül.