Például az, hogy az elején még Sisko magyarázta el nekik a lineáris idő fogalmát, a végére meg kiderült, hogy az anyja is közülük való. A legjobb a TNG, bár Q az, akit nem lehet alulmúlni (a puszta léte is tökéletesen logikátlan), a Próféták nálam csak a második. :-D
Boldog új évet és jobban megírt Star Treket kívánok mindenkinek 2021-ben!
Az én Star Trek ötletem az lenne, hogy szóljon az új sorozatok alkotójáról, Alex Kurtzman-ről, akit Q visszavisz az időben a 60-as, a 80-as és a 90-es évekbe és megmutatja neki hogy hogyan írták meg azokat a sorozatokat. Ennek hatására végül Kutzman belátja, hogy Q-nak igaza van, és a jelenbe visszatérve átadja a jogokat a hozzáértőknek. Aztán Q csettint egyet és az eddigi évadok is törlődnek a történelemből. :D
Egyfelől jobb mintha az n+1-dik őrült tudós félrement kísérlete vagy ultimate gonosz terv lett volna.
És nem érzem hogy kilógott volna az ST Univerzum Utazóval, Prófétákkal, Kesszel és a kapitányával tojást rakó Parisszel színesített világából. :-)
Jelenleg úgy érzem meg kellett volna hagyni rejtélynek a rejtélyt, de mivel ez a történetszál félbemaradt még változhat a véleményem attól függően, hogy hova fut ki a történet.
De két dolog nagyon bejött.
Az egyik Doug Jones jutalomjátéka, nagyon tetszett ebben a formában.
A másik a világ képi megjelenítése, az erősen odatette magát a Trek legjobbjai közé.
Tilly helyettes kapitány olyan volt, mint az összes eddig megismert zöldfülű mikor bedobják a mély vízbe. LaForge talán jobb volt mikor először megkapta a hajót, de Kim ugyanígy szerepelt lényegesen több tapasztalattal.
Adott szituációban húzni kellett az időt, ami nem jött be.
Hogy átjöttek a pajzson keresztül? Ezt a DS9 már az első évadban elsütötte. Külön érdekes, hogy az ottani vadászok ruhája mennyire hasonló. (nem vállalkozom annek összezsámolására, hogy Janeway kapitány hajóját hányszor foglalta el mindenféle népség :-) )
És ennél a jelenetnél megint elhittem kicsit, hogy 3189-ben vagyunk.
Még mindig ott tartok, hogy a legénységen belül nincs jobb választás, mint Tilly. Mivel a legénység a felülről érkező parancsok végrehajtásában khm… nem túl erős, logikus lenne egy külsőst bevonni.
A 2x13 óta tudjuk hogy a Discoveryt nem lehet önmegsemmisíteni, mert az albérlő MI nem hagyja.
De az tetszett, ahogy Tilly az inkompetens idióta csak ült ott, és nem értette mi történik miközben elfoglalták a hajót. Picard már régen beindította volna az önmegsemmisítőt, Kirknek meg még arra is maradt volna ideje, hogy megdugja a "kékcsajt".
Kétszer is "kékcsajoztál", így nem lehet elírás, ezekszerint színvak vagy? :)
Elég "érdekes" megoldás, hogy egy kisgyerek csinálta ki a galaxist, erre a megoldásra nem gondoltam volna.
Egyébként a Discovery elfoglalása hű maradt a hagyományokhoz, a biztonságiak csak dísznek voltak minden sorozatban. Itt sem tudom mire számítottatok, majd jön a jól képzett biztonsági egység, és simán visszaveri a behatolókat? Na ne már! Az nem lenne ST-es :)
Igen, az a rész nekem is tetszett de itt kb vége is. Amikor a plot device az hogy egy hisztis kelpien gyerek rombolta le az ismert univerzum űrutazó civilizáció, az kb. a wtf kategória.
És ide a bökőt hogy a Tillys részt is el fogják rontani, a következő részben majd jól megment mindenkit, és bebizonyítja hogy mégis remek választás.
Amúgy hova hízik már? Szavazzunk már be egy jefferies csőben mászkálós jelenetet neki sok sok szappannal és gépzsírral...
Szerintem _annyira_ nem volt szörnyű. Meglátjuk mire fut ki a következő részben. Az pl. kifejezetten tetszett, hogy világosan kiderült miért volt rossz ötlet Tillyt kinevezni első tisztek.
már csak pár rész van hátra, szerintem ez a szezon annyi.. még talán elbohóckodnak a kék csajjal, aztán vége is.. már abból is látszik, hogy nem igazán találják a helyüket, hogy itt már egy Pike vagy Lorca szintü kapitányt se találtak. amúgy is, az összes előző sorozatban egy kapitány csinálja végig, itt pedig mintha csak az útkeresés lenne.. na majd a negyedik
Kíváncsi voltam, megnéztem, nem kellett volna. A negyedik évadot adják inkább az Orville-nak, szvsz. Vagy az árából kezdjék el felújítani a DS9-t, mindenki jobban járna ;)
Tudon, hogy kapni fog egy saját sorozatot, ha minden igaz. Én csak annak örülök, hogy a Discovery-ből végre eltakarították az ST történelem legellenszenvesebb karakterét.
Egészen biztos lehetsz benne. Ő lesz a Section 31 sorozat sztárja.
Sajna szerintem a karikatúra szerűen erkölcsös és jó ST karakterek eléggé elfáradtak, amit ebből ki lehetett hozni azt már kb. kihozták. A romlott és gonosz karakterek sokkal érdekesebbek.