Örülök, hogy irtál. Igazán.
Tényleg van az internetnek jó oldala is, de arra kell figyelnünk, (de nagyon) hogy csak ezt a jó oldalt használjuk.
Ezt a topic-ot olvasva kiderült számomra, hogy igen intelligens emberek irtak itt.
Én tudom, hogy felekezetedet sokan erőszakosnak mondják. De azt is tudom, hogy a ti ilyetén evangélizációtok mögött csupa jószándék van. De az emberek nagyrésze bizony zaklatásnak fogja fel, ha az utcán minduntalan leszólítják. Velem is megtörtént ez, és személyes tapasztalatom van a dologról. A két idősebb nénivel jól elbeszélgettem, szeretetben váltam el tőlük. Ennek ellenére két dolgot megemlítenék (a bántás szándéka nélkül!!!)
1. Mondtam nekik, hogy én is Istenhívő vagyok és nyitott ajtót döngetnek. Ennek ellenére be akarták bizonyítani, hogy saját egyházamban tévúton járok. Na ez nem túl szimpatikus. Mindenki ott keresse Isten szeretetét, ahol rátalál!
2. Sajnos annak ellenére, hogy ez a két hölgy hittel lélekkel próbált igaz útra téríteni, a Bibliát (felületesen) és annak törtélnelmi korát abszolult nem ismerték. Egy félművelt ateista pillanatok alatt "padlóra" küldhette volna őket.
Ezeket azért írom most meg neked, hogy lásd: Nem biztos hogy célravezető a módszer, hogy minden gyülekezeti tagot kiküldtök téríteni, mert az ilyen térítések vetnek rossz fényt a felekezetetekre. A saját véleményem pedig az, hogy azokat kell Isten felé terelgetni akiket az Úr eléd állít. De ez maszek vélemény, lehet hogy én látom rosszul.
Ennek ellenére nekem Ti is testvéreim vagytok az Úrban és mindezeket nektek való segírségnek szántam.
Ön és családja érdekében kérjük, ne dobja el ezen szórólapot, hanem figyelmesen olvassa át!
Úgy gondoljuk minden értelmes ember mindent megtenne azért, hogy élhessen. Szeretnénk kijelenteni hogyha ezt komolyan gondolja, erre most minden lehetősége megvan, a kérdés csak az, él e vele. "Mert nem gyönyörködöm a meghaló halálában, ezt mondja az Úr Isten. Térjetek meg azért és éljetek!" Ezékiel 18:32
A sok sóhaj, könny és nyomorúság előidézője, a nemzetiségi, faji és vallási ellentétek, ami miatt a kegyetlenség és az erőszak úrrá lett. A gazdasági és vallás-politikai szövetségesek ebből nagy hasznot húznak. Mindezekben, ha hihetetlenül is hangzik semmi meglepő nincs, ha ahhoz a könyvhöz fordulunk, mely számunkra visszaidézi a múltat és feltárja a jelent és-a jövőt, vagyis a Bibliához, Isten írásban lefektetett szavához, melyről Jézus kijelentette "A te igéd igazság" János 17:17.
Az ember életének könnyebbé tétele mára bebizonyosodott, kudarcba fulladt. A nyomor, félelem, békétlenség csak fokozódik, a jólét, béke, biztonság csökken. Az emberi küzdelem, hogy életét megjobbítsa, mivel ezt Isten kizárásával, a saját bölcsességére és erejére támaszkodva akarta elérni, eredménytelen maradt. Teremtője nélkül az ember semmit, mely maradandó volna, el nem érhet.
Soha, mióta az ember Édenben fellázadt az ő Teremtője ellen, nem volt olyan közel ahhoz, hogy azon áldásokban részesüljön, melyet Jézus Krisztus az ő vérének kiontása által szerzett mindazoknak, akik az Ő lábnyomait követik. Hogy ezt megtehessük ismernünk kell a tiszta Isten imádat helyes útját, amely a Bibliában van lefektetve. A tiszta Isten imádat vallás formájában nem gyakorolható.
A vallás az Ördög eszköze arra, hogy az embert félre vezesse Istentől.
Még akkor is, ha "igaz vallásnak" nevezik, mint azok akik ma "Jehova tanúi igaz vallás szervezetének" nevezik magukat, és ezzel kijelentik, hogy csak nevükben "Jehova tanúi"; de valójában semmi közösségük nincs Jehova Isten szervezetével. Ezen vallásos szervezettel közösségünk nekünk nincs, és nem is volt.
Tehát a mai és múttbani nyomorúságos állapotokért Jehova Isten nem felelős, aki mindezeket előidézte Sátán, a nagy vitakérdés előidézője. Ő elhitette az emberekkel, hogy a Bibliai "felső hatalmak" nem Jehova Isten és Jézus Krisztus, hanem ezen világi politikai uralkodók. Azonban ez Jehova Isten gyalázása. Tehát, hogy az ember élhessen és Jehova Isten áldásait élvezhesse az, hogy a fentieket figyelembe vegye, és az, hogy megismerje az ő Teremtőjét. "Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust." János 17:3
Őt megismerni jelenti, hogy felismerve az Ő akaratát cselekedni kell azt. Sok millióan imádkozzák "Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod". Ha ezt az imát nem csak mondjuk, hanem várjuk és kívánjuk is ezen akarat beteljesedését itt a földön is, akkor bizakodva nézünk szembe a jövővel. 1914-től Jézus királyként uralkodik. 1918 óta templomában van és ítéletet tart. Az idő elérkezett a nyomor előidézőinek az elsöprésére. Nevezetesen a vallás, politika és kereskedelem képviselőire. Mindez azért, hogy létrehozza a paradicsomi állapotot itt a földön, émely az ember számára adatott otthonul. "És az Isten eltöröl minden könnyet az ő szemeikről, és a halál nem lesz többé, sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. Az előzők elmúltak." Jelenések 21:4
Ha Ön többet kíván megtudni az Isten akaratáról és a helyes és tiszta Isten imádatról, akkor hívja a következő telefonszámot 06-28-472-696 és további felvilágosítást nyújtunk.
Drága Tesóm,
sajnos nem vagyok budapesti, pedig szeretnék. No, ugye, hogy van az Internetnek jó oldala is? Gondolok itt a mostani Királyság-Szolgálatra. Mi a véleményed eme topicról?
udvarias,
akkor ama homályba süllyed, amire sok topic kárhoztatva van. Nem szerettem volna alőhozakodni újra a témával, de örülök neki, hogy valakit még érdekel ez a téma. Kpcsolatban állsz a Tanúkkal? Ismered őket?
Igen, a lelkiismereti kérdések. Ezt talán nevezhetjük ellentétnek. Ám ez sem az teszi azzá, amit a Biblia ír. Inkább a testvérek. Ez mebotránkozik azon, a másik készséggel tűri, védi őt, a harmadik már legszívesebben kiközösítené. Az örök hiba: tökéletlenségünk, alázatnélküliségünk. Képtelenek vagyunk felfogni - vagy ha mégis, akkor is ferde szemmel, nem, nem jó így, ferde szemmel SE tekintünk rá. Remek példa (hadd meséljek!): a szakáll, pajesz, kecskeszakáll. Russelnek volt. Nekünk már AJÁNLATOS nem lennie.
Az AKKORI nézeteivel, MOST egész biztos, hogy nem lehetne Tanú. Udvariasnak igaza van, valószínűleg felfogná - hiszen szerette Istent -, hogy mi az amit el kell hagyni. Lehet, sokáig tartana, mint anno a karácsony és a cigarettázás.
Látod Echo? Fejlődünk. Okosodunk. Abban különbözünk a többi embertől, hogy mi küzdünk a tökéletlenség ellen Isten segítségével.
Az érdemjegyet köszönöm. Rá, nem szolgáltam.
ui1: s szerinted Russel mit szólna a mai állapotokhoz?
Russel ma is Tanú lenne, igen. Az akkori nézetein, és erre ő is rájönne, változtatnia kellene. Ha eléggé alázatos, és gondolom ő az, akkor változtatna is rajta. A legfontosabb dolog egy keresztény emberben, az elmebeli alázatosság.
A próza kedvéért:
Az igazság az, ami szabaddá tesz. Igazán szabaddá. Mi az, hogy igazán szabaddá? Mit jelent írónak lenni? Hogy lehet valaki író? Sinclair ezt a komoly kérdést így intézte el: diákok érdeklpdtek, hogyan lehetnek ők is írók. Hágyan akartok írók lenni? - kérdezte, s válaszul mindenki keze a magasba röppent. Rendben van, akkor menjetek haza s írjatok, írjatok, írjatok...
Lehetne magyarázni, vitázni. Ám, szerintem inkább csak segíteni lehet. Rajtunk áll, mit kezdünk vele a megismerés után.
Mindenki számára más. Akad igazság a viszonylagosságban - hiszen ez olykor "előre nem látott esemény" is lehet, ha teokratikusan akarok fogalmazni.
Tanításaink nem változnak. Finomulnak. "Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig." Olykor sötétben tapogatózunk. S ekkor dobog bennünk a hit. Várni, gondolkodni, türlemesen s a válasz meglesz.
A vérkérdés nem változott. A házassági elrendezés ugyanaz. Az alapok nem. A lelkiösmereti kérdések mások. Azok változnak.
Meglepődtem az utóbbi Őrtornyon. Olvasók kérdései. S a lényeg: testvérek! minden rátok van bízva! azt csináltok amit akartok, de vigyázzatok, mert meg lesztek ítélve! "Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de én nem adatom valakinek hatalma alá." - 1Kor 6:12.
Kedves didé. Végigtanultam, bizony végig, még a kék könyvet is és tudom, hogy mi az "igazságban vagyunk". De mi az igazság ? Mi az igazság szerinted ?
Mert az igazság nem változik, de mi és a tanításaink igen. Nekünk csak aktuális igazságaink lehetnek, de nem mondhatjuk, hogy birtokában vagyunk az IGAZSÁGNAK,_hogy benne vagyunk.
Az állítólagos "közöny", a sietség miatt van. Drága Echo, nem tudom melyik könyvből tanultál, de ha az Élj örökké-ből nem lesz újdonság a dolog: mire azt a huszonyvalahány fejezetet áttanulta az ember s ha még hozzáadjuk az Egyesülten könyv tizenvalahány fejezetét, bizony eltelt legalább két év.
Most a gyorsaságról harsognak: - Ha nem hallgatnak meg, lépj tovább s ne bánkódj.
Körzetfelvigyázónk is ezt mondja az emelvényről, a kivonulásokon; megvallom: személyesen soha nem ebszélgettem vele. Nem vonzódom hozzá - elárulom: úgy tűnik, mintha "lebratyizná" Jézust, Pált, Salamont.
Hallagok rá, mert okosakat mond. A megvalósítást már másik, hosszabb kérdés.
A Vezető Testületet is Jézus vezeti. Hol itt a baj? Nekünk lehetnek önálló gondolataink, s egészen addig minden rendben, amíg összhangban van a Bibliával.
Mesélek.
Régen, másfél-két éve jelent meg az első cikkem itt, a helyi újságban. Kellett valami érdekesség, s kitaláltam: egy képzelt levelet fogok írni anyukámnak, amiben azt ecsetelem, hogy a diszkóban - szelídebben: táncos mulatóhelyen - mennyire nem érnek sokat a gyerekek. Kedves, aranyos, idézőjeles cikk lett.
Te, én ezért miz kaptam...
Mit gondolok én, meg-milyen-diszkóban-jártam-és-egyébkként-is-ennek-a-cikknek-nincs-értelme-mert-az-egész-helytelen - beszélgetett velem egy vén, aki azóta is RENGETEGET változott.
Hónapok múltán hozzászoktak ahhoz, hogy nem vagyok tipikus újságírói alkat, vénám inkább a szebb velé dobog. Számomra nem akadt kivetnivaló ebben a cikkben, más szemében már állt a szálka.
Eltértem. Párdon.
Az időseket nem bántom. A gondom azzal van, hogy olykor nem képesek bölcsen, épen dönteni.
Szívem szerint azt mondanám, hogy én is tanú vagyok, de nem mondom, mert a tétlenek csapatát 'erősítem'. Nem tagadom és nem tagadtam meg a hitemet, de fáj azt látni, hogy egy szervezet mely a szeretetet hirdeti mennyire a közönyre nevel és fáj kimondani, de Jehova Tanúi sokszor kegyetlenek. Nem fizikai fájdalmat okoznak, hanem lelkit. Nem Jehova és Jézus parancsa vezet bennünket, hanem a vezető testület. Annak a szava a szent és azt kell tűzzel-vassal képviselni, ezt sulykolják belénk a Teokratikus Iskolán, az Őrtorony tanulmányozáson, a nyilvános előadáson stb. Ezért kérlek ne bántsd az öregeket, csak megtanulták a leckét. Az igazság szabaddá tesz, ne akarjunk emberk szolgái lenni.
Még valami.Szerintem sok embernek jól esik,ha néha megtörik a magányukat,és valakivel beszélgethetnek.
Szóval ez nagyon hasonlít egy olyan lelkisegélyhez,ahol sokszor a segítőknek nagyobb szükségük van a segítségre.
DaySleeperrel teljes mértékben egyetértek.
Csak azokról beszélek akiket ismerek:Van akivel nagyon jóban vagyok,de a tudásanyaguk az említett folyóiratot ritkán haladja meg,önálló következtetésekre nem képesek,és bizony gyakran előfordul,hogy fölakad a lemez.A meleg helyzeteket pedig elütik egy semmitmondó idézettel.
egy kicsit kötözködöm, jó? :-)
szóval nekem ezt mondta -kb szó szerint- egy tanú:
-nézd meg a világot, mennyivel több katasztrófa van mostanában.. mennyi árvíz, stb jön a világvége...stb.
erre én
-lehet, hogy csak azért tűnik többnek a katasztrófák száma, mert amíg nem volt ennyire fejlett a hírközlés, stb, addig nem is tudtuk, hogy x helyen (pl)szökőár volt
erre ő
-de akkor is... és előcitált egy idézetet valahonnan (lehet, hogy a Bibliából)
na most, szerinted meggyőzött engem, hogy jön a világvége, ezeréves birodalom, stb...?
itt a szellemi erőszakrók van szó echo. arról, hogy mennyire a te érdekedet nézik a Tanúk, mennyire foglalkoznak azzal, hogy mire vágysz, mi érdekel; s hogy lehetne segíteni rajtad. lehet, nem egészen ennek tűnik mindaz, amit tesznek.
mesélek:
van nekünk (többek közt) - nem, nem tagadom le, hogy én is Jehova Tanúja vagyok - egy havonta megjelenő "folyóiratunk", ami tanácsokat ad (nevén nevezve: A mi Királyság-szolgálatunk). tanácsokat, melyeket jó megfogadni. a címek például: "Mit mondj egy hindunak?...Hogyan kezdj beszélgetést?...stb..." a probléma nem ezekkel van. a forrás tökéletes: Isten.
a gond, majd tíz év távlatából visszapillogva a következő lehet (mindenki örömére múlttal is vegyítem, a régi rendszerrel): a mi felfogásunk. akadnak akik m e g r ö g z ö t t e n ragaszkodnak a kapott tanácsokhoz mindenképp, tűzzel, vassal, alkalmazni akarják ezt, hogy elmondhassák: na, ez is megvolt!
főleg az idősebbek ilyenek. a régiek. majd' minden tiszteletem az övék, sokat segítettek nekem is, ám mindez nem jogosítja egyiküket sem arra, HOGY A RÉGI JÓL BEVÁLT MÓDSZERHEZ RAGASZKODJANAK. kisvárosban élek, tudom mit jelent a következő mondat: "ugyan má'! minek a'? jó vót ötven évig, minek köll azt má' mögváltoztatni?"
egyet jelent: halálomat. s ami borzasztóbb: az emberek visszataszítónak találják.
építsünk tovább.
hasonló ez a mintaimához. Jézus azt mondta: így imádkozzatok; s nem pedig: ezt imádkozzátok. a kulcs, a hajlíthatóság. egy ateistának nem fogom bármi áron, széles gáton át bizonygatni, hogy igenis-van-Isten-csak-te-olyan-buta-vagy-hogy-nem-érted-meg. ha kemény cipőtalpa van, igen-igen pórul járok.
egy ateistát inkább arról faggatnék, mi vitte rá erre az álláspontra? miből jött rá, hogy - számára - ez így van?
lyukat keresek rajta. nem azért, hogy alaposan belemásszak és darabokra törjem világát, hanem azért, mert a Biblia, ami nálam van, esetleg betömheti a lyukat. először egyet. a másodikat, harmadikat.
ha nem marad meg a tapasz, továbbállok. nem hülyézem, hisz' felebarátom.
kicsivel jobban érzem magam,hogy mindezt elmondtam. szóljatok még barátaim, kíváncsi vagyok reátok!
szerintem itt azt jelenti az erőszakos, hogy mindenképpen meg akarnak győzni, és nem tudsz velük értelmesen vitázni, mert csak a saját sületlenségeiket(bocs) szajkózzák
Mi az hogy erőszakos ? Gyengéden, finoman is lehet erőszakot elkövetni. Az erőszaknak nem kell feltétlenül fizikainak lenni, hiszen a szellemet is meg lehet erőszakolni.
ulysess, ulysess, hát persze, hogy elég lenne! de NEM elég! mi, páran lehet, másként vélekedünk, de ott van még a többi majdnem hatmilliárd ember!
velük mi lesz...?
drága tomm!
foglalkozom én is olykor politikával - pusztán az alapvetőség kedvéért - ám nem keverem a vallással. kérlek, itt ne! benned van bizodalmam!
miért menne el az önbizalmuk? illetve: mitől? talán nem "kultúráltak" eléggé? talán arra gondolsz, hogy egy adott témában nem épp kellően tájékozottak?
erre gondolsz ó horatius?
Egyáltalán nem mutatnak semmilyen erőszakra utaló jelet, főleg akkor megy el az önbizalmuk ha az ember egy kicsit kultúráltan lép fel velük szemben. Ez pedig azért van mert egy idő után rájönnek ez nem az a gondolati sík ahol ők állnak.