Keresés

Részletes keresés

nobodybuilder Creative Commons License 2001.12.08 0 0 2319
sziasztok!

szerintetek miért van az, hogy az ISDN-es adatkapcsolatom w2k alatt csak 38.4 kbiten jön össze? a 115200 alatt nem megy ...
intracom fali cuccom van, a laptop soros portjára kötve ...
előre is kösz.

Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.12.07 0 0 2318
azért nem semmi ez a rossz csippes nt. nem tudom, hogy mennyi lehet felszerelve, raktáron, de hát azt mind leszerelni, kicserélni, idő, pénz. stb. meg égés, hiába nem a matáv a hunyó.
rainman Creative Commons License 2001.12.06 0 0 2317
>De ha pont akkor téveszt, amikor a melléket billentyűzöm?...

Na ezt az utolsó mondatot nem gondoltam végig! Magyarázatot lásd egyel lejebb...

Előzmény: rainman (2309)
rainman Creative Commons License 2001.12.06 0 0 2316
>egy beszédkapcsolat során MÁR NEM vesz részt a kapcsolatban az NT/TA DTMF vevője,

Ez pontosan igy van, ekkor már a B csatornán megy a DTMF egészen a túloldali vevőig, tehát az NT vevője, ami közvetve a D csatorna felé dolgozik, már nem játszik szerepet. (Tehát egy tévesztős NT-n keresztül sem fog rosz mellék jelentkezni egy beválasztós alközpontnál, ha egyébként eljutottunk az alközpontig)

A többi NT típus impulzus-módbeli viselkedését a jövő héten tudom majd megnézni, lehet, hogy igazad van és tudja a többi is?

Tévesztős NT-ből tettem félre, ha a kollégák el nem keverték, még megvan.

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (2314)
Big Blaster Creative Commons License 2001.12.06 0 0 2315
"PS: Nem tudsz szerezni egy hibázós 4+1 LED-es netMod-ot kölcsönbe? Megmérném..."

Nekem éppen ilyen van. Ha Miskolc nincs messze neked és tudsz adni kölcsönbe egy másikat akkor szívesen odaadom.

Előzmény: Törölt nick (2314)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.06 0 0 2314
Szia Rainman!

Szerinted melyik TA-s NT nem tudja az impulzálást?
Mert akkor azt ki kell tiltani a forgalomból!

Mellesleg ha belegondolsz, egy beszédkapcsolat során MÁR NEM vesz részt a kapcsolatban az NT/TA DTMF vevője, tehát a "továbbtárcsázás" (DTMF-beválasztás, TELECENTER stb.) simán működni fog.

Üdv

Maus Robi
(miki a maus)

PS: Nem tudsz szerezni egy hibázós 4+1 LED-es netMod-ot kölcsönbe? Megmérném...

Előzmény: rainman (2310)
Füstölgő Villám Creative Commons License 2001.12.06 0 0 2313
ISDN-nél napközben netezni? Az szerintem jó drága. Nem kevred az ADSL-lel? Szerintem várj, mert nem lehet tudni, meddig lesz még Mindenkinek. A matáv oldalon nézz még egyszer körül, de jobban. A telefonálás (és a netezés) ugyanannyi, mint analóg vonalon. Az előfizetési díj magasabb (kb. 5000 Ft), a beszerelésért is fizetni kell természetesen (ha jól emléxem, 7000 Ft-ot)
Előzmény: mzsperx (2312)
mzsperx Creative Commons License 2001.12.05 0 0 2312
na, belétek olvastam egy kicsit...
nekem ez kínai, és túl mély.
jelenleg sima vonalunk van, szeretek nagggggyon netezni, most a 4000 mindenkinek csomaggal és ingyenes netezéssel élünk. érdemes-e szerintetek isdn-re váltani? hogy lehessen napközben is netezni... a matáv oldalon körülnéztem, na asse értettem, az sem világos, hogy akkor most ez havonta, ill első nekifutásra menniybe kerül...
plíz help!
DGKUm Creative Commons License 2001.12.05 0 0 2311
isdn-isdn között megy?
Egy ISDN készülékem van, a parkoltatás, visszavétel megy. Az analóg készülékkel is az a helyzet, hogy a "flash"*19# játékot követően a kézibeszélő letételével nem bont (anélkül igen), de átvenni nem tudom a hívást máshova, se analógra, se ISDN-re, a kérdéses készülék kézibeszélőjét felvéve minden hókuszpókusz nélkül benne a beszélgetés.
Előzmény: DuDoR (2307)
rainman Creative Commons License 2001.12.05 0 0 2310
Jut eszembe!
Azt hiszem, egyedül az intracom az, amely az impulzus-tárcsázásos üzemmódot értelmezni képes!
Jelen esetben nem válik hátrányára, - legalábbis az NT cseréig.
Előzmény: rainman (2309)
rainman Creative Commons License 2001.12.05 0 0 2309
Végső megoldásként szóba jöhetne egy elcon.v24-re való csere, persze a PC-n való driver telepítéssel, módosítással, némely funkció használatának újratanulásával. Pl. parkoltatás, hívás átadása másik készülékre, stb...

A Típushoz ragaszkodsz, vagy a használhatósághoz?
Az Elconnál még nem találkoztam tévesztéssel. (mással viszont igen)

Intracon esetén az impulzus-tárcsázás mindaddig működik, amíg az ember nem hív valami olyan számot, ami azt kéri, adjam be a menünek megfelelő számot, vagy a kívánt mellék számát. Mert akkor bukik a mutatvány, lehet a kezelő jelentkezésére várni.

Van persze olyan készülék is, amely menet közben átállítható tone üzemmódba a P/T billentyűvel.
De ha pont akkor téveszt, amikor a melléket billentyűzöm?...

Előzmény: greenlak (2308)
greenlak Creative Commons License 2001.12.05 0 0 2308
Üdv.!
Szerintem csak próbáld nyaggatni a csapatot, mert
ki fogják cserélni!
greenlak
Előzmény: Big Blaster (2305)
DuDoR Creative Commons License 2001.12.05 0 0 2307
> a hívásátadás továbbra sem megy, sem analógról ISDN készülékre, sem fordítva, sem analógról analógra, mindig az a dög telefon ragaszkodik a vonalhoz, amelyik először belépett.

isdn-isdn között megy? (ha csak egy készüléked van azzal is kipróbálhatod, parkoltatod, és utána visszaveszed a ugyanazzal a készülékkel.)

Előzmény: DGKUm (2306)
DGKUm Creative Commons License 2001.12.04 0 0 2306
Négy(öt) LEDES Intracom. Még mindig hívásátadás "flash" * 19 # kombinációval.
Nekem még mindegyiken működött, amelyiken próbáltam.
Esetleg lehet gond a készüléked "flash" jelzésével.
Egyes készülékeken beállítható a hossza, de a netmodban
az s56 regiszterben allíható be, milyen hosszút tekintsen érvényesnek.

Próbáltam az s56 állítását is, a hívásátadás továbbra sem megy, sem analógról ISDN készülékre, sem fordítva, sem analógról analógra, mindig az a dög telefon ragaszkodik a vonalhoz, amelyik először belépett. Újabb ötlet?
Előzmény: DuDoR (2288)
Big Blaster Creative Commons License 2001.12.04 0 0 2305
Hu az annyát B-)). Úgy látszik jól beletenyereltem a surujébe. Azt hittem, hogy egyszerubb a probléma.
Most már csak két kérdésem van: ha ez egy közismert, feltárt hiba, akkor a Matáv ügyfélszolgálatos miért csinált úgy mintha sosem hallott volna még róla.
Érdemes-e nyaggatni oket, hogy cseréljék ki az NT-t, vagy úgy is elhajtanak, hogy ettol még a szolgáltatás használható.
greenlak Creative Commons License 2001.12.04 0 0 2304
Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit a MATAV ISDN fórumon, a 4+1 LED-es ISDN NT tévesztési hibája nem orvosolható xy értékű ellenállás(-ok)közbeiktatásával.
Sajnos a DTMF vevő téveszt benne ez tény, kiküszöbölni vagy hibabejelentés útján NT cserével lehetséges vagy kénytelenek vagyunk "pulse" állásban tárcsázni az analóg portokon.
üdv.
greenlak
DuDoR Creative Commons License 2001.12.04 0 0 2303
> Nem érsz semmit a 2x200 Ohm-mal.
>A lényeg rövden: az NT-k egy bizonyos részénél (szvsz egy adott szériánál) felhasználtak valami silányabb kódvevő csipet, és ez kezelhetetlenné tette a berendezést.

A lényeg röviden: :)
Van amikor segít az ellenállás betétele. Ezért, mivel minimális anyagi és időráfordításba kerül kipróbálni segít vagy sem, szerintem érdemes megejteni egy próbát, bármi is az oka a tévesztésnek.

Előzmény: Törölt nick (2302)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.04 0 0 2302
Na kedves DuDoR, most Te kapod vissza a kijavítgatást! :-)))

(Kedves rainman barátom sem ússza meg...)

Szóval, az új, 4+1 LED-es netMod NT-k firmware-jét a Fornax (Intracom) már több hónapja (Sic!) visszavonta - keresik a hibát. A szegények!

Rainman: a hang/modem/fax megkülönböztetés csak a SETUP-üzenetkor (TE típus egyeztetés) számít, az NT TA adapter részére semmilyen hatással nincs. Pont. :-)))

DuDoR kolléga! Most ígérem és megpróbálok nem írni hülyeséget, jó! :-))) :

Nem érsz semmit a 2x200 Ohm-mal. Nem túlvezérlődésről van - sajnos - szó. Annyira, hogy ezt Miskolcon a kollégáim már 1,5 hónapja eljátszották. Amikor elkezdtek özönleni hozzám az alközpontra (EP, panasonic egal) kötött NT-k problémi miatti kérdések, és az a kvázi csillapító-tag sem jött be, rákérdeztem a Fornax-ra. A Matáv-osok már nyáron elvégeztek különböző - analóg vezeték-hosszokra vizsgálatot és nekik még rosszabb eredmény jött ki (itt nyilván komlexebb jellemzők is belejátszanak, de ez most lényegtelen).

Sajnálatosan - bár 1 hónapja várok a PKI-tól vagy a Fornax-tól egy készüléket bemérésre... - az a gyanúm, hogy elrontották az alkatrészbeszerzést. Eredetileg Mitel gyártmányú (analóg, PLL-es) DTMF kódvevő van benne 1-1- a 2 POTS-re. Kb. 5-6 éve a BHG-ban a lelkes anyagbeszerzőnk hozott be ugyanilyen MTxxxx jelzésű kódvevő IC-ket, amik a Mitel gyári ajánlott kapcsolásának gyakorlatilag megfelelő áramköri környezetben pon ugyanezt produkálta. Tévesztett, a felső frekiken főleg (Fornax: 3-as és 6-os digit keverése jellemző).

Mint kiderült - az adatlap nem túl szembetűnő "apróbetűs" szakaszaiból - a bemeneti erősítő-limiter fokozat "kissé" más paraméterekkel bírt, mint az eredeti MT.

No most - analóg, tirisztoros kapcsolómezejű - alközpontra épp az a jellemző, hogy a relatíve közeli végződések, a transzparens impedancia és a paralell felkapcsolódó kódvevő elég furcsa dolgokat képes produkálni, ha nem oda megfelelően méretezték.

A lényeg rövden: az NT-k egy bizonyos részénél (szvsz egy adott szériánál) felhasználtak valami silányabb kódvevő csipet, és ez kezelhetetlenné tette a berendezést. (Van, ahol CSAK alközponton keresztül szar, van ahol simán készülékkel és van, ahol minen esetben tök jó)!

Ha ismeritek a Mitel kódvevőit, ott a vételi (időzítő) érzékenységet és a szünet (idejének) minimumát külső R és C elemek határozzák meg. tehát egy esetleges prell-jelenséget sem okozhat firmware! A program csak azt nézi, van-e érvéynes kód a vevő kimenetén, és kénytelen feltételezni, hogy az elfogadható is; max. 2-3-szor beletapogat még és az a minimum, hogy várja az elengedést, de ennyi.

Tehát én a magam részéről úgy vélem, az új ISDN akcióban nem véletlenül kerül külön TA-s NT konfiguráécuió ki a piacra!

Mindenkit sok szeretettel üdvözöl és szép adventi heteket kíván

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: DuDoR (2299)
rainman Creative Commons License 2001.12.03 0 0 2301
Esetleg próbálkozz a csatlakoztatott analóg végberendezés típusának megadásával (úgymint telefon)
Ehhez a **95*0# varázslatot kell beütnöd. Nem tudom, lesz-e eredménye, még nem volt alkalmam kipróbálni.
Számolj be légyszíves!
Üdv!
Előzmény: Big Blaster (2298)
Big Blaster Creative Commons License 2001.12.03 0 0 2300
Köszi a tanácsokat.
Az elso megoldás elég nehezen kivitelezheto, habár úgy néz ki, hogy a sógor készülékével menne a dolog, de nem hiszem, hogy elcserélné.
A másik módszer jobban tetszik, ki fogom próbálni.
Előzmény: DuDoR (2299)
DuDoR Creative Commons License 2001.12.03 0 0 2299
>Egy pár napja helyezték üzembe az ISDN vonalam (ISDN Net) és van egy bosszantó problémám:
> egyelore a régi analóg telefonomat használom, de tone üzemmódban nem muködik normálisan a tárcsázás.

Két dolgot tehetsz:

1. addig próbálgatod a készülékeket, amíg nem találsz egyet, ami jól működik.
2. beraksz a készülékhez menő vonalba sorban egy 100-200 ohmos ellenállást

Előzmény: Big Blaster (2298)
Big Blaster Creative Commons License 2001.12.03 0 0 2298
Szevasztok!

Egy pár napja helyezték üzembe az ISDN vonalam (ISDN Net) és van egy bosszantó problémám: egyelore a régi analóg telefonomat használom, de tone üzemmódban nem muködik normálisan a tárcsázás. Teljesen véletlenszeruen van, hogy érvénytelennek tekinti a beütött számot, vagy "elofizeto nem kapcsolható" szöveggel kidob a központ, az esetek egy részében más szám jelentkezik be, és csak néha sikerül a kívánt számot hívni. A jelenség csak tone üzemmódban jelentkezik, ha átkapcsolok pulse-ra akkor jó. Már kérdeztem a Matávot is, hogy mi lehet a gond, de csak azt tudták tanácsolni, hogy próbáljam ki egy másik készülékkel, mert szerintük muködnie kell a dolognak. Sikerült is szereznem egy másik telefont, de avval ugyan így muködik (vagy inkább nem muködik) a tárcsázás. A rokonságban tudok egy másik esetrol ahol ugyan ez a gond, szóval nem lehet egyedi a dolog.
Találkozott már más is ezzel a hibával, mi lehet a gond?

Bad Joe Creative Commons License 2001.12.01 0 0 2297
Üdv!
Kicsit felélesztem a Diva 2.01 + NT1+2ab + call bumping témát :-)
Szóval letöltöttem az eicon honlapjáról a vadiúj win2000-es drivert, és ebben már benne van a call bumping funkió. A gond csak az, hogy sehogy sem sikerül működésre bírni. A 2. B csatit ugyan eldobja bejövő hívásnál, de a telefon nem csörög ki (analóg) és a hívó szinte azonnal "hívás elutasítva" jelzést kap. Ezután visszaáll 128k-ra. Mit szúrtam el? Működik ez valakinél?
DuDoR Creative Commons License 2001.11.30 0 0 2296
> Nekem eddig semmi gondom nem volt az isdn-nel.

Dehogyisnem! Ott is fizetni kell a számlát :-))

>Abban viszont szarházi a Matáv, hogy a kedvezményes árú - teszem azt - készülékeket mindig csak az új el?fizet?k vehetik meg.

Az új előfizetők (akik valójában nem is "új" előfizetők) _nagyon_ kedvezményesen, negyed-ötöd áron vehetnek készüléket. De csak egyet vonalanként!
Mivel ezek a készülékek jóval a beszerzési ár alatt kelnek el, ezért engem nem igazán lep meg, hogy ilyen akciókat nem hirdetnek meg korlátlanul, ahol mindenki annyit vesz, amennyit akar.

De én is el tudnék képzelni "hűségakciókat" amelyben a régebbi isdn tulajdonosok bizonyos időszakonként hozzájuthatnának egy készülékhez jutányos áron.

> Ha azt veszem, hogy a legfapadosabb isdn-telefon 25 ezer körül kezd?dik, nem nagyon segít ki az az 1-2 ezer kedvezmény.

Ki a kicsit nem becsüli..... :-)

Előzmény: B. bácsi (2292)
DuDoR Creative Commons License 2001.11.30 0 0 2295
>>Biztos, hogy jó a szám, amit végül hív a w95?
>Jónak kell lennie, mert ugyancsak abba a gépben található analog modem a B1-es csatirol fel tudta hivni.

Ugyanazzal az ikonnal, csak a modemet átállítva próbálod?

Lehet, hogy isdnről nem is lehet hívni azt a számot, ami analogról megy?

>>Nyugodtan használhatják mindkét számot beszédre, >>ha akarják. Az internetezes nem számít.
>A szolgáltató emberei szerint 1-ik telefonszám
>csak beszéd, másik csak internet. Ez hülyeség?

A matáv nem csinál ilyen bállitást, persze ettől a vivendi meg tehet ilyet.
Megneztem a vivendi isdn akciojának a lapját. Ott az isdn akciónál nem ir ilyet, viszont van egy pedagogus-koztisztviselo internetes akciojuk, abban esetleg el tudom kepzelni, hogy ilyet állítanak be.

>>Pedig kellene a B2-n is tárcsahangnak lenni!
>Én is ezt tippeltem, csak hát nem voltam biztos benne. Akkor ez lesz a hibának a jele talán?

Mindenképpen helytelen működésnek tünik, de hogy köze van vagy sem a másik gondhoz, azt nem tudom igy eldönteni.

Előzmény: rs3 (2291)
Bad Joe Creative Commons License 2001.11.30 0 0 2294
Idézet a http://www.netmod.hu "Tippek" rovatából:
Az alapbeállitásokkal nem sikerül Internet kapcsolatot létrehoznom, pedig mindent jól álítottam be. A tárcsázó csak a Felhasználónév és jelszó ellenőrzésig jut el és ott megáll, pedig a jelszavam is biztosan jól van megadva. Van valami ötlet?
Igen! Nagyon ritka esetben előfordulhat, hogy néhány szolgáltató és a netMod, a PPP kapcsolat egyeztetése során "elakad". Ekkor a netMod-ot át kell állitani "Transzparens PPP" kapcsolatra.
Ehhez az "Extra beállításokhoz" (Ahova a Kézikönyv az az ATB0 parncsot írja.) irjuk be az ATS82=78 parncsot. A probléma megoldódik!
Előzmény: szucsi57 (2280)
apee Creative Commons License 2001.11.30 0 0 2293
A jelenség az hogy tárcsázóbol hivás esetén fél másodpercre a Vegye fel a telefont és tárcsázzon szöveg látható.
Nem lehet, hogy a Kellékek->Tárcsázó progit akarod használni? Az meg nem erre van...
Csak mert ilyet már láttam egy ismerősnél, az informatikusa csinálta épp:-(
Üdv.
Előzmény: rs3 (2289)
B. bácsi Creative Commons License 2001.11.30 0 0 2292
Hát ha béna vagy, akkor bekapod. Nekem eddig semmi gondom nem volt az isdn-nel.
Abban viszont szarházi a Matáv, hogy a kedvezményes árú - teszem azt - készülékeket mindig csak az új el?fizet?k vehetik meg. Most éppen kiszúrták a szemem valami isdn-kártyával, amire pár százalék kedvezményt kapok. Ha azt veszem, hogy a legfapadosabb isdn-telefon 25 ezer körül kezd?dik, nem nagyon segít ki az az 1-2 ezer kedvezmény. na csá.
Előzmény: wizes (2283)
rs3 Creative Commons License 2001.11.30 0 0 2291
>Biztos, hogy jó a szám, amit végül hív a w95?
Jónak kell lennie, mert ugyancsak abba a gépben található analog modem a B1-es csatirol fel tudta hivni.

>Ez nem baj, inkább az a kérdés, hogy a teszt >miért küldi ki ezt a parancsot a netmodnak. >Léhet, hogy mégse teljesen jól raktad fel?
Ez lehet hogy az én saram,mert 2* is felraktam egymás után, minden lehetőséget kiprobáltam, hardver/softwer-es üzemmod, sebességek...
Ez lehet hogy akkor irta ki amikor hardver (üzemmod?) -ra volt állitva, ezért is irhatta ki, igazán nem derült ki a leirásból, hogy melyiket kéne használni. De egyik se működött.

>Nyugodtan használhatják mindkét számot beszédre, >ha akarják. Az internetezes nem számít.
A szolgáltató emberei szerint 1-ik telefonszám csak beszéd, másik csak internet. Ez hülyeség?

>Pedig kellene a B2-n is tárcsahangnak lenni!
Én is ezt tippeltem, csak hát nem voltam biztos benne. Akkor ez lesz a hibának a jele talán?

Előzmény: DuDoR (2290)
DuDoR Creative Commons License 2001.11.30 0 0 2290
> Majd kapcsolat megszakad a netmodon az link és b0 (?) led villan fel egy pillanatra.

Biztos, hogy jó a szám, amit végül hív a w95?

> de a legalsó sor alapján hiba van: AT+CFLAG=? ERROR

Ez nem baj, inkább az a kérdés, hogy a teszt miért küldi ki ezt a parancsot a netmodnak. Léhet, hogy mégse teljesen jól raktad fel?

> Két számuk van az 1. szám internetre és a második a beszédvonal.

Nyugodtan használhatják mindkét számot beszédre, ha akarják. Az internetezes nem számít.

> B1 (?) be van egy vonaluk, az tök jól müködik a B2(?)-be dugva nincs tárcsahang.

Pedig kellene a B2-n is tárcsahangnak lenni!
Lehet, hogy hibás az NT?

> Az S1-2-öt nem probáltam.

Ott nem kell tárcsahangot kapni.

Előzmény: rs3 (2289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!