Szeptember elején utazunk Faro-ba párommal, úgy tervezzük, hogy a reptéren vennénk át a bérelt autót.
Kérlek, osszátok meg a tapasztalataitokat:
-melyik autóbérlő társaságtól érdemes bérelni (Goldcarról nagyon rosszakat olvastam)
-biztosítás, deposit. Melyik társaságnál a legideálisabb?
-autópálya matricával kérjük, vagy egyénileg is könnyen beszerezhető?
Szeretnénk bejárni Algarve-t, ha belefér a hétbe akkor Lisszabonba is. Ha esetleg van útitervetek, azt szívesen fogadnám. Vagy esetleg bármi hasznos info.
Most érkeztünk vissza Lisszabonból és néhány tapasztalatot megosztanék. A mostanában utazók hátha hasznát veszik.
-A Mirraduró Santa Lucia felújítás alatt, jelenleg nem látogatható.
-A Casa dos Bicos előtt a téren illetve a parkban szintén felújítás, építkezés folyik.
-A Belem-be a legjobb vonattal kimenni (Cais do Sodre-rol), így elkerülhető a 15-ös villamoson lévő tömeg.
-A buszokat le kell inteni ha fel akarunk rájuk szállni. Nincs minden buszon tájékoztató kiírás a következő megállóról, illetve nem állnak meg minden megállóban ha nincs fel vagy leszálló. A megállókban nincs mindig kiírva a megálló neve. A legjobb a vezetőt megkérni, hogy szóljon az adott megállónál. Nagyon készségesen megteszik.
-A zapping 1,30 euro lett.
-Junius 12.-én a See katedrális nem látogatható a "Szent Antal" esküvők miatt, viszont érdekes esemény.
-Lisszabonban jun.12.-e nagyobb ünnep és felhajtás mint jun.10.-e
-A Cabo da Rocca-ra újabban 30 percenként indul busz mindkét irányból. A menetrendet kissé szabadon értelmezik, + - 10 perc belefér náluk.
-A Quinta da Regaleira-ban csak egy szint látogatható, a híres könyvtár sajnos nem.
-Új utazási igény (kompjegy, Sintrai bérlet, 24 órás jegy stb. csak 0 Eurós Via Viagem kártyára tölthető fel. A pénztárnál előre oda kell adni másként automatikusan adják az új kártyát +0,5 euróért.
-Mi a legjobb fado-t a Bairro Alto szélén a Rua de Diário de Noticias-ban hallottuk. Egy nagyon kedves helyi hölgy ajánlotta és nem bántuk meg. Az előétel sokszor többe kerül mint a főétel amivel becsalogatnak. Egy vacsora előétellel, főfogással, 1-2 üveg borral 50-70 euro.
Végezetül közreadom az egyhetes programunk fő állomásait ami szerda késői érkezés és késői indulással (Wizz Air) valósult meg.
1,- érkezés, elhelyezkedés, vacsora egy közeli étteremben
4,-Panteon, Feira da Ladra (bolhapiac), Kolostor Sao Vincente de Fora, Santa Justa lift, Carmo Convent, Gulbenkian Muzeum
5,-Krisztusszobor, Fregatta D. fernando II.e Gloria, Strand (Costa de Caparica)
6,-St. George vár, See katedrális, Casa dos Bicos, Rua Augusta Arc, Alfama séta
7,- Cabo da Roca, Sintra
8,- Águas Livres, Bazilika da Estrella, hazautazás
Lisszabon élhető város, az emberek kedvesek, segítőkészek. Szeretnénk még visszamenni, még mindig maradt látnivaló és a környékre (Sintra, Cascais, Estoril) is kevés idő jutott. Esetleges kérdésre kb 10 napig tudok válaszolni.
Nagyon szépek a képek. Mi május 6-án voltunk csodás volt, kocsi mindenképpen kell ha látni is akartok valamit nem csak piheni . Megismerkedünk egy nagyon kedves magyar lánnyal aki kint él, sokat segített mit nézhetünk meg. Ő idegenvezetéssel is foglalkozik, nekünk csak segített mire menjünk, mit tudunk megnézni stb....
Az emberek nagyon kedvesek, aranyosak mindenki segítőkész. Hajó utat ne hagyjátok ki, meg a kis motor csónakokat se, igazán nagy kaland az óceánon kis csónakkal száguldozni :)
Életem egyik legszebb nyaralása volt! Algarve csodálatos, az emberek kedvesek, az idő gyönyörű!!!
Csodás partokat, településeket láttunk. Mindenkinek ajánlom, béreljen autót, és járja be a környéket.
Rengeteget tudnék mesélni, de most csak egy érdekesség: a Benagil "lyukas sziklához" szerveznek hajóutakat(keress rá a neten). Mivel már Lagosnál voltunk egy feledhetetlen hajóúton, így csak strandolni mentünk ebbe a csodás öbölbe. Innen is indultak hajóutak, a szikla közvetlenül az öböl mellett van, ide fordulnak be a motorcsónakok (és a rengeteg egyéb hajó) Láttuk, hogy sokan beúsznak a bejárathoz. Bár a víz elég hideg (első 3 perc), mi is ezt tettük és benéztünk!!! Felülről besütött a nap, hihetetlen volt! Nagyon kell figyelni, mert nagyok a hullámok, és a hajók folyton jönnek. Már hazafelé indultunk, amikor megláttunk a parkoló széléből induló minden jelzés nélküli ösvényt (egy romos épület mellett). Elindultunk rajta, csodás panoráma a szikla tetejéről, és igen, elérkeztünk a lyuk tetejéhez, és felülről benéztünk a barlangba!!! (fa korláttal körbe van kerítve). Erről még sehol nem olvastam, a parkolóban semmi nem jelzi, hogy itt ilyen látványosság van. Ne hagyja ki, aki erre jár!
Még egy tanács: a legjobb térkép, amin fel vannak tüntetve az öblök, azon a kis szórólapon van, amit a FARO repülőtéren osztogatnak a "slide&splash" csúszdapark füzetkéje.
Mi most szombaton jöttünk haza és kiutazás előtt egy nappal foglaltuk a wizz oldalról átlinkelve a rentalcars weboldalra és a Guerin társaságnál választottunk egy olyan autót ahol csak 300 EUR volt a zárolás. ( ugyanaz a kocsi 1050 EUR zárolás esetén 14 ezer Ft volt nekünk így meg 24 ezer Ft (4 nap)) Nagyon korrektek voltak és gyorsan végeztünk és egy 500 km-es Renault Clio-t kaptunk amihez szerencsére nem kellett navi mert fedélzeti érintős navi volt benne :) Beszámoló később érkezik majd még :) Ha van kérdésed szívesen válaszolok.
Köszönöm a tippet, megnéztem az oldalt. Az a kérdésem, hogy tényleg lekötnek-e a bankszámlán cc.1200 eurót letétre? Tehát kell, hogy legyen a számlán ennyi pénz?
Mi drop off kocsit béreltünk / máshol adod le / A magyar oldalon Kb 10perc a foglalás / http://www.rentalcars.com
e-mailben megkaptuk a vochert és az előleg igazolását 10E Ft. Kértünk Autópálya Transzpondert nem kell sorba állni kérdezősködni / zöld-sáv / és a végén a számlához adják.
Gps -t vittem mert az elég drága kint , ne a helységneveket írjátok be mert sok hasonló van. a cordinátákat.
A felvétel és leadás helyét itthonról már elintéztük.
A megbeszélt /írt / időben kb 15 perc alatt megírták az átvételit és már gurultunk,
A leadás is nagyon simán ment . Keddy és Europcar képviselet.
Mi szombaton indulunk Portimaoba. Még mindig ezzel az autó-bérléssel szenvedek, nem tudom, itthonról érdemes, vagy inkább kint? Sajnos, az angol nagyon gyengén megy, portugál meg ki van zárva.Félek, hogy a szerződésből egy szót sem fogok érteni, az meg elég gáz, ha úgy írom alá.
Van valami javaslatod? Kauciót vonnak le bérlésnél?
tudja valaki, milyen a busz-közlekedés Algarvéban?
mivel nem vagyok gyakorlott a blog írásban, csak tőmondatokban.
Porto- ba indultunk repülővel ami egy csodálatos város, hangulatos barátságos de gyalogolni, dombot mászni muszáj, a borkóstolók látogatása kötelező !!!
Kocsibérlés után irány Dél ... Obidos, Fatima Peniche Batalha Tomár
A következő állomás Castello de Wide csoda szép városka
Tovább- Evora következett majd Nazare erről a vidékről, partról regény is lehetne írni.
Cabo da Roca ..majd Setubálba is elcsavarogtunk .
Lisszabon ide egy hét kevés volt de nagyon kedves emberek sok sok élmény és finom ételek. Rengeteg látni való!!
Sintra egy egész napot igénybe vesz , / sorba állás a kauknál /
Ez jó infó nekem is, mert én is kb. 2 kastélyt szeretnék megnézni. Ellenben Cascais lehet kimarad. Ha előbb szervezem, akkor nézek ott is +1 szállást, de már mindegy. Gyerek már 15 éves, ideje elvinni a Hard rockba is, én meg már éppen elég öreg vagyok az utazgatáshoz, lazulunk a környéken meg ki tudja mi. Talán akad egy rendes vízipipabár is a nap végére.
Mi (és többen is innen) pont így csináltuk. Mondjuk Cascais-ba már szürkületben értünk, de mi nem keltünk éppen korán :) És Sintrában két kastély fér bele az időbe. Nem volt rohanós nap, nem lesz túl sűrű nektek.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire reális egy napba betenni a következő útvonalat: Lisszabon-Sintra-Cabo de Roca-Cascais-Lisszabon? Azt gondolom, hogy Sintra biztosan megér akár egy napot is, de mivel elég kevés időt töltünk a környéken, ezért gondoltam az említett tervezett útvonalat. Nagyon sűrű szerintetek?
Ez ugye mind attól függ, hogy mi érdekel Benneteket. Portomao talán nem az a hely, ahol mindenki szívesen nyaralna, de sokaknak azért tetszik. Az óceán algarvei partrésze nagyon változatos. Portmaoból, illetve az azzal szemben lévö Feggagudo-ból délelött és délután hajóval kirándulásokon részt venni. Többféle ajánlat van különbözö áron. Össze kell hasonlítani az ajánlatokat. Fontos, hogy a délelött a jobb, mert a délután álatában fel szokott kerekedni a szél.
Algarve-ban sok lehetöség van szórakozásra, élményekre, pénzkiadásra. Nekem személy szerint Ferragudo tetszett nagyon, Villa do Bispo, Sagrés, illetve a Faro-tól keletre esö partszakasz.
Az autóbérlésnél néhány dologra érdemes figyelni, a kisbetükkel írott részletek is lényegesek.
Most húsvétkor sikerült egy különösen elönyös ajánlatot kapnom Lisszabonban. 13 napra egy kocsi teljes biztosítással, teli tankkal és összes km-rel napi 9,- euróba került. A check 24-on keresztül béreltük azt és egy vadi új Fiat 500-ast adtak nekünk.