Keresés

Részletes keresés

ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.11.29 0 0 5038

Megszületett az új Solaris albumom Elkószált dallamok címmel:)

Solaris - Elkószált dallamok ("26:40)

1. Intro - Hidd el, jönnek még jobb idők (NB I)

2. Menekülés Afrikából (EMA)

3. Hungarovill (EMA)

4. Bíborsivatag (EMA)

5. Egyenlítői Magyar Afrika II (EMA)

6. Egyenlítői Magyar Afrika III (EMA)

7. Mária.öböl (EMA)

8. Taya Gejzirrah (Ritual Opera)

Most csak ezt hallgatom :) Nagyon élvezem, mert ezek azok a számok, amelyeket legkésőbb ismertem meg, így most csokorba szedve az újszerűség élményével hatnak, olyan mintha egy elveszett Solaris bakelit B oldaláról kerültek volna elő :) Mit tehetek még hozzá??? Ja, és ha valaki véletlenül "megtalálná" ennek a különleges kiadványnak a borítóját, akkor linkelje már be ide nekem :) Úgy el tudnék képzelni valami fenomenálisan Solarisos borítót ehhez a dalcsokorhoz...

Tompoxx Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5037

Köszi, javítva...

Előzmény: kayleigh (5035)
ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5036

Kedves NB-osok,

Mint Solaris rajongó, az NB munkássága valahogy számomra kimaradt, mert ragaszkodom az instrumentális koncepcióhoz. Most a következő kérdésem lenne:

Az EMA kivételével (ez tényleg nagyon jó!!!) kérlek szépen titeket, adjátok már meg azoknak a NB számoknak a listáját, amelyek instrumentálisak (ha van)... gondoltam összeállítanék magamnak egy bónus Solaris lemezt addig, amíg meg nem jelenik valami új... nagyon éhes vagyok!!!

kayleigh Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5035

Sajnos nekem már megint nem jó az időpont. De talán januárban.

A honlapon a koncerteknél rossz dátum (okt. 14) szerepel!

Előzmény: Tompoxx (5034)
Tompoxx Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5034

Mához 11 napra

19 órakor

http://www.napoleonboulevard.com

Megközelítés: Mindenképpen

cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.27 0 0 5033

Mához 1 hétre

iwiw: Adventi INVOCATIO koncert

FB: Adventi INVOCATIO koncert - 2011. december 4.

17:30-kor

Megközelítés:

http://href.hu/x/gimw

(a 3-as metró Corvin-negyed álllomásától 3 percnyi séta)

Előzmény: cirrocumulus (5020)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.23 0 0 5032

És itt van.... A klipek is nagyon jók, a CD-n a bonusz track is jó, hogy megjelent kézzelfoghatóan is :)

A klipek forgatásakor készült esetleg hangsáv? Az hallható (lesz) valamikor?

NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.23 0 0 5031

Szerintem nagyon nagyon jó ötlet volt (mit nem adnék egy EMA hasonlóért, bár azt hiszem arról le kell mondani).

Már alig várom, hogy megérkezzen.

Egyébként meg tökéletes időzítéssel jelent meg, árban is telitalálat (cd+dvd pakk+díszcsomagolás). Tökéletes így karácsony előtt, remélem, hogy az értékéhez illően nagy siker lesz.

Még a reklámját is külön öröm hallgatni, pedig nem vagyok egy reklámzabáló :)

Előzmény: erdészróbert (5029)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.23 0 0 5030

rendelés:

dvd@solaris.hu

Előzmény: erdészróbert (5029)
erdészróbert Creative Commons License 2011.11.23 0 0 5029

Kedves soundchaser!

Pontosan úgy van, ahogy cirrocumulus írja és Te is észrevetted: ezek egy kivételével videoklipek. Az az egy kivétel a kisember, ami a SYMA Csarnokban készült koncertfelvétel. Mindez pontosan fel is van tüntetve a DVD pack borítóján.

Nagyon sokan szerették volna, ha újból megjelennek az egykori dalok, és úgy gondoltuk, ha már megjelentetjük őket, legyen egy kis plusz hozzá: videoklipforgatás és két bónusz dal a CD-re. Ezt találtuk ki. Ezzel szerettük volna egyedivé tenni ezt a kis ajándékot azoknak, akik még emlékeznek az egykori dalainkra. Ráadásul úgy, hogy mindez lehetőleg ne kerüljön többe egy CD áránál.

Bízunk benne, hogy sokan örülnek ennek a változatnak, de azok számára, akik inkább csak a dalokat akarják hallgatni, van ebben a jubileumi kiadásban egy CD is. Azt reméljük, hogy ez a DVD+CD díszdobozos album így méltó megünneplése a mi kis házi évfordulónknak. Hiszen mégiscsak húsz éve alakultunk....

Üdvözletel

Erdész Róbert

Előzmény: Törölt nick (5027)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.23 0 0 5028

Eredendően is ez volt a terv, hogy videoklipek készülnek a Cabaret-dalokból, sosem volt róla szó, hogy koncert DVD készül.

Úgyhogy senkit nem ért semmiféle csalódás :o) És nincs itt semmiféle megtévesztés.

Nagyon boldog vagyok, hogy végre láthatom is azt, amit hosszú éveken keresztül csak hallgathattam! :o)

Nagyon jó látni mindegyik közreműködőt, jó látni, hogy ez egy nagyon jókedvű forgatás volt a ferencvárosi színházban.

Zsuzsa minden sallangtól mentes előadását - azokat az apró, de beszédes gesztusaival - egy élmény nézni :o)))

Az egész DVD+CD packot nagyon jó kézbe venni, nagyon szép kivitelű!

Megrendelhető: dvd@solaris.hu

És hamarosan debütál a Cabaret honlap is, egyéb infókkal is kiegészítve :o)

Előzmény: Törölt nick (5027)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.23 0 0 5027

Nekem úgy tűnik ez a Cabaret DVD, hogy olyan, mint egy videóklip. A hang nem ott és akkor lett felvéve, mint a kép. Semmiképp sem koncertfelvétel (mivel ugye közönség sincs). Vagy rengeteg az utómunka rajta... ld. nemlétező vokálok, túl egyenletes ének, a billentyűs keze :) és persze az árulkodó dob meg a gitár. Gyönyörűen szól persze és a képminőség is hibátlan, jó újra látni a dalokat, csak nekem így ez nem több mint videóklip feeling és promó anyag. :) Nem kekeckedni szeretnék, csak a megosztott videók alapján ezek a gondolataim támadtak.

Előzmény: cirrocumulus (5025)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.23 0 0 5025

Akkor a Cabaret DVD-t még nem is láttad ezek szerint.........

Pazar jó lett!

Mindenkinek szívből ajánlom :o)

http://hu-hu.facebook.com/pages/CABARET/209572355746514

Előzmény: NemKellAZászló (5024)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.22 0 0 5024

Ma a Klubrádióban hallottam a Cabaret acoustic - Kis ember reklámját. Több számból is volt pár jellegzetes másodperc, és ha jól ismertem meg, akkor Ullmann Zsuzsa mondta a szöveget. Nekem tetszett - hadd szóljon :))

cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.21 0 0 5023

Akkor majd elhozod magaddal december 4-én :o)

Előzmény: akirschner (5022)
akirschner Creative Commons License 2011.11.21 0 0 5022

HiMindenki!

Sajnos nem tudtam ott lenni :(

Na majd decemberben, családostul remélhetőleg :)

Cirrocumulus: .... és a könyveidet is vissza kéne már adnom, rég elolvastam őket ...

A.

cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.20 0 0 5021

Ja, és nagyon örültem annak is, hogy Attiláék játszottak egészen régi, az első Musical Witchcraft lemezen megjelent zenéket is:

- XV. századi vándorok (ez sokunk kedvence itt a Fórumon)

- Reggeli tánc a Chenonceau-i Kastélykertben (ezt aztán igazán ritkán hallhatjuk)

Nagyon jó volt ezeket is újra hallani :o)))

cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.20 0 0 5020

Az előzménybeli, csütörtöki INVOCATIO klubest ismét jól sikerült!

Most szerencsére elmaradtak a múltkor nem annyira sikeres Naszádi-féle "poénok", Attila konferálta a dalokat.

Nagyon tetszik, hogy folytatták a nyáron elkezdett "átöltöztetést", vagyis hogy a dalokat kicsit másfajta, feszesebb ritmizálással adják elő.

Nagyon érdekes és izgalmas így is a megszólalás, így egy kicsit más oldalukat mutatják meg ezek a zenék!

Attila nagy formában játszott, sokféle stílusban fuvolázott: ezzel az újfajta ritmizálással többször is bemutatta az általam nagyon kedvelt "viharos", elsöprő fuvolázását :o) és így több alkalommal is nem lecsengve, hanem "hirtelen", lenyesve fejeződtek be a számok. Ezt a fajta megoldást is nagyon szeretem, amikor a fuvolajáték ilyen "nyesetten", vagyis frappánsan és erőteljesen fejeződik be!

Király Lóri basszusjátéka is nagyon tetszett :o) 

Nagy-nagy szerencsénkre most nem kell sokat várnunk a következő koncertjükre, mert 2 hét múlva ismét játszanak! :o)))

Mégpedig ünnepi koncertet adnak rendes, a dobbal kiegészülő felállásban.

Meglepetésben is lesz részünk!!! :o)

2011. december 4-én

17:30-kor

INVOCATIO MUSICALIS

ADVENTI KONCERT

Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola

Díszterem

belépődíj: 800,- Ft

térkép: 1092 Bp, Köztelek u. 8.

(a 3-as metró Corvin negyed állomásától 3 percnyire)

Király Lóránt - basszusgitár

Kollár Attila - fuvola

Kornis Ferenc - konga, bongó

Naszádi Gábor - gitár

Őry Tamás - dob

Közreműködnek:

Pablo Aguierre - zongora

Kollár Szilvia - ének

Előzmény: cirrocumulus (5006)
ntomtb Creative Commons License 2011.11.20 0 0 5019

Epekedve várom a kifogását...

Előzmény: erdészróbert (5018)
erdészróbert Creative Commons License 2011.11.19 0 0 5018

Kedves zotyó1979!

Bocsáss meg, hogy egyelőre nem válaszolok a kérdésedre. Van ugyanis válasz, csak még nem akarjuk elhinni....

Előzmény: zotyó1979 (5015)
erdészróbert Creative Commons License 2011.11.19 0 0 5017

Kedves NemKellAZászló!

A felvételek full HD-ben készültek, az utómunka és maga a master is. A DVD-file ebből lett lekonvertálva SD-be, igyekeztünk a lehető legjobb minőséget elérni, amit a DVD tud. Úgy érzem, technikailag meglehetősen jól sikerült megoldani a feladatot. Természetesen full HD-t csak a blu ray hordozó tud, de elvileg nincs akadálya egyszer egy blu ray kiadványnak sem, hiszen a master alapján az is készíthető.

Előzmény: NemKellAZászló (5016)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.19 0 0 5016

A Cabaret DVD-n pontosan mi és milyen minőségben van? Mert Youtube-on ott vannak fullhd-ben a klipek, de a dvd-re mi tudott felkerülni?

zotyó1979 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 5015

Kedves Robi!

Esetleg a Napoleon koncert DVD-ről tudsz valami hozzávetőlegeset mondani, vagy egyenlőre nem aktuális?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv!

cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.18 0 0 5014

Asszem, ha jól végiggondolod, Te is tudod a választ a felvetésedre... :o(

Előzmény: NemKellAZászló (5013)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.18 0 0 5013

Lehet, hogy butaságot mondok, de ha újra felveszik, akkor az új felvételeket nem lehet kiadni? Bár gondolom az eredeti felállást nem lenne egyszerű újra összehozni, főleg a szenzációs hangú Lastofka Beatrix hiányozna belőle nagyon (hacsak nem lehet visszahívni Cincinnátust az eke szarvától :) ).

Vagy annyira a kiadóé lett a jog, hogy a hozzájárulásuk nélkülük már nem is játszhatnák ? Végülis a mostani Cabaret CD is új felvételekből jött ki, nem?

Ja,a youtube-on levő új Cabaret felvételek szédítőek, full hd Cabaret vooovvvvvv :))))))

Előzmény: cirrocumulus (5012)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.18 0 0 5012

Igen, igen!

EMA kapcsán is nagy az egyetértés itt a fórumosok között is - azt is nagyon szeretjük!

Gyöngyszem az a lemez is!

(Azt hiszem, ennek az újrakiadása nem oldható meg, mert Magneoton-kiadványról van szó és sokba kerülne visszavásárolni a kiadói jogokat.

Szóba került, hogy az EMA alapját képező könyv kiadója esetleg a könyvhöz csatoltan megjelentethetné, de ők egy kis kiadó és nekik sincs erre anyagi kapacitásuk. 

Korábban már mi is sóvárogva rákérdeztünk erre: itt olvashatod a könyvkiadó válaszát.

Attiláék is nagyon sajnálják, hogy nincs lehetőség erre......)

Előzmény: NemKellAZászló (5010)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.11.18 0 0 5011

Hát ezt nem hiszem el........ :o)))))))))

Ez mekkora hír, hogy máris megjelent a CABARET DVD !!!!!!!!!!!!!

Ráadásul 2 az 1-ben:

CABARET - kisember
DVD+CD album,
6 oldalas, tetrapak tokban

Hamarosan láthatjátok a CABARET honlapot is! :o)

(az utolsó simítások folynak rajta)

Ez hihetetlen!

De örülök !!!!!!!!!!!!

Előzmény: erdészróbert (5007)
NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.17 0 0 5010

(A másik nagy felfedezetlen (és szerintem örökbecsű) gyémánt az EMA - a Miriam-mal az élen. Sosem volt aktuálisabb, mint ma. Abból nem várható CD kiadás?)

NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.17 0 0 5009

Van mit hallgatni!!!

Gratula az alkotóknak :) !!!!!

NemKellAZászló Creative Commons License 2011.11.17 0 0 5008

Kedves erdészróbert!

A zene valami szenzációs, a szövegek lélegzetelállítóak (vagy fordítva :) ) az egész valami szenzációs, időtlen, időtálló, eszemmegáll :) Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!