Szovjet , Orosz vagy a volt Szovjetúnió államai által készített filmeket keresek!
Mindenféle megoldás érdekelne. Nekem is van elég szép gyűjteményem csereanyagnak! Érdekel Magyar felíratos, szinkronos, esetleg Angol felíratos, szinkronos.
Ami NEM érdekel: Olyan film, ami itthon megjelent DVD-n mert az már megvan (pl. a Tarkovszkij sorozat, Szállnak a darvak, Oblomov, stb...) Továbbá olyan, aminek nincs vagy Magyar, vagy Angol felírata vagy hangja. A Youtube-ot nagyjából ismerem, a Mosfilm honlapját is.
Aminek örülnék: régi TV felvételek, kábel-TV felvételek, VHS megörökítések, stb.... A segítséget, tanácsot, hogy hol keressem, nagyon megköszönném és talán én is tudok segíteni hasonlóban!
Üdv. Se címre se nevekre nem emlékszem, csak néhány foszlányra. A főgonosz alakjára emlékszem, hosszúhajú zavart elmebeteg, aki -többek közt- egy családot üldözött, majd valami kietlen sivatagban felborította valahogy az autójukat (Mustang volt az autó), közülük asszem' egy lány élte túl. Később egy rendőrt is megölt, közelről vadászpuskával. A végén a gonoszt valahogy elkapták, egy vasúti átjáróban az autó kilincséhez bilincselték. Mikor meglátta hogy jön a tehervonat, ijedten kiabálta "b*sszameg... b*sszameg!), majd átment rajta. Saccra 80as évek-90es évek eleje-közepe lehetett.
Sziasztok! Az a filmet keresem, ami egy merényletet, vagy politikai gyilkosságot 6, vagy hét különböző, valamilyen szinten érintett ember (áldozat, elkövető, rendőr, riporter, szemtanú, stb) szemszögéből mutat be, s a nézőnek kell magában "összerakni" a sztorit. Úgy emlékszem, mintha a film címében benne lenne a szám, ahány ember nézőpontjából láthatjuk az esetet, de ez sem biztos...
Szeretnék megtalálni 2 régebbi filmet, ehhez kérnék egy kis segítséget.
1: 90' években még videó tékából kölcsönöztem ki, néger srácok az amerikai gettóban autókat lopnak és bűnöznek vele, tipikus 90' évek filmje az autók alján neon csövek vannak. Valami banda háború is lesz a másik tolvaj bandával és szép lassan lelövöldözik egymást.
2: ez a film kb a 70'-80' as években játszódik azzal kezdődik, hogy valami speciális versenyautót tesztelnek egy versenypályán, talán Mercedest, egy szőke magas bajuszos pasi az autó építője. Valami úton módon összeismerkedik egy autótolvaj bandával akik autókat lopnak és utána új papírokat csinálnak nekik és eladják őket. A végére annyira profi módon csinálják, hogy saját rendszámgyártó gépük van és még a rendőrfőnöknek is rendelésre lopnak Mercedest. Arra emlékszem, hogy iszonyú sok autót lopnak benne, Ferrari, Mercedest, és minden komolyabb márkát. Egy fekete hajú, dús bajuszú, pocakos pasi lopja a Ferrarikat. Talán olasz film volt....
A sztori röviden: hőseink egy nagy irodaházban dolgoznak, amely össze van kötve lakóparkkal (ahol élnek) és bevásárlóközponttal is, így gyakorlatilag úgy is élhetik életüket, hogy ki sem mozdulnak a komplexumból. Fogadást is kötnek, hogy kivitelezhető-e ez. Egyiküknek céges ügyben ki kell mozdulnia, talán főnöke ajándékát átvenni valahol.
Úgy emlékszem eddig láttam annak idején. Nem túl ismert film. Ha minden igaz vagy az M1-en vagy az M2-n, esetleg a Dunán láttam, minimum 10 éve. Nem esküszöm meg rá, de mintha skandináv film lenne. Nem lesz könnyű beazonosítani, de hátha sikerrel járok. :)
...van benne egy jelenet egy csaj buliból, ahova becsöngetnek a rendőrök, mert a szomszédok feljelentést tettek a zaj miatt, majd odamennek a cd lejátszóhoz, berakják a saját zenéjüket, és kiderül, hogy sztriptíz táncosok... :-)
Szia, és kösz. De biztos nem Leone, a Dinamitot láttam vagy 5x, ez meg nem volt annyira cinikus, kemény western. Valszeg egy erősen B-kat film letehet, csak zsenge ifikoromban megfogott vmiért, a Leonékat már öregebben, DVD-én pótoltam be-sajna anno a szülők elég szigorúak voltak.:(
Szerintem ez mégis csak Leone, mégpedig az Egy marék dinamit című filmje. Régen nem vették annyira komolyan a korhatár besorolást, az Indiana Jones filmek is simán lemehettek nap közben.
Üdv, egy régi spagetti western keresek, idősebbek előnyben.:) Kis alsóoszályos takony koromban láttam, a régi m2-ön, nem a Leone féle brutálisabb darabokhoz tartozhatott, mert este 7-kor adták. Csak egy dolgora emlékszem: modernebb korban játszódó western volt, mert a főgonosz egy harckocsival volt (Zappata-westi?) és annyi rémlik még, a gonosz tipikus proto-náci fejű volt (talán Klaus Kinskire emlékeztetett fiatal verzsönben) a film végén, amikor a harckocsit megsemmisítették, akkor a genya megállt kormos arccal a jármű romjai előtt, és utána következett a végső leszámolás.
Ha valaki egy címet tudna, megköszönném, bár gondolom ennyi alapján kevés az esély...:(