Keresés

Részletes keresés

P.ISTI Creative Commons License 2017.02.13 -2 0 73450
Schaf Creative Commons License 2017.02.07 0 0 73449

Ezért írtam a 73412-t.  :D

Előzmény: Giordano (73448)
Giordano Creative Commons License 2017.02.06 0 0 73448

Én on road motoroztam, nekem motoron az oregon bejött. Szerintem pont jó méret. Elég nagy a képernyő, ad egy kis áttekintést (amiben a 60csx, ami előtte volt, gyenge szerintem oda), viszont elég kicsi, nem akadok bele stb. Volt oregon 450-es, amit nem annyira szerettem (sebesség, érintő érzékenység), ill. használtam a 600ast, ami szerintem jó kompromisszum. Zumo-t is próbáltam, havernak volt, de az egy nagy túramotorra való, nem egy 600as csupasz motorra és szerintem nem is offroad motorra. RAM tartót használtam úgy, hogy az egyik kormány lefogató elem egyik csavarját hosszabbra cseréltem és kapott egy 1" gömböt alá. Arra fogattam a RAM kart, amire a tartó gömbjét. Ez kellő rezgés csillapítást is ad. Nekem a kormányon közvetlenül bilincsen nem lett volna jó, ahhoz túlságosan rezonált az a blokk (kezem is lezsibbadt).

A 600as navigáláskor kellően nagy nyilakat tesz ki, ha jó helyre teszed, még a periférikus látásban is észreveszed, hogy valami történik rajta és oda lehet pillantani, de elég nagyon rövid időre is. Én BT-t nem használtam.

ÜDV JG

Előzmény: Schaf (73447)
Schaf Creative Commons License 2017.02.06 0 0 73447

..és még mielőtt újabb önérzetes válasz érkezne.

Neked egy sima occsó kézi cucc kell, aminek az ég világon semmi köze a motorozáshoz, amivel itt indítottál...  és az "occsó"-n ismét hangsúly van.

Giszen a csiksz képernyője és maga a készülék is érdemben használhatatlan lesz motorozás közben. Megállva meg semmi köze a motorozáshoz, ha csak az nem, hogy te mennyi sokat motorozol. (bár ez esetünkben kit érdeket?)

Előzmény: Schaf (73446)
Schaf Creative Commons License 2017.02.06 0 0 73446

..és még fel van háborodva.  :D :D :D

Aszongyahogy....  "Kell egy szaros navi amit ha elő kapok a völgyben vagy az erdőben az kurvagyorsan mutassa  ,hol vagyok"  illetve a többi mondatodból azt szűrtem le, hogy vízálló legyen, elemet lehessen cserélni benne (mondjuk mi a szarnak, ha csak "előkpásra kell"?)..  egyébként meg mindegy.

Nos ez esetben tökéletesen megfelel egy eTrex is.

...csak azt nem értem, ha valaki a profiktól vár választ, akkor miért nem bírja NORMÁLISAN körülírni mire akarja és mire nem használni az eszközt...  "mutassa a poziciómat"...

Na ja..  térképen? vagy koordinátákkal? Esetleg hologrammon?

Mert bizony az erdőben, ha engem kérdezel qrvára nem mindegy, hogy mi van a kezedben. Persze ha a ház körül a fenyvesben nyomatod, akkor persze tényleg mindegy. De ha nem akarsz szívni sűrű erdőben, sziklákkal árnyékolva, ne adj isten sok minden mást is kihasználnál az eszközzel (tudom neked nem kell, de tele a net ilyenekkel, akik két hónap után el akarják adni a szarjukat, mert az mégsem tud eleget...) akkor nem baj, ha azt veszed ami neked jó.

De igazából a leírtak alapján ahogy írtam elég az eTrex is, de a csiksz is megfelel majd..  Végül is tök mindegy, hogy szőke-e vagy barna.  :D :D

Előzmény: repairer (73443)
Saughassy Creative Commons License 2017.02.05 0 0 73445

Schaf már csak ilyen, majd megszokod a stílusát. És pontosan értem, mire kell neked. Szerintem jól döntesz, bár érdemes lehet megcsipni egy gpsmap62t, az tud profilokat és paperless geocachinget. Viszont nincs benne barometrikus magassagmeres, és nem bővíthető a memória. Ettől még térképet rakhatsz rá, de bő másfél gb ig. 

Előzmény: repairer (73443)
Saughassy Creative Commons License 2017.02.05 0 0 73444

Mondjuk aki úgy próbál használni egy gpsmapet, mintha az egy érintőképernyős tablet lenne, azt érthetően csalódás fogja érni. Aki meg felfogja hogy az eltérő kezelőfelület más megközelítést igényel, az boldogan használja és élvezi az előnyeit.

Előzmény: Schaf (73424)
repairer Creative Commons License 2017.02.05 -1 1 73443

Papír térképpel a tankon jártam eddig leginkább . Ne akarom nézegetni , nyomogatni pláne menetközben .Kétszer soha nem megyek ugyanazon a nyomon ,nem akarok útvonalakat menteni , legalábbis nem többszázat. Kell egy szaros navi amit ha elő kapok a völgyben vagy az erdőben az kurvagyorsan mutassa  ,hol vagyok . Mobilom nem vízálló , nem lehet bele cerkaelemet dobni ha lemerül. Papírtérkép és iránytű mindig is lesz nálam az nem merül le . Hétköznapokon nyilván nem kell , hazáig nem szoktam eltévedni. Napi 50-60 km-t motorozom , minden nap melóba ,kivéve ha tükörjég van , -19 ben is motorztam ezen a télen  . Azért írtam ide ,hátha okosabb leszek. Az idejárósok mind profik ? Unalmas lehet . Köszönöm a válaszokat  60 csx jó lesz .

Előzmény: Schaf (73421)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2017.02.05 0 2 73442

Beváltva fenyegetésemet beteszem  a napellenző képeit. A jobboldali kisebb 2,8" képernyös régi HTC telefonhoz csinált eszközt profi könyvkötő készítette. a baloldali nagy, 4"-es Samsunghoz készültet meg én. A különbség magáért beszél, ezzel együtt a napot az enyém is árnyékolja, a fényképezett tárgyat, navigációnál a térképet ezen is látni lehet napsütésben is.

A bőrdíszművesek megszelidítésre egy lehetőség, hogy az alkatrészeket megcsinálom magam, és csak összevarásra viszem oda, úgy készségesebbek, mert nem az övék a felelősség :-)

Az alsó kép a 4"-es telefonhoz csinált darab vázlata, más eszközökhöz nyilván át kell méretezni.

Előzmény: Vgyuri1946 (73438)
Giordano Creative Commons License 2017.02.05 0 0 73441

Hello,

Android kulcsszora kerestem 500-as hozzaszolas listazasban, nem talaltam relevans hozzaszolast.

Mindenesetre az Osmand-al kuzdottem, nem jott ossze. Azutan az Orux-al, az mar megyegetett, de nem tetszett. Viszont ezekbol eljutottam a Locus-ig, ami meg tetszik es megy frankon. Egy gondom van, nem akarja a terkepet arnyekolni. Nem tudom, hogy ez azert van, mert nincs DEM vagy eleve nem tudja. A weblapjukon van nehany screenshot amin arnyekolt domborzat van. Nem tudom eleve a terkep olyan-e, vagy a magassag adatokbol csinalja megjelenites soran?

Garmin img-t sem birja egyik sem normalisan megnyitni, mondjuk lehet az a gond, hogy 1.8G az OMP terkep file.

A g:hu -t is most feltettem megnezem.

UDV JG

Előzmény: Schaf (73430)
zeolit Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73440

Nem, én nem szapulom a gyártót sőt teljes mértékben meg voltam elégedve a termékkel,

Igen pontosan úgy történt, mentés és visszaállítás hibás volt.

A frissítésről viszont szó sem volt, nem szükséges, annyira nem vagyok agyalágyult így 63 évesen.

Lényeg hogy a szerkezet működik, mint ahogy előtte és 2 e Ft volt.

A filéket pedig a szervizes mondta, nem én találtam ki.

Hogy többször a híres fresh tiltó listára került nálam az tuti.

Ennyi...

Előzmény: Schaf (73439)
Schaf Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73439

Na csak mert ilyen nagy mellénnyel szapulod a gyártót...

Meséd már el nekünk így párszem között, hogy vajon hogy létezik az, hogy ha tényleg csak egy mentést csináltatok és egy visszaállítást, akkor "eltűntek" file-ok a készülékről is?

Segítek, hogy átgondold...  Ha van egy készüléken 40 file..  és mentek belőle 37-et (mert mondjuk a szar mentés miatt nem ment mindent..  ez mondjuk baromság..), majd ugyanezt a 37-et visszaállítom a készülékre...   akkor hogy tűnik el a 3 file?

Merthogy ezt nehezen értem...     Elképzelésem talán van, hogy mit csináltatok, de az messze nem az amit te itt leírtál és pláne nem a frissítő szoftver, meg pláne nem a gyártó hibája...

Előzmény: zeolit (73437)
Vgyuri1946 Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73438

Nem jtszottál el a gondolattal, hogy magad kezdjél el barkácsolni? Én már általános iskolában fel voltam mentve kézimunkából, mint nyomdai informatikust nem azért tartottak, hogy a kötészet/dobozkészítés szakmában merüljek el, pedig nagy menőktől leshettem el a szakmát. Végül rákányszerített a szükség. Az biztos, hogy a dobozkészítő szakmunkásvizsgán nagy ívben kirugnának, de a "mesterműveim", működnek. A legújabb alkotásom egy napellenző a telefonomra.Műbőr laminált papírból, 2 mm-es kartonból. Bedugom a telefont a kialakított résbe, fixen áll. Felül egy zárt ellenző szűri ki a fényt, az alján levő lyukon meg kilát a fényképező objektív. 2 db tépőzár kioldásával teljesen laposra alakítgaó és megfelezhető. Mindjárt csinálok róla egy képet.

Egy kész tkból kindzlva némi plussz pántot rátéve már karra rakható, ha kivágod a homlokfelületet, beletehetsz egy antirfelex fóliát és kész a kartok. Ha akarsz, még tehetsz rá behajtogható napellenzőt. Ha ragasztókat és varrótűt használsz, nem lesz szépségdíjat, de használható lesz.

Előzmény: szlabe46 (73417)
zeolit Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73437

Köszönöm a segítséget, igen régi térkép van benne 2011 es, de ugye nem minden hónapban építenek új utat. Tökéletesen bejártam vele a környező országokat. Semmi buherálás nem volt vele. De a probléma megoldva, bementem egy szervizbe elmondtam ugyanazt amit itt leírtam. PC re kötötte és egy másik működö készülék  adatait átmásolta az enyémbe úgy hogy csak a hiányzó fájlokat írja át. 3 db hiányzott, nem egész egy óra alatt 2000 Ft-ért újra tökéletesen működik.

Na akkor hogyis van ezzel a biztonságos fresh mentéssel? Soha többet még az oldalukra se megyek!

Előzmény: Schaf (73433)
Schaf Creative Commons License 2017.02.04 -1 0 73436

Vitesd magad után egy drónnal!  :D :D :D :D

Előzmény: a_motor (73435)
a_motor Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73435

Nem így értettem: a nagy készülék inkább kap ütést mint a kicsi, amit védettebb helyre lehet a motoron tenni.

/ Különben, úgy is a lehető legelképzelhetetlenebb helyzetben fog megsérülni, amire nem számít senki :)  /

Előzmény: Schaf (73434)
Schaf Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73434

Ez már régen nem igaz....

Az én 5 colos mobil kijelzőmön egy karcolás sem esett fejmagasságból kockaköre ejtésnél. Egymás után kétszer ejtette el az asszony fényképezés közben..   tutti direkt...  véletlenül senki se ilyen béna. :D  De nem sérült meg.

Persze a rajta lévő üveg védő már más kérdés, de az arra van kitalálva, mint az ütésálló tok (szinte minden készülékhez van)

Előzmény: a_motor (73431)
Schaf Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73433

Szoktam mondani, hogy aki nem ért hozzá ne basztassa...  (a gyerek se!) Vélhetően nem volt megfelelő a mentés, illetve biztos vagyok benne, hogy nem csak úgy szállt el, volt ott valami buherálás is. Esetleg nem akartatok 70 EUR-t fizetni a gyári frissítésért?  A gyári frissítő program "csak úgy" nem hibázik

Sajnos azonban el kell keserítselek, szerintem dobhatod a kukába, mivel amennyiért bárki nekiállna gányolni annyit az egész nem ér...  főleg, hogy vélhetően ezer éves térképek vannak rajta. Az meg külön szépséges, hogy egy kezemen meg tudom számolni azokat a hazai szakikat, akit tényleg értenek is annyira hozzá, hogy meg tudják csinálni.

De mielőtt megszólnak azért egy reménysugarat had adjak:

Próbálkozz itt:  http://navigyurci.hu/forums/topic/minden-ami-navigon-kerdezd-meg-itt/

Előzmény: zeolit (73428)
a_motor Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73432

osmandot nem ismerem, de ha nem ládázni akarsz (arra minden bizonnyal az alább linkelt hazai megoldás a nyerő), akkor próbáld ki az oruxot.

annál (talán) mindenben tudok segíteni

Előzmény: Giordano (73427)
a_motor Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73431

ez 22-es csapdája, kis képernyőn szívás körülnézni, a nagy meg hatványozottan könnyebben  sérül..

szvsz papír térkép mindig legyen nálunk ismeretlen helyen!

Előzmény: Schaf (73424)
Schaf Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73430

Olyan sokat azért nem kellett volna visszaolvasni a témában...  mondjuk pár sort....

Na mindegy..  aki androiddal szeretne túrázni (magára vessen!) annak egy (ha nem a legjobb) magyar megoldás:

https://play.google.com/store/apps/details?id=g.hu

Alapból kezeli pl a geocaching.hu ládákat. 

Előzmény: Giordano (73425)
a_motor Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73429

Néztem a Zumo leírásokat, valóban próbáltak minden követelménynek megfelelni.

(az ára valóban nem baráti, de vegyük figyelembe, hogy ez csak "játék", akár a motorozás)

Én személy szerint már nem szívesen mondanék le a telefonos megoldás előnyeiről.

Nem vagyok otthon a garmin tudásában, de javíts ki ha tévedek, ezeket nem tudja:

-egyenértékű térképkezelés a vektoros, online (néha jól jön a friss google earth) és raszeresnél (pl. az elterjedt ozf formátum)

-többféle megjeleníthető track formátum (van saját készlet - ez egyszerűbb > mindent gpx-be rakok el - de van hogy kapok kml-, v. kmz-ben útvonalat, v. pl kijelölt területet: kerülendő nat2000 )

-ahol van mobil adat lefedettség ott több társaimmal "látjuk" egymást a térképen, v. akár egy otthoni nagy képernyőn is

-automatikus vészjel adás (pozíció megadásával), ha egyedül bajba kerülök

-a távirányítás (régen "kormány modul"-nak hívták) lehetősége, bár ez még nem 100% kidolgozott téma

meg még egy csomó dolog, ami nem ugrik be, csak használatkor hiányolnék (mint az előző Becker Crokimnál)

Előzmény: Schaf (73423)
zeolit Creative Commons License 2017.02.04 -1 0 73428

Sziasztok, segítségeteket kérném

Adott egy Navigon 40 Easy  prémium EU térképekkel ami eddig tökéletesen működött és használtam. A gyerek biztos ami biztos alapon menteni akarta az adatokat esetleges visszaállításra. Így is tett a Navigon Fresh alkalmazáson keresztül viszont kipróbálta a visszaállítást is. Na azóta error navigon.exe a hiba. A gép visszaállítása gyári állapotba nem megy mert a készülék nincs regisztrálva. Regisztrálni meg nem akarják mert már nem támogatják a készüléket. Ennyi. Az ügyfélszolgálat szerint valamelyik fájl sérült meg. Azt javasolták keressek egy ui. típust birtoklót és ha rendelkezésemre bocsájtja a készülék adatait, könnyen megtalálható az elveszett fájl. Máshogy már nem tudnak segíteni, mert már nem támogatják az adott típust.

Tud ebben valaki segíteni nekem?

Köszönöm

Giordano Creative Commons License 2017.02.04 0 0 73427

Hello,

Azzal kuzdok, hogy hiaba masoltam be a letoltott terkepeket akar a sdkartya/osmand/ konyvtarba, akar az sdkartyza/android/data/net.osmand/ konyvtarba, nem latja a program a terkepeket :-(

Az osmand .obf terkepeket toltottem le az openmapsproject-tol.

Mit csinalok rosszul?

Ko:sz, 

JG

Előzmény: olahtamas (73426)
olahtamas Creative Commons License 2017.02.03 0 0 73426

OsmAnd vagy OruxMaps 

Előzmény: Giordano (73425)
Giordano Creative Commons License 2017.02.03 0 0 73425

Sziasztok,

Androidon mivel erdemes az OMP terkepet hasznalni mostanaban?

Turazashoz kellene. 

Hasznalok garmin turazos gpseket sok eve (legend, 60asok, oregonok), de sokszor kellene telefonon megnezni a terkepet, csaladdal kis kirandulason nincs nalunk gps stb. Regen probaltam, nagyon korulmenyes volt.

Mostanaban hogyan erdemes?

A garmin terkepformatumot erdemes egyaltalan hasznalni?

Koszonom,

JG

Schaf Creative Commons License 2017.02.03 0 0 73424

Majd el felejtem...

Persze ha csak az az érdekes, hogy megállva 20-30 percet pöcsölve egy 3x5 cm-es kijelzőn bézegesse, hogy "a következő elágazásnál merre?" arra akár egy eTrex is jó....   vagy egy turista térkép zacsiban...

:D :D :D 

Előzmény: Schaf (73423)
Schaf Creative Commons License 2017.02.03 0 0 73423

...értettem a "GPS"-es célzást.  :D :D :D   Ügyes...

Szóval...   Igazából a motoros célhardvereknek sok fajtája van ahogy VGyuri is írta. Viszont ha normális minőséget, sérülésre kevésbé hajlamos, vízálló és még sáros kesztyűben is nyomogatható kütyüt akarsz, akkor nem sok választás van. Akkor itthon csak a Zumo...

Persze válasszuk ketté azért  dolgot..  Mert különbség van a "motorozás közben" (értsd nem megállva, alkalmanként még a hangnavigációt is használva) és a "meg-meg állva" használat között. Az előbbihez, ahogy írtam csak célhardver, az utóbbihoz akár egy sima okostelefon is OK a belső zsebedben.

Amiről konkrét tapasztalatom van az a Garmin Zumo-i. Tetszik nem tetszik, bírja a vizet, nyomhatod kesztyűben (sárosban is), az aksija se merül le 2 perc alatt és simán túlélt (persze lehetett mázli is) egy 90km/h-s esést egy Suzuki túramotorról (rossz rögzítés).

Igen...  tudom, hogy jelenleg horror ára van a magyar Garmin oldalán a zumoknak... de egyrészt van annál jóval olcsóbb itthon is (teljesen legális forrásból) másrészt körül lehet nézni a használt piacon is.

Ha ez az ár magas (igen azt és se értem miért próbál a Garmin itthon kb 80e-t keresni egy 200e-es kütyün) akkor maradnak a félmegoldások. A "majdnem jó" kategória (ide tartozhat bizonyos esetekben mondjuk egy csx-is) illetve a gányolás.

Megjegyzem, ha félreteszem a "kesztyűvel is nyomkodható" kitételt és kénytelen-kelletlen leveszem azt a kesztyűt, ha nyomkodnám, és meg is állok, tehát csak a víz és ütésállóság, valamint a viszonylag hosszú üzemidő a szempont, akkor azért körülnéznék a kínai okostelefon piacon is (pl Caterpillar)!  Nem egy készülék van már ami eleve ipari kivitelezésű illetve kiegészítőkkel azzá varázsolható. Plusz ebben az esetben sok más funkció is kéznél van alkalom adtán, nem csak a navigáció. Offroad navira pedig pl a g:hu tökéletes ezeken a kütyükön, de rengeteg más app is van

Persze ezeket az eszközöket sem a 60e Ft-os kategóriában kell keresni....

Előzmény: a_motor (73422)
a_motor Creative Commons License 2017.02.03 0 0 73422

Nekem úgy tűnik, hogy tényleg tájékozatlan a témában.

Talán ajánlották neki a Garmin cuccokat. (én a szakfórumokon olvasottak alapján nem választanék ezekből...)

Ha valaki kezdő az ilyen eszközök megismerésében  /nem merek itt gps-t írni :))  / lehet érdemesebb egyszerűbb eszközzel kezdeni, hogy megszokja v. elvesse a rendszer további használatát.

Minden hátsó szándék nélkül - mint valóban hozzáértőtől - kérdezem: melyik eszközt ajánlanád (tegyük félre az árat, mint szempontot).

Amit írtál, azzal egyet értek.

Talán két adalék:

-a kesztyűs kezelés összetett probléma. Ment közben természetesen terepen nem piszkáljuk a cuccot.    Gyakran sáros a kesztyű (bár igyekszünk elkerülni) így képernyő nyomogatás kiesik.

A korábbi nyomásérzékeny képernyőnél semmi gond nem volt stílus / v. darab gally :)  /használatával.

Kapacitív rendszernél (jól nevezem?) még nem találtam tökéletes megoldást...

(az ideális megoldás szerintem a kormányon - közvetlen kéznél - kihelyezett gombos "vezérlés": pl.: zoom, térkép mozgatás 4 irányban, térkép váltás, esetleg wp felvétel a pozícióban - ez már extra)

-az ütésállósághoz hozzátartozik, hogy ott olyan ütést is kaphat (sajnos nem is ritkán) amit "nem bír ki semmi"

Ezek persze csak az én szempontjaim.

Előzmény: Schaf (73421)
Schaf Creative Commons License 2017.02.03 0 0 73421

Hogy miért gondolom?  :D

Hááát, ha elolvasod a hozzászólását, meg az utána következőt is, akkor nem igazán lehet levonni más következtetést. Nem kérdezett, hogy A+B+C kitételnek megfelelő eszközt keres, hanem egy eléggé ködös körülírás után odabiggyesztett két eszköznevet, amelyik közül igazán EGYIK SEM felel meg teljesen a célnak. Egyetlen dolog volt szinte 100%-ig érezhető, hogy arra akar megoldást, hogy lehetne "occsóé" venni valamit. (Ne röhögtessen már, hogy aki kb 2000 km-t offroadozik havonta - ő írta, bár ez még közúton is sok sokaknak - az nem érti miért kell kifejezetten erre kitalált cuccot használni)

Hagyjuk már ezt a "csiksz jó lesz" dumát. A Garmin eszközök (is) célhardverek. Azaz minden jól körülhatárolható célra van adott kütyü. Motorozásra, offroadozásra is...  és nem azért kerül annyiba, hogy a motorost lehúzzák (mondjuk de, de ez más kérdés)...

Leírtam...  ha olyan eszközt akar, ami TELJESEN MEGFELEL a motorozás, qvadozás követelményeinek, akkor csak és kizárólag erre a célra fejlesztett eszközt érdemes venni. (főleg, ha pénze is van rá). Hogy miért? Mert arra van tervezve...
Ugyan jelentkezzen már az a szaktárs, aki ha eszközvásárlásra adja a fejét, vagy tanácsot ad, akkor nem a "legtöbb funkciót tartalmazó" és  a "célnak legmegfelelőbb" eszközt veszi meg, ha van rá pénze?

Nézzük csak...  aki valaha ült már motoron/quadon (nem csak álló helyzetben) az szerintem simán egyet fog érteni a következőkkel:
- Az eTrex egy vicc, hagyjuk is maximum az offroad navival ismerkedő sétáló kezdőnek ajánlanám, szinte ingyen.
- Ha már motoros/quados eszközt vesz az ember, szinte biztosan olyan eszközre lesz szüksége, ami:

a, Víz, por és esetleg ütésálló (gondolom nem kell magyarázni)
   b, A képernyője és a rajta lévő információk látszanak(!!) fél méterről is
   c, Rendesen, stabilan rögzíthető
   d, Kesztyűben is jól használható
   e, Rendelkezik hangnavigációs képességgel és lehetőleg BT kihangosítással, mivel az esetek igen kis részében van lehetősége egy motorosnak békésen bámulni a kijelzőt

Szóval ezek alapján mondtam azt, hogy nem célhardvert keres, hanem "occsó" megoldást...  Nyilván...    és erre bátorkodtam írni (ahogy más is), hogy egy sima kínai fos telefon az általam említett programokkal egy vízálló tokban tökéletes megoldás lehet, mivel a legfontosabb kitételnek (miszerint olcsó legyen) megfelel...  plusz offroad térkép is van, plusz ezer más dologra is használható.

Minden más esetben nem tudom elképzelni, hogy a fenti listából egy gyakorló motoros két dolgot jó szívvel ki tudjon húzni... egyet még csak-csak... de kettőt....  Hiszen akinek van rá pénze és tényleg komolyan motorozik/quadozik, illetve használt már ilyen eszközt, az kb a harmadik úton rájön, hogy "mégiscsak a drágábbat kellett volna".  

Nagyon egyszerű okok miatt: AZ ARRA VAN KITALÁLVA

Nem véletlen, hogy kifejezett célhardvert még használtan is alig-alig talál a neten az ember...  de értelem szerűen, ha a fentiek közül egyik sem szempont, akkor vehet akár csx-et is. :D :D

Előzmény: a_motor (73416)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!