Sziasztok! Újonc kistrakis vagyok, 418-as tomo-t, vettem, szárzúzót szeretnék vele hajtatni, érdekelne hogy mennyi a fordulatszáma, és hogy csak egy sokbordás kis kihajtása van, milyen átalakítót kell vennem hozzá! Előre is köszi!
Nekem van ilyen gépem. Három éve vettem egyik nagy áruházban 8500Ft-ért akcióban. Annyi volt a "hibája", hogy nem volt meg a doboza. Karácsonykor elég furcsán mutattam vele a többi bevásárló között. Tehát csak azért vettem meg, mert megláttam. Úgy voltam vele, hogy ennyi pénzért elhozom, majd valamire jó lesz. Hát be kell valljam, hogy csalódtam, de nagyon kellemesen. A teljesen feltöltött akku simán kibír 4-5 tartályt folyamatos permetezésnél. A porlasztása is jó. Otthon a kertben, ha nem akarom a szomszédokat zavarni a Cifarellivel, akkor ezt használom. A gép tudja amit kell. 3 méter magasságig használható. A cseresznyefa, diófa, már magas neki, de arra ott a Cifarelli. Permetezés végeztével 2-3 szor átmosom és úgy rakom el. Lehet állítani rajta a motor fordulatát egy potméterrel, így pl lemosó permetezésnél én alacsony fordulaton hagyom és szinte kis sugárral mosom a szőlő vesszőket. Ha barkácsolós kedvű vagy akkor a toldót is meg tudod oldani.
Ilyen gép nincs véletlenül valamelyiketeknél? Gondolkodok a megvásárlásán. Kisebb kertrendezés, ház körüli áskálódás, bodza, vadrózsa, szilva bozótból maradt gyökerek kikapirgálása lenne a feladata. Szerintetek?
Mini gumitalpasból kb. dupla áron vannak olyanok, amik vagy jó típusok, de 20 évesek, vagy újak, de nagyon gagyinak tűnnek.
A hozzászólásokat olvasva mertem feltenni. A kereskedelemben lévőkhöz képest töredék áron. Toldó valóban nem kapható hozzá. Úgy oldottam meg az ilyen vékonycsöves tömlő csatlakozóját, hogy egy 8 mm külső átmérőjű csövet ragasztottam be a régi magyar szóró csap menetes csatlakozójába. Így bármely szóró, hosszabbító csatlakoztatható hozzá.
Ezzel a permetezővel van konkrét tapasztalat? Mennyi ideig bírja az akksi? 1-2 tartálynyi lé kifúvását kibírja? A honlapon nem találtam hozzá toldót. Alkalmas lehet ez gyümölcsfa lemosózásra? Vagy csak hobbikert?
Szeretnék a fiamnak egy nagyon nagyon jó sövényvágót venni, én nem értek hozzá, ezért itt kérek tanácsot. Ha valaki tud ajánlani , annak megköszönöm.Elóre is köszönöm. Nem tudom milyen sövényről van szó. Talán ciprus?
Maradok a 4 üteműnél.Azért köszönöm a linket.Rato rv 225-felé hajlok,de még gondolkodom honda 190-es jobb lenne de vagy 30-40 ezressel drágább.Szerintem maradni fogok a gyári beállításnál inkább a csigával fogok variálni.Hondát használtan meg éri megvenni?
Az oroszok nem a gyújtással foglalkoznak hanem a motor kihajtásánál leszedik az alját vagy olajteknőt és ott mahinálnak valamit valamilyen teljesítmény szabályzóról beszélnek,de sajnos nem értem nem tudok oroszul.Néztem közben az oldalt amit belinkeltél,azt írják hogy nincs benne a nehéz lendkerék és a fék.Akkor a lendkereket megveszem külön.Köszönöm hogy válaszoltál.
Üdv urak.Szeretnék összeházasítani egy vihar csónakmotor csízmát egy honda gcv motorblokkal.
Kérdezném a nagyérdeműt hogy ha a fordulatszámot följebb szeretném tornázni 3600-ról 4300-ra az fogja e károsítani a motort?Én egy honda gcv 190-es motorra gondoltam,de orosz videókat nézve a kollégák kínai RATO rv225-ös motorral megoldották a 4200-körüli fordulatot.Működik is nekik rendesen évek óta.Hogyan tudom feljebb vinni a fordulatot?Gondolom van valamilyen le szabályzó egység a motorokban.Nem egy új dolog ez,pár éve már csináltam ilyet vetyerok csízma honda gcv 160-motor,szépen működött csak elég lassú volt,ezért el is adtam.Viszont most nézegetve az orosz vetyerok hibrid videókat kedvet kaptam a megvalósításhoz.Ők fordulatot megemelték és nagyobb emelkedésű csigát tettek rá,így már elég jól haladnak.Tudom nem idevaló hanem a csónakmotor fórumba de a fűnyíró motorokhoz ti értetek.Szóval evvel a RATO RV 225-ös motorral mi a helyzet?Vajon a honda helyett egy ilyen gépet meg merjem venni?Sima fűnyírásra mennyit bír?
Tudnátok ajánlani valami olyan boronát, hengert, simítót, egyéb csoda kütyüt, amit fűnyíró traktor után lehetne kötni, és így kora tavasszal el lehetne egyengetni vele kicsit a talajt? Ha a potoktúrásokat, meg pár huplit elegyenget, az már jó.
Makitánál ez úgy szokott működni, hogy letöltöd a robbantott ábrát, kikeresed a cikkszámát a szükséges cuccnak, besétálsz egy Makita cuccokat forgalmazó üzletbe, megrendelik neked és ha van, akkor megkapod.