Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12882

A Claviát nem lehet kiszámítani! Az új Nord Stage 2-be berakták a C2 engine-jét és egy új Leslie szimulátort...

tehtube Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12881

Esetleg fogj le egy majort és hallgasd meg 8-10 hangnemben. A harmónia hangzásában előfordulhat eltérés.

Előzmény: okumoto (12879)
djuice Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12880

Kalapácsmechanikás félig sem Hammond orgona? Azt a kutyafáját! :)

Talán a hírdetés/zongora rovat hasznosabb lenne neki...

---

You are the sunshinet láttátok már? Én csak most botlottam bele, de jó! :)

Előzmény: Orshee :) (12863)
okumoto Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12879

Nekem XB-1 is van, és meghallgattam fülessel...de én semmit különbséget nem hallok a 2 setting között.... Végigpróbálgattam a drawbarokkal, csak a 8'-assal is...és semmi. A fülemet csak a szemem csapja be, amikor átváltok B-3 PITCH-re...hallanom kéne a különbséget, de csak látom. LOL :)

Ez az egyik olyan funkció lehet az XB-1ben, mint a C3 vibrátó. Ami nem létezik benne, csak 'fel van festve', de a különbség nem hallható...C2-3 között...vagy a Perc. Second és Third gombok. Amik külön vannak - 2db. És egyszerre, elvileg mindkettő aktív lehet... ???

Vagy csak én nem értem... :)

Előzmény: betasound (12878)
betasound Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12878

Ezt nagyon egyszerre írtuk! :)

Előzmény: tehtube (12876)
betasound Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12877

Itt lehet választani a temperált skála valamint a Hamond által használt skála között.

Hagyományosan, a hangolható hangszereken a temperált, vagyis kiegyenlített skálát használják, hogy ne csak egy hangnemben lehessen használni a hangszert. Ezt úgy valósítják meg, hogy az egy oktávnyi hangközt 12 egyenlő részre osztják.

A Hammond orgonák tulképp fizikai skálát használnak, hiszen csak így valósulhat meg a minden hangra azonos felhangbeállítás a rendelkezésre álló fix frekvenciára hangolt hanggenerátorokból.

Előzmény: Ange_de_Musique (12875)
tehtube Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12876

Nem próbáltad meghallgatni?

Azt tudni kell hogy a B3 mechanikus hanggenerátora nem tökéletesen hangolt, mert egy alap fordulatszámból nem lehet minden frekvenciát tökéletesen létrehozni.

Az E tempera mint egy jó szintetizátor, tökéletesen hangolt. Ha B Pitch, akkor kicsit hamiskás lesz némely hangnemben. Ahogy az igazi is.

Előzmény: Ange_de_Musique (12875)
Ange_de_Musique Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12875

Szia!

Köszönöm, addig én is eljutottam, hogy mit kell csinálni (a folyamatot, amit leírtál), az érdekelne, hogy ezzel mi és hogyan változik meg?

Köszi! :)

Ugyanez van nekem is, és nem bírtam lefordítani, hogy ez az állítgatás most konkrétan mire jó...

Én ezt úgy fordítottam, hogy az egész modul összes beállítását módosíthatod. Választható az E-TEMPERA vagy a B3-PITCH (módosítja bizonyos hangok frekvenciáját).

Hogy ez jó-e vagy sem, passz, nem tudom, hogy az E-TEMPERA meg a B3-PITCH mit csinál... :(

Előzmény: okumoto (12873)
okumoto Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12874

innen letölthető az angol nyelvű manual, ha más is bele szeretne tekinteni: http://rapidshare.com/files/445160182/xb1_opg.pdf

magyar nyelvűvel még nem találkoztam

Előzmény: okumoto (12873)
okumoto Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12873

Nálam ez van a 93.o-n:

This Advanced Feature allows you to change the overall temperament of the entire instrument.You can select either “ETEMPERA”

(equal-tempered scale similar to standard piano tuning.) Or “”B3-PITCH” (alters the frequency of certain notes

in a manner similar to the characteristics of the tone-wheel generator used in the B-3, C-3 and similar instruments). The

default setting is “B-3-PITCH.”

Változtatni egyszerű rajta: 1x Edit gomb, 1x System gomb, 'kurzor'ral lépsz jobbra egyet és a fel-le Value gombbal lehet választani a két mód között.

Én ezt még nem állítgattam....B3 'mód' jó, úgy ahogy van. Jobb nem lesz tőle a szund' ha a másik beállítás használnák....

Előzmény: Ange_de_Musique (12872)
Ange_de_Musique Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12872

Értelmesen bírok fogalmazni... :)

Szóval beszkennelem, ha ez segít, de ha valakinek megvan az angol nyelvű használati utasítás, akkor a kérdéses beállítás a 93. oldalon van.

Ange_de_Musique Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12871

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Egy Hammond XB-1-nek a használati utasítására lenne szükségem magyarul, vagy pedig valaki elmagyarázhatná, hogy hogy lehet a hangzást beállítani.

Ha beszkennelem majd a használati útmutató erre vonatkozó oldalát, ha ez segít.

Előre is nagyon szépen köszönöm! :)

szimizso1 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 12870

Köszönöm!:-) Itt egy kép oldalról is. Kicsit sötét lett, de jó tükrözi a szinének változását más szögből.

Előzmény: tehtube (12869)
tehtube Creative Commons License 2011.01.28 0 0 12869

Csakúgy ragyog. A napfény is megcsúszik rajta. Szép munka volt. Jól fog kinézni.

A szerdai koncert nagyon jól sikerült. Szokás szerint jobb, mint bármely megelőző. A számok, bennük az improvizációk még oldottabban, lazábban, ezáltal játékosabban történtek. Ez a közönségre is jó hatással bírt.

A második blokkban ügyes volt a szerkesztés. Az első még kissé cammogós tempóval bírt. A szünet után, egy nagy és egyszerű sláger jött, a Back At The Chicken Shack. Koncertre ilyen lazaság kell. A végén a korábban instrumentális szám -Rákok a mákban- nagyon érdekesen énekkel lett megmákozva. Érdemes volt, még jobb lett.

De az estét a meglepi szám vitte el, a Ghost Busters! Nem kell mindig megváltani a világot, elég ha csak jól lehet szórakozni. Na ezen nagyon jól lehetett. Kíváló átirat született kíváló hanxereléssel. Szerintem a zsűri még 1-2 ilyenre vevő lenne.

Az orgona meg úgy szólt ahogy kellett. Arányosan. Vastag, ízes és precíz basszusmenetek. Tényleg minek ilyen zenébe basszer? Kissé már hosszabb szólók. Pont jó hangzás a tiszta és a torz között. A kihangosításra sem lehetett panasz. Vittem vendégeket, hát leesett az álluk. Mondtam nekik hogy jól figyeljenek. Magyarországon nincs még egy ilyen, ebben a stílusban, de Európában is ritka. Ez már inkább Amerika. (felőlem kihagyhatják a fúvósok a pentaton idézeteket :-)

Aki kihagyta, sajnálhatja.

Előzmény: szimizso1 (12868)
szimizso1 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 12868

Sziasztok!

Ma elvitte Premecz Matyó -remélhetőleg boldog tulajdonosként- a felújított C3-as kasztniját. A képekhez csak annyi fűznék hozzá, hogy nagy cumi volt ebben a hidegben, de megérte, mert szép lett a végén az eredmény. Sok jó bulit, és jó egészséget kívánok hozzá!

LittleBig2 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 12867

Na még egy kis SPAM. Ez meg tegnap este történt:

KarnEvil Creative Commons License 2011.01.27 0 0 12866

Djuice,

Köszi a linket, nem rossz ez a csapat!

Előzmény: djuice (12862)
Mr Eskimo Creative Commons License 2011.01.27 0 0 12865

Kösz a műsor linket, nem tudtam meghallgatni élőben, csak utólag! Fáin volt!!!

A koncert is nagyon jól szólt tegnap, jó volt élőben is találkozni! Hajrá! :)

Előzmény: LittleBig2 (12847)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 12864

Hát ez megy két hetente a Fogasházban, szerdánként! Legközelebb feb. 9-én:

Matyooo

Orshee :) Creative Commons License 2011.01.26 0 0 12863

Áron alul eladó egy új állapotú, alig használt, Roland FP-5 digitális zongora, hozzátartozó pedállal, Veiger tokkal. 200.000 HUF Igor +36204784916 (17h után)

Hét és fél oktávos, 88 progresszív kalapács-mechanikás billentyűzet, 64 hangszín + 256 GM2 + 13 dob szett, USB MIDI interfész, beépített hangszóró stb...

* 88 progresszív kalapács-mechanikás billentyű
    * 3 billentyűzet mód (Whole, Dual, Split)
    * 64 hang polifónia
    * 64 hangszín + 256 GM2 + 13 dob szett
    * 80 ritmus pattern (Session Partner)
    * 3 sávos dalfelvevő
    * 9 demó dal, 65 zongora dal
    * beépített hangszóró
    * USB MIDI interfész
    * 3 pedál bemenet (Damper, Sostenuto, Soft)
    * Reverb, 10 multi-effekt
    * 2 x10 W
    * 21,5 kg

djuice Creative Commons License 2011.01.26 0 0 12862

Ismeritek már ezt a 2010-es lemezt? Hangzása alapján régi időket idézi!

Itt belehallgathattok: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B003WZSF4S/accuradio/

LaurensHammond Creative Commons License 2011.01.26 0 0 12861

Hangzasilag legalabbis ott volt nekem, szerioz volt:-)

Az Korda Gyuri volt...nem hittem volna, nagyon coool, es a Hammond szolo benne, hihetetlen, gondolom valami ritka kislemez:-)

Nincs Qualitons kislemezem, de eppen latom mar aruljak angliaban is a CD-t, es ausztraliaban a kislemezt, az Ebay-en:-)

Előzmény: LittleBig2 (12860)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12860

A siriushoz való hasonlítás elég szeriőz dolog :) Az első dal eleje full free, amolyan felütés, hogy hangulatba kerüljünk, de maga dal létezik, csak nincs rajta az első lemezen, majd a másodikon lesz. A többi dalt is kicsit szabadabban játszottuk, és felhívnám a figyelmeteket az első félórában elhangzó Beatles - Can't Buy Me Love c. dalra, amit Korda György énekel, rémítő angolsággal és time-mal. Vajon ki hammondozott rajta, mert elég komoly az ügymenet?!

Egyébként van nálad a Qualitons vinylekből? van két kislemezünk meg egy LP, és most vesszük fel a harmadikat, a Tramp-nél jelent meg.

M

Előzmény: LaurensHammond (12849)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12859

A Qualitons nevében köszönünk mindent, vidám kis estére sikeredett, sok evéssel és ivással, ahogy azt kell.

Szerdán, 26-án Kéknyúl koncert lesz a Gödörben, 21.00-tól, belépő nincs. Teljes felállás és egy vendég énekes is szinesíti a műsort, és lesz meglepetés szám is.

Gyertek el, ezután bizonytalan ideig nem lesz teljes felállással koncert, csak majd egy hónap mulva trió.

Matyooo

Előzmény: kehas (12857)
tehtube Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12858

Hát igen. Vannak drága és mégdrágább megoldások. De nem kötelező. Nekem is van B3, C3, 122-es lezlik, ennek ellenére lájtos fellépéseknél a mindenféle gyári megfejtések helyett a saját megoldásomat használom. Esi sampler, A33 billentyűzet, lezli-effekt. És ez olcsó is, ráadásul egyben az összes többi hangra is képes, nem kell más szintetizátor mellé. A drawbarhuzogatásra meg a hammondos irodalom 99%-ában nincs szükség.

Előzmény: szerbo (12854)
kehas Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12857

A Matyooékhoz nincs sok mindent hozzáfűzni. Az eddig megtett út már sejtette mi lesz ebből. Mi lesz még ebből???

Gyerünk újra Pécsre!

okumoto Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12856

Nekem ehhez elég egy EMU0202 (30e) hangkártya, az elfogadható latency-ért, egy Edirol UM3ex USB-MIDI (20e), egy alap notebook + a Studiologic VMK-161 organ plus midi controller (waterfall billentyűzet...9db csúszka...stb.) (100e). Ez sem olcsóbb sokkal... :(

Előzmény: szerbo (12854)
dezsoszoce Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12855

hammond L-122 eladó

szerbo Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12854

Igen a két manuálos válzozat,közben beszéltem a tulajjal,hát -alig kaptam levegőt olyan árat mondott ,amiért itt afórumon olcsóbban /bőven/kinálnak igazi eredeti hammondot .

Igy hát mai szóhasználattal élve ;oka fogyottá vált az üzlet,az év második felére valószinü összejön egy"igazira" mégha nehéz is szállitani. Addig is  egy kérdés mi szükséges ahoz,hogy a B4 es szoftver gond nélkül hasznélható legyen szám-gép+bilentyü.

tehtube Creative Commons License 2011.01.25 0 0 12853

Nem hiszem hogy jobb lenne a hangja. Mégha más is, de valami hasonló.

Akkor a kétmanuálosról volna szó? Mert van egymanuálos is.

Előzmény: szerbo (12852)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!