OsCaR
: nem tudom milyen gumijaid vannak, de ha viszonylag nagyok, sokat segít, ha leengeded őket 1,2-1,6-ra! Én a krosszal max. 1,6-al jártam, sokkal kényelmesebb (meg lehet, hogy jobban is fog)!
OFF
Oszi:
A "Mindnyájan jártunk egyszer..." topicon leltem:
"Hiába előbb utóbb minden érett gyümölcs az ERDŐről is meg a FÁról is az ÜZEMbe kerül..."
:-)))
ON
atompyka:
laptopon én is gondolkoztam, csak nem biztos, hogy bírná a terepen azt a folyamatos rázkódást (pedig egy 8-10" kijelzőjű subnotebok nagyon király lenne!).Szóval neked 10*15cm szines majdnem egyenlő a 2,7*5,4cm ff-rel??
Sj:
Á, szóval stílfűrész kontra Stihl fűrész! O.K.
Ezért tetszik a Vista...
Amúgy egy 10×15 centis készülék kijelzője számomra(!) nem számottevően nagyobb, mint a Vista/Legend-é.
Akkor már egy laptop az anyósülésre. Vagy egy, a műszerfal alól kihúzható polcra.
atompyka :
Mielőtt teljesen belehülyülsz: IPAQ (ez egy tipus van 6360 8560sTb, van palm505, van Hp, sony stb.)=PDA=palmtop (ez egy kategória, mint a notebook pl.)
Bringához, gyalogtúrához inkább sima GPS (legend és felfele!)
atompyka:
Remélem nem lessz túl off, ha átmegyünk GPS-be, még mindig jobb így lendíteni a topic forgalmát, mit renegadeval (egyébként en csak egyszer írtam neki , utána én lettem kioktatva!)
Na szóval az IPAQ egy kb 15dekás 10*15cm-es kütyü ( ">IPAQ )
Ezt összekötöd kábellel egy GPS-el, ami lehet kijelző nélküli is (un egér), így antennát sem kell venned, mert kirakhatod az autó tetejére! Javasolt még egy szivargyújtó töltő, mert az aksi ezzel GPS-el kb 1-1,5 órát bír ( a legenddel mondjuk, mivel saját aksija van többet, csak ott az árral vannak problémák. legend akciósan 90e+ antenna 25e és ráadásul kétféle magyar térképpprogi jo az etrexhez és a ipaq-hoz).Ha ki akarsz szálni fogod a pda-t meg a gps-t, és kábelestől magaddal viszed, miközben tökéletesen működni fog! Na ez így nem a legkényelmesebb dolog, de szerintem nekünk nem is gyalogtúrákhoz kell a kütyü.....
Sj:
Jó, de mit csinálsz, ha mondjuk gyalog kell az ucsó 100 métert becserkészned? Állandóan ki/be kötöd a GPSt a számítóról?
Persze versenyre az ideális a két GPS egy autóban...
Én is a vistával szemeztem először, amertikában 300$, ami a magyar fele, csak nem tudom a térképe milyen. A térkép: M.o-ról két normális KÖZÚTI térkép van : a garmin Mo-ja 20e) és az AEROMAP 40e).Terep még semmi, és nem is lessz egy ideig sajna... A bükkben csak max a falvakat, meg a műutakat mutatná! Hát, nem tudom...."Ráadásul sokkal egyszerűbb egy csak GPS-sel küzdeni terepezés közben, mint egy számítóval is.": csak az ipaq-ot használod, a GPS rá van kötve, a pda-n fut a térképen!
Sj:
Meglenne, nem bonyolult, és logikus!
Én a verseny napján láttam először Yoti szerkezetét (tök más, mint az enyém...), és egész hamar belejöttem.
Nem én agitáltam a palm ellen! Amúgy nem olyan kicsi az a kijelző... Ráadásul sokkal egyszerűbb egy csak GPS-sel küzdeni terepezés közben, mint egy számítóval is. Én most a Vista-val szemezek, de mielőtt veszek másik GPS-t, rákérdek, tuti nem lesz-e térkép az enyémhez.
atompyka.
Köszi, de ahogy elnéztem, ha ma kezdeném el tanulni, akkor sem biztos, hogy meglenne hétvégére!
OFF: Etrex legendet nézegettem én is, most 20 e olcsóbb, 90e, de hogy jól tud használni kell hozzá egy külső antenna is 25 e-ért (nincs antenna csatija, ezért csak ez jó!) Ami a legfőbb hátrány: parányi ff kijelző, 8 Mb nem bővithető memória (pl london 23Mb, nyugat európa sem kissebb), és a 20e Ft-os magyarország térkép kizárólag közútakkal rendelkezik. A palmtop bővíthető ált. (de alapból min 32Mb) és a térképeidet fel lehet rá scannelni.És nagy szines kijelzője is van. Én ezért gondoltam rá!
Sj:
Ha kell, kölcsönadom a MAP410-et, legalább az jusson el, ha már én nem...
A másik verzió, hogy menjetek Oszival térképesen (a GPS mellé is kell térkép!!!), én egy éve azon voltam, nem tudom, melyik a jobb...
Sj:
Igaz, hogy van már két jelöltem, de még egyik sem fix... Még lehet, hogy meg kell játszanunk ezt a lehetőséget ... abszolut nem vagy hátrányban, még ővelük is csak telefonon beszéltem :)
OsCaR:
másnem elmegyek neked navigátornak, úgyis már annyira hiányzik a terepjárózás....
joeeye:
A felnik gyáriak, jó állapotban,, 20e/4db, a rugók szintén gyáriak, két első van meg (bár még nem mértem soha, lehet hogy ua. az első-hátsó)Difis hátsó hidat tudok, zárasat már nem annyira...Én is szoptam ma vele, mert féltengelyek nélkül kaptam, azt hittem csak átrakom az enyémeket! Erre kiderül amikor szétkaptam, hogy a rövidebbik féltengely ricnije (ami a difibe megy) a záras hídon kb2* olyan hosszú (-nak kellene lennie)...Még szerencse, hogy haveromtól tudtam szerezni egy ilyet, így holnap szerelhetem össze! Mindig tanul az ember....
joeeye:
újabb fajta samurai felnim van 4db. A képe itt van:
Alkatrészeim OsCaR: sajnatalán jövő hét végére lessz autóm, még hátravan az alvázvédőzés, festés, csövezés es pár elektomos cucc és szereztem egy diffizáras hátsó hidat is, azt ma gyorsan beépítem (ere már azóta vártam ,mióta gallyra ment a sperrdifim!)!
Hali SJ,
Felnid nincs véletlenül eladó?
Ugyanis rászántam magam gumi vételre. A te ajánlásod alapján a pneus krossz gumijára esett a választásom.(205/80*15). Apropó nem tud valaki olyan emberkét akitől kicsit olcsóbban be lehet szerezni, mint a gumibolt.hu-n?
Köfe
Hello mindenki!
Már megint kezd leülni a fórum!!
Kezdenek eltünedezni (szerencsére) a samurai alkatrészeim, ha valakinek kell valami most szóljon! A motoromon szinte összevesztek!