Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.01 0 0 916
Egy barátom most volt Omisban, teljesen másképp mondja. Hozott nekem Proseket. Ez egy olyasféle bor mint a mi tokaji aszunk, de mézesebb, lágyabb, sok-sok virágillattal. Dalmát bor. 1 pohárnál többet nem szabad. Van valami pálinkájuk - törkölyféle, persze - az sem megvetendő.
Előzmény: Tozatu (911)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.01 0 0 915
Romantikus estén 10 óra után ha lefekszel a fűbe kiválóan lehet látni a Tejutat. Még fényszennyezett Szegeden is. Körülötted virágillat és csönd. Jó lehet arrafelé. Cickányokat imádom. Igaz elvetemült jószágok.
Előzmény: barnetto (913)
onobody Creative Commons License 2001.07.31 0 0 914
Na , látod igy élünk mi itt
az Alföldön. :)
Mondom is mindig a feleségemnek , hogy
el kéne költözni valami tisztességesebb helyre.
A Kokusszigetekre gondoltam .

Jó meleg volt ma , ráadásul bedöglött a hütönk ,
minden tönkre ment benne.

Üdv Onobody

Előzmény: barnetto (913)
barnetto Creative Commons License 2001.07.31 0 0 913
De jó lenne 1 zápor! Most jöttem meg a szabiról, dögmeleg a lakás. 1 hete a telken 2 nap alatt megtelt a talicska esővízzel.
Az egyik eső a Körös parton ért, 1 nap alatt 2 zápor. Naná, hogy papucsban, lengében. Nem vittem csizmát (véletlen), éjjel a szúnyogok és cickányok kellemetlenkedtek. Sátorozni akartunk, éjszakai horgászattal, de a sátor cippzárja elromlott, így aztán én nem mertem ott aludni a cickányok miatt. Éjjel 1-kor lebontottuk a csuromvizes-sáros sátrat. Szegény párom nem áldott a bátorságomért. Érdekes, hogy hazafelé éjjel csillagos ég mellett akkora köd volt, hogy lépésben lehetett csak menni.
Ezt a remek napot az zárta, hogy otthon ajtónyitáskor berepült 1 madár, 1 órát hajkurászta a párom, berepült a gázpalack mögé, meg mindenhová. Csend, aztán mint a denevér, vakon neki mindennek. Na, én hősiesen beálltam a függöny mögé jajgatni.
Másnap egész nap a sarat vakartuk. (halat se fogtunk)
Előzmény: onobody (912)
onobody Creative Commons License 2001.07.30 0 0 912
Ma egy aprocska felhőböl , nagy eső esett.
Jég is volt benne.
Nem hiányzott , holnap megnézem mi kárt okozott.

Üdv onobody

Tozatu Creative Commons License 2001.07.24 0 0 911
Sziasztok!A horváttengerparton jártunk,a magyar túl drága,sőt hallottam élelmiszerhigiéniai ellenőrzés során tízből csak egy helyen nem találtak szabálytalanságot.Szóval a metszőollóra specializálódtam.Gránátalma ismét,eddig csak virágos fajtám volt,sárga,halványrózsaszín leánder,babér,és még számtalan virágmag.Remélem valami megmarad,tavalyelőtt elég jól sikerült.Tozatu
Előzmény: Frint (909)
onobody Creative Commons License 2001.07.24 0 0 910
Szia Frint!
Kérdezni is akartam , megvagytok-e?
Tegnap estefelé felőletek , meghökkentő fekete
felhők közeledtek .
Szerencsére mide ideért megszelidült.
Egész este csendes őszi eső esett.
Ma délután már kisütött a nap és ujra jó
idő lett.
Olvastam , hogy Orosházát elmosta az eső!

Üdv onobody

Előzmény: Frint (909)
Frint Creative Commons License 2001.07.24 0 0 909
Hali! A leírtak alapján úgy tűnik, nem a magyar tenger partján jártál... :) Remélem kisásóval voltál...hoztál valamit???
Tegnap du. Békés Megye fölé vmi hihetetlen sötét felhő érkezett, szeszélyes eloszlásban 30-110(!)mm eső szakadt le ránk. Ma reggel is be volt borulva, és szintén ritkán látott felhőszakadásban jöttem dolgozni, rongyosra áztam, otthonról hozattam be váltás ruhát, most kezdek átmelegedni. Természetesen esernyőm az volt...de szinte semmit sem ért. Szerintem a pincék tele vannak vízzel, lesz dolguk a tűzoltóknak. Ritka egy medárdos évünk van. Engem főleg a kis távolságon belüli nagy csapadékmennyiség eltérések döbbentenek meg. A paprikaföldünkön 102mm esett tegnap este, a tőle 4 km-re lévő kertemben 32mm. Most már elállt, nem kell egy darabig locsolnom.
Előzmény: Tozatu (908)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.24 0 0 908
Nálunk éppen zuhog,távolabbról dörög már,ma leesett 32mm csap.,de még nagyon-nagyon zuhog.Bevallom mi most jöttünk meg a tengerparti lábáztatásból.Frint,a hatalmas rozmaringsövények tövében gondoltam szegény feleségedre,itt biztos észre sem vennéd,ha belenyírna.Fűszernek nem használhatják ezt,mert valami szívogatta a leveleit.Leándersövények-fák,mindenféle színben/sajnos loptam is/levendulabokrok dzsungelben.Volt egy szép,ami most virágzott,fa,kisebb orgonaszerű levelekkel,lilás-rózsaszín bugákkal,fogalmam sincs mi az.Ebből nem organizáltam,mert túl magasra nyírták. Tozatu
Frint Creative Commons License 2001.07.23 0 0 907
Hali! Tényleg mindenki nyaral, én is számolom vissza a napokat... Tegnap délután volt 10mm eső, de az tíz perc alatt jött le! Már nagyon kellett. Nagy viharból, jégesőből kimaradtunk.
Előzmény: onobody (906)
onobody Creative Commons License 2001.07.19 0 0 906
No , mi van?
Egész nap senki sem szolt hozzá
a kertészetben !!
Mindenki nyaralni van?
Nekem is az lenne a legjobb , megint
hőség van , tengerparton jobban érezném
magam , az biztos.

Üdv Onobody

Frint Creative Commons License 2001.07.18 0 0 905
Úgy 40km-re tőletek semmi sem történt... se vihar se eső.Tegnap délelőtt volt 3mm, aztán passz. Este szabályosan hideg volt! Végre lehetett egy jót aludni :)
Előzmény: onobody (904)
onobody Creative Commons License 2001.07.17 0 0 904
Sziasztok!
Éjszaka hatalmas vihar volt , aztán
pedig ma szinte egész nap szemerkélt az eső.
Délelőtt még jó idő volt , most este meg ahogy
jöttem hazafelé
majd meg fagytam rövidnadrágban.
Csak 15 fok van !

Üdv Onobody

Előzmény: pireisz (903)
pireisz Creative Commons License 2001.07.17 0 0 903
Sziasztok! Tegnap este Vácon olyan eső volt, hogy kidöntögette a kukoricát. De sajnos nem volt elég, és most is nagyon fülledt az idő.
Grimbi Creative Commons License 2001.07.17 0 0 902
súcshőmérsékletek:
szombat: 33,5 °C
vasárnap: 35,0 °C
hétfő: 35,4 °C
Ez Bp külvárosában csak pár tizeddel lehetett több, de a belvárosban kb 1-2 fokkal is. Ilyen meleg nem minden nyáron fordul elő (hogy pár nap 35 körül van)
Előzmény: Frint (900)
Caryota Creative Commons License 2001.07.16 0 0 901
Sziasztok! Itt, Pesten, sem volt eső már régóta, de a birtokon - Erdőkertes - tegnap késő délután volt egy szélviharral, jégesővel egybekötött felhőszakadás úgy 8 mm csapadékkal. Sajnos a levegőt nem hűtötte le...
Frint Creative Commons License 2001.07.16 0 0 900
Sziasztok! Tiszta Afrika...délután 36 fok volt árnyékban !Eső nincs már 2 hete. Várom nagyon az enyhülést hozó hidegfrontot, már csak azért is mert este zárlatos lett a frissen tekercselt szivattyúm...olyan pipa lettem, hogy alig tudtam elaludni. Ha bemérgadek veszek egy Pedrollo-t...
//A trópusi élőhelyű növényeim szinte mosolyogtak a hétvégén... :)//
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.16 0 0 899
Köszönöm szépen, egyre messzebb kalandozik-kúszik a kerítés rácsai között. Büszke is vagyok rá. Egy barátomnak adtam belőle annak idején, ám őt sajna' cserbenhagyta.
Előzmény: onobody (898)
onobody Creative Commons License 2001.07.13 0 0 898
Eddig nem volt , pedig felfrissitené a levegőt.

A gazdálkodóknak persze nem hiányzik az eső ,
le vannak maradva a gabona aratásával , eddig nem
tudtak rámenni a gépek a földekre.

No nekem sem kell használni az öntözőberendezésemet,
még mindig jó vizes a föld.

Hogy áll a komló kedves Kopáncsi ?
Nálam burjánzik , állandóan nyirnom kell.

Üdv Onobody

Előzmény: Törölt nick (897)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.13 0 0 897
Fülledt, borongós idő hoz-e esőt?
onobody Creative Commons License 2001.07.11 0 0 896
Az őszibarackom szép , de a kajszi nem
termett szinte semmit.
Itt nyaralnak a körösztgyerekeim , és kedvességből
leszüretelték azt a néhány szem
barackot ami termett ... - még zöld volt!

A meleg egyébkén továbbra is tart , nem is baj ,
egy kicsit lehet mostmár nyár is.

Üdv Onobody

Előzmény: Frint (895)
Frint Creative Commons License 2001.07.11 0 0 895
Nálunk a fűszerpaprikát verte meg a jég, iszonyú bukta lesz ez az év. Most kapott vegyszert, remélem észhez tér, mert már súlyos százezrek vannak benne. Beérett az 1 szem kajszibarackom...kicsi fa, most virágzott először.Olyan bájos... Frint
Előzmény: onobody (891)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.10 0 0 894
Mindig barackérlelő meleg van/31fok/Tozatu
Előzmény: onobody (893)
onobody Creative Commons License 2001.07.10 0 0 893
Sziasztok!

Felénk őrült hőség , szüretelem az
őszibarackot.
Igen szép az idei termés.

Üdv onobody

Előzmény: Tozatu (892)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.07 0 0 892
Sajnos,csak ilyenkor tudok kibontakozni,mikor alszik a család.Az anyósomnak mindegy hibát mindig talál.Itt maxi meleg volt,semmi eső.Tozatu
Előzmény: outdownS (888)
onobody Creative Commons License 2001.07.06 0 0 891
Nagyon csunya lett szegény szölöm.
Van ahol egyenesen kirepedeztek a jégtől , de
egyébként is jégverte mindenütt.
Az öregek azt mondják hogy néhány naponta permetezni kell , hogy ne induljon
be a szürkepenészes rothadás.
Hát jó , holnap megint lepermetezem.
Pedig rekordtermésnek igérkezett!

Üdv Onobody

Előzmény: Frint (890)
Frint Creative Commons License 2001.07.06 0 0 890
Van esővizem bőven, nem panaszkodom. Még jóformán el sem kezdődött a hónap, és már van 16 mm esőm.
Kedves Onobody, nagyon sajnálom a szőlődet! Óvatosan permetezzed le, hátha menthető a termés. Képzeld, nálam valami hihetetlen mennyiségű fürt van, biztos elrontottam vmit. :) Frint
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.06 0 0 889
Azon a napon Szeged Vásárhely felöli részén jégeső. Várost kettévágták, másik felén akkor eső sem, napsütés. Autóval gyakran, gyalogosan ritkábban, kiránduláskor, de mindig nagy élmény, mikor az esőhatár szélén vagyok.
Előzmény: onobody (881)
outdownS Creative Commons License 2001.07.06 0 0 888
Most látom csak Tozatu, hogy te nem aludtál az éjjel. Reggel meg majd lustálkodsz, és majd jól megszól az anyósod! (-:)

Az meteorológusokról meg éppen a minap mondta a férjem, hogy "mindig eltalálják, hogy milyen idő lesz, csak azt nem, hogy mikor".

Tegnap rajtunk ütött egy jó kis zápor. Szerencsére jég nélkül.

Előzmény: Tozatu (887)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.06 0 0 887
A kelet bejött Nekik,ma d.u. 13mm esett össze,dörgéssel fűszerezve,hál,tennek jég nélkül.Tozatu
Előzmény: Grimbi (886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!