Ha megengeded én a hallgató "fülszögéből" értékelném a videót. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a videókameráknak a mikrofonja csak az emberi beszédre van kihegyezve. Főleg, ha a szélzaj csökkentő is be van kapcxsolva. Én azt gondolom, hogy ez a sound élőben nagyon is megállta a helyét, csak a felvétel lett ilyen vékonyka. Én is belefutottam már ilyen blamába, hogy élőben állatul szólt a zene, és a felvételt meg sem mertem mutatni az előadónak. Én úgy gondolom, hogy mindenféle youtube-os felvételt nem kellene 100%-ig mérvadónak tekinteni, és levonni a maximális következtetést.
Ettől függetlenül Neked lehet/van igazad az előadó szempontjából tett észrevételeknek!
Írkálok itt hülyeségeket, elgurult a Cavintonom...
Javított kiadás:
Az üzemjelzõ L2, 6,3 V 100 mA.
L1 viszont 6V 40 mA, de nem a vibratoban van, hanem a percussion-ban...
A többi stimmel.
Van néhány "nem szokványos" megoldás ebben a hangszerben, ezzel a végfokkal is jól elvoltam, amíg meg nem néztem a megfejtéseknél, hogy hány Ohmos a hangszóró...
A megadott izzó szám 6voltos.Ami biztos hogy nem az eredeti gyárilag szerintem , és lehet hogy a pedálban levő dióda is át van komponálva igy a képen látható izzót neveztem meg.
Van ennek különben 1,2W os un "rizsszem" változata is .
Én is a békebeli skála izzókat használom erre a célra, de ahány ház annyi szopás ....
Az nem gond, hogy 6,3-ról (a fûtés tekercsrõl) megy? 3 lámpa van a 760-ban, egy skálaizzó (L1, 6,3 V 100 mA) üzemjelzõ, egy mini telefonizzó (L2, 6 V 40 mA) a vibratoban és a schweller lámpája (L3), amit külön nem árul, csak a szerelt alaplappal együtt, viszont ez is a fûtésrõl megy. Jobban el tudnék képzelni oda egy 6,3 V 300 mA-es skálaizzót, akár a fém részétõl megfosztva. A nagyobb áramút a medve miatt választanám...
L100 Hammondhoz keresek billentyűzetet, alsó, vagy felső manuál - teljesen mindegy. Az sem baj, ha törött pár billentyű (müanyag)
régen használt, évek óta elfekvö ( majd egyszer jó lesz valamire ) poros, hiányos is érdekel. Ha nektek nincs, ötletekért is hálás lennék, hol nézzek utána. kizárólag teljesen kompatibilis tipus érdekel. Ami csak "hasonlit" az nem jöhet szóba.
Előre is köszönöm !
u.i.: Zsolt ! (Tehtube) a garázsod mélyén, nincs elfekvő ? :)))))
Sziasztok! Szétszedtem a PhiliCorda pedálját, baromi jó, izzósan van megoldva, ahogy Matyoo mondtad, kipróbáltuk fénnyel a diódát, működik, csak az izzó van kiégve! :) (Imádom ezeket a régi analóg elektronikai megoldásokat.) Ilyen izzót hol kaphatok szerintetek? És ilyen méretben eltérő teljesítményűt is berakhatok, nem lesz probléma? (Gépkönyvem ugyanis nincs sajnos a PhiliCorda GM 760-omhoz.)
A téma szempontjából a B3-on kívüli többi skála szerintem hanyagolható, bármilyen precízen is van kiosztva. A B3 a sok tökéletlenségével adja azt az egyedi hangzást amin utólag csak rontani lehet. Nameg amint az előbb írtam, a dinamikájával.
Ahogy írtam, a korábbiaknál is az ESI-vel vettem föl a hangokat. És azokat a felületén szerkesztettem. Vágtam, loopoltam tekerve, nyomkodva, figyelve az értékeket grafika nélkül. Az a több mint 200 minta mexerkesztése sem volt kis munka, és a java még utána következett! A kiosztás, beállítások. Elég fárasztó volt napokon át folyamatos sípolást, visítást hallgatni a looppontok keresése közben.
Számítógéppel, monitoron egyszerűbb lesz. Jó ötletet adtál. Én a Wavelabot szeretem, de korábban a Sound Forge-vel kommunikált. Megpróbálom ismét azzal. Meg a Chicken System kommunikált eddig az ESI és a PC közt.
Yamaha, Korg, Roland és egyéb szintetizátorok.
Nem a csúszka a lényeg. Lehet bármit tologatni ha élből rosszul szól. Ezek a cuccok önmagukban látványosan, szépen szólnak, de amikor melléteszem az EMU agyamat, az lerúgja mind dinamikában. A dinamika a jó hanxer egyik legfőbb tulajdonsága.
Ha hozzá lehet még szólni a témához, nálunk a Roland KR-5-ös zongorán is van egy ilyen opció, hogy equal-tempered scale. Illetve ez az alapbeállítás. Ez nálunk annyit tesz, hogy a zongorákat a billentyűk két vége felé egy kicsit elhangolják, és a közepe van tisztára hangolva. Gondolom, hogy az XB-1-en tisztára van hangolva a generátor, és ezzel az opcióval lehet a két vége felé kissé elhangolni a hangszert. Egy jó hangológéppel rögtön kiderülne az állításom helyessége, vagy tévedése. Majd ma kivallatom a hangszert:-))
Szép munka lesz! PC-n SoundForge-al érdemes mintát editálni meg egy jó hangkályhával felvenni (esetleg, csudajó mobilrögzítők is vannak már amin van vonalbemenet stb.), de szerintem az ESI-vel is lehet mintarögzítést végezni, ha jól tudom tud sample dumpot SCSI-n, az meg a S.Forge-ba is benne van...
Közben én még összel nézegettem hogy a Yamahákban is ilyen módon megoldott a Hammond kreáció, bővebben az MO6-ot nézegettem, ahol 4 slider is van drawbar imitáció szintjén, de nagyon jól bele lehet nyúlni a 4db alap hullámformába, amik nem szinuszok voltak elhangolva, hanem az általad is múvelt, mintavett orgonaregiszterek. Persze a Leslie szimuja elég kaki, de arra 1001 megoldás van már. Amúgy meg egy tök jó mindenes hangszer.
Ha meglesz az új bankfejlesztés, egy részletes demo videó elfér biztos róla majd a TehTube - Youtube Chanel-en. :)
Noha nem követem már Dennerleint, azért a Swing the Blondes c. kompozícióját elhatároztam, h megtanulom... a 2. téma már majdnem összeállt, de komolyan vért izzadok érte... Ugyanez a helyzet a What's up témájával is, komolyan, felér majdnem egy Coltrane: Giant's Steps-el v egy nehezebb Charlie Parker-művel. Mindezt lefülelni és kottából olvasni sem könnyű...
Emersont meg lehet, h utoljára hallgattam, amilyen állat... habár kiváló zenész, tanulni lehet tőle is... majd elválik.
Ettől hangosabb, keményebb, dinamikusabb lett a hangja. Erősebb a keyclick. Igaz, azt az elején én szerkesztettem a ténylegesnél gyengébbre, mert ide túl durva volt. Kb. 20% hangerőcsökkenés esetében határozottan kiemelkedik a mélytartománya. Hangerőváltoztatásra jobban harap. (swell effektus) Ettől a chorusvibrátó is egy árnyalatnyilag sírósabb lett, ámbár arra korábban sem volt panasz.
Utána jött a rugós zengető megcsapása. (2.21)
Négyféle erősödő, hosszabbodó rugóverésfajta hallható, ráadásul ezek az ütésérzékenységgel párosítva még inkább árnyalhatók. Ezek a 76-os billentyűzeten az ötoktávnyi orgonahangú C-C- n innen és túl találhatók. Kisebb-nagyobb túlcsapás a tartományon és szinte sajnálja az ember a virtuális rugós zengetőt, akkorát tud csattanni!
3.0:
Különösképp nem motivál most semmi egy újabb generációs, továbbfejlesztett hangmintavételezésen. Eléggé elvagyok a jelenlegivel. Nincs nagyobb hiányérzetem. Talán a lustaságom is valahol megjelenik? :-) Igazából a scsi kártyámmal nem vagyok megelégedve, mert közvetlenül a samplerrel nem kommunikál. A következő menetet viszont nem kívánom az ESI felületén végigszerkeszetni. Nagyobb munka és még precízebben szeretném. Mindenképpen grafkusan kéne. Az ráadásul jót tenne szerintem a hangminták méretének minimalizálásában is.
Az architektúra más lesz némiképp: 1, nem többől, de másfélszer annyi mintából áll majd össze az öt oktáv. 2, a percussion teljesen külön lesz kezelve. 3, kétszer annyi preset lesz mint eddig.
Az ESI 999 mintát tud egy bankban kezelni. Eddig a 2-es szériában úgy 220 db volt, a tervezettnél viszont kb. 6-700-ra számítok. És helyet kell hagynom a többi hanxernek is egy általános bankban.
Nagyon alapos és igényes bemutatás erről a Numaorgonáról.
Elsőre kívánnivaló, csakúgy kelleti magát. Egész korrekt hangja van. Ok, az igazi lezli nem hagyható ki, de ennek ellenére meggyőző, elfogadható hangja van.
Aztán a harmadik oldalon bejön a szívás. Megmutatja azt, amitől az összes fizikai modellezésesnak - bocsánat most szélsőséges leszek- szar a hangja. Ott a chorus bemutatása, majd alatta az A100-é. És akkor kiderül hogy töke van a menyasszonynak.
Az a beszűkült, homlokösszehúzó és mégis zsíros, fuldokló hangzás. Az igazinak meg egy nyitott, erőteljes, dinamikus, definiáltságában is egyedi, vibráló. Amitől szeretjük.
Sajnos az első másodpercben kijön ez a Soulive stúdióalbumán is, hiába használják a méregdrága PB3 klónt.
Volt és lehetne is bármelyik klónom, de köszönöm, inkább egyikből sem kérek. A sampleres változatomnál legalább nem szűkül be a hang, ha mégis karban hordozható változatra kell hagyatkozzam. Az elmúlt félévben sokat változtattam rajta.