A beszélt nyelv nem precíz. A retorika nem pontos. Nyílván elhangzik a háború szó is, akár izraeli részről is. Ez semmit nem változtat azon, hogy a jelenlegi izraeli katonai akció nem háború a szó precíz, jogi értelmében.
(Érdemes ezt összevetni ay oroszok ukrajna elleni speciális operéciójával, ami viszont háború még akkor is, ha azt az oroszok másképp hívják és ha azt valaki háborúként aposztrofálja oroszországban, akkor azt börtönbe zárják.)
Ez nagyon jó ötlet. 3-5 csillagos szállodákkal amiket a palesztinok működtethetnének. Legalább megtanulnak dolgozni és nem élnének az EU és az USA segélyein
Természetesen el tudom fogadni ha a hamasz reakciója az, hogy izraeli túszokat ejtenek, katonákat, civileket, azokat kivégzik ... Épp ez indokolja és legitimálja azt az izraeli célt, hogy a hamasz terrorista szervezetet teljes egészében likvidálják, felszámolják. Jelenleg is ez zajlik.
Ha csak ez a probléma, akkor megnyugodhatsz: nem a civil lakosságot bombázzák. Betettem ide a BBC-cikket arról, hogy miképp értesítik őket a légicsapások előtt, maga a palesztin fél mesélte el.
Az IDF szóvivők és izraeli politikusok a tévében félrebeszélnek, amikor utólagos jogos önvédelmi/függetlenségi/honvédlő/felszabadító ... háborút mondanak?
ez egy kérdés volt. amit időnként fölteszek, és azonnal általános sűrű kuss vagy riadt terelés kezdődik. a zsidajok képesek voltak minden görbe fához óvóhelyet, védőszobát építeni, megduplázni a buszmegállók falait meg mit tudom én még, mi mindent, hogy védjék a polgáraikat, a hamasz, aminek dalból van a lelke és zokog a mártírok miatt, alagutakat épített saját magának és a fegyvereinek.
Nem olvastam sehol, nem is hallottam volna, hogy ezt az akciót háborúnak neveznék az izraeliek. Legfeljebb olyan kifejezéseket hallottam, hogy harc a terrorizmus ellen, vagy esetleg háború a terrorizmus ellen. De ez nyílvánvalóan nem klasszikus háború. Népírtásról meg pláne kár fantáziálni. Az izraeliek heteken át kérték a gázai polgári lakosságot, hogy vonuljanak el a tervezett katonai akciók területéről. A hírek szerint ezt épp a hamasz igyekezett megakadályozni, kvázi túszul ejtve a palesztin embereket.
> Kölcsönösségi alapon ugyanezt elfogadod, ha izraeli katona esne fogságba?
Ahogy lentebb írtam ez nem háború. A hamasz nem hadifoglyokat ejt, hanem túszokat szerez. Történetesen most épp sokszáz civil túsz életéért küzdenek az izraeli katonák, azok kiszabadításán dolgoznak. A hadifoglyok jogait nemzetközö egyezmények rögzítik ... Jelen esetben szó sincs arról, hogy terroristák esetében ezeket kellene alkalmazni. A hamasz se kezeli az izraeli katonákat hadifogolyként.
Mama, miért fogod rá akárkire, hogy terrorista. Honnan veszed, hogy a Gáza övezetben mindenki terrorista? Van aki a hazáját védi. Aki nem menekül el, azokat népirtásként lazán le kell gyilkolni?
Napok óta így szólítom, a fene se bohóckodik a számtalan nickjével.:D Az övéit se nehéz felismerni, akárcsak a tieidet, hümi, úgyhogy csak ennek nem szentelek hozzászólást. Te viszont többször lősz mellé, mint telibe...:D És még hozzászólást is pazarolsz a hülyeségeidre.