Szia! Én azért kiváncsi lennék a véleményedre,Mert ezeket a mai napig gyártják,kicsit modosított házzal,méghozzá az eberspacher,mivel ők kebelezték be a céget.ÉS szerelik ma is német autókba is.ÉS szerte a világba használták,használják kisebb hajókon.
Szia.Van egy ebers.kályhám D5VSC és eber táv irányitó.Kaptam már itt tanácsot hogy hogyan próbáljam müködtetni a távval de nem indul el a kályha csak kézi inditással.Nem tudod hogy lehetne összehangolni őket?Köszönöm a segitséget.
De,attól még begyújthatna...,v.szeg be is gyújtott,csak nem volt ami elvigye róla a melegvízet és letiltott!? D5W Z (25 2163) vezérlő lesz rajta,ha szerencséd van akkor talán a vezérlő még megmenthető hibatőrléssel,de nem 100%!
A bal hátsó ajtó alatt van a kazán egy lemez kalodában,3db 10-es fejű 8-as csavar,és egy db 8-as fejű lemezcsavar fogja fel!
Ha leszereled és kiveszed a kályhát a tartójából akkor a kábel felőli részén van az adattáblája. A vízpumpát megnézted akkor,működik?
A bíztije a bíztosítéktábla 12-s helyén van(25A,fehér színű)!
Remeljuk hogy csak annyi volt a gond. Ha barmi valtozas tortenik kerlek oszd meg velem/velunk is mert egy hasonlo problemaval kuzdok de szerintem nalam mashonnan jon a problema.
Az én tanácsom az hogy a legjobb ha megbeszéled Baluval és elküldöd,vagy ha közel laksz átugrasz hozza,én is leszereltem, egy telet átfagyoskodtam, ez a második,és szaktudás nélkül nem mentem semmire.Idöt és pénzt spórolsz meg.Most hogy visszanézek így kezdeném,így látom helyesnek. Üdv.:karcsi
Tisztelettel, köszönöm a válaszod! Du. megnézem, de ettől sem működhet? Be sem gyújt? Egyébként nem kalóz, gyári, beépített, eddig nem volt vele gond! Hol kell keresnem a gyári adatait, már ha egyáltalán feltüntették valahol? Csak azért kérdezem, hogy tudjak érdemileg válaszolni, mely típus van benne! Az autó 2002-es. Biztosíték, vagy esetleg csatlakozó kontakthiba lehet-e, vagy hülyeséget kérdezek? Ismétlem, nem értek hozzá, de iszonyúan zavar és lelkiismeretfurdalást okoz, és egész éjjel sírva hánykolódtam a párnáimon, hogy nem tudom megoldani és totál hülye vagyok hozzá! Eberspracher-rel van szerelve gyárilag!
Mégegyszer tisztelettel köszönöm előre is a segítőkészségeteket!
Új vagyok itt a fórumon, segítségre lenne szükségem! Esetleg, ha tudnátok segíteni egy hiba elhárításban, nagyon nagy tisztelettel megköszönném!
A keresztlányom apjának van egy Seat Alhambra 1.9 PDTDI járműve, amiben Webasto állófűtés van. Valami hiba folytán nem indul el! Autószerelő a szakmám, de ezekhez nem értek, csak a működési elvével vagyok valamennyire tisztában, de az se sok!
Mit kell ilyenkor megnézni, mik lehetnek a gyakori hibái, mit és hol keressek? Ez a rendszer nem távirányítós, automatikusan indul -gondolom -, ha egy bizonyos mínusz fokot elér! Azt is hálásan megköszönném, ha esetleg valakinek van róla "robbantott tervrajza"!
szerintem is kurva drága. nekem hálistennek nem fájt annyira. 40-ért vettem a kályhát kompletten TP41-el. easystart R+-t sikerült megcsípnem egyet ebay-ről postával együtt 240€-ért akkor, amikor még 235 volt az euro. (Győrújbaráton akkor 90+áfát mondtak rá) T41-et meg eladtam 22-ért. így nekem cakk-pakk az egész beszerelve megállt 80 alatt :-)
Köszi szépen.Vettem az ebay-ról egy le nem teszteltet, a napokban fog megérkezni,most már megvárom, a kettőből szeretnék egy jót kihozni.
Persze csak ha nincs olyan szerencsém hogy mindkettőnek ugyanaz a baja legyen:),ha nem sikerül semmi megkereslek.Kb. egy hét alatt érne hozzád Marosvásárhelyről. Üdv.:karcsi