A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
Végighallgattam a beszédet: Nagyon öszinte benyomást keltett András.
Manöverkritikám.
Szerintem létezik NÉGY STABIL ELEMI RÉSZECSKE; KÉTFÉLE MEGMARADÓ ELEMI TÖLTÉSSEL ELLÁTVA; AMIKBŐL A KÉTFÉLE C-VEL TERJEDÖ NEM -KONZERVATÍV FUNDAMENTÁLIS MEZÖ!
A Maxwell egyenlet leírja az e.m.-mező c.vel történö mozgását, de mi van a töltéseket hordozó részecskék mozgásegyeneletével? Erre nem vonatkozik se Maxwell-egyenlete, se a specrel!
A részecskék mozgásegyenleteiben megjelennek Lagrange multiplikátorok és a Planck állandó egy ilyen Lagrange multiplikátor. A részecskéknek sem a helye, sem a sebessége nem határozható meg sohasem pontosan, de a négy elemi részecskék MEGMARADNAK.
Máshogy mondva, én nekem prognózisom van, mik az anyagi elemi részecskék, mi a kölcsönhatás közöttük és mik a mozgásegyenletek!
A transzmutáció magyarázatához: Ehhez nem csak az elektronhéjból kiváló, a mag közelébe jutó elektronok, hanem a NEUTRONOK ÉS A NEUTRÍNÓK BEFOGÁSA is hozzá járul, anélkül hogy valamilyen fúzió történne.
Szerintem ezek mind le vannak írva a www.atomsz.com-ban!
Te megbukott és bunkó jogemésztö, a platinának 0.6862%, a titánnak meg 0.7760%-os a relatív tömeghiánya, ami azt jelenti, hogy a brémai ejtötorony 110 m-es vákuum csövében, szabadesés után, kb. 10 cm-es az útkülönbség a két kémiai elemböl elkészített próbatesteknek! Tehát ezeknél is sérül a testek egyetemes esése!
Hogy mit és kik csaltak a MICROSCOPE kisérletben, azt csak a kísérletezök tudják megmondani!
MÁRPEDIG AZ SMSS J200322.54-114203.3 ESETÉBEN EGYSZERŰEN NEM JÖN KI A MATEK.
„Ezeknek a nehéz elemeknek az extra mennyisége kell, hogy származzék valahonnan – szögezte le Chiaki Kobayashi, a Hertfordshire-i Egyetem (Egyesült Királyság) professzora. – Mi most első alkalommal találtunk közvetlen megfigyeléses bizonyítékot arra, hogy létezett egy sajátos robbanás, egy hipernóva, amely egyszerre létrehozta a periódusos rendszer összes stabil elemét. Egy gyorsan pörgő, erősen mágneses, nagytömegű csillag magjának összeomlása okozta robbanás az egyetlen, ami megmagyarázhatja a megfigyeléseket."
Gyűlnek azok az adatok, amik az új fizika számára szolgálnak. Mikor lesz áttörés a narratívában? Mikor tolják „hátrább” az ősrobbanás pillanatát?
dezsőke, nem én állítom, hogy gyenge matekos volt, hanem ő maga:
Kitűnő oktatóim voltak, úgyhogy tulajdonképpen mélyreható matematikai képzettséget szerezhettem volna. Időm javát azonban fizikai laboratóriumban töltöttem, lenyűgözött a tapasztalattal való közvetlen érintkezés.” – emlékezik vissza önéletrajzában főiskolai éveire.
Neked fogalmad sincs, hogy milyen volt Einstein matematikai szintje, csak a levegőbe beszélsz. Egyébként Marcell Grossmann-nál tartotta a matematikatudását.
Nekem megy a matek annyira, amennyire szükségem van. De még mindig nem értetted meg, hogy a fizikához nem matektudás kell, hanem fizikatudás. Majd egyszer...
Einstein gyenge volt matekból... Tudod, ez relatív. :-) Ma az ő matekszintje simán ötös egy mérnöki vagy természettudományos képzésen. Ennek fényében kérdezem: megy a matek?
Az egyik legnagyobb kritikusa Einsteinnek Michelson volt, aki a Michelson-Moley kísérlet kiagyalója és végrehajtója volt. Einstein elméletét "téveszmének" , sőt "korunk szégyenének" nevezte. Egyébként Nobel díjat kapott. Butaság lenne fotelfizikusnak nevezni.
Magyar kritikusa is volt jócskán Einsteinnek, ezek közül kimagaslik egy kiváló fizikus, Jánossy Lajos. Ő volt talán a relativitáselmélet legjobb szakértője (nemcsak idehaza, de talán az egész világon is). Több könyvet írt róla és maga is komoly kísérleteket végzett az elmélettel kapcsolatban. Őt is tudatlanság fotelfizikusnak nevezni.
Persze rajtuk kívül számtalan kritikusa volt Einsteinnek, akik okkal vagy ok nélkül kritizálták. Ezek között feltűnően sok a magyar. Van erről egy jó könyve Gazda Istvánnak: Einstein és a magyarok címmel.
Csak a tájékozatlan emberek hiszik, hogy a matek a legfontosabb. Hát nem. (Egyébként Einstein éppen gyenge volt matekból, mégis híres ember lett).
A matek csak egy leíróeszköz, amely fontos ugyan, azonban a legjobb eszköz a ködösítésre is. Ezért nagyon óvatosan kell bánni vele. De a laikusok elkápráztatására remekül megfelel.
Én nagyon jól ismerem a relativitáselméletek létrejöttének körülményeit és nagyon jól ismerem Einstein életét is.
Tudom, hogy mi az, ami Einsteintől származik, és mi az, amit mások tettek hozzá. Például, Mileva Maric, Planck, Laue, Minkowski, Lorentz, Grossmann. Gyanítom, hogy ezekről te mégcsak nem is hallottál.
És én jól ismerem Einstein kritikusait is, akiket szintén nem tanítanak az egyetemeken, így nem is ismerheted őket. Ha ismernéd, valószínűleg más lenne a véleményed.
Természetesen a könyveim készülnek, köszönöm kedves érdeklődésedet. ;)
Néha pihenésképpen bejövök ide, mert sok hasznos információt remélek azzal kapcsolatban, hogy mit kell másként, érthetőbben, részletesebben elmagyaráznom a könyvekben. Mik azok a gondolatok, amelyek problémát jelenthetnek az olvasóknak. Persze nem az olyanoknak, mit te, mert te helyből elutasítod anélkül, hogy ismernéd.
Az én könyveim azoknak szólnak, akik képesek befogadni új gondolatokat. Akiknek eltökélt szándéka megismerni másfajta elméleteket is. Akik nem ragadtak le a jelenlegi dogmáknál. Akik képesek kritikusan szemlélni azt az elfogadott fizikát is, amelyet valaha megtanítottak velük.
"Hol lesz fent? Ja és mikor?"
Fenn lesz a neten, saját weboldalon is, és máshol is. De hagyományos papíralapú könyv formában is tervezem megjelentetni, először nem túl nagy példányban. Videót is tervezek belőle a YouTube-ra. És persze élő előadásokat is, ha lesz érdeklődés. Már tartottam néhányat, ezeknek jó visszhangja volt.
Persze mindezt két nyelven. Magyarul és Angolul. (Később más nyelveken is).
Ezt jól át kell gondolni, ezért nem akarom elkapkodni.
Mindeközben kísérleteket is végzek, amelyek az elméleteimet hivatottak alátámasztani. Ezekhez is idő kell. Például különleges lencséket próbálok önteni, amelyekkel a gravitációs lencséket fogom szimulálni. Ilyet tudtommal még senki nem csinált, ezért mindent nulláról kell kitalálni.
Szóval a tudomány nem egyszerű, de nagyon szép foglalatosság. Különösen úgy, hogy nem ebből kell megélnem, és nekem nem mondja meg senki, hogy mit szabad gondolnom és csinálnom. Viszont hátrány, hogy nem is ad hozzá kutatási támogatást senki.
"A gyakorlatban nem működik az, amit a relativitás tett lehetővé. Szerinted."
Így van, a gyakorlatban semmi sem működik abból, ami a relativitás elvére épül. Ami látszólag működik a "relativitáselméletben", az éppen az, aminek semmi köze sincs a relativitáshoz. Maxwell elmélete működik, de Maxwell nem volt relativista. Lorentz elmélete is működik, de Lorentz sem volt relativista. Mindketten éterpártiak voltak, ami szöges ellentéte az Einstein-féle relativizmusnak.
A matematikai apparátus működőképes, de az sem Einstein munkája, hanem Marcell Grossmann-é, aki a Riemann geometriát beépítette az álrelbe.
Szóval, ami ebben az ellentmondásokkal teli, összetákolt elméletben működik, ahhoz Einsteinnek nem sok köze volt.
Duma, duma, duma. Szerinted hibás a relativitás, Einstein bohóc, stb. A gyakorlatban nem működik az, amit a relativitás tett lehetővé. Szerinted. Szerencsére semmi hatásod nincs rá, és a relativitás vígan működik a gyakorlatban. Köhög a bolha, hahaha. :-)
A könyved készül, remélem. Hol lesz fent? Ja és mikor?
Teslának volt csak igazán elmélete. Már mint megvalósítható elmélete. Ő meg is valósította, és a váltóáramú energiaellátás azóta is működik. Ezért nem is vitatkozik felette senki, mert működik.
Einstein elméletei pedig sohasem működtek. Ezért vitatkoznak még ma is rajta.
Csak a média tartja fenn az érdeklődést, különben régen elfelejtették volna.
Holnap este Tokajban a fesztivál katlanban musical bemutató lesz Nikola Tesla életéről.
Akit érdekel, jöjjön el. Remélem cikáznak majd a villámok.
Biztosan felvillanyozó lesz.
Tesla volt a valaha élt legnagyobb fizikus és feltaláló.
Smiljan-ban, Horvátországban született szerb szülőktől 1856-ban. Károlyvárosban (Karlovac) járt középiskolába, majd Mariborban és Prágában járt egyetemre. Karrierje Magyarországon kezdődött a Puskás telefontársaságnál. A Városligetben pattant ki a fejéből a háromfázisú váltóáramú villanymotor ötlete. Ezután Párizsba ment dolgozni, ahonnan hamarosan az USA-ba került. Itt alkotta meg a váltóáramú energiaellátási rendszert, amit ma is használunk minden háztartásban és az iparban.
Ő volt a villamosság atyja. Azonban ma méltatlanul mellőzik, mert butaságnak tartotta az einsteini relativista fizikát. Nobel díjat nem adtak neki, ahogyan Ciolkovszkíjnak (az űrhajózás atyjának) sem, és Mengyelejevnek, (a periódusos rendszer kitalálójának) sem. Ehelyett kaptak sokan mások pl. Einstein, aki Teslához képest csak egy gyermeteg álmodozó volt.