Keresés

Részletes keresés

nemo_d Creative Commons License 2003.08.12 0 0 209
A kis szerényke:o)))
Előzmény: Kataca (208)
Kataca Creative Commons License 2003.08.12 0 0 208
dehogy baj, megtiszteltetes :)
Előzmény: vincere (207)
vincere Creative Commons License 2003.08.12 0 0 207
Szia! Jó, h. idetaláltál :-) Néhány képedet ide linkeltem, remélem, nem baj, de mégiscsak te vagy a legnagyobb adatbank ebben a témában...
Előzmény: Kataca (206)
Kataca Creative Commons License 2003.08.12 0 0 206

vizes vb, Barcelona 2003

_Danna_ Creative Commons License 2003.08.11 0 0 205
Újrakezdés, névsorolvasás - márványtábláról
2003. augusztus 11.

Délelőtt relative nagyszámú szurkolósereg, néhány adag csokoládé, valamint több tévékamera meghitt társaságában ismét edzésbe állt a Barcelonában világbajnokságot nyert férfiválogatott. A nyaralás alatt senki sem sérült meg, mi több, szemmel láthatóan vidáman, a tréninget abszolúte nem nyűgnek érezve csaptak a húrok közé a srácok. Na ja, amikor bejöttek a Hajósba, jobbra fent immáron a második márványtáblán is megnézhették a nevüket (ha Kemény akarta volna, onnan tarthatott volna névsorolvasást...) - ez azért ad némi extraerőt.
Motivációnak ott van a magyar pólóst örökkön mozgató erő: nyerni, bárhol, bármikor, bárki ellen. New Yorkban, az augusztus 23-24-én esedékes Világliga döntőn ezért még adnak százezer dollárt is, mely pénzből - majd 25 millió forint - a játékosoknak is jut bőven, igaz, csak az aranyért járó dijon risztelnek a szövetséggel, ha nem lesznek elsők, a teljes pénzdij az MVLSZ-nél marad.
Persze, most a legkevésbé sem ez foglalkoztatta őket - a barcelonai édes emlékek felhalmoztak bennük annyi lelkierőt, hogy gond nélkül ússzák le a Kemény Dénes által előirt penzumot. Ráadásul az időeredmények sem voltak rosszak, a kapitány szerint a stopper azt mutatja, a kondival nem lesz gond New Yorkban. "A lábtempót és a lövőerőt kell rendbetenni, ez a kettő romlik le leginkább két hét kihagyás során, de kidolgoztunk egy speciális programot, amellyel megfelelő szintre lehet hozni mindkettőt."
Kemény egyébként reggel a tornateremben annyit kért a világbajnokoktól, hogy ezt a két hetet még szánják a vizilabdára, ha már egyszer nekifogtak az idei harmadik felkészülésnek - és az urakon látszott, értik a szót. A program különben sem lesz annyira feszitett, mint Barcelona előtt, ezen a héten szerdán és pénteken is csak egy edzés van, ráadásul sok betét szinesiti a menetrendet. Szerdán például a szokásosnál másfél órával később kezdenek, többek között azért, hogy a sportág nagy rajongója, Medgyessy Péter miniszerelnök hivatalos programjáról érkezve még a vizben láthassa a világ legjobbjait - legalább itt, ha már korábban elfoglaltsága miatt nem láthatta élőben őket. Ezen túlmenően fogadások és bankettek dobják fel a mindennapokat, továbbá az egész gárda várja, hogy végre megszülessen Vári Attila kisfia, aki most már bármelyik nap megérkezhet.
Vagy ahogy Szécsi Zoli mondta: "Ati, New Yorkba már visszük a gyereket, ugye?"

Forrás: vízipolo.hu

frankenland Creative Commons License 2003.08.11 0 0 204
Természetesen rajtam sem...
Előzmény: vincere (203)
vincere Creative Commons License 2003.08.11 0 0 203
Rajtam nem múlt :-))
Előzmény: _Danna_ (202)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.11 0 0 202
Én is most néztem meg, jelenleg 1. Kása 598-al, 2. Madi 510-el, 3. Rajmi 424-el!
Mondjuk valahol ez várható volt, amikor első nap nem volt benne Kása akkor azt gondoltam hogy ez egy jó húzás, mert úgy még bármi lehet, de így elég tutinak tűnik a győzelme...
Előzmény: pankahugija (199)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.11 0 0 201
Nyugodtan be lehet írni mást is, szerintem a topic névadója sem haragudna meg érte!;-))))

:DDDD

Előzmény: frankenland (198)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.11 0 0 200
Nem olvastam, de a hozzáértést látva sokról nem maradtam le!:-)) Méghogy bal????????
Előzmény: frankenland (196)
pankahugija Creative Commons License 2003.08.11 0 0 199
Hogy te miket észre nem veszel?:))))))))
Jah amúgy néztem a blikk.hu-t és már naon a Kása vezetett:))
Előzmény: frankenland (198)
frankenland Creative Commons License 2003.08.11 0 0 198
Igen, csak Papeszt a topik neve miatt nem akartam beírni...

Egyébként észrevettétek, hogy ha ez a topik van nyitva és le van kicsinyítve az index, akkor az látszik: "Index-Kásás Tamás-Dr"

Lehet, hogy mi már tudunk valamit? :))))))

Előzmény: pankahugija (197)
pankahugija Creative Commons License 2003.08.11 0 0 197
Igen olvastam, elég durva.:))))Plusz van egy kép Papeszről, akit szintén balkezesnek állítanak be. Ebből egyedül a Madarasos rész igaz, mert ő tényleg balkezes:)))))))))))))
Előzmény: frankenland (196)
frankenland Creative Commons License 2003.08.11 0 0 196
Ezt olvastátok?

"Minden baljós történelmi tapasztalat ellenére is szerencsét hoztak a „balogok” a magyar vízilabda-válogatottnak Barcelonában. Elnézve az olaszok elleni döntő mérkőzés lefújása utáni percekben a medencében ünneplő játékosokról és szakvezetőkről készült felvételeket, bizony sürgősen felül kell vizsgálni nyelvünk olyan előítéleten alapuló szóleleményeit, mint a balsors, a balfék és a balfácán. A nyakig vízben ünneplők önkéntelen mozdulattal ég felé lendülő karjai bizony jelentős részben balosok. Még a szakvezetés is megosztottnak tűnik, hiszen Kemény Dénes szövetségi kapitány ugyan jobbal hasít a levegőbe, de segítője, Kásás Zoltán, a bal kezét szorítja ökölbe. A meccs utolsó percére visszagondolva, fura azt mondani, hogy baleset érte a győzelemben reménykedő olasz csapatot, amennyiben két magyarnak is balul sült el a keze – vagy hogy? Mindenesetre a döntőben három gólt szerző Madaras Norbert, s persze Kásás Tamás is – eleddig az egyetlen, klubszinten és a válogatottal minden címet megnyert magyar játékos – ballal tette fel a pontot arra a bizonyos i-re."
Népszabi-jövő7 melléklete

Ki érti ezt????

Előzmény: _Danna_ (195)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.10 0 0 195
Azt hiszem itt az ideje egy kicsit felhozni a topicot, mielőtt végképp eltűnne a süllyesztőben! Hír egyelőre még mindig nincs, max. annyi hogy holnap kezdődnek a Világ Ligára való felkészülés miatt az edzések.
Hír híjján jöjjenek a képek...:)))

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

nemo_d Creative Commons License 2003.08.08 0 0 194
"Hovatovább közkívánatra 14-én, csütörtökön 13 és 14 óra között Kemény Dénest faggathatják. Kérdéseiket már most feltehetik a szövetségi kapitánynak."
www.vizipolo.hu
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.08 0 0 193
Vasas: könnyű csoport, csak messze van
2003. augusztus 8.

Az eddig is sejthető volt, hogy a Vasas-Plaket-Euroleasing gárdájának az Euroliga első selejtezőkörében aligha kell izgulnia a továbbjutásért. Ráadásul a kisebb európai nációk sem neveztek a LEN által remélt létszámban, igy aztán az eredetileg tervezett hat csoport helyett csupán négy jött össze, két hatos és két ötös, ráadásul ezen gárdáknak voltaképpen izgulniuk sem kell: az első négy helyezett az Euroliga második körébe jut, a többiek a LEN-kupában folytathatják. A Vasas ezen túlmenően az első kör összes jónak számitó együttesét elkerülte, azaz sem a két orosz egyikével, sem a többi kiváló pólós náció képviselőivel - például a Kiss Csaba fémjelezte Sabadell-lel - nem kell megmérkőznie. Hatosában egyedül a Triglav Kranj képvisel valamelyest jobb játékerőt, ám a szlovén bajnok sem lehet veszélyes a végső győzelemre is esélyes piros-kék együttesre, elég csak arra utalni, hogy a Domino tavaly saját medencéjében is egy ötössel verte meg a kranji együttest. A többiekkel szemben - a francia Strasbourg, az ukrán Mariupol, portugál Porto és a dán Odense - legfeljebb az a tét, hogy eljut-e húsz fölé az öt barcelonai világbajnokkal és további remek pólósokkal felálló magyar szupergárda - melynek háza táján mégsem boldogok.
"Reméltük, hogy megrendezhetjük ezt a selejtezőtornát, jelentkeztünk is, ám végül nem kaptuk meg - sóhajtott az új vezetőedző, Kásás Zoltán, utalva arra, hogy Strasbourgba kell kirándulniuk szeptember közepén. - Ezzel egyrészt az a baj, hogy egy újabb túra vár a srácokra, holott idén utaztak már eleget, másrészt elég jelentős kiadás ez a klubnak."
Való igaz, Angyalföldön nem csupán a repülésre és a szállásra elkülönitendő összeg miatt lehet morcosak, de azért is, mert ha itthon rendezték volna, az öt barcelonai világbajnok - Kásás Tamás, Madaras Norbert, Steinmetz Barna és a Varga-fivérek - alighanem jóval több nézőt vonzott volna a lelátóra, mint ahányan egyébként kilátogattak volna akár egy Odesne elleni fürdőzésre. Nyereség helyett tehát veszteséget kell elkönyvelni, sovány vigasz, hogy a medencében aligha kerül strigula a negativ oldalra. "Az első négy közé talán beférünk..." - jegyezte meg némi éllel a hangjában Kásás, aki szerint a szlovén és az ukrán csapat elleni partira kell elsősorban odafigyelni. Végül leszögezte: "A második körre is pályáztunk, remélhetőleg akkor megkapjuk a rendezés jogát - már csak azért is, mert ott sokkal nehezebb dolgunk lesz."
A strasbourgi turné szeptember 17. és 21. között esedékes - utóbbi napon sorsolják majd a második kvalifikációs kör csoportjait, továbbá a LEN-kupa első szortirozása is ekkor történik (mint ismert, itt tőlünk a Fradi mellett az anyagi gondokkal küzdő UTE helyett beugró Szeged indul). Az Euroliga további menetrendje eképp alakul:
a második kanyarban az első körből továbbjutó 4x4 együttes, továbbá hét kiemelt mérkőzik (összesen 23 csapat - az olaszok távolmaradása miatt egy hely megürült a kiemeltek között, ezt azonban a LEN - nem lévén rá szabálya - nem töltötte be). A három hatos és egy ötös csoportból az első két helyezett, valamint a legjobb harmadik kerül tovább, a harmadik-negyedikek a LEN-kupában folytatják.
A főtáblán 16 csapat játszik: a második körből továbbkerült 9 csapat, valamint a hét kiemelt. Ők négy négyes csoportba kerülnek, ahol a klasszikus BL-formula szerint körmérkőzést vivnak oda-vissza alapon, az első kettő megy tovább.
A negyeddöntőben az elsők a másodikokkal találkoznak, oda-vissza alapon. A négy továbbjutó a Final Fourban két nap alatt dönti el, ki nyeri az Euroligát.

Első selejtezőkör

Csoportbeosztás

A-csoport, Strasbourg
Vasas-Plaket-Euroleasing (HUN)
SN Strasbourg (FRA)
Triglav Kranj (SLO)
Azov Mariupol (UKR)
Salgueros Porto (POR)
Odense (DEN)

B-csoport, Kreuzlingen
Waspo Hannover-Linden (GER)
Lukoil Volgográd (RUS)
SC Kreuzlingen (SUI)
AZ & PC Amersfoort (NED)
Crisul Oradea (ROM)

C-csoport, Moszkva
Primorje Rijeka (CRO)
Primorac Kotor (SCG)
AZC Alphen (NED)
Dauphins des Mouscronnes (BEL)
Sturm 2002 Moszkva (RUS)

D-csoport, Maribor
CN Sabadell (ESP)
Ethnikosz Pireusz (GRE)
Rapid Bucuresti (ROM)
LSTW Polonia Lódz (POL)
Heybeliada (TUR)
Branik Maribor (SLO)

A második selejtezőkör kiemeltjei

Jug Dubrovnik (CRO)
CN Marseille (FRA)
SC Duisburg (GER)
Vuliagmeni NC (GRE)
BVSC (HUN)
CN Barcelona (ESP)
Partizan Beograd (SCG)

A főtábla kiemeltjei

Mladost Zagreb (CRO)
Olympic Nice (FRA)
Wasserfreunde Spandau 04 (GER)
Olympiakosz Pireusz (GRE)
Domino-BHSE (HUN)
CN Barceloneta (ESP)
Jadran Herceg Novi (SCG)

Forrás: vizipolo.hu

golyo27 Creative Commons License 2003.08.07 0 0 192
"Innen kilenc együttes léphet tovább a harmadik szakaszba, ott kapcsolódik be a küzdelmekbe - további hat gárdával együtt - a Honvéd. A négy négycsapatos csoport találkozóit november 22. és március 28. között bonyolítják le. A negyeddöntős mérkőzésekre április 14-én és 28-án kerül sor, a Final Four pedig május 28-29-én lesz."

Ez kicsit hibás, mivel a tobábbjutó KILENC csapathoz HÉT kiemelt (köztük a DOMINO) csatlakozhat majd.

Ugyanis amiatt, hogy az olaszok nem indulnak az Euroligában és a helyükbe nem tettek másik országot, így a megszokott 8+8 helyett alakult ki a 9+7 csapat, mely majd csoportmeccseket játszhat oda-vissza alapon 4 darab négyes csoportban november 22-től.

Előzmény: _Danna_ (189)
nemo_d Creative Commons License 2003.08.07 0 0 191
Mégsem helyes a dátum. Az MTI rosszul adta ki, mert 17-én kezdünk kint.
Előzmény: nemo_d (190)
nemo_d Creative Commons License 2003.08.07 0 0 190
No látom ide a helyes dátum került.
Előzmény: _Danna_ (189)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.07 0 0 189
Vízilabda: Strasbourgban kezd a Vasas

2003-08-07 16:18 MTI

Olasz együttesek - naptáregyeztetési problémák miatt - nem indulnak a kupákban.

A hollandiai Emmenben elkészítették a vízilabda európai kupák sorsolását, eszerint a Vasas csapata a férfi Euroligában Strasbourgban szerepel az első selejtező fordulóban. A BVSC és a Honvéd kiemelt.

Az A-csoport együttesei: Vasas, SN Strasbourg (francia), Triglav Kranj (szlovén), Iljicsevec Mariupol (ukrán), Salgueiros Porto (portugál), Frem Odense (dán)

A szeptember 19. és 21. között sorra kerülő négy tornáról az első négy-négy csapat jut a selejtező második körébe, ahol már ott van többek között a BVSC. (A kiesők a Len Kupában folytatják szereplésüket, így annak sorsolása csak később, szeptember 21-én lesz.) A második forduló találkozóit október 10. és 12. között rendezik.

Innen kilenc együttes léphet tovább a harmadik szakaszba, ott kapcsolódik be a küzdelmekbe - további hat gárdával együtt - a Honvéd. A négy négycsapatos csoport találkozóit november 22. és március 28. között bonyolítják le. A negyeddöntős mérkőzésekre április 14-én és 28-án kerül sor, a Final Four pedig május 28-29-én lesz.

A női Bajnokok Kupájában a Dunaújváros, illetve a női LEN Kupában a Szentes egyformán kiemeltként a második szakaszban április 9-től kapcsolódik be a küzdelmekbe.
Olasz együttesek - naptáregyeztetési problémák miatt - nem indulnak a kupákban.

_Danna_ Creative Commons License 2003.08.04 0 0 188
Enyhén szólva, igen!:)

És ahogy hallani, nem túl békésen!!:-))))

Előzmény: TZS (186)
TZS Creative Commons License 2003.08.04 0 0 187
Jóvanna, tudod, hogy az öregedő, feledékeny medvék......
Előzmény: nemo_d (179)
TZS Creative Commons License 2003.08.04 0 0 186
Örülnek ők, csak férfiasan visszafogottan.

Mit vársz tőlük, évek óta együtt alszanak:-))

Előzmény: _Danna_ (182)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.03 0 0 185
Köszike face! Tudtam hogy Rád mindig számíthatok...:-)
Előzmény: faceoff (184)
faceoff Creative Commons License 2003.08.03 0 0 184
Állítólag ezek még nem voltak:-)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.02 0 0 183
Én viszont szeretném és remélem meg is lesz!:-))
Előzmény: kezil (177)
_Danna_ Creative Commons License 2003.08.02 0 0 182
Ahhoz képest elég visszafogottak...! Azt hittem bünti!:-))

Valószínű...

Előzmény: TZS (176)
ptillas Creative Commons License 2003.08.02 0 0 181
Ki az a Kasacica? :)))

HAJRÁ LILÁK!!!

nemo_d Creative Commons License 2003.08.02 0 0 180
Hát én meg nagyon szeretném. Bő 13 éve várok már az aranyra.
Előzmény: kezil (177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!