Keresés

Részletes keresés

veron3 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 179
Én is akarom!! :))) Mindennap 2*3 megállót megyek vele, egyszer remélem nekem is fog Süsüzni a villamos :)))
Előzmény: sipric_ (173)
sipric_ Creative Commons License 2007.07.10 0 0 178
most még az időjárás is jó hozzá ;)
Előzmény: mizseiszilvi (175)
gandi006 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 177
:-))))
Előzmény: mizseiszilvi (171)
bobka2006 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 176
Na ezt tegnap én is hallottam, mikor a Moszkva téren felszálltam :)))  Döbbenetes volt, elkezdtem röhögni... nem csak én :)))))
mizseiszilvi Creative Commons License 2007.07.10 0 0 175
ezek után nekem erős késztetésem támadt combinozni egyet!! :)))))))))
mizseiszilvi Creative Commons License 2007.07.10 0 0 174
szivesen! hozzátok valszeg azért nem mentek értékbecslők, mert szimplán eladtatok és nem hitelt akartatok felvenni - a lakás árának megállapításához úgysem kell feltétlen értékbecslés, az megyegyezés kérdése
Előzmény: bobka2006 (172)
sipric_ Creative Commons License 2007.07.10 0 0 173
"<hörgés> Én vagyok a híres egyfejű <hörgés> szervusztok gyerekek <most nem emlékszem, mi jön> kapaszkodjatok erősen és adjátok át a helyeteket az idősebbeknek! <nem emlékszem, de vmi olyasmni, hogy jók legyetek>"

:))))))))

A jelek szerint valóban van a BKV-nak új kommunikációs stratégiája :D
Előzmény: veron3 (168)
bobka2006 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 172
Hát szerencsére náluk ezt a vevő fizeti meg!!!  Sajnálom, persze akkor elrak ezt-azt, de a TV-t, hifit ilyesmit nem olyan könnyű mozgatni :(((   Köszönöm a segítséget!!! :)
Előzmény: mizseiszilvi (170)
mizseiszilvi Creative Commons License 2007.07.10 0 0 171
a Combino magyar hangja: Bodrogi Gyula :)))))
Előzmény: veron3 (168)
mizseiszilvi Creative Commons License 2007.07.10 0 0 170
sajna ez a bevett szokás :((
csak annyit tud tenni, hogy elpakolja az értékeit, ha ez lehetséges (pl festmény)
és nincs is ingyen ám az értékbecslés! anyumról több, mint 40ezret gomboltak le
Előzmény: bobka2006 (169)
bobka2006 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 169

Lányok, bocsánat, hogy így bepofátlankodom, de lenne egy kérdésem.

Egy rokonom eladta a lakását. A vevő a 2/3-át ki tudja fizetni önerőből, de 4 millió ft-ot banktól vesz fel kölcsönbe. Na, a bank ma ki akar küldeni egy embert aki felbecsüli az ingatlant ( ezzel nincs is semmi probléma ) de FOTÓKAT AKAR KÉSZÍTENI az ingatlanról. Ez nem tetszik a rokonomnak, mivel ő még pár hónapig ott lakik és az értékei rajta lesznek azokon a fotókon.

Tudja-e valaki, hogy ez bevett eljárás-e ( nem hiszem, mert mi is most adtuk el a miénket és a kutya sem volt rá kíváncsi ) lehet-e ez ellen tiltakozni, illetve nem engedélyezni a fotózást???

veron3 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 168
Kérlek ezt fejtsd ki bővebben, mi is ez a Süsü speach!!!! Különben kifuródik az oldalam :))
Előzmény: sipric_ (160)
MEGARA Creative Commons License 2007.07.10 0 0 167
ja igen egyedul, nem nagy bolt.tesom is egyedul csinalja.csak suliszezonban vesz fel 2 honapra egy diakot,vagy valami csaladtagot szokott.(papir, iroszer, nyomtatvany bolt+kreativ hobby)
Előzmény: Törölt nick (164)
MEGARA Creative Commons License 2007.07.10 0 0 166
reggel 9-este 6ig de itt helyben.tehat utaznom sem kene.van 1-2ig egy 1 oras kaja szunet is.
Előzmény: Törölt nick (164)
Titanilla_202 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 165
Én azt hittem,hogy a férjem csak szívat ezzel a Süsüvel... :))
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.10 0 0 164
Napi nyolc órás elfoglaltságról van szó? Egyedül kellene vinned az egész boltot?
Előzmény: MEGARA (162)
MEGARA Creative Commons License 2007.07.10 0 0 163
marmint ha a gyerekek sulisok lesznek:-) csak lemaradt a vege.
Előzmény: MEGARA (162)
MEGARA Creative Commons License 2007.07.10 0 0 162
haaat tudod zsizzsik ok nem tudjak mit veszitenek.bizony en is leadtam az igenyeimbol de boldogan:-) nem nem vagyok martir,tok onszantambol tettem.es most hogy a Henit mar lehet klasszul oltoztetni inkabb neki veszem meg a markas dolgokat mint magamnak.na jo magamnak is neha de nem ugy mint regen, hogy elkepzelhetetlennek tartottam, hogy egyatalan belepjek a kinai boltba, vagy hasznalt ruhat vegyek.igen elegge nagy igenyeim voltak:-)))) dehat se kutyam se macskam nem volt.megtehettem.mamar bemegyek a kinaiba is.es viselhetoek a ruhaik:-DDD
karriervs gyrekvallalas: soha nem voltam karrierista.nem is leszek.siman el tudom kepzelni magamat itthon akkor is ha sulisok.viszont epp tegnap kert meg a tesom hogy vegyem at a boltjat jovore....hjajj nagy dilemma.jol bejaratott bolt,jo forgalommal,viszont Enikom csak 1 eves lesz jovore.
Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.10 0 0 161
Mostmár legalább tudja az ember, hogy honnan a jó hőmérséklet a Combinokban. Hát Süsü próbálgat tüzet fújni a remizekben. :)

Talán már beszélgettünk róla, hogy én mindig azon képedek el, hogy az osztrák és a német ismerőseim között van több is, aki azért nem vállal gyereket vagy nem vállal többet, mert úgy ítéli meg, hogy a családi kassza aminek a bevétele egy hónapban átlag 4000 euro körül lehet, nem bírja el a plusz egy főt. Mert akkor már nem engedhetnék meg maguknak az ilyen-olyan nyaralást meg kocsit meg ruhákat. Nekem ez furcsa és örülök neki, hogy van viszonyítási alapom. Nem mondom, hogy elítélem őket mert ha nekik ez kell a komfortosságérzésükhöz, akkor hajrá, csak éppen tőlem idegen ez a hozzáállás.
sipric_ Creative Commons License 2007.07.10 0 0 160
:)

Tegnap átadták a helyet a villamoson :o Egyébként a BKV izgalmas dolgot talált ki, h elterelje a figyelmet a szaunáról a Combinon: a frekventáltabb megállóknál Süsü, a sárkány (!!!) mond egy rövid szpícset. komolyan! majdnem lefordultunk a székről a röhögéstől.
Előzmény: Cicafül (159)
Cicafül Creative Commons License 2007.07.09 0 0 159
amúgy sipricet akartam ám írni...
Előzmény: Cicafül (148)
mizseiszilvi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 158
köszi! úgy vettem észre, nekem semmit nem adnak ingyen -ezért is keményen megdolgoztunk
nehézségek mindenki életében vannak, de mi még szerencsések vagyunk, mert sikerült normális körülményeket teremteni
abban is szerencsések vagyunk, hogy az előzetes károgás ellenére gyorsan sikerült a babaproject amikor megadtuk a zöld jelzést (előző nőgyógyászom nehézségeket jósolt, mert elég sok kis cisztám van a petefészkeimben, ezért már 19-20 évesen rá akart beszélni hogy szüljek)
Előzmény: sipric_ (157)
sipric_ Creative Commons License 2007.07.09 0 0 157
szilvi, ezt olyan jó volt olvasni :) (nem a nehézségeket, hanem a végkifejletet)

Nem azt tartom karrierizmusnak, ha valaki meg akarja alapozni a helyét szakmailag, és előre akar jutni. Talán onnantól nevezném karrierizmusnak, amikor nem tud kiszállni, és az előléptetés vs. gyerek vagy a hatodik tudományos fokozat megszerzése vs. gyerek kérdésben is folyamatosan az előbbiek javára dönt. Ugyanígy a pénzhajszolás. Ha valaki meg akarja várni, hogy anyagilag beálljon egy szintre, hogy a gyerek biztos körülmények közé érkezzen, az egy dolog. Az már más kategória, amikor túlzásba esnek, és a tulajdonlás meg a beszerzés pótcselekvéssé válik. Vagy ott van a DINKY párok tömkelege, akik nagyon is jól érzik magukat a kényelmes életükben.
Előzmény: mizseiszilvi (154)
mizseiszilvi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 156
Óóó!! ezt akár én is írhattam volna...
Előzmény: Cicafül (149)
mizseiszilvi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 155
hehe...
saját lakásunk most sincs, de külön tudtunk költözni
szakvizsga: remélem 2 éven belül sor kerül rá -hála a Pécsi kirándulásoknak
Előzmény: sipric_ (147)
mizseiszilvi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 154
Nem vagyok karrierista, nem arra vágytam, hogy mindenünk meglegyen... Egyszerűen normális körülmények között szerettem volna a terhességet elkezdeni és odavárni a babát.
Az én szüleim elváltak, de egy házban laknak, a viszonyuk pocsék. Nekem is rossz a viszonyom az apámmal -eléggé megdolgozott ezért. Hiába a nagy ház, oda nem akartam babát vállalni, mindenképpen külön akartunk költözni. Anyósomék háza sem kicsi, de két család együtt élésére alkalmatlan.
A munkám cseppet sem volt alkalmas a babavárás időszakára. Kereskedelemben dolgoztam, minden kapcsolódó melóval együtt. Volt rekesz és dobozcipelés sok. Féltem volna így terhességet bevállalni.
Házasság -nem feltétlen kritérium volt, de jobb, hogy sort kerítettünk rá a baba előtt, mert most nem lenne rá időnk. Valamint bizonyos okokból szerencsésebb, hogy még előtte megvolt az esküvő.
A kapcsolatunk elég erős volt ahhoz, hogy ezeket kivárjuk és még túl fiatalok is voltunk. Dióhéjban ennyi. :))

Talán ebből érzékelhető, hogy nem mindenki azért halogatja a babavállalást, mert karrierista és nincs jobb dolga a pénzhajszolásnál. Praktikusan gondolkodunk mindketten, és visszagondolva, lehet, hogy nem lenne ilyen jó a kettőnk kapcsolata, ha akkor elkapkodjuk a gyerekvállalást.
Előzmény: sipric_ (142)
mizseiszilvi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 153
Tényleg szoktatás kérdése -is. Mert azért a baba napirendjét figyelembe kell venni minden esetben. Saját topikban most írtam, hogy voltunk lagziban a 10 hóssal. Szóval az ő igényeit próbáljuk összehangolni a miénkkel, de nem erőltetjük.
Az, hogy a kocsiban ordít, az akkor is előfordulhat, ha szeret kocsikázni. Lehet, hogy éppen éhes, tele van a pelenkája, fáj a hasa, vagy egyszerűen nincs jó kedve.
Mindenesetre nem áll meg az élet, ha az embernek gyermeke születik -csak a logisztikát kell fejleszteni. :))
Előzmény: sipric_ (141)
sipric_ Creative Commons License 2007.07.09 0 0 152
(most remélem, ebből senki nem AZT szűri le, h én AZT mondtam, h az anyuk beszűkültek, mert akkor visítok, így --> >O internetes kommunikáció hátulütői... )
Előzmény: sipric_ (150)
sipric_ Creative Commons License 2007.07.09 0 0 151
azta, micsoda kis világjáró :) az ő esetében a szoktatás és személyiség eléggé összecseng, nem?
sipric_ Creative Commons License 2007.07.09 0 0 150
ráérős, gyermektelen, ugyan... csak kiélvezzük, hogy még van időnk az élet nagy dolgain gondolkozni, mielőtt a gyerek nagy-(és kis)dolgain kellene ;)

Egyébként azt remélem, h időhiánnyal küszködő gyerekesként (értsd: gyerekkel rendelkező) is elő fog fordulni időnként, h zs. tettestársammal lepasszoljuk a csemetéket, és lelécelünk valahová művészfilmeket nézni és nagy dolgokon gondolkodni :D Be lehet majd társulni minden SZMK-anyukának, aki úgy érezné, hogy nagy gondolatok szorultak belé, és a gyermek még nem elég fogadóképes :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!