szivesen! hozzátok valszeg azért nem mentek értékbecslők, mert szimplán eladtatok és nem hitelt akartatok felvenni - a lakás árának megállapításához úgysem kell feltétlen értékbecslés, az megyegyezés kérdése
"<hörgés> Én vagyok a híres egyfejű <hörgés> szervusztok gyerekek <most nem emlékszem, mi jön> kapaszkodjatok erősen és adjátok át a helyeteket az idősebbeknek! <nem emlékszem, de vmi olyasmni, hogy jók legyetek>"
:))))))))
A jelek szerint valóban van a BKV-nak új kommunikációs stratégiája :D
Hát szerencsére náluk ezt a vevő fizeti meg!!! Sajnálom, persze akkor elrak ezt-azt, de a TV-t, hifit ilyesmit nem olyan könnyű mozgatni :((( Köszönöm a segítséget!!! :)
sajna ez a bevett szokás :(( csak annyit tud tenni, hogy elpakolja az értékeit, ha ez lehetséges (pl festmény) és nincs is ingyen ám az értékbecslés! anyumról több, mint 40ezret gomboltak le
Lányok, bocsánat, hogy így bepofátlankodom, de lenne egy kérdésem.
Egy rokonom eladta a lakását. A vevő a 2/3-át ki tudja fizetni önerőből, de 4 millió ft-ot banktól vesz fel kölcsönbe. Na, a bank ma ki akar küldeni egy embert aki felbecsüli az ingatlant ( ezzel nincs is semmi probléma ) de FOTÓKAT AKAR KÉSZÍTENI az ingatlanról. Ez nem tetszik a rokonomnak, mivel ő még pár hónapig ott lakik és az értékei rajta lesznek azokon a fotókon.
Tudja-e valaki, hogy ez bevett eljárás-e ( nem hiszem, mert mi is most adtuk el a miénket és a kutya sem volt rá kíváncsi ) lehet-e ez ellen tiltakozni, illetve nem engedélyezni a fotózást???
ja igen egyedul, nem nagy bolt.tesom is egyedul csinalja.csak suliszezonban vesz fel 2 honapra egy diakot,vagy valami csaladtagot szokott.(papir, iroszer, nyomtatvany bolt+kreativ hobby)
haaat tudod zsizzsik ok nem tudjak mit veszitenek.bizony en is leadtam az igenyeimbol de boldogan:-) nem nem vagyok martir,tok onszantambol tettem.es most hogy a Henit mar lehet klasszul oltoztetni inkabb neki veszem meg a markas dolgokat mint magamnak.na jo magamnak is neha de nem ugy mint regen, hogy elkepzelhetetlennek tartottam, hogy egyatalan belepjek a kinai boltba, vagy hasznalt ruhat vegyek.igen elegge nagy igenyeim voltak:-)))) dehat se kutyam se macskam nem volt.megtehettem.mamar bemegyek a kinaiba is.es viselhetoek a ruhaik:-DDD karriervs gyrekvallalas: soha nem voltam karrierista.nem is leszek.siman el tudom kepzelni magamat itthon akkor is ha sulisok.viszont epp tegnap kert meg a tesom hogy vegyem at a boltjat jovore....hjajj nagy dilemma.jol bejaratott bolt,jo forgalommal,viszont Enikom csak 1 eves lesz jovore.
Mostmár legalább tudja az ember, hogy honnan a jó hőmérséklet a Combinokban. Hát Süsü próbálgat tüzet fújni a remizekben. :)
Talán már beszélgettünk róla, hogy én mindig azon képedek el, hogy az osztrák és a német ismerőseim között van több is, aki azért nem vállal gyereket vagy nem vállal többet, mert úgy ítéli meg, hogy a családi kassza aminek a bevétele egy hónapban átlag 4000 euro körül lehet, nem bírja el a plusz egy főt. Mert akkor már nem engedhetnék meg maguknak az ilyen-olyan nyaralást meg kocsit meg ruhákat. Nekem ez furcsa és örülök neki, hogy van viszonyítási alapom. Nem mondom, hogy elítélem őket mert ha nekik ez kell a komfortosságérzésükhöz, akkor hajrá, csak éppen tőlem idegen ez a hozzáállás.
Tegnap átadták a helyet a villamoson :o Egyébként a BKV izgalmas dolgot talált ki, h elterelje a figyelmet a szaunáról a Combinon: a frekventáltabb megállóknál Süsü, a sárkány (!!!) mond egy rövid szpícset. komolyan! majdnem lefordultunk a székről a röhögéstől.
köszi! úgy vettem észre, nekem semmit nem adnak ingyen -ezért is keményen megdolgoztunk nehézségek mindenki életében vannak, de mi még szerencsések vagyunk, mert sikerült normális körülményeket teremteni abban is szerencsések vagyunk, hogy az előzetes károgás ellenére gyorsan sikerült a babaproject amikor megadtuk a zöld jelzést (előző nőgyógyászom nehézségeket jósolt, mert elég sok kis cisztám van a petefészkeimben, ezért már 19-20 évesen rá akart beszélni hogy szüljek)
szilvi, ezt olyan jó volt olvasni :) (nem a nehézségeket, hanem a végkifejletet)
Nem azt tartom karrierizmusnak, ha valaki meg akarja alapozni a helyét szakmailag, és előre akar jutni. Talán onnantól nevezném karrierizmusnak, amikor nem tud kiszállni, és az előléptetés vs. gyerek vagy a hatodik tudományos fokozat megszerzése vs. gyerek kérdésben is folyamatosan az előbbiek javára dönt. Ugyanígy a pénzhajszolás. Ha valaki meg akarja várni, hogy anyagilag beálljon egy szintre, hogy a gyerek biztos körülmények közé érkezzen, az egy dolog. Az már más kategória, amikor túlzásba esnek, és a tulajdonlás meg a beszerzés pótcselekvéssé válik. Vagy ott van a DINKY párok tömkelege, akik nagyon is jól érzik magukat a kényelmes életükben.
Nem vagyok karrierista, nem arra vágytam, hogy mindenünk meglegyen... Egyszerűen normális körülmények között szerettem volna a terhességet elkezdeni és odavárni a babát. Az én szüleim elváltak, de egy házban laknak, a viszonyuk pocsék. Nekem is rossz a viszonyom az apámmal -eléggé megdolgozott ezért. Hiába a nagy ház, oda nem akartam babát vállalni, mindenképpen külön akartunk költözni. Anyósomék háza sem kicsi, de két család együtt élésére alkalmatlan. A munkám cseppet sem volt alkalmas a babavárás időszakára. Kereskedelemben dolgoztam, minden kapcsolódó melóval együtt. Volt rekesz és dobozcipelés sok. Féltem volna így terhességet bevállalni. Házasság -nem feltétlen kritérium volt, de jobb, hogy sort kerítettünk rá a baba előtt, mert most nem lenne rá időnk. Valamint bizonyos okokból szerencsésebb, hogy még előtte megvolt az esküvő. A kapcsolatunk elég erős volt ahhoz, hogy ezeket kivárjuk és még túl fiatalok is voltunk. Dióhéjban ennyi. :))
Talán ebből érzékelhető, hogy nem mindenki azért halogatja a babavállalást, mert karrierista és nincs jobb dolga a pénzhajszolásnál. Praktikusan gondolkodunk mindketten, és visszagondolva, lehet, hogy nem lenne ilyen jó a kettőnk kapcsolata, ha akkor elkapkodjuk a gyerekvállalást.
Tényleg szoktatás kérdése -is. Mert azért a baba napirendjét figyelembe kell venni minden esetben. Saját topikban most írtam, hogy voltunk lagziban a 10 hóssal. Szóval az ő igényeit próbáljuk összehangolni a miénkkel, de nem erőltetjük. Az, hogy a kocsiban ordít, az akkor is előfordulhat, ha szeret kocsikázni. Lehet, hogy éppen éhes, tele van a pelenkája, fáj a hasa, vagy egyszerűen nincs jó kedve. Mindenesetre nem áll meg az élet, ha az embernek gyermeke születik -csak a logisztikát kell fejleszteni. :))
(most remélem, ebből senki nem AZT szűri le, h én AZT mondtam, h az anyuk beszűkültek, mert akkor visítok, így --> >O internetes kommunikáció hátulütői... )
ráérős, gyermektelen, ugyan... csak kiélvezzük, hogy még van időnk az élet nagy dolgain gondolkozni, mielőtt a gyerek nagy-(és kis)dolgain kellene ;)
Egyébként azt remélem, h időhiánnyal küszködő gyerekesként (értsd: gyerekkel rendelkező) is elő fog fordulni időnként, h zs. tettestársammal lepasszoljuk a csemetéket, és lelécelünk valahová művészfilmeket nézni és nagy dolgokon gondolkodni :D Be lehet majd társulni minden SZMK-anyukának, aki úgy érezné, hogy nagy gondolatok szorultak belé, és a gyermek még nem elég fogadóképes :))