Keresés

Részletes keresés

outdownS Creative Commons License 2001.09.28 0 0 984
De jó is annak, akinek ilyen korán letelik!

Egy régi vicc szerint a weekend magyar eredetű szó: víg kend (kied, kelmed, kigyelmed), mert vége a hétnek, és nem kell többet dolgozni.

Mindenkinek jó kertészkedést!

Előzmény: hoffarta (983)
hoffarta Creative Commons License 2001.09.28 0 0 983
A reggeli derűs égboltból mostanra térdig érő napsütés lett, klassz, igazi kellemes őszutó. És mindjárt 14.00, amikor is letelik a munkaidő, és kezdődik a weekend. Holnapra annyi mindent terveztem, csak maradjon is ilyen az idő.

Mindenkinek kellemes hétvégét, jó pihenést!!

outdownS Creative Commons License 2001.09.28 0 0 982
Ja igen, hogy ne csak OFF legyek: az égbolt derült, párás, 6 fok van odakint (brrrrr!), de remélem, szép idő lesz ma.
outdownS Creative Commons License 2001.09.28 0 0 981
Szia barnetto is!

Igazán sajnálom, hogy megráztalak! Tőlem bizony kitelik ilyesmi. De ez nem érdem - mint ahogy az öregedés sem az - csak egyszerűen újabban elég 6 óra alvás. Volt idő, amikor viseltes mosogatórongynak éreztem magam, ha nem aludtam jó 8 órát.

Előzmény: barnetto (977)
outdownS Creative Commons License 2001.09.28 0 0 980
Szia Tozatu!

Látom, már megint sokáig fent voltál. Így persze nem is lehet korán kelni. (-:)

Előzmény: Tozatu (979)
Tozatu Creative Commons License 2001.09.26 0 0 979
Szűzanyám,OutdwnS,ahhoz nagyon bionak kéne lennem,hogy hajnalok hajnalán ugrándozzak.Tozatu
Előzmény: outdownS (973)
Tozatu Creative Commons License 2001.09.26 0 0 978
Szia,Endru!Nem talált.Sajnos legközelebb okt.végén tudok Pestre menni.Itt az Isten háta mögött sosincs ilyen érdekesség,így legalább nem fájdítom a szívem.És a buxám is tele.Tozatu
Előzmény: endru (976)
barnetto Creative Commons License 2001.09.26 0 0 977
Off: Ugye nem azt jelenti, hogy akkor keltél? Inkább ébren addig, de csak úgy felkelni... Megrázott.
Előzmény: outdownS (973)
endru Creative Commons License 2001.09.26 0 0 976
Szabad a gazda. Nem vagyok jó helyesiró. (Mellesleg a lányom egy 18 oldalas tanumányban 3 kisebb hibát ejtett. Nem tőlem tanulta) Nincs hosszú i a gépemen és lusta vagyok. Vagy hogy a lesz-t kétszer irtam? Mindenesetre itt van Ahelyesirási szótár.
Ne feledd, hétvégén bonszaj (igy irják és nem bonsai) és disznövény kiállitás a Kertészeti Egyetemen
Előzmény: Tozatu (970)
outdownS Creative Commons License 2001.09.26 0 0 975
asdfghjkl;'

Na jo, feladtam... angol billentyuzeten "magzarul" irni kesz kinlodas - terulok-fordulok es visszaall angolra, pedig most "Hu" van elojegyezve...

Tehat paprika: mindig valami feher, edes fajtat vasarolok (palantanak), de iden tobb hegyes zold lett, mint feher. Pedig tobbszor, tobb helyen is vasaroltam. Tehat valoszinu, hogy mar a termelok lettek atverve a vetomaggal. A hegyes zoldek aztan pirosra ertek, es ugy gondoltam, felfuzom oket disznek.

A kerdes: sajat laban (szaran) kell neki megerni, vagy a zolden leszureteltek is megszinesednek?

Előzmény: outdownS (974)
outdownS Creative Commons License 2001.09.26 0 0 974
Paprikaszakember kerestetik!
outdownS Creative Commons License 2001.09.26 0 0 973
Pl.: 3.52
Előzmény: Tozatu (968)
onobody Creative Commons License 2001.09.24 0 0 972
Szia Barnetto!
Felénk is nagyon szép idő volt , 27 fok.
Délben és most este is kiados zivatar volt.
Égig fognak nőni a gombák!!

Üdv Onobody

Előzmény: barnetto (971)
barnetto Creative Commons License 2001.09.24 0 0 971
Sziasztok!
Ma nagyon szép idő volt. Kora reggel még esett, köd is volt, de aztán nyárias idő lett. A csúnyája az volt, hogy az egész napot kocsiban kellett tölteni, jobb lett volna egy gombászós kirándulás. Az 51-es úton mentünk szinte a határig. Kalocsa környékén mindenhol szüretelik a paprikát. A mennyiséget nem lehetett megállapítani, de szépen piroslottak a bokrok. Amit furcsállok, a főút melletti házakon is fürtökben lóg a paprika. Szép, de hát a szennyezés. És már nem egyenként fűzve lógatják, hanem hálóban, olyan, mintha vastag kolbászok lennének.
Kéne most sok ilyen nap.
Tozatu Creative Commons License 2001.09.23 0 0 970
Csak a vicc kedvéért jelzem,még egy hibád van.Szabad a gazda?Tozatu
Előzmény: endru (969)
endru Creative Commons License 2001.09.22 0 0 969
Hát szorri.
Becsúszott az a fránya elipszilon.
Előzmény: Törölt nick (964)
Tozatu Creative Commons License 2001.09.21 0 0 968
Kedves OutdownS!Nálad mit jelent az,hogy korán,ha ennyi mindent tudtál csinálni és mégis korai vonatot értél el?Tozatu
Előzmény: outdownS (967)
outdownS Creative Commons License 2001.09.21 0 0 967
Ma dícsérnivalóan kellemes az idő, ne mindig csak a panaszainkat írjuk!

Már a reggel is jobban indult az egész heti átlagnál. Olyan korán ébredtem, hogy volt időm tornázni, fürdés után pót-lustálkodni, és még így is elértem egy korai vonatot. Az égen pedig barackhab-felhők úsztak - nagyon szép volt. Derűmet csak fokozta, hogy péntek van....

(-:)

onobody Creative Commons License 2001.09.19 0 0 966
Szia Frint!
Sajnálom , hogy nem jött be a paprikád.
Nekem kiemelkedően jó gyümölcstermésem volt , van. A szőlő egyenesen kiváló , asszem az idén
megint fogok bort is késziteni .
Rengeteg cefrém is van , már be is jelentkeztem
a főzdébe.
Már csak jan.7-re volt időpont.
Ha finom lesz , küldök kostolót!

Üdv Onobody

Előzmény: Frint (965)
Frint Creative Commons License 2001.09.19 0 0 965
Köszönöm kérdésed, jó kevés, és az is rothad...
:((( A normál termés 1/4-ét éri el.Még gondolkodom, hogy jövőre belefogok-e?
Már 100mm eső volt eddig szeptemberben!A napraforgók tányérjában áll a víz...nem tudom mi lesz ebből.Nem tudom más hogy van vele,én kertészkedési szempontból gyorsan el szeretném feledni a 2001-es évet.
Előzmény: Törölt nick (964)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.19 0 0 964
Valóban szép a magyar nyelv "kifelyezés"-készlete: nyárutó, őszelő, fűszerpaprika.

Tényleg milyen az idei fűszerpaprika kedves Frint?

Előzmény: endru (961)
outdownS Creative Commons License 2001.09.19 0 0 963
Érdekes, a kőművesek mindenkiből ilyen hatást váltanak ki? Egy idő múlva nagyon, de nagyon elege van az embernek mindenfajta "szakiból", de főleg a segédekből...

Ráadásul gombát találtál?

(-:)

Előzmény: onobody (960)
outdownS Creative Commons License 2001.09.19 0 0 962
Sok tekintetben igazad van, de ha se indián, se vénasszony, akkor milyen nyár lesz? (-:)

Nyárutónak 5 fok reggelre? Még szerencse, hogy az + volt!

Előzmény: endru (961)
endru Creative Commons License 2001.09.18 0 0 961
Kedves outdownS.
Valóban a vénasszonyok nyara majd októberben lesz. lesz? :-)). Most a nyárutó van, ha nem vennétek észre. Magam részéről ELLENZEM az indián nyár kifelyezést, nem vagyunk amerikában, elegem van a Coca-cola, hamburger gyarmatositásból. Hagyjuk már az amerika majmolását. Vénasszonyok és boszorkányok pedig nincsenek.
endru
Előzmény: outdownS (958)
onobody Creative Commons License 2001.09.18 0 0 960
Mi most vakoltatunk be kivülről , ha vége
soha többé mégcsak kőmüvest sem akarok látni.
Három évig tartott az épitkezésünk , de tizet
vett el az életemből.

Nos , az idő továbbra is ocsmány , gombászni
voltam , mindenfelé derékig érő sár van.
Ráadásul meg is áztam.

Üdv Onobody

lujza Creative Commons License 2001.09.18 0 0 959
Ti legalább utána vagytok... :((((((((
Mi meg előtte...( vagy helyette :(()

Szeptember eleje óta minden hétvégének úgy indulunk, ha jó idő lesz, most meszelünk....

Előzmény: outdownS (958)
outdownS Creative Commons License 2001.09.18 0 0 958
Sziasztok!

Az hagyján, hogy cudar hideg van, meg hogy esik az eső, de még be is áztunk (Természetesen festés, tapétázás és tetőjavítás után!) A padláson nagyfazék, nagylavór...

És természetesen fűtünk.

Ami a vénasszonyok nyarát illeti (udvariasabb volna talán indián nyárnak nevezni), annak szerintem októberben van az ideje. Már nincs is messze...

endru Creative Commons License 2001.09.17 0 0 957
Nálam (a 2.-ik kerületben) már lejöttek a farkasok a hegyről, és a kerités körül olálkodnak. A verebek meg röpülés közben megfagyva hullanak le. Ez már nem is időjárás.
Előzmény: onobody (954)
Tozatu Creative Commons License 2001.09.17 0 0 956
Sziasztok!Mi is befűtöttünk,nem is a gyerekek,hanem én fáztam.Férjem is mondogatja,hogy mikor jön már el az én időm.Rengeteg gomba nőtt a fűben,de fogalmam sincs milyen,így nem győzöm széttaposni,nehogy a kicsi vegye észre.Részvétem a betonozásért:Tozatu
Előzmény: barnetto (955)
barnetto Creative Commons License 2001.09.17 0 0 955
Sziasztok! Vahh, de randa az idő, semmi átmenet, kánikula és fagy. Fűtenek a lakótelepen.
Azért nagy szerencsém is volt, mert a múlt héten csinál(tat)tuk a telken a betonozást. Napra addig volt jó idő, míg befejeztük, csak 1 napot álltunk az eső miatt. Hát, még sosem építkeztünk, minden elismerésem a benne levőknek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!