A reggeli derűs égboltból mostanra térdig érő napsütés lett, klassz, igazi kellemes őszutó. És mindjárt 14.00, amikor is letelik a munkaidő, és kezdődik a weekend. Holnapra annyi mindent terveztem, csak maradjon is ilyen az idő.
Igazán sajnálom, hogy megráztalak! Tőlem bizony kitelik ilyesmi. De ez nem érdem - mint ahogy az öregedés sem az - csak egyszerűen újabban elég 6 óra alvás. Volt idő, amikor viseltes mosogatórongynak éreztem magam, ha nem aludtam jó 8 órát.
Szia,Endru!Nem talált.Sajnos legközelebb okt.végén tudok Pestre menni.Itt az Isten háta mögött sosincs ilyen érdekesség,így legalább nem fájdítom a szívem.És a buxám is tele.Tozatu
Szabad a gazda. Nem vagyok jó helyesiró. (Mellesleg a lányom egy 18 oldalas tanumányban 3 kisebb hibát ejtett. Nem tőlem tanulta) Nincs hosszú i a gépemen és lusta vagyok. Vagy hogy a lesz-t kétszer irtam? Mindenesetre itt van Ahelyesirási szótár.
Ne feledd, hétvégén bonszaj (igy irják és nem bonsai) és disznövény kiállitás a Kertészeti Egyetemen
Na jo, feladtam... angol billentyuzeten "magzarul" irni kesz kinlodas - terulok-fordulok es visszaall angolra, pedig most "Hu" van elojegyezve...
Tehat paprika: mindig valami feher, edes fajtat vasarolok (palantanak), de iden tobb hegyes zold lett, mint feher. Pedig tobbszor, tobb helyen is vasaroltam. Tehat valoszinu, hogy mar a termelok lettek atverve a vetomaggal. A hegyes zoldek aztan pirosra ertek, es ugy gondoltam, felfuzom oket disznek.
A kerdes: sajat laban (szaran) kell neki megerni, vagy a zolden leszureteltek is megszinesednek?
Sziasztok!
Ma nagyon szép idő volt. Kora reggel még esett, köd is volt, de aztán nyárias idő lett. A csúnyája az volt, hogy az egész napot kocsiban kellett tölteni, jobb lett volna egy gombászós kirándulás. Az 51-es úton mentünk szinte a határig. Kalocsa környékén mindenhol szüretelik a paprikát. A mennyiséget nem lehetett megállapítani, de szépen piroslottak a bokrok. Amit furcsállok, a főút melletti házakon is fürtökben lóg a paprika. Szép, de hát a szennyezés. És már nem egyenként fűzve lógatják, hanem hálóban, olyan, mintha vastag kolbászok lennének.
Kéne most sok ilyen nap.
Ma dícsérnivalóan kellemes az idő, ne mindig csak a panaszainkat írjuk!
Már a reggel is jobban indult az egész heti átlagnál. Olyan korán ébredtem, hogy volt időm tornázni, fürdés után pót-lustálkodni, és még így is elértem egy korai vonatot. Az égen pedig barackhab-felhők úsztak - nagyon szép volt. Derűmet csak fokozta, hogy péntek van....
Szia Frint!
Sajnálom , hogy nem jött be a paprikád.
Nekem kiemelkedően jó gyümölcstermésem volt , van. A szőlő egyenesen kiváló , asszem az idén
megint fogok bort is késziteni .
Rengeteg cefrém is van , már be is jelentkeztem
a főzdébe.
Már csak jan.7-re volt időpont.
Ha finom lesz , küldök kostolót!
Köszönöm kérdésed, jó kevés, és az is rothad...
:((( A normál termés 1/4-ét éri el.Még gondolkodom, hogy jövőre belefogok-e?
Már 100mm eső volt eddig szeptemberben!A napraforgók tányérjában áll a víz...nem tudom mi lesz ebből.Nem tudom más hogy van vele,én kertészkedési szempontból gyorsan el szeretném feledni a 2001-es évet.
Érdekes, a kőművesek mindenkiből ilyen hatást váltanak ki? Egy idő múlva nagyon, de nagyon elege van az embernek mindenfajta "szakiból", de főleg a segédekből...
Kedves outdownS.
Valóban a vénasszonyok nyara majd októberben lesz. lesz? :-)). Most a nyárutó van, ha nem vennétek észre. Magam részéről ELLENZEM az indián nyár kifelyezést, nem vagyunk amerikában, elegem van a Coca-cola, hamburger gyarmatositásból. Hagyjuk már az amerika majmolását. Vénasszonyok és boszorkányok pedig nincsenek.
endru
Mi most vakoltatunk be kivülről , ha vége
soha többé mégcsak kőmüvest sem akarok látni.
Három évig tartott az épitkezésünk , de tizet
vett el az életemből.
Nos , az idő továbbra is ocsmány , gombászni
voltam , mindenfelé derékig érő sár van.
Ráadásul meg is áztam.
Az hagyján, hogy cudar hideg van, meg hogy esik az eső, de még be is áztunk (Természetesen festés, tapétázás és tetőjavítás után!) A padláson nagyfazék, nagylavór...
És természetesen fűtünk.
Ami a vénasszonyok nyarát illeti (udvariasabb volna talán indián nyárnak nevezni), annak szerintem októberben van az ideje. Már nincs is messze...
Nálam (a 2.-ik kerületben) már lejöttek a farkasok a hegyről, és a kerités körül olálkodnak. A verebek meg röpülés közben megfagyva hullanak le. Ez már nem is időjárás.
Sziasztok!Mi is befűtöttünk,nem is a gyerekek,hanem én fáztam.Férjem is mondogatja,hogy mikor jön már el az én időm.Rengeteg gomba nőtt a fűben,de fogalmam sincs milyen,így nem győzöm széttaposni,nehogy a kicsi vegye észre.Részvétem a betonozásért:Tozatu
Sziasztok! Vahh, de randa az idő, semmi átmenet, kánikula és fagy. Fűtenek a lakótelepen.
Azért nagy szerencsém is volt, mert a múlt héten csinál(tat)tuk a telken a betonozást. Napra addig volt jó idő, míg befejeztük, csak 1 napot álltunk az eső miatt. Hát, még sosem építkeztünk, minden elismerésem a benne levőknek.