Keresés

Részletes keresés

ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -3 0 2614

Kifogásgyár....

Ha nem adja be a keresetet, akkor jobb az egyfedélalattélés....???

Előzmény: Anyóca99 (2611)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2613

Csillagocska ! Ezen inkább agyalogjál kicsit ! Hogy miért ítélik zömmel a nőknek a gyerekek nevelését ? 

A válóperes bírák mind nőneműek (akik részrehajlóak) ?  Egyetlen férfi bíró nincs , aki látná az aljadék nők manipulációját és apu javára döntene ?

Előzmény: robopassmeet (2603)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2612

Miért kéne elhagyni a közös otthont? Válókereset, gyerekelhelyezés, vagyonmegosztás. Meg aztán pont, hogy nem az anyák szokták a rövidebbet húzni anyagilag egy válás során. Mert hát a gyerekek ugye. 

Nem, nem szar anya az, aki az apánál hagyja a gyerekeit, ha az apával nincs semmi gond, egyszerűen csak a két szülő nem jöttek ki jól egymással. 

Előzmény: Anyóca99 (2598)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 -1 2 2611

Mer' te el tudod képzelni azt az egyfedél' alatt élést ?  Volt ilyen kolléganőm .... senkinek nem kívánnám !

De menjünk tovább !

Tételezzük fel , hogy maradnak a felek , és nem eszik meg egymást mire vége a válópernek .... Addigra meggazdagodnak , hogy megoldható legyen az egy lakásból kettő ?

Ha anyunak ítélik a lakást  (gondolom a vele maradó gyerekek okán) , akkor egy szar ember , mer' kitúrta a közösen szerzett lakásból gyerekei apját .

Ha apunak ítélik (szintén a gyerekek okán) , akkor a nő egy szar anya , mert nyilván azért ítélték apunak a gyerekek nevelését .

Előzmény: ásítósmacska (2599)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2610

hazbol

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2609)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2609

az is jo volt, amikor mondta, hogy most mar koltozzek el az altalam berelt hazzal, mert o nem birja. persze fizessem a berleti dijat + rezsit tovabbra is :)

mondtam, hogy nyugodtan elkoltozhetsz, en a gyerekeimmel maradok amig lehet

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2608)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2608

Komolyan mondom röhejes számomra , ha egy férfi azon nyikorog , hogy az asszony rosszul gazdálkodik a közös pénzzel . Há' gazdálkodjon vele ő !

ja, hat lehet azt is. de amikor jon az asszony a felesleges kiadassal (mar ha jon, mert ugye a penzugyi korlatozasa lenne, ha nem lenne sajat hitelkartyaja, kozos szamlahoz kartyaja, hozzaferese), es nemet mondasz, akkor jon az erzelmi zsarolas, hiszti, nyafi. aztan a papucs elobb utobb enged, es egy ido utan mar inkabb csak bolint, ki a fasznak hianyzik a folyamatos zsortolodes, balhe egy vacak taska v. cipo miatt?

lathatoan te sem eltel soha egy novel :P

erre van egy kis aranyos sztorim, mikor ex bejelentette, hogy o most valik, akkor este letiltottam a tarshitelkartyajat. masnap hiv a tescobol, hogy itt all a penztarnal, nem bir fizetni, mi lehet? mondom letiltottam a kartyat, innentol kezdve fizessel szepen a sajat kartyaddal a sajat szamladrol a sajat fizudbol (amibol akko' mar 1-1.5 eve semmit se latott a csalad, mar szeretozott, keszult a valasra.) azt az uvoltozest, amit otthon muvelt utana, hogy en mit kepzelek. de hat akko' mar nem erdekelt...

Előzmény: Anyóca99 (2590)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2607

Mintha UFO-kkal beszélgetnél... :)

Előzmény: robopassmeet (2603)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2606

Azokban a nő az erősebb:-)

Előzmény: Anyóca99 (2604)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -4 0 2605

Plusz még keressen jó sokat is, hogy a nő otthon heverészhessen, igaz?

LOL

Előzmény: püfffneki (2584)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2604

Erőszakon kívül más variációt nem ismersz ?

Előzmény: robopassmeet (2596)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -2 1 2603

Ja, mert olyan valaha is létezett, h az anyát rakták ki a közös otthonból a gyerekeivel együtt. A híd alja meg tele van váláskárosult hajléktalan nőkkel meg a gyerekeikkel. (Nem hatott még a kávé?:-) )

ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -1 1 2602

Lehet, hogy pont te voltál a kivétel, de a harcos feministák (vagy rokonszenvezők) többségétől soha egy épeszű reakciót nem láttunk itt!

Előzmény: Anyóca99 (2600)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2601

ha egy férfi azon nyikorog , hogy az asszony rosszul gazdálkodik a közös pénzzel . Há' gazdálkodjon vele ő !

De hát nem is erről ír!

Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2600

Asszem' én ilyesmit nem írtam . Sőt ! Pont hogy a megbeszélés híve vagyok/voltam .

Előzmény: ásítósmacska (2595)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -1 2 2599

Ha beadsz egy válókeresetet, miért kéne rögtön az utcára menned????

Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 -1 2 2598

Nem mindig bátorság kérdése . Hová szálldigálljon egy többgyerekes nő a közös otthonból , ha nem megoldható anyagilag ? 

Vigye a gyerekeit az utcára ? Akkor szar anya , mert veszélyezteti a gyerekeket .

Hagyja ott az apjuknál ? Akkor szar anya , mert elhagyta a gyerekeit . (pláne , ha a gyerekek vele mennének , ha lenne hová !)

Előzmény: ásítósmacska (2592)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2597

Dehát ez gazdasági erőszak:-)

Előzmény: Anyóca99 (2587)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2596

Mit csináljon vele? Csapja pofán?

ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -2 1 2595

Ami kiderül , hogy rosszul van leosztva , az bárhogy legyen , úgy marad ?

Már bocs, de pont ti érveltek ezzel....! Tucatszám leírtátok, hogy mert a lilaködös időszakban a nő mindent szívesen megcsinál, aztán utána már nem tud mit tenni...

És soha nem kaptunk egyetlen normális választ sem arra a felvetésre, hogy "miért nem beszélitek meg???"

LOL

ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -3 0 2594

De erre azzal szoktak visszavágni, hogy könnyű annak, akik azonos (vagy hasonló) mentalitással rendelkeznek (pénzköltés terén IS)....

És ezzel ugye visszakanyarodhatunk az alapálláshoz: a megfelelő párválasztás fontosságához. :)

Előzmény: Cabron01 (2588)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -2 1 2593

Aki a társas kapcsolatában azon agyal, hogy ki a nagyobb áldozat, az szálljon ki belőle, nem neki való.

az aldozat az mindig a no es minden valaskor kiderul, hogy o az volt :P

Előzmény: Cabron01 (2585)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2592

Aki a társas kapcsolatában azon agyal, hogy ki a nagyobb áldozat, az szálljon ki belőle, nem neki való.

Ő sem tudott kiszálni, nem volt bátorsága...

Előzmény: Cabron01 (2585)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -3 2 2591

Én nem tudom, nincs az ilyesmiben tapasztalatom. De mostanra megtudtuk, hogy gazdasági erőszak, ha a férfi átveszi a pénzügyeket a nőtől. :)

Majd jönnek az urak és megválaszolják. Püfi szerint a pénzkezelés összefügg a család ellátásával, szóval lehet, hogy azzal vág vissza asszony, hogy akkor főzzél-mossál-takarítsál! 

Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2590

" No, de ha nem adja? :) "

Ezt nem tudom értelmezni . Mi az , hogy nem adja ?!  Egy gyönge nő az erős férfinak ellenáll ? :-)

Hogy működik az ilyen család ? Erőszakszervezetként ?  Ami kiderül , hogy rosszul van leosztva , az bárhogy legyen , úgy marad ?

Komolyan mondom röhejes számomra , ha egy férfi azon nyikorog , hogy az asszony rosszul gazdálkodik a közös pénzzel . Há' gazdálkodjon vele ő !

Előzmény: Cabron01 (2589)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2589

No, de ha nem adja? :)

Én szívesen átadnám a pénzkezelést, ami, mint írtam, nálunk kvázi a számlák, biztosítások, ilyesmik intézésébe merül ki, de az atyaúristennek nem akarja átvenni. :) 

Előzmény: Anyóca99 (2587)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -4 3 2588

Amúgy nincs összefüggés. Az nem a család érdeke, ha presztízskérdést csinálunk dolgokból. Ha nem kezelem jól a pénzt, attól még főzhetem én a legjobb kajákat, és takaríthatok szebben, netán csinálhatok jobban valamit, amit a férfiak szoktak. 

Pl. mi most autóvásárlás előtt állunk, és én vagyok az, akinek nagyobb affinitása és kedve van ahhoz, hogy böngésszen, informálódjon, listázza az esetlegese buktatókat, stb. 

Nálunk én vagyok a pénzügyes, de általában a férjem vásárol, mert ő jár el a faluból városba dolgozni, minek fussam én is le ugyanazt a kört? Plusz benzin, plusz idő. Nagybevásárolni meg együtt megyünk, és ha ez lehetséges, én még jobban rühellek vásárolni, mint a férjem. :) Amit neten lehet, azt neten rendelünk. 

Látod püfi? Én kezelem a pénzt, de a férjemmel vásároltatok be. :))

Persze ez hülyeség, közös bankszámlánk van, van otthon egy kp. boríték, aztán használjuk. Nincs elszámoltatás, nincs hiszti. A számlákkal én foglalkozom (ez ugye csak teher), nagyobb kiadások megtervezését meg közösen végezzük. Ennek fényében én nem is tudom értelmezni azt, hogy a férj hazaadja a fizetését, asszony meg elkölti. 

Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 -1 3 2587

Csinálja az , aki jobban tudja !

Fene se érti , miért rinyáltok a nők pénzbeosztása/költése miatt . Át kell venni tőlük a szereposztást , és kész .

Előzmény: Cabron01 (2583)
AeNau Creative Commons License 2019.12.12 -4 1 2586

"szted tisztességgel beosztaná, minden számlát kifizetne, lenne tiszta lakás és 3x kaja minden nap mindkettőjüknak?"

Hű de el vagy tévedve... először is a családnak...  nem csak kettőjüknek..

egyébként igen.

(nagyanyám 7 gyerekkel művelte ezt a mutatványt. Mai femináciknak fogalmuk sincs a felelősségről. neki volt.)

Előzmény: püfffneki (2563)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -2 2 2585

Azt valahogy mindig kifelejted, hogy a házimunka nem a főzés, mosás, takarítás kombó! Egyébként igen, az a normális, hogy közösen végezzük el az otthoni munkákat függetlenül attól, hogy ki a pénzügyes. Nyilván az, aki jobban ért hozzá.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!