Miért kéne elhagyni a közös otthont? Válókereset, gyerekelhelyezés, vagyonmegosztás. Meg aztán pont, hogy nem az anyák szokták a rövidebbet húzni anyagilag egy válás során. Mert hát a gyerekek ugye.
Nem, nem szar anya az, aki az apánál hagyja a gyerekeit, ha az apával nincs semmi gond, egyszerűen csak a két szülő nem jöttek ki jól egymással.
Mer' te el tudod képzelni azt az egyfedél' alatt élést ? Volt ilyen kolléganőm .... senkinek nem kívánnám !
De menjünk tovább !
Tételezzük fel , hogy maradnak a felek , és nem eszik meg egymást mire vége a válópernek .... Addigra meggazdagodnak , hogy megoldható legyen az egy lakásból kettő ?
Ha anyunak ítélik a lakást (gondolom a vele maradó gyerekek okán) , akkor egy szar ember , mer' kitúrta a közösen szerzett lakásból gyerekei apját .
Ha apunak ítélik (szintén a gyerekek okán) , akkor a nő egy szar anya , mert nyilván azért ítélték apunak a gyerekek nevelését .
az is jo volt, amikor mondta, hogy most mar koltozzek el az altalam berelt hazzal, mert o nem birja. persze fizessem a berleti dijat + rezsit tovabbra is :)
mondtam, hogy nyugodtan elkoltozhetsz, en a gyerekeimmel maradok amig lehet
Komolyan mondom röhejes számomra , ha egy férfi azon nyikorog , hogy az asszony rosszul gazdálkodik a közös pénzzel . Há' gazdálkodjon vele ő !
ja, hat lehet azt is. de amikor jon az asszony a felesleges kiadassal (mar ha jon, mert ugye a penzugyi korlatozasa lenne, ha nem lenne sajat hitelkartyaja, kozos szamlahoz kartyaja, hozzaferese), es nemet mondasz, akkor jon az erzelmi zsarolas, hiszti, nyafi. aztan a papucs elobb utobb enged, es egy ido utan mar inkabb csak bolint, ki a fasznak hianyzik a folyamatos zsortolodes, balhe egy vacak taska v. cipo miatt?
lathatoan te sem eltel soha egy novel :P
erre van egy kis aranyos sztorim, mikor ex bejelentette, hogy o most valik, akkor este letiltottam a tarshitelkartyajat. masnap hiv a tescobol, hogy itt all a penztarnal, nem bir fizetni, mi lehet? mondom letiltottam a kartyat, innentol kezdve fizessel szepen a sajat kartyaddal a sajat szamladrol a sajat fizudbol (amibol akko' mar 1-1.5 eve semmit se latott a csalad, mar szeretozott, keszult a valasra.) azt az uvoltozest, amit otthon muvelt utana, hogy en mit kepzelek. de hat akko' mar nem erdekelt...
Ja, mert olyan valaha is létezett, h az anyát rakták ki a közös otthonból a gyerekeivel együtt. A híd alja meg tele van váláskárosult hajléktalan nőkkel meg a gyerekeikkel. (Nem hatott még a kávé?:-) )
Ami kiderül , hogy rosszul van leosztva , az bárhogy legyen , úgy marad ?
Már bocs, de pont ti érveltek ezzel....! Tucatszám leírtátok, hogy mert a lilaködös időszakban a nő mindent szívesen megcsinál, aztán utána már nem tud mit tenni...
És soha nem kaptunk egyetlen normális választ sem arra a felvetésre, hogy "miért nem beszélitek meg???"
Én nem tudom, nincs az ilyesmiben tapasztalatom. De mostanra megtudtuk, hogy gazdasági erőszak, ha a férfi átveszi a pénzügyeket a nőtől. :)
Majd jönnek az urak és megválaszolják. Püfi szerint a pénzkezelés összefügg a család ellátásával, szóval lehet, hogy azzal vág vissza asszony, hogy akkor főzzél-mossál-takarítsál!
Én szívesen átadnám a pénzkezelést, ami, mint írtam, nálunk kvázi a számlák, biztosítások, ilyesmik intézésébe merül ki, de az atyaúristennek nem akarja átvenni. :)
Amúgy nincs összefüggés. Az nem a család érdeke, ha presztízskérdést csinálunk dolgokból. Ha nem kezelem jól a pénzt, attól még főzhetem én a legjobb kajákat, és takaríthatok szebben, netán csinálhatok jobban valamit, amit a férfiak szoktak.
Pl. mi most autóvásárlás előtt állunk, és én vagyok az, akinek nagyobb affinitása és kedve van ahhoz, hogy böngésszen, informálódjon, listázza az esetlegese buktatókat, stb.
Nálunk én vagyok a pénzügyes, de általában a férjem vásárol, mert ő jár el a faluból városba dolgozni, minek fussam én is le ugyanazt a kört? Plusz benzin, plusz idő. Nagybevásárolni meg együtt megyünk, és ha ez lehetséges, én még jobban rühellek vásárolni, mint a férjem. :) Amit neten lehet, azt neten rendelünk.
Látod püfi? Én kezelem a pénzt, de a férjemmel vásároltatok be. :))
Persze ez hülyeség, közös bankszámlánk van, van otthon egy kp. boríték, aztán használjuk. Nincs elszámoltatás, nincs hiszti. A számlákkal én foglalkozom (ez ugye csak teher), nagyobb kiadások megtervezését meg közösen végezzük. Ennek fényében én nem is tudom értelmezni azt, hogy a férj hazaadja a fizetését, asszony meg elkölti.
Azt valahogy mindig kifelejted, hogy a házimunka nem a főzés, mosás, takarítás kombó! Egyébként igen, az a normális, hogy közösen végezzük el az otthoni munkákat függetlenül attól, hogy ki a pénzügyes. Nyilván az, aki jobban ért hozzá.
Aki a társas kapcsolatában azon agyal, hogy ki a nagyobb áldozat, az szálljon ki belőle, nem neki való.