Távol álljon tőlem, hogy Sevit védjem, de azért annak volt egy előzménye. Az egyik fórumozó több felhasználói fiókból is jelentősen átlépett bizonyos határokat. Bár néha van olyan érzésem, hogy itt is jelen van, némiképp visszafogottabb stílusban.
Jobb a tehetségek menedzselése? Már ez az egy kijelentés is megmutatja, hogy jobb edzők vannak. Itthon mintha nem tudnák az edzők, hogy minden labdás sport alapja az atlétika.
régen ez így lehetett - mármint az edzők -, de most több, viszonylag megbízható forrásból is hallottam, hogy a Varga Dani - Varga Zsolt - Madaras - Cseh Sándor vonallal hosszú évekre jó kezekbe került a sportág.
Nekem a fiam vizilabdával kezdett mielőtt kézizett volna. Évekig fagyoskodtam a csasziban és hallgattam Faragó anekdótázását, mindig azzal kezdte, hogy ez egy hülye sportág mert a vízben az ember az életéért küzd a labdázás helyett. Továbbá az a fura benne, hogy bele kell tenni 10 év kőkemény munkát, hogy kiderüljön tudsz-e vizilabdázni. Az a helyzet, hogy oda olyan fizikum kell, hogy aki nem próbálta el sem tudja képzelni, 2 hét alatt anyira elmehet a kondijuk, hogy elsüllyednek, azt mondta, hogy nem vèletlen nem látok edzőt a vízben. Na szóval a lényeg, hogy emiatt nincs annyira elterjedve a világban,hohd y piszok fizikális és rengeteg munka kg ell hozzá. A másik ok meg a medence kérdése, ezt is mondta, ha 25-ös medence méretű lenne, máris megsokszorozódna a számuk, Mert 25osből sokkal több van, a harmadik meg a labda mérete, túl nagy.
De mindemellett ne higgyétek, h ott olyan szuper edzők vannak, inkább csak jobb a tehetségek menedzselése és a közeg más, egy zárt világ.
Igazad van. De talán nekem is, Dragan és Fabregas van oly jó védő, mint Sipi, a támadásról ne is beszéljünk, nincs miről. Te írtad a másikon, Sipi képes kiállíttatni magát támadásban. Mindent összevetve, jövőre nekünk lesz a legerősebb beálló sorunk (sokat építünk erre), Ligivel kiegészítve a hármas védők sem rosszak.
Kézilabda és a vizilabda azért nem nagyon hasonlítható össze. Maga a két sportág népszerűsége a világban. Hogy hányan játszák egyik és másik sportágat a világban. Köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Ezzel nem akarom a vizilabdát leszólni.
Viszont amiben példát lehetne róluk venni, az az, hogy ott nem egy lán hibás szemlélete uralja a sportágat és így a saját sportágukon eblül vulágszínvonalú az utánpótlás képzés. És itt nem a megnyert up versenyekre gondolok, mert az csak egy szépségtapasz. nem az dönti el egy up nevelő munka sikerességét, hanem az, hogy a felnőtt válogatott mit profitál belőle.
Nos ebben a magyar kézilabda mindkét nemnél a béka feneke alatt van.
ott azért az utánpótlásban európai szinten jegyzett edzők dolgoznak, és mióta Cseh Sanyi lett a góré, azóta még inkább robbannak be az európai mércével is komoly játékerőt képviselő fiatalok, a felnőtt csapatok kispadján pedig fiatal, tettrekész, korábbi világklasszis edzők ülnek többségében.
ezek közül mi van meg a magyar kézilabdában?
női vonalon a tehetséges utánpótlásunk kulcsembereit évek óta süllyesztik el a legendák...
Mert nem tanították meg a magyar játékosokat a védekezésre.
Jó, elnéztek egy-két két percet a braziloknál is, de láthatóan nem voltak olyan látványos és felesleges tisztátalan védőmozdulataik mint nekünk. Szerintem már rossz a hírünk is a játékvezetőknél. Ami nem csoda.
Hibáktól hemzsegő játékkal, de nagy akarattal húzta be a válogatott ezt a fontos meccset. Gratulálok!
Rengeteg kétpercünk van, ezt miért nem tudjuk már levetkőzni?