Keresés

Részletes keresés

*Fleur* Creative Commons License 2010.06.09 0 0 68
Beeezony, NLK-Sonyadoras rulz!:DD Abban volt valami idióta iskola szelleme, ugye?:DD Én a végét vártuk,hogy mijazisten lesz azzal... és Enrique (he?), aki meggyógyult, mert meglátta a pápát, és Julieta, aki bulímiás volt, és Don, aki... Don volt:D Istenem, még emlékszem rá, nemhiszemel:D
Előzmény: Törölt nick (64)
*Fleur* Creative Commons License 2010.06.09 0 0 67
Csókolmcsókolom, idetaláltatok, yayyy ;)))
Előzmény: mizchris (44)
Aragorn83 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 66
Akkor én máshogy látom kicsit, mert attól függetlenül, hogy a Heroes a második évadtól kezdve botrányos volt, attól a mai napig kedvelem Sylart, Charlie és Ted-et.

Vagy ott a FF. A másik iskolpéldája, hogy egy jól induló sorozatot, hogy kell elrontani. Ennek ellenére Janis az egyik kedvenc karakterem.

Nagyon szeretem a Kill Bill-t, Az Alien filmeket, az Édesek és Mostohákat, Az Armageddont, a Jövő kezdetét, A Gyűrűk urát, A G. I. Jane-t, A Végső állomásokat, Az olasz melót vagy pl a Hair-t stb.
Kismilló kedvenc filmem és ebben kismilló kedvenc karakterem van, de akkor sem fogok soha hozzájuk annyira kötödni, mint a sokkal több szituációba keveredett sorozat karaktereimet. :)
Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.09 0 0 65
Ez így van, én is szívesen elnéznék sok filmes karaktert egy sorozatban.

Viszont mennyire kevesebbet jelentene számomra Starbuck, Athéna, Pullo vagy Vorenus, ha a csatorna és a készítők hülyesége miatt a sokadik évadban kiforgatják és tönkreteszik őket, majd a sorozatot vagy rondán elkaszálják, vagy olyan gyenge véget kap, hogy az egészet kidobom a kukába.

Másrészt meg cirka huszonöt újranézés után még egy másfél órás film karakterei is úgy hozzám tudnak nőni, mint az évekig nézett sorozatszereplők. :-) Úgy érzem, ha a Firefly karakterei csak egyetlen jó filmben szerepeltek volna, akkor is imádnám őket.
Előzmény: Aragorn83 (63)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.09 0 0 64
NLK: LOL, ez tetszik.
NLK a videóra felvevős korszakomat éltem. Aztán ha a genyók éjjel egyre tették a Dark Angelt, előtte dögunalmas nemzetiségi műsorokkal, és esetleg félórákat csúsztak, néhanapján meg elfelejtették leadni a Dark Angel epizódjait, akkor szívtam, mint a torkosborz.
NLK nagy előnye az, hogy még az eldugott csatornákon futó, nem túl népszerű félgagyi sorozatokat is felveszi valaki, majd digitalizálva fellövi a netre.

És full poénból a zegyetemen valami mexikóit...:D

Sonadoraaas! "Cöcöcöcö, Julieta." :-)
Előzmény: *Fleur* (37)
Aragorn83 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 63
Számomra, a hosszúságuk miatt, akkor is sokkal többet nyújtanak a sorozatok mint a filmek. Ahogy írtam:
"Az évek alatt a sorozat szereplői, ha jók a karakterek, az ember szívéhez nőnek, tőrődik velük, izgul értük, velük együtt nevet, sír stb. Ilyen fajta kötődés egy film esetében jóval kevésbé alakul ki. Hisz az csak nettó 2-2,5 óra szemben a sorozat több tucat órányi játékidejével."

Sokkal kevesebbet jelentene számomra Jayne, Reynolds kapitány, Sawyer, Juliet, Starbuck, Athena, Crixus és Spartacus karaktere az életük, és a történetük, ha csak filmben láttam volna őket.
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.09 0 0 62
Később, később, később -> tényleg késő van, mert fogalmazni már nem tudok. :)
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.09 0 0 61
Aragorn és mindenki senkije a Lost-topikon belemerültek a sorozat kontra filmek témakörbe, gondoltam, a saját hozzáböfögésem inkább ide írom, ha már van egy külön sorozatos topikunk. :-)

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9119549
14724-től kezdődik

Hogy az örök sablonnal indítsak, két külön világról beszélünk. A sorozatok már felnőttek a filmek mellé, és pár szempontból verik is őket, de a (jó) filmeknek meg van egy hatalmas előnyük: az összeszedett forgatókönyv. Hogy a készítők már az első forgatási napon tudják, mi lesz a vége. Nincsenek felesleges üresjáratok, feleslegesen beleírt majd eltüntetett mellékszereplők, felkapott majd elejtett szálak. A filmek rövidebbek, ezáltal jóval kevesebb idő jut a szereplőkre, de a rövidséget pótolja, hogy van eleje, közepe, vége.

Szóval nem értek egyet azzal, hogy sorozat > film, mert sorozat = 13x40 vagy 24x 40 perc, film = 90-120 perc szórakozás. Egy sorozatnál túl sok feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy arra a pár, vagy akár száz résznyi szórakozásra később ne úgy tekintsek, hogy "hát legalább elütöttem valamivel az időt" (mert arra tényleg jók), hanem később jó szívvel ajánljam, és később hajlandó legyek újranézni.

A sorozatokkal az a nagy baj, hogy ha nem kábelesek, akkor máris agyon vannak cenzúrázva, ha kábelesek, akkor meg átesnek a ló másik oldalára. (Bár inkább essenek át, mi több, vigyék magukkal a nyerget is, minthogy minden életszerűséget kiirtsanak belőlük.) Ha minisorozat, akkor általában nem jut rá elegendő pénz, és ez messziről üvölt róla, ha nem minisorozat, akkor meg ki van szolgáltatva a nézettségnek és a csatorna igényeinek, aztán vagy száz évig tart és ellaposodik, vagy idő előtt lelövik. És még sorolhatnám.
Ezért kevés az olyan sorozat, amire azt mondom, hogy nemcsak jó volt nézni, jó újranézni, de még rossz szájízem sincs a sorsa miatt.

Skywalker mester összefoglalta, mi a gond:
de engem azért kiborít, h van egy rohadt érdekes téma, felizgat, utánamegyek, rákattanok, közösségek alakulnak, beszélgetek, aztán elkaszálják! és életem végéig nem tudom meg, mi is volt a sztori vége, ami miatt meg nekiálltam nézni! most ne mondd, h ezt nem lehet megérteni! :)

Igen, és ha önmagában nem elég jó az a sorozat (Firefly, Dark Angel), akkor a kasza után anyázás, kuka és a feledés homálya jön.

a másik meg az, amikor a siker miatt elkezd "leértékelődni" az egész és méltatlan lesz

Pontosan, ez a (jobb esetben) harmadik évad után bekövetkező értéktelenedés és rétestészta-effektus, aminek általában az a vége, hogy valaki könyörüljön már meg a lovon, és lője le. A Nip/Tuck és a Gilmore Girls nálam ebbe a kategóriába tartoznak. De például a Vészhelyzetet lehet, hogy a nyolcadik-kilencedik évadnál abbahagytam, és csak néha néztem bele, valamiért mégis úgy érzem, hogy az rendben volt.

Jelenleg csak a BSG-re és a Csengetett Mylordra tudom azt mondani, hogy minden klappol. Mármint vannak hibáik, de még időben befejezték őket, rendesen bántak a karakterekkel, és a végük is tetszett.
A Róma a második évad feléig szinte tökéletes, csak aztán a készítők megtudták, hogy nem lesz harmadik évad, és nagyon durván fel kellett gyorsítaniuk a történetet. Persze a finálé hatalmas (ilyen színészekkel? naná), és az egyik legnagyszerűbb sorozatnak tartom, amit valaha láttam, de attól még kilógott a lóláb.

A Firefly zseniálisan szórakoztató, de az ember szíve megszakad (jó, amennyire egy sorozatért szakadhat :-)) a kasza miatt. A Serenity meg csak félig-meddig tudta lezárni a történetet, és történt benne két olyan esemény, amit nem fogok megbocsátani neki. :-)
Dark Angel (sci-fi), Christy (kosztümös családi) dettó. Jó sztori, korai kasza, "most mi van?" érzés.

A most futó kedvencekre (Bones, Castle, TBBT) meg azért nem mondok semmit, mert még bőven lezülleszthetik őket.
A Lost pedig egy időre elvette a kedvem a high-concept sorozatoktól. Mint írtam, az öt évig tartó találgatás és haverkodás azért nagyon jó volt, de újranézni csak jóval később és erősen szelektálva fogom.

Összefoglalva, nincs az a sorozat, ami lenyomhatná az olyan kedvenceket, mint a Gyűrűk Ura, Star Wars, Aliens, Leon, Elizabeth, satöbbi, satöbbi. Ha egyáltalán hasonlítgatni kell, akkor azt mondom, hogy a BSG az nekem sorozatban, ami a GYU filmben. Illetve valahol a nagyonszentéskedvenc (persze nem hibátlan) GYU és a nagyonkedvencdeazérteléggéproblémás SW között van. A Rómát meg a kedvenc történelmi filmekkel állíthatom párba.
Aragorn83 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 60
Mutgatósat ne. Normál smile jöhet, sőt nem is árt! :)

Még a végén túl komolyan vesznek... ;-)
Előzmény: mindenki senkije (58)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.06.09 0 0 59
jaja, az az
jó film, csak ott is nagyon csúnya az időparadoxon
Előzmény: Törölt nick (55)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.06.09 0 0 58
?
akkor most tegyek smileyt vagy ne?

:)
Előzmény: Aragorn83 (57)
Aragorn83 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 57
Képes vagy bemutatni nekem? :O

Szüljél sünt! :DDD
Előzmény: mindenki senkije (53)
Amaurea Creative Commons License 2010.06.09 0 0 56
Igen. Azaz. Köszönöm :)
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.09 0 0 55
A leírás alapján szerintem a Különvélemény (Minority Report) című filmre gondolsz.
Előzmény: Amaurea (54)
Amaurea Creative Commons License 2010.06.08 0 0 54
Valaki nem tudja véletlenül megmondani, hogy mi annak a sorozatnak a címe, amiben az emberek (bár főleg azt hiszem rendfenntartóknak csinálták, ha jól emlékszem) látták a jövőt. A zsaruk meg még azelőtt lecsukták az embereket, mielőtt végrehajtották volna a bűnüket. Volt valami három iker is, amiknek valami közük volt ehhez a jövőlátáshoz. Nem nagyon emlékszem már, de ha tud valaki segíteni, azt megköszönném.
mindenki senkije Creative Commons License 2010.06.08 0 0 53
jó, mindegy, utálom a smileyt
ismersz ezer éve, nem szoktam köcsögösködni
ha lemarad a smiley, az továbbra sem jelenti default azt, h genyózok
lapozzunk

:))
:)))))))
:))
Előzmény: Aragorn83 (52)
Aragorn83 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 52
Persze, hogy nem az... Csak mivel itt az írott szövegen kívül másra nem tudunk hagyatkozni, ezért akadhatnak félreértések...
Előzmény: mindenki senkije (50)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.06.08 0 0 51
Piramis és Karthago, de nem voltál messze, mert mindkettő Révész Sándor :)))
Előzmény: mizchris (46)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.06.08 0 0 50
az irónia egyfajta kifinomult humor
a smiley pedig nem kötelező

:))))))))))))))
Előzmény: Aragorn83 (48)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.06.08 0 0 49
én Luke rokonait gyűlöltem :)
meg Logan-t!!!!!!!!!!!!
Előzmény: *Fleur* (41)
Aragorn83 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 48
Én inkább ironizálásnak véltem, főleg, hogy egy smile sem volt.
Előzmény: mindenki senkije (39)
mizchris Creative Commons License 2010.06.08 0 0 47
Jó, hát részemről most akkor felsorolás indul (ha olyan nevet hallotok, amiről nincs fogalmatok, az brit sori lesz): amit mostanában nézek az a Luther, Pulse, Stargate Universe, Justified (imááádóóóóóóm!), The Good Wife, megnéztem a Strike Back-et, zseniális volt, Lie to me foreva, a rohadt Mentalist-ot még befejezem, de ez részemről az utolsó évad, semmit sem szeretek félbehagyni, ezért a következő évadot nem kezdem el, csak ha mindenhonnan azt hallom, hogy óóh, de zseniális, ó, micsoda fordulat, micsoda karaterek, wtf. A The Good Guys-ba most kezdek bele, Colin Hanks elég vonzó név és van egy teljesen őrült brit sitcom, amit csírájában elfojtottak, a Plus One és hát az ilyen guilty pleasure. Teljesen dilis, de mit várjon az ember egy brit sitcomtól, aminek az egyik főszereplője Duncan a Blue-ból???? (az egy fiúegyüttes, biztos tudjátok) :D House az mindig megy, amikor műsron van, CSI-ból csakis a Miami, a NY-i béna, az eredeti meg már fárasztó. Horatio az mindig tud valami újat mutatni :) Ja, meg a Misfits. Ha már nyertek egy BAFTÁ-t. Ó, és a Wallander ugyan csak kétszer három részes, de azt megveszekedetten szeretem, Kenneth Branagh miatt. Meg mert jó a skandináv krimik.
mizchris Creative Commons License 2010.06.08 0 0 46
Eccerűen nincs az az idő, amiben minden összes sorozatot be lehet hozni, de pl ezt a kettőt már hallottam, ajánlgatták is, de nekem is annyi sorozat lóg a levegőben, már szinte sírok, mint a Piramis együttes, hogy ó, miért nincs nekem két életem? Az a Piramis volt, ugye? Az elefántdübörgős banda...
Előzmény: *Fleur* (42)
mizchris Creative Commons License 2010.06.08 0 0 45
Gilmore Girls-t de szeretjük :)) Nekem Luke, egyértelműen. Mármint az abszolút kedvenc, aztán Rory meg Lorelai mindketten másodikok, és harmadiknak befutott Kirk :DD
Előzmény: *Fleur* (41)
mizchris Creative Commons License 2010.06.08 0 0 44
Először is: csókolom! Üdvözlöm az ötletet, végre egy sorozatos topik, ahol lehet mindenféle sorozatot emlegetni :))
Másodszor: hát...hogy is fogalmazzam meg, hogy a szoftver Yard se találjon benne kivetnivalót: nem TV, na. :)))
Előzmény: *Fleur* (24)
sissoko Creative Commons License 2010.06.08 0 0 43
A legalapabb a Twin Peaks volt, na meg a Friends.
A most futók közül a The Office (az amerikai), na és legeslegnagyobb király a Friday Night Lights.
Flash Forward-ot sajnáltam, én még néztem volna, most a Spartacus leköti minden szabadidőmet, 9.résznél tartok, és már előre sajnálom, hogy mindjárt vége.
Után azt hiszem bepróbálom a BSG-t, annyi jót írtatok már róla. :)
*Fleur* Creative Commons License 2010.06.08 0 0 42
Nurse Jackie és United States of Tara, valaki? Most volt a szezonzárójuk, rövid sitcomok és szerintem rohadt keveset foglalkoznak velük, pedig jók. Nagyon is.
*Fleur* Creative Commons License 2010.06.08 0 0 41
Minden karakter egyszerűen zseniális benne; egyedül Roryval voltak gondjaim, néha kimondottan pofán akartam verni rendesen és a Holdig rúgni-Emily, meg Richard... Luke... jájjistenem, de imádom őket:)))
Előzmény: mindenki senkije (40)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.06.08 0 0 40
keblemre! :)
én Emily-t imádtam, és csak utána Lorelai-t, de a csúcs a kettő együtt! :)))
Előzmény: *Fleur* (34)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.06.08 0 0 39
poén volt...
Előzmény: Aragorn83 (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!