Hajrá,fiúk,lányok!Sajnos nincs képem.ÚÚgy nő,mint az őg kicsiny korában,olyan szakadozott a bucija.Kissé hossúkás a palástja.Nincs bocskora,talán sárgás a szára,/lehet már Onobody hatása./hosszú,könnyen törik.Meredeken nyílik a kalapja,mint egy esernyő.Gallérja is marad,gondolom ahogy elszakad a szárról a kalap.Az őg -nak laposabb a kalapja.Megszagolom legközelebb,most lefűnyíroztam.Köszönöm:Tozatu
Hogy lenne gyapjas tintagomba?
Annak fehér a lemeze ... , persze csak fiatalon.
Mindenessetre egy gyapjastintagomba semmiképpen
nem emlékeztet egy őzlábra.
A lemeze fekete?
Szerintem az akkor nem lehet őzlábgomba.
Az ög-k lemeze fehér!
Én inkább valami csiperkére tippelnék , aminek
repedezett a kalapja , sziki csiperke talán ,
de az meg nem karcsunövésü.
Lehet hogy tintaszagu csiperke , annak szokott
olyan füstös-pikkelyes-féle lenni a kalapja.
Nos Tozatu , tintaszagu (vegyszerszagu) a gombád?
Husa a tönk alján sárgul-e?
Gombászkák,a kertben nő az őzlábhoz hasonló,de a kifejlett kalapja egyenesebb és a lemezek feketék,az egész gomba nagyobb szárú.Ne reménykedjetek nem eszem meg,csak érdekel,hogy mit melengetek a keblemen.Ha segítenétek.Tozatu
Sziasztok!
Jó idő volt a hétvégén , és én nagy munkában voltam .
Kivágtam öt gyümölcsfát a kertben , mert nem akartak
teremni . Elegem lett belőle , hogy csak
permetezem , eredménye meg semmi.
Ugy elfáradtam mint a kutya , nehéz mesterség
a favágás is , pedig motoros fürésszel dolgoztam .
Még most ősszel ujakat akarok ültetni helyettük.
Körtére , és nektarinra gondoltam , ismertek
valami jófajtát?
Ma délután pedig Mindszentről Mártélyra
szállitottunk egy marha-nagy csónakot.
Nagyon szép igy ősszel a Tisza , szinesek a fák ,
nyugis minden , alig van ember.
A reggeli derűs égboltból mostanra térdig érő napsütés lett, klassz, igazi kellemes őszutó. És mindjárt 14.00, amikor is letelik a munkaidő, és kezdődik a weekend. Holnapra annyi mindent terveztem, csak maradjon is ilyen az idő.
Igazán sajnálom, hogy megráztalak! Tőlem bizony kitelik ilyesmi. De ez nem érdem - mint ahogy az öregedés sem az - csak egyszerűen újabban elég 6 óra alvás. Volt idő, amikor viseltes mosogatórongynak éreztem magam, ha nem aludtam jó 8 órát.
Szia,Endru!Nem talált.Sajnos legközelebb okt.végén tudok Pestre menni.Itt az Isten háta mögött sosincs ilyen érdekesség,így legalább nem fájdítom a szívem.És a buxám is tele.Tozatu
Szabad a gazda. Nem vagyok jó helyesiró. (Mellesleg a lányom egy 18 oldalas tanumányban 3 kisebb hibát ejtett. Nem tőlem tanulta) Nincs hosszú i a gépemen és lusta vagyok. Vagy hogy a lesz-t kétszer irtam? Mindenesetre itt van Ahelyesirási szótár.
Ne feledd, hétvégén bonszaj (igy irják és nem bonsai) és disznövény kiállitás a Kertészeti Egyetemen
Na jo, feladtam... angol billentyuzeten "magzarul" irni kesz kinlodas - terulok-fordulok es visszaall angolra, pedig most "Hu" van elojegyezve...
Tehat paprika: mindig valami feher, edes fajtat vasarolok (palantanak), de iden tobb hegyes zold lett, mint feher. Pedig tobbszor, tobb helyen is vasaroltam. Tehat valoszinu, hogy mar a termelok lettek atverve a vetomaggal. A hegyes zoldek aztan pirosra ertek, es ugy gondoltam, felfuzom oket disznek.
A kerdes: sajat laban (szaran) kell neki megerni, vagy a zolden leszureteltek is megszinesednek?
Sziasztok!
Ma nagyon szép idő volt. Kora reggel még esett, köd is volt, de aztán nyárias idő lett. A csúnyája az volt, hogy az egész napot kocsiban kellett tölteni, jobb lett volna egy gombászós kirándulás. Az 51-es úton mentünk szinte a határig. Kalocsa környékén mindenhol szüretelik a paprikát. A mennyiséget nem lehetett megállapítani, de szépen piroslottak a bokrok. Amit furcsállok, a főút melletti házakon is fürtökben lóg a paprika. Szép, de hát a szennyezés. És már nem egyenként fűzve lógatják, hanem hálóban, olyan, mintha vastag kolbászok lennének.
Kéne most sok ilyen nap.