A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
"Jánossy Lajos komoly kísérleteiről miért nem írsz? Netán igazolták Einsteint, és emiatt hallgatsz róluk?"
Éppen az ellenkezője történt. Jánossy koincidencia kísérletéről még nem hallottál?
Jánossy Einsteinnek a fotonelméletét próbálta igazolni, de nem sikerült.
Egészen pontosan azt, hogy a fénynek a hullámtermészete mellett van részecsketermészete is.
A kísérletben a hullámtermészet igazolást nyert, mert a hullámokra jellemző interferenciát kimutatták, de a részecskékre jellemző viselkedést (két részecske egyidejű becsapódását) nem sikerült igazolni.
Ezért a Szuperfizikában a fénynek nincs részecsketermészete (nincsenek fotonok), a fényt tisztán hullámjelenségnek tekintjük. Ez tökéletesen megegyezik a kísérleti eredményekkel.
Eddington számlájára kell írni, hogy a fêny elhajlik, de NEM az Einstein tér görbülése mistt, hanem a Nap anizotróp atmoszférája mistt. Ezt is párszor említettem itt és ez is a tudmánytörténelmi könyvekben rosszul van leírva!
Hát nálam is az Ido nem abszolüt. Amit viszont észre is vehettél volna hogy a két mezö mozgásegxeletét a Maxwell egyenlet adja meg, de a mezöket elemi töltések okozzák, és a töltések megmaradnak és nem-konzervatív mezöket okoznak!
"Ne makogj, lásd be, hogy a mezök c-vel terjednek, kísérletekkel kimutatva."
A fizikai mezők egyáltalán nem terjednek!
Hogyan is tehetnék, amikor a fizikai mező azt jelenti, hogy a teljes tér minden egye pontjához hozzá van rendelve valamilyen skalár, vektoros vagy tenzoros érték. A fizikai mezők örökkön és állandóan kitöltik a teljes teret, eleve így vannak definiálva. Ha pedig kitöltik a teljes teret, akkor nincsen hová "terjedniük" akár c-vel teszik, akár c2-tel. (Az egy másik crackpot, aki ez utóbbi mellett kardoskodik.)
" Vagyis az égvilágon semmis sem bizonyítja, hogy a mezők c-vel terjednének."
A természettudományban az alapfeltevések a cáfolatukig érvényesek, amennyiben helyes prognózisok vezethetők le belőlük. A tudomány így működik. Ha nem tetszik, alapíts felforgató szervezetet. Jókat fogunk nevetni rajtatok.
Én kicsaptam a fizikából Galilei/Kepler elméleteit, Newton gravitációs elméletét, kicsaptam a kvantumelméleteket Einsteinnel/Heisenberggel/Dirac-kal együtt, kicsaptam a kvarkokat a részecskefozika Standard modelljét és az asztrofizikusok felfogását az univerzumról.
" Einstein is az elmélete szépségére volt a legbüszkébb, de nem nagyon zavarta, hogy a tények ellentmondanak neki. "
Miféle tényekre utalsz? Még arra se válaszoltál, hogy Jánossy Lajos miféle komoly kísérletekkel próbálta cáfolni Einsteint.
Nincs okunk kételkedni Einstein elméletében, mert az elmélet prognózisai helytállónak bizonyultak. Nektek pancsereknek nincs eredményetek. Csal képzelegtek és hazudoztok.