A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
"Jánossy Lajos komoly kísérleteiről miért nem írsz? Netán igazolták Einsteint, és emiatt hallgatsz róluk?"
Éppen az ellenkezője történt. Jánossy koincidencia kísérletéről még nem hallottál?
Jánossy Einsteinnek a fotonelméletét próbálta igazolni, de nem sikerült.
Egészen pontosan azt, hogy a fénynek a hullámtermészete mellett van részecsketermészete is.
A kísérletben a hullámtermészet igazolást nyert, mert a hullámokra jellemző interferenciát kimutatták, de a részecskékre jellemző viselkedést (két részecske egyidejű becsapódását) nem sikerült igazolni.
Ezért a Szuperfizikában a fénynek nincs részecsketermészete (nincsenek fotonok), a fényt tisztán hullámjelenségnek tekintjük. Ez tökéletesen megegyezik a kísérleti eredményekkel.
Eddington számlájára kell írni, hogy a fêny elhajlik, de NEM az Einstein tér görbülése mistt, hanem a Nap anizotróp atmoszférája mistt. Ezt is párszor említettem itt és ez is a tudmánytörténelmi könyvekben rosszul van leírva!
Hát nálam is az Ido nem abszolüt. Amit viszont észre is vehettél volna hogy a két mezö mozgásegxeletét a Maxwell egyenlet adja meg, de a mezöket elemi töltések okozzák, és a töltések megmaradnak és nem-konzervatív mezöket okoznak!
"Ne makogj, lásd be, hogy a mezök c-vel terjednek, kísérletekkel kimutatva."
A fizikai mezők egyáltalán nem terjednek!
Hogyan is tehetnék, amikor a fizikai mező azt jelenti, hogy a teljes tér minden egye pontjához hozzá van rendelve valamilyen skalár, vektoros vagy tenzoros érték. A fizikai mezők örökkön és állandóan kitöltik a teljes teret, eleve így vannak definiálva. Ha pedig kitöltik a teljes teret, akkor nincsen hová "terjedniük" akár c-vel teszik, akár c2-tel. (Az egy másik crackpot, aki ez utóbbi mellett kardoskodik.)
" Vagyis az égvilágon semmis sem bizonyítja, hogy a mezők c-vel terjednének."
A természettudományban az alapfeltevések a cáfolatukig érvényesek, amennyiben helyes prognózisok vezethetők le belőlük. A tudomány így működik. Ha nem tetszik, alapíts felforgató szervezetet. Jókat fogunk nevetni rajtatok.
Én kicsaptam a fizikából Galilei/Kepler elméleteit, Newton gravitációs elméletét, kicsaptam a kvantumelméleteket Einsteinnel/Heisenberggel/Dirac-kal együtt, kicsaptam a kvarkokat a részecskefozika Standard modelljét és az asztrofizikusok felfogását az univerzumról.