A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
"Ne makogj, lásd be, hogy a mezök c-vel terjednek, kísérletekkel kimutatva."
A fizikai mezők egyáltalán nem terjednek!
Hogyan is tehetnék, amikor a fizikai mező azt jelenti, hogy a teljes tér minden egye pontjához hozzá van rendelve valamilyen skalár, vektoros vagy tenzoros érték. A fizikai mezők örökkön és állandóan kitöltik a teljes teret, eleve így vannak definiálva. Ha pedig kitöltik a teljes teret, akkor nincsen hová "terjedniük" akár c-vel teszik, akár c2-tel. (Az egy másik crackpot, aki ez utóbbi mellett kardoskodik.)
" Vagyis az égvilágon semmis sem bizonyítja, hogy a mezők c-vel terjednének."
A természettudományban az alapfeltevések a cáfolatukig érvényesek, amennyiben helyes prognózisok vezethetők le belőlük. A tudomány így működik. Ha nem tetszik, alapíts felforgató szervezetet. Jókat fogunk nevetni rajtatok.
Én kicsaptam a fizikából Galilei/Kepler elméleteit, Newton gravitációs elméletét, kicsaptam a kvantumelméleteket Einsteinnel/Heisenberggel/Dirac-kal együtt, kicsaptam a kvarkokat a részecskefozika Standard modelljét és az asztrofizikusok felfogását az univerzumról.
" Einstein is az elmélete szépségére volt a legbüszkébb, de nem nagyon zavarta, hogy a tények ellentmondanak neki. "
Miféle tényekre utalsz? Még arra se válaszoltál, hogy Jánossy Lajos miféle komoly kísérletekkel próbálta cáfolni Einsteint.
Nincs okunk kételkedni Einstein elméletében, mert az elmélet prognózisai helytállónak bizonyultak. Nektek pancsereknek nincs eredményetek. Csal képzelegtek és hazudoztok.
Gyula, új fizikát nem lehet építeni Einstein kitalált (de soha nem bizonyított) elveire.
Új fizikát csakis kísérletekkel többszörösen alátámasztott elvekre lehet építeni.
Ez a "minden c-vel terjed" nevű einsteini feltételezés nem olyan, amire elméletet lehet építeni. Egyetlen egyszer sem bizonyította senki, nemhogy többször.
Ugyanabba a hibába esel, mint Einstein. Bizonytalan (és bizonyítatlan) feltételezések köré tetszetős elméletet kerekítesz, de semmi sem támasztja alá, hogy az elmélet helytálló is lenne.
Einstein is az elmélete szépségére volt a legbüszkébb, de nem nagyon zavarta, hogy a tények ellentmondanak neki. Te is így fogsz járni.
Tegnap este volt Tokajban a fesztiválkatlanban Tesla életét feldolgozó zenés előadás. A helyszín egy régi kőbányában van a Bodrog partján, ahová szabadtéri színpadot és kb. kétezer fős betonlelátót építettek. A színpadot a kőbánya magas falai veszik körül, ami kiváló háttér a létesítménynek.
A darab meglepően jó. Kellemes, de mégis modern a zenéje, jók a színészek, és jól is énekelnek. A díszletet nagyméretű kijelzőkből áll, így nagyon gyorsan változtatni lehet, ami jól illik Tesla mozgalmas életéhez. Látványos fényeffektek teszik hatásosabbá az előadást.
A darab végigköveti tesla életútját szülőfalujától (Smiljan), Prágán, Budapesten és Párizson keresztül Amerikáig. Szerepelnek benne Tesla fontosabb találmányai, bogarai, emberi kapcsolatai.
A darab vége felé megemlíti, hogy cáfolni tudja a relativitáselméletet.
Kb. 1000 néző ült a lelátón, akik tetszéssel fogadták ez előadást.
Érdemes megnézni. Több helyszínen is játszották már, és még fogják is.
NEM tudom, hogy Einstein ekvivalencia elve nagyon precíz igazolásával a kísérletezök mit akartam elérni?
A pápa Einstein seggét akarták nyalni, a büdzsét osztok szemébe akartak homokot szórni, vagy az éreklödö nagyközönség elött akarták megjátszani a Jenöt?
Valòszinüen mind a három húrt meg akarták pendíteni.
Elég az hozzá, hogy nincs igazuk, adatmanipulációt végeztek.
"Mert a gravitációs mezö is c-vel terjed és ezt kényelmesen ki lehet kifejezni a Minkowski térben."
Honnan tudod, hogy a gravitációs mező is c-vel terjed? Megmérted? Nem. Akkor honnan tudod? Einsteintől, aki szintén csak feltételezte. Minkowski találta ki ezt a téridő nevű ökörséget, Einstein átvette tőle, te meg átvetted Einsteintől.
Gyula, próbálj már meg túllépni Einsteinen!
Ne ragadj le a relativitáselmélet mocsarában.
Te most tényleg új fizikát akarsz, vagy az einsteini fizikát akarod toldozni-foltozni?
Ha valóban új fizikát akarsz, akkor szakadj el Einsteintől!