Olyat meg el se merek képzelni , hogy a gyerek azért nem ragaszkodik az apjához , mert az addigi tapasztalásai nem arra ösztönzik zsigerből
a gyerekek meg a bantalmazo szulokhoz is ragaszkodnak.
ha valamelyik nem bantalmazo szulojukhoz nem akarnak tartozni, az tipikusan a masik szulo erdeme
es igen, jol latod, van ilyen csaladon belul is termeszetesen, es altalaban apa a celpont. a semmirekello ferfi, a puhapocs, aki semmire sem jo, meg penz se keres eleget.
Ébredj fel ebből az ellen-nevelésből ! Nem mondom , hogy nincs olyan (gőzöm nincs róla, de tételezzük fel) , de akkor az nem a válás másnapján kezdődött . Amíg együtt éltek apu nem látta ? Miért nem tett ellene ?
Olyat meg el se merek képzelni , hogy a gyerek azért nem ragaszkodik az apjához , mert az addigi tapasztalásai nem arra ösztönzik zsigerből . Mert ilyen nem is létezhet ! :-)
Te képes lennél a gyerekeidet olyan helyzetbe hozni, hogy döntenie kelljen a szülei között?
Ha belepusztulsz is , a lányom tényleg nem akart menni az apjához , pedig eszemben se volt lebeszélni (apuka se szakadt meg a látogatásukba ) . Egyszerűen hagytam , hogy döntsenek a gyerekek .
latod, kepes volt
a nem donteskepes lanyara bizta a dolgot, ahelyett, hogy azt mondta volna: itt van erted a szereto apad, menjel, erezd jol magad vele. vele is kell lenned, a te erdeked, szukseged van ra...
nekem ugy sem volt eselyem a gyerekre, hogy a pszicho szakerto megallapitotta, hogy anyuka ellenevelt, elidegenitett. (volt fenykepes bizonyitekom arrol, hogy anyuka a gyerekekkel majomnak hiv a hatam mogott) marpedig ilyen szakertoi velemenyt csak a nagyon egyertelmu esetekben kapsz, amikor anyuka ugyesebb, akkor nem fogja a szakerto megallapitani. es hat szakertobol is sok az elfogult, akinel ferfinek eselye sincs.
de en inkabb megegyeztem, mint masodfokra tovabb vigyem: ott se volt sokkal tobb esely, es ha meg par evig huzodik a per, a fiam is 14 lesz. igy meg vele maradt par jo evem.
es hat rettento durva volt latni, hogy az a gyerek, aki az egyik heten ellenseges, es tobb oraba telt feloldani, a kovetkezo heten vidaman beul az autoba es elkezdi meselni mi volt a suliban. es 11 eves, nem 3, aki sokkal befolyasolhatobb...
Ha belepusztulsz is , a lányom tényleg nem akart menni az apjához , pedig eszemben se volt lebeszélni (apuka se szakadt meg a látogatásukba ) . Egyszerűen hagytam , hogy döntsenek a gyerekek .
masik topikban mar levezettem konkret szamokkal, gyakorlatilag az atlagferfit anyagilag lenullazza a valas (tartasdij + albi) kb. semmilye nem marad, minimal eletet tud elni
alapvetoen ez az eset is total mas, mint amit a nok csinalnak
jelen esetben az apa folyamatosan meg akar egyezni, csak hat ez a no reszerol reg nem a gyerekekrol szol
a srac amugy zart korben feltette a kerdest, hogy adjunk javaslatokat, hogy racs nelkul hogy lehetne ezt megoldani
sajna en sem tudok jo megoldast
amint anya kezbe veszi a gyereket, viheti, visszatartani nem lehet, kezebol kivenni nem lehet eroszakkal
emiatt eleve szornyu a magyar rendszer: honapok, evek telnek el az iylen esetekben meg az ideiglenes intezkedesig. a gyerek elrablasat, maganal tartasat nem szankcionaljak, sot jelentos elony, hogy kinel van a gyerek.
az egesz szar ugy ahogy van, meltatlan egy jogallamhoz.
jelen esetben az ugy egyszeru:
racs van, a gyerekeknek van apjuk, es 1-2 even belul lesz anyjuk is, vagy megegyezes vagy birosagi dontes alapjan
nincs racs, a gyerekeknek lesz anyjuk, de apjuk nem
nyilvan szar az 1 megoldas, de a rendszerbol adodoan a #2 meg rosszabb
Legyünk csak barátok mi ? Igaz tegnap még meg tudtalak volna fojtani , de holnapra minden , évek alatt felgyülemlett sérelmem az amnézia mélyére süllyed ....
aljas módszerekkel próbálkozott, aztán mikor a férj csak hasonlót alkalmaz vele szemben, azonnal rohan az áljogvédő gittegyletekhez, médiához! Pffff.....
Ez szép. Úgy van, ahogy sejtettem: ő simán elzárta a gyerekeket az apjuktól, de mikor fordul a kocka, az égig ér az ajvék...
Mellesleg, jól látható, milyen nőpárti a társadalom: egy nőelnyomó patriarchátusban abból lett volna közfelháborodás, ha az apától veszik el a gyerekeket, de az ilyesmi itt senkit sem hat meg.
alapvetoen ha a feltetelek nem engedik a valtottat, es apa be tudja vallalni, akkor erdemes inkabb nala elhelyezni: sokkal kevesbbe jellemzo rajuk a gyerek fegyverkent hasznalata, a bosszuallas.
:-) Most úgy eeképzeltem, amint a páréves gyereket a bíróságon elkezdik faggatni, melyik szülővel szeretne élni. Marcsikaa, lesz barbiház. Ne hallgass rá, az semmi, ha engem választasz, lesz csillámpóni is ám:-))
(Nagyobb gyerekeknél ki szokták kérni a gyerek véleményét is.)
Na ezért írtam az elébb , hogy nem érted , nem látod a gyakorlatban . Látod te a lakás árakat ? Tudsz te egy panel árából kettőt venni ? Még két minigarzont se .
Nem minden válófél él 120 milliós családi házban , amiből vehetnek 1-2 kisebb lakást .