Igen, csak ha valósak a hírek, hogy 30 százaléknyi a baj a költségvetésben, akkor az azért kezelhetőnek tűnik, legalábbis annyira, hogy végkiárusítás ne legyen.
Én kb 15 millióra teszem a Kielce éves büdzséjét.
Tehát marad nekik tíz.
Ha ehhez valamennyit összekalapoznak, akkor már nem olyan vészes.
Az elképzelhető, hogy néhány helyen drasztikus lépésekre kényszerülnek, de még így is jómódú klubnak fognak számítani.
De még az se biztos, hogy bármilyen anyagi negatívum fellépjen.
Az nem kérdés, hogy van- e valóságalapja a szegedi híreknek, hanem az hogy megvalósul-e?
Szerintem ez nem a Szegeden múlik, hanem két dolgon. Először is, megmenekül-e a Kielce? Másodszor pedig, hogy a Szeged ajánlata-e a legvonzóbb szakmailag illetve anyagilag?
Amúgy ha megvalósul, ideális esetben ennek lehet pozitív hozadéka is a Veszprém szempontjából. Ha a tulajdonos és a vezetés tartani akarja a szintet, akkor emelniük kell a tétet, azaz hasonló szintű játékosokra és szakmai munkára lesz szükség hosszabb távon.
Nyilván ez is lehet gond, de azért ez nem csak friss edzőpárosunknál felmerülő probléma, korábban is volt ilyen. Ettől még ezen dolgozniuk kell igen, valamint tényleg el kell gondolkodni a szélső politikán, hogy a 4 szélső közé nem fér be egy magyar fiatal se 15 percre...
abban azért megegyezhetünk, hogy ha ennyien játszanak jelentősen jobban a válogatottban, mint a klubcsapatukban, akkor ott valami nem okés a kispadunkon...
Most van egy kis szünet a vb-n is, és egy dologról nem beszéltünk, h Ilics Zorán nekem eddig pozitív meglepetés. Jól száll be a meccsekbe, bátor játékával jól oldja meg a feladatait. Ezzel bebizonyította számomra, hogy neki és Pepének is minél több játékpercre lenne szüksége, és akkor még akár komolyabban is lehetne vele számolni, de ahogy a dolgok most épp állnak, ők mindketten jövőre körön kívüliek lesznek.
És mindannyian félünk a jövő évi belső posztoktól, és igaz nagy képzelőerővel, de idővel simán lehetne ő a jövő Nenadicsa (Pepe), csak lehetőség és játékidő kell neki. Ahogy írjátok Cassado véleményes, és bőven lehet miatta teszik félre Pepét, ez sztem óriási hiba.
Elderaa is jobban játszik ott a vb-n, ahogy Elísson is.
A Kielce esetleges befuccsolásával nektek szerintem az a pechetek, hogy pont az irányító és ballövő posztokon nincs igazán kiemelkedő játékosuk, ahol nektek kéne. Azzal egyetértek, hogy Remili kihagyhatatlan, viszont kérdés, hogy van-e rá pénz, meg hogy akar-e full-time irányítót játszani (kérője biztosan lesz dögivel).
Korábban az volt kommunikálva, hogy a teljes évi költségvetés 30 százaléka lehet a veszteség.
Na most, ha a Kielce eddigi költségvetése tényleg jóval meghaladta a 10 millio eurót, akkor ez a nagyjából 900 milliós eurós deficit valahol sántít, mert nagyságrendileg elmarad a korábban elhangzottaktól.
Márpedig a keret minőségét és a tervezett igazolásokat ha nézem, akkor sac per kábéra is inkább 15 millából lehet visszaszámolni...