Ez jókis nane agriprop, csak azt nem vágesz, h a bántalmazással könnyen lehet ám vádaskodni, és ilyen esetben a nők arra használják, h ellehetetlenítsék az apa gyerekkel való kapcsolattartását.
a gyerekek meg a bantalmazo szulokhoz is ragaszkodnak.
Igen, ez így van. És az esetek többségében szerencsére a bántalmazó szülő nem nagyon ragaszkodik a gyerekéhez. Feltéve, ha időközben talál másokat, akiket bántalmazhat. Mert ez nem más, mint hatalomgyakorlás.
A gond akkor kezdődik, amikor nem talál más alanyt a bántalmazó fél, és a volt családját szekálja, támadja, stb. A gyereknek, mégha akar is, akkor sem érdeke, h a bántalamzó szülővel tartsa a kapcsolatot, mert ez normává emeli az erőszakot a pszichéjében. A hatalmi pozícióért alkalmazott erőszakot el kell utasítani, és zéró toleranciát tanúsítani vele szemben. Nem még kötelezni a gyereket arra, h nemhogy elfogadja, de még tisztelettel, (szeretettel) forduljon az alkalmazója felé...
Mint ahogy te is ragaszkodhattál volna a lakáshoz, csak korrekt voltál. De itt arról van szó, h sok nő nem korrekt, és mégis a tvek őket védik. Ésmég államilag fizetett gittegyletek által tele van sírva a média a nők kínjairól egyes, szélsőséges esetekre hivatkozva.
Jóvanna' .:-) Csak mert ez a csillámporos belém állt valamelyik nap , és szerinte én szakítottam szét a családom (mert apu hónapok óta tartó kapcsolata csak egy félredugás volt , amit meg kellett volna emésztenem) . Bocs' !
Köze nem volt hozzá a nememnek . Honnan veszed ezt a hülyeséget ? Lakást eladtuk , árát megfeleztük , Ladát vitte apjuk , aki a bíróságon tollbamondta' , hogy nincs szándékában a gyerekeket is vinni . Slussz . Nem egy beszari alak volt , ha akart volna , ragaszkodhatott volna a gyerek elhelyezésről saját javára .
De tény , hogy szerencsénk volt , mert neki is volt anyja , meg nekem is ..... (akiknél egy darabig lakhattunk) .
Hja, aki a saját erejéből, a másik kifosztása nélkül életképtelen, az ne akarjon válni, hanem örüljön szépen annak, hogy valaki eltartja és lakást ad a fölé.
Azért anyóca, mert a gyerek valszeg tudta, hogy apa félrekúrt (legalábbis apa valami rosszat tett anyával), anya meg emiatt megbántódott. A gyerekek meg ahhoz lojálisak, akikről úgy érzik, szomorúak, csalódottak.
Egy gyereknek normális esetben semmilyen formában nem szabadna tudnia, hogy mi az oka annak, hogy a szülei már nem jönnek ki jól egymással. Egy házasság megromlásában mindkét félnek szerepe van, nem normális az, ha a gyerek felé azt kommunikáljuk, hogy az egyik, vagy a másik egy szer alak, ezért szétmegyünk.
Márpedig, te bedobozoltad apát, és kihajítottad. A gyerekeid számára ez egyértelmű helyzet.
Olyat meg el se merek képzelni , hogy a gyerek azért nem ragaszkodik az apjához , mert az addigi tapasztalásai nem arra ösztönzik zsigerből
a gyerekek meg a bantalmazo szulokhoz is ragaszkodnak.
ha valamelyik nem bantalmazo szulojukhoz nem akarnak tartozni, az tipikusan a masik szulo erdeme
es igen, jol latod, van ilyen csaladon belul is termeszetesen, es altalaban apa a celpont. a semmirekello ferfi, a puhapocs, aki semmire sem jo, meg penz se keres eleget.
Ébredj fel ebből az ellen-nevelésből ! Nem mondom , hogy nincs olyan (gőzöm nincs róla, de tételezzük fel) , de akkor az nem a válás másnapján kezdődött . Amíg együtt éltek apu nem látta ? Miért nem tett ellene ?
Olyat meg el se merek képzelni , hogy a gyerek azért nem ragaszkodik az apjához , mert az addigi tapasztalásai nem arra ösztönzik zsigerből . Mert ilyen nem is létezhet ! :-)
Te képes lennél a gyerekeidet olyan helyzetbe hozni, hogy döntenie kelljen a szülei között?
Ha belepusztulsz is , a lányom tényleg nem akart menni az apjához , pedig eszemben se volt lebeszélni (apuka se szakadt meg a látogatásukba ) . Egyszerűen hagytam , hogy döntsenek a gyerekek .
latod, kepes volt
a nem donteskepes lanyara bizta a dolgot, ahelyett, hogy azt mondta volna: itt van erted a szereto apad, menjel, erezd jol magad vele. vele is kell lenned, a te erdeked, szukseged van ra...
nekem ugy sem volt eselyem a gyerekre, hogy a pszicho szakerto megallapitotta, hogy anyuka ellenevelt, elidegenitett. (volt fenykepes bizonyitekom arrol, hogy anyuka a gyerekekkel majomnak hiv a hatam mogott) marpedig ilyen szakertoi velemenyt csak a nagyon egyertelmu esetekben kapsz, amikor anyuka ugyesebb, akkor nem fogja a szakerto megallapitani. es hat szakertobol is sok az elfogult, akinel ferfinek eselye sincs.
de en inkabb megegyeztem, mint masodfokra tovabb vigyem: ott se volt sokkal tobb esely, es ha meg par evig huzodik a per, a fiam is 14 lesz. igy meg vele maradt par jo evem.
es hat rettento durva volt latni, hogy az a gyerek, aki az egyik heten ellenseges, es tobb oraba telt feloldani, a kovetkezo heten vidaman beul az autoba es elkezdi meselni mi volt a suliban. es 11 eves, nem 3, aki sokkal befolyasolhatobb...
Ha belepusztulsz is , a lányom tényleg nem akart menni az apjához , pedig eszemben se volt lebeszélni (apuka se szakadt meg a látogatásukba ) . Egyszerűen hagytam , hogy döntsenek a gyerekek .
masik topikban mar levezettem konkret szamokkal, gyakorlatilag az atlagferfit anyagilag lenullazza a valas (tartasdij + albi) kb. semmilye nem marad, minimal eletet tud elni
alapvetoen ez az eset is total mas, mint amit a nok csinalnak
jelen esetben az apa folyamatosan meg akar egyezni, csak hat ez a no reszerol reg nem a gyerekekrol szol
a srac amugy zart korben feltette a kerdest, hogy adjunk javaslatokat, hogy racs nelkul hogy lehetne ezt megoldani
sajna en sem tudok jo megoldast
amint anya kezbe veszi a gyereket, viheti, visszatartani nem lehet, kezebol kivenni nem lehet eroszakkal
emiatt eleve szornyu a magyar rendszer: honapok, evek telnek el az iylen esetekben meg az ideiglenes intezkedesig. a gyerek elrablasat, maganal tartasat nem szankcionaljak, sot jelentos elony, hogy kinel van a gyerek.
az egesz szar ugy ahogy van, meltatlan egy jogallamhoz.
jelen esetben az ugy egyszeru:
racs van, a gyerekeknek van apjuk, es 1-2 even belul lesz anyjuk is, vagy megegyezes vagy birosagi dontes alapjan
nincs racs, a gyerekeknek lesz anyjuk, de apjuk nem
nyilvan szar az 1 megoldas, de a rendszerbol adodoan a #2 meg rosszabb