Sziasztok!
Gyümölcsfákat ültettem a hétvégén.
Felénk is nagyon száraz a föld , alig
birtam kiásni a gödrüket.
Miközben csákányoztam , nagyon jó idő
volt , izzadtam mint a vöcsök.
Egyébként itt van a hideg , reggel tiszta
fehér minden a dértől.
Sziasztok!Azt a nagy vöröses Holdat láttad Te is?Szép volt,ponty szembe autókáztunk vele.A vadlibákat csak hallottam valamelyik este,tehát akkor biztos tél lesz.Nálunk jönnének befelé az egerek,a cicák még bírják a rohamot.A cinkék délelőtt énekelnek a fákon,remélem azért dolgoznak is.A fázós Tozatu
Sziasztok!
Tozatu, köszönöm a beígért magokat. A violából 2 hete vetettem kicsit és kikelt.
Ma éjjel fagyott, talán ezért is kezdtek jobban hullani a falevelek. Nagyon szép hétvége volt, csupa napsütés. Délben 1 szál trikó. A szél az fújt nálunk is.
Voltam olyan szerencsés, hogy láttam elhúzó darukat. Vadliba rajok keringtek fölöttünk egész hétvégén. A Hold is jó volt.
Az egér/nm szám biztatóan csökkent. Vajon miért?
A föld viszont nagyon száraz felénk.
Sziasztok!Neeem gondoltam semmi pikánsra,mert éhes disznó makkal álmodik különben.Barnetto,küldök magot,biztos jó a tavasz.Süthetne még a napocska,mert borzasztóan tudok fázni.Nálunk jó nagy szél fújt tegnap,nem tudtunk mécsest gyújtani sem.Tozatu
Szia Tozatu!
Köszi, jó lenne ez a mag, csak azt nem tudom, mikor kell elültetni? Ha tavasszal is lehet, akkor küldjél, légyszíves.
Holnap reggel megyek kertészkedni. Úgy néz ki, sajnos téliesítés is lesz, ami azt jelenteni, hogy legközelebb csak tavasszal kertelek újra. Minimum 120 nap szünet, és akkor is még csak március lesz.
7 végére havat is mondtak, pedig ma nagyon jó idő volt, meg nagyon munkanap.
Ugy 60-80 centis.
Szép nővény , kutyatej féle , ahogy
Tozatu irja . Én elég árnyékos részre ültettem .
Nem viselte meg.
Frinttől kaptam a magokat , probálkozz nála.
Szia Frint!
Várunk vissza!!
Szoval kétéves növény , erre nem gondoltam .
Akkor köszi nem is kell mag , nem szedtem fel őket.
Jövőre akkor nekem is lesz magom dögivel.
Hali! Kétéves növény, csak jövőre fog virágozni, de szerintem még van magom, időben küldök. Aug. közepétől mostanáig nagyon kemény időszakom volt, most van lecsengőben...talán vissza tudok térni a "csapatba". Frint
Szia Frint!
Én is éreztem a télszagot reggel .
Mártélyon voltam a kertben , a hideg szél
majd lekapta a fejemet. Felszedtem a csöpögtető
rendszert , az idén már nem kell locsolnom. :)
Az euforbia bevállt az idén nem volt vakondom.
Szinte hihetetlen!!
Viszont nálam nem virágzott , eléggé árnyékos
helyre sikerült ültetnem .
Ha magot szedsz , légyszives gondolj rám
is .
Jövőre is ültetni szeretnék.
Sziasztok!
Ha jól rémlik, így Salamon nap körül kezdték régen faluhelyen meggyújtani a lámpákat, és pislákoló lámpafény mellett szoktak jókat beszélgetni...felelevenítésre méltó hagyomány!
Ma reggel igazi csípős őszi illatot éreztem, örülök, hogy nem átmenet nélkül ér ide a tél.
Még nem szedtem,csak tervbe van.néha olyan fáradt vagyok,álmos,gondoltam megpróbálom.Akkor is jó,ha nem farnehéz vagyok,hanem pocinehéz?
Felénk is olyan ködös,nyirkos idő van.Fűre sem lehet lépni,mert vizesek leszünk.Tozatu
Sziasztok!
Szép idő van még mindig, de azért naprol-napra
hüvösebb .
Reggel akkora köd volt , hogy kb 10m-re lehetett
látni.
A kőmüvesek vakolják kivülről a házunkat.
Remélem nem lesz eső , mig be nem fejezik , mert
akkor félbemarad az egész.
A sok forraltbor jót tett , már alig köhögök.
Amíg a számítógéphez tud ülni valaki, ugye nem halálos beteg? (-:)
Remélem meggyógyultok, és tudjátok még élvezni ezt a szép pót-nyarat (ha már tisztes matrónákat nem illik emlegetni).
Az Béres csepprül: Sok éve, egy műtét után szedtem, mert azt mondták, erősít. És lőn. Olyan farkasétvágyat csinált, hogy többet ettem és híztam, mint kellett volna. Ha azóta is ezt tudja, farnehéz típusú hölgyeknek ellenjavallt.
Szóval, a titkos szer olyan, mint a béres? Szedjem 1 évszakon keresztül és semmi bajom sem lesz?
Tudod, hogy irigylem ezeknek a szereknek a gyártóit?
Nem cikizés akar lenni, mert mikor nagyon akarok teljesíteni, akkor bizony szedek a mágikus delejezőkből. Egyszerre többfélét, nehogy azt higgyem, hogy valami csodára akadtam. :-).
Halixolt vettem ma, de rögtön csökkentette a köhögés szép hangját, így már nem is olyan érdekes.
Igen, a hidegrázás után jön a "ver a víz", csak ha hagyod, hogy menjen föl a lázad, ami bizonyos mértékig és ideig helyes (kivéve gyerekeknél, ott rögtön csillapítani kell a lázat), akkor sokáig tart a hidegrázás. A bor melegít és nem csillapítja a lázat. :-).
És a címhez is: mintha megállt volna az idő. Olyan szép, hogy na.
A varjak mikor szoktak megjönni? Úgy rémlik, ilyen tájt.
Kimondani én sem tudom, (-:) - írd föl egy cetlire és kérjed gyógyszertárban, van nekik. Drága és kevés, de aki ajánlotta, azt mondta, hogy - ha már az aktuális nyavalyán túl vagy - heti egy adaggal egész télen megőrizheted az egészségedet. Ezt én is szeretném látni.
Köhögésre vegyél "Bronchicum" cseppet, vagy kanalast - szerintem kifejezetten finom. A kanalasból van gyerekváltozat is (azon Micimackó van), mézzel készül.
A borral én úgy vagyok, hogy csak jókedv esetén. Mert ha rossz a kedvem, attól csak rossabb lesz. A hidegrázás meg azt jelenti, megy fölfelé a lázad, csak várd ki a végét, majd meleged lesz. Saját - magamon és csemetémen kipróbált - elméletem szerint, az embernek legalább egy napig hagyni kell azt a lázat, csináljon amit akar, tudniillik gyógyít. Gyógynövénynek ilyenkor jó a hársfatea mézzel és citrommal.
Kedves OutdownS, mi ez, a kimondhatatlan, amit ajánlsz? Hol lehet hozzájutni? Sose hallottam. Hurutos, nem száraz köhögésre tudsz valami jó szert?
Tényleg: gyógy(növény)topic van már?
A bor azé' jó ilyenkor, hogy jobb kedved legyen, s ha ráz a hideg, melegít.
Onobody, én is már csak köhögök, de ha éjjel rám jön, mindenki fölébred.
"A kislányom is velembetegedett , egész éjjel
nem hagyott aludni... , kivagyok."
Ezek szerint Bálint fiad már nem sír...
Csoda idők vannak. A gyerekeim 7 végén voltak gombászni, azt mondták, ahová néztek, mindenhol gomba volt. Ezt se láttam.
Bocsánat,tényleg Lujza vetette fel.Azt hiszem nem esszük,hátha rosszul azonosítottam.Jobbulást kívánok,estleg fokhagymás pirítóst kamilla-hársfa teával két kalapkúra közt javasolhatok:Tozatu
Szia Barnetto!
Jobbulást , én már tulvagyok a legrosszabbakon ,
bár még mindig ocsmányul köhögök.
A kislányom is velembetegedett , egész éjjel
nem hagyott aludni... , kivagyok.
Még sosem használtam homeopátiás szert , lehet
hogy kiprobálom outdownS OSCILLOCOCCINUM-át.
Köszi outdowns!!