Szó sem lehet róla ! A gyerekek megetették, megitatták, szerintem már tanyát vert a bokrok tövében. Este legalábbis nagy szöszmötölés hallatszott a talajtakaró szigetek alól...
Most,ma vagy holnap kell permetezni,éjjel fagyott,az a szép sárga is megfázhatott, a korábban említettek különösen érvényesek. Nem elsősorban megfagynak,hanem a megfázott növényen hamar rést talál a micélium.Persze,hogy a moniliáról van szó.
Lehet, hogy már írtam korábban is: már több éve csináljuk, hogy néhány cserépbe is ültetünk hagymákat, és cseréppel együtt kirakjuk a kertbe. Amikor tavasszal felenged a föld, kiássuk, és bevisszük a lakásba a cserepeket. Kb. 2 hét múlva már virágzik, úgyhogy nálunk mindig előbb érkezik a tavasz, amit évről évre jobban várok. A lényeg, hogy ne legyen túl meleg helyen a cserép a lakásban, mert nagyon megnyúlik a tulipán szára és lekonyul.
Már próbáltam Neked írni korábban, de nincs email-címed :-))) Amúgy kösz és örömmel fogadom :-))) Az idén megint nem jött ki néhány (pl. az alacsony piros papagájszirmú), de még van ideje, azt hiszem, az késői fajta.
Máskor, mielőtt nagy költségekbe vered magad tulipán ügyben, kérdezz meg, hogy van-e nekem készletem. Tavaly is rengeteget elosztogattam, mert anyósoméknak elég sok a fölösleg. Nárciszt mégtöbbet.
Persze, ha különleges igényeid vannak...
Érdekes fajtákból azért néha én is elcsábulok, és veszek párat, aztán cserélgetek, ha elszaporodik. Sajnos van, amikor egy-egy szép fajta valahogy kikopik, elfogy. Nincs rá magyarázat, miért.
A fűfélék a legelterjedtebb növények.Sokat kibírnak.Hegyes eszközzel szurkálj lyukakat 5 cm mélyen,szórj bele magot,ki fog hajtani,ha locsolod és nem rettenet kötött a talaj. meg is marad.
Nem lehet, hogy túl sok trágyát kapott azkon a részeken. Hogy szórjátok ki, és mennyit? Legutóbb mikor trágyáztátok? A másik: a 4. képen valam kis kerek levelű növény látszik. Nem terjedt el valami aminek a gyökere erősebb, mint a fűé?