Prukner László (Kaposvár): - Mindent el kell követnünk azért, hogy a három pontot itthon tartsuk. Fegyelmezetten kell védekeznünk, és nem szabad fejetlenül nekirontanunk a soproniaknak. Fontos, hogy hazai pályán a lehető legtöbb pontot megszerezzük. Ja, és nem ártana, ha a játékosaim rendesen bekötött cipővel és megigazított szereléssel futnának ki a pályára, mert akkor talán nem kapnánk gólt nyolc másodperc alatt Pintér Attila (Sopron): - Komoly problémákkal küszködünk, többek között négy meghatározó játékosom nem szerepelhet eltiltás miatt, ettől függetlenül mindenképpen pontot, pontokat kell szereznünk Kaposvárott. Nekünk csak annyiban kell törődni az ellenféllel, hogy a játékunkat rájuk erőltessük, erre pedig képesnek tartom a csapatomat, és ha ezt meg tudjuk oldani, akkor nyerhetünk.
A várható összeállítások Kaposvár: Balajcza - Finta, Nagypál, Zahorecz, Mező (Hegedűs) - Tóth B., Bank, Kardos, Máté - Jovánczai, Oláh. Sopron: Balogh - Földvári, Horváth A., Fehér Z., Szabó O. - Sifter, Lazic, Pintér, Károlyi - Csordás, Tóth M.
Így van, és biztos vagyok benne, hogy Kovrig alaposan rájátszott a dologra, elhitetve Megyebíróval, hogy ez egy szándékos törlesztés volt az ő egy perccel azelőtti elég durva szabálytalanságáért. Ha már ez előkerült, még azt is megjegyzem, hogy pont ott voltam azesetnél, és világosan láttam, hogy amikor Megyebíró kezdett közeledni, még teljes tanácstalanság volt az arcán, mivel valószínűleg nem látta az esetet. Ezek után elég meredek, hogy mire odaért, máris a piros laphoz nyúlt. Szóval egész egyszerűen úgy döntött, hogy "megeszi" Kovrig színészkedését.
Nade most már tényleg ez volt az utolsó hozzászólásom Vasas-meccs ügyben!
Az összefoglaló alapján az Andruskó elleni szabálytalanság sokkal durvább volt mint Attila mozdulata. A kiállítás leginkább azért gond mert így szerdán nem játszhat és fel kell forgatni a középpályát. Mindenképpen nyerni kellene a Sopron ellen, de nagyon nehéz lesz. Már tizenkettedikek vagyunk, még a Pécs is megelőzött minket.
A bírót mindkét fél elmarasztalja, és szerintem mindkét fél joggal. Már az sokat elmond Megyebíróról, hogy egy nem különösebben durva meccsen ennyi lapot kiosztott. Nevetséges! Ez a napnál fényesebben mutatja, hogy semmi tekintélye nem volt, amit aztán sokan ki is használtak a megvezetésére (a legnyilvánvalóbban Kovrig).
Mindemellett arra kérem a józanabb Rákóczi-drukkereket (és itt azért mindenkit ilyennek ismerek), hogy ne menjen a Vasas-topikba a játékvezetőről vitatkozni, mert a többségi (szerintem még el is fogadható) véleményeken kívül máris megjelent ott a leginkább pesti csapatok egynémely szurkolóit jellemző hisztéria, márpedig egy-két ilyen nyilvánvalóan frusztrált alak (meg a kétségtelenül rossz játékvezetés) miatt kár lenne patáliát rendezni.
Hozni kell a Sopron ellen a pontokat, és nézzünk előre!
Persze, ez természetes. Azért fűztem hozzá az utóbbi hozzászólásomat, mert azért voltak néha 4-5 perces szakaszok a mérkőzésen, amikor csak a Rákóczi kárára tévedett. Persze lehet, hogy csak nem látott mindent. Andruskó kiállítása pl. jogtalan volt, Kovrigot kellett volna kiállítani színészkedésért (egy sárgája már volt), viszont Balajczát ki lehetett volna állítani a 16-os melletti ámokfutásért már a 20. perc körül. A lesek megítélésében viszont egyértelműen a Rákóczi kárára fújkáltak, jópár Vasa-akciót le kellett volna fújni ezen a címen.
Akárhogy is ragozzuk, a bíráskodás botrányosan rossz volt, Megyebíró monnyon le, vagy fújjon az NBIII-ban, ott talán nem marad le mindenről..
A másik oldal pont az ellenkezőjét látta. (Tulképp természetes) Érdemes beleolvasni.
Szerintem a véletlenszámgenerátoros-hasonlat közelíti leginkább a valóságot. Víz mehetett a szemébe, lenyelte a sípját, és minden lélegzetvételre fütyült. (8 lap sok mindent megmagyaráz)
Az azért nem lehet véletlen, hogy a győztes csapat is a bírót szídja teliszájjal.
Azt hiszem, a történésekhez nincs mit hozzátennem. Erősen fogtam a fejem a 10. másodpercben, hogy jól láttam-e...
...a bíró nagy balfax volt, össze-vissza fújt, vagy éppen nem fújt, rajta nem nagyon múlott, egy véletlenszám-generátor ugyanilyen "jó" lett volna.
Ennél a ma estinél annyival kell több a srácoktól, hogy legalább 1 pont mindig kijöjjön az ilyen "random" meccsekből, mert q..a sok pont megy el rajtuk úgy, hogy a csapat nem rosszabb az ellenfélnél.
Sajnos nekem sem jött össze a pesti túra, négy óra után még dolgom volt Kaposváron, úgyhogy maradt a kosármeccs.
Ami a busz-mizériát illeti, pertőnek és Tominak is igaza van, szerintem a busz szervezése mindenképpen a szurkolók dolga lenne, viszont ha már a klub elvállalja akkor tényleg nem két nappal a meccs előtt kellene. A legnagyobb probléma, hogy kevesen vannak (vagyunk) akik pénzt és időt áldoznak egy idegenbeli túrára.
És itt most természetesen nem akarok elmarasztalni senkit, két okból sem. Az egyik mert ma én se mentem, szóval nem akarok vizet prédikálni. Másrészt a kaposvári szurkolói kultúrában van egy olyan tendencia (és ez kosármeccsekre is igaz), hogy akik megtehetik azok általában kocsival mennek (közeli haverokkal, családdal kényelmesen). Szerintem ha Tomiék rendszeresen indítanának buszt a csoportnak, biztos lennének akik csatlakoznának a "mezei szurkolók" közül is időnként.
Szerdán pedig menjünk ki minél többen a Sopron ellen, javítani kell!
Már 10 másodperc után az ellenfél vezetett, ehhez képest nem estünk össze. Balajcza ugyan hajmeresztő volt még néhány percig, aztán azonban megnyugodott valamelyest, és az első félidő vége felé egy pompás lövést bravúrosan hárított. Tóth Balázs nagyon nagy helyzetet hagyott ki, tőle sokkal jobb megoldásra számítottam. Andruskó kiállítása erős túlzás volt, lényegében itt ment el a meccs, mert a Vasasnak csak a kiállítástól kezdve volt meggyőző a játéka (addig csak a mi hibáinkból éltek). Zsolnai szintén 100%-os ziccert rontott, pedig most bizonyíthatott volna az őt gúnyoló Vasas-szurkolóknak. A végén (játékvezetői jóindulattal) még így is sikerült szorossá tennünk.
Tömören ennyi! Nem játszottunk alárendelt szerepet, de ennél lényegesen több kell a jövőben, és én főleg Bank Pistitől várnék többet, akinek ma alig volt használható labdája (sajnos).
Pertő Tul képp van valami abban amit mondasz...tanultunk az esetből...mert inkább indítunk magunknak saját kisbuszt ( 12, 14, 18 személyest) mint hogy az legyen mint most...
Ankéton mondta a Zimmerman (csütörtökön) h jó gyerekek lesz busz holnap délelött 10óráig (az pénteki nap) legyen meg a 26 ember... Na most fél nap alatt nem lehet buszt szervezni az tény!!!! Tehát ha a klub akar szervezni buszt akkor már most el kell kezdeni, feltenni a netre, hírdetni...stb h ne csússzon ki az időböl....
Bocs azért, mert úgy tűnik, hogy osztom az észt...
De, talán nem volt meg a kellő szándék a szurkolókban. Mert, ha utazni akarnak, mondjuk csak 26-an, akkor "megbombázzák" a klubot pénteken telefonon, délután esetleg viszik is magukkal a 2500 Ft. körüli összeget, s lefoglalják a társasgépkocsit. Mert úgy, ma már sehol nem megy a dolog, hogy induláskor csengetik be a zsét.
Ez, persze különféle bonyodalmakkal jár(-na), mert a szervezőnek (klub?), át kellene venni a pénzeket, elismervényt, nyugtát kellene adni róluk. Ez bizony macera...
Jogilag nem tudom mi van akkor, ha valaki betolta a lét, aztán másnap nem megy el. Nyilván visszakérheti a gempát, a helyszínen, s akkor ki...-ik a többiekkel, mert ha nincs kellő mennyiségű pénz, akkor nem megy a busz.
Vagy - jogilag - utólag kérheti vissza a manit, abba pedig beleőrülne az Olgika, hogy Kiss János, Nagy Géza és Rákóczi Ferenc számára bizonylatolnia kellene a visszafizetést, megtalálni azt az időpontot, amikor az urak kilátogatnak a stadionba, s megkaphatják a visszajárót.
Biztosan van még sok minden, amiről elfeledkeztem, de számíthat ilyen ügyeteknél.
Bizony, ezt egy vagy több főszurkolónak kellene magára vállalni, összegyűjteni a jelentkezőket, beszedni a pénzt, aztán felvenni a klubbal - Volánnal?- a kapcsolatot, befizetni a meccs előtti napon az útiköltséget, feliratkozni az ingyen meccsjegyekre és induláskor beülni a buszba. Még akkor is, 26-an fizettek, de esetleg csak 12-en jelentek meg induláskor. Legfeljebb lenne bőven hely a buszban...Hisz, abban előzetesen, ha másképpen nem, akkor szóban meg kellene állapodni, hogy csak abban az esetben jár vissza a befizetett pénz, ha a busztársaság hibájából hiúsul meg az utazás. Mert, ebben a "szóbeli szerződésben" így állna.
De, hogy ez jogilag megint csak támadható, az biztos. Nem vagyunk egyformák, lenne olyan balhé, hogy a fal adná a másikat! Pl. nagyon jó barátok örökre összevesznének, anyáznának, stb.
Én továbbra is csak azt mondom: ha lenne annyi szurkoló, aki komolyanm gondolná, s nem csak hirtelen felindulásból, akkor biztosan összejönnének a buszos utazások!
Kicsit érthetetlen, mert tavaly áprilisban még sikerült buszt szervezni a Fáy utcába az NB I/B-s bajnokira. Igaz, hogy késett a kaposvári különítmény, mert a sofőr álítólag eltévedt, és valahonnan Rákospalota környékéről kellett visszafordulniuk. Azért remélem, húsz-harminc Rákóczi-drukker most is lesz!
Hát ez nem jött össze...Le lett mondva a busz...(megfelelő jelentkező hiányában)
Sajnos most mi is hibáztunk hogy 2nappal a túra elött akarunk szervezni buszt, de a klub is mivel nem hiszem hogy 2nappal nyitány elött kellene szurkolói ankétot csinálni és ott buszt szervezni....Egyszerűen lehetetlen, úgy mint a vonat visszafelé..Sajnos tőlünk csak pár ember fogja képviseltetni magát, akik meg tudják oldani kocsival az utat (3-4fő)...Ebből az hiszem mi is és a klub is tanulhatott...
Az üllői uti túrá(kat)t valószínű h microbusszal fogjuk megtenni...
Még most is próbálok ezekben a pillanatokban is valamit intézni h eljussak Pestre, de.....na mind1
Hogy oldjátok meg április 6-át és 9-ikét? Az előbbin kupameccset, utóbbin bajnokit játszunk Pesten Fradival. Mindkettőre feljöttök vagy csak az egyikre? Vagy ki erre, ki meg arra?
Szombaton szurkolói busz indulna Pestre 26 személyes megfelelő létszám esetén, az ára 2700ft/ fő lenne és aki a buszra felszáll ingyen tekintheti meg a mérkőzést, na most mi a WW ből kb 15en lennénk akik mennénk de akkor még mindig kell 10-11 ember tehát aki szeretne jönni minél elöbb jelezze itt vagy a stadionnál!!!
Tudtommal holnap lesz ankét, azon biztos ejtenek szót róla.
A Fáy utcában a legrosszabb esetben is hoznunk kellene az elmúlt években már-már megszokott 1-1-et! A 2002 őszi meccsen még Rajczi lőtte a vezető gólunkat, de még az első félidőben egyenlítettek az angyalföldiek, 2004 tavaszán pedig Tóth Balázs szerzett vezetést az első félidő derekán (Posza alapos hibájából), amire gondolom mindenki számára emlékezetes (bár korántsem jó emlék!) módon a 94. percben válaszolt Bárányos. A lényeg tehát, hogy szerezzük meg a vezetést, és nem bánnám, ha sikerülne a 98. percnél is tovább megtartani!