Keresés

Részletes keresés

Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.12.12 -7 0 2698

Senki nem mondta, hogy kizálróag a nők tulajdonsága.

Biztos van pár százalék nőies lelkületű férfi is, aki szintén ezt csinálja.

Előzmény: Anyóca99 (2685)
püfffneki Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2697

És apa nem volt?

Előzmény: Anyóca99 (2673)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2696

Sose mondtam , hogy olyan vagy mint apád . Mer' egy gyerek nem lehet olyan , meg nem is lett olyan (eddig legalábbis ) .

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2671)
ásítósmacska Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2695

Egyszer sem beszéltetek arról, hogy hogyan lehetne megmenteni az ügyet?

Előzmény: Anyóca99 (2694)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 -1 3 2694

Nem tudták . Én se .... véletlenül derült ki .

....és mielőtt bedobozoltam , elmondtam a gyerekeknek , hogy az apjuk beleszeretett a kolléganőjébe . Előtte meg amikortól kitudódott (októbertől decemberig) tőlem járt el félrevirágzani apuka (úgy , hogy hallgatólagosan tudomásul vettem) . Addig a gyerekek se tudtak semmit , mert magam sem tudtam , kibírom-e , vagy nem .

Látod lelkiszemeid előtt a szitut ?  Apu hazajön a melóból , fürdik/tiszta ruhát vesz (amit te mostál/vasaltál) , megvacsorázik (amit te főztél/és mosogatsz utána) , és beül a kocsiba , mert várja a szerelme .... Te meg (aki olyan marha vagy , hogy még majd 20 év után is szereted , és mindig hű voltál) ott állsz , mint a bálám szamara , és nem tudod hogyan bírd ép elmével , és titkold a gyerekek előtt a sűrű esti kiruccanások célját .

Utólag se értem , hogy tudtam ezt egyetlen napig is csinálni .

Előzmény: Cabron01 (2669)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2693

igy van, lojalitaskonfliktusra erdemes raguglizni

Előzmény: Cabron01 (2692)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -4 2 2692

Azt nem vagy képes megérteni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a különélő szülő az oka annak, hogy a gyerek nem akar hozzá menni, és nem kell ehhez direkt tiltás, direkt ellennevelés, apa szidása, stb. 

Bőven elég, ha a gyerek úgy érzi, az apja az oka annak, hogy a szülei szétmentek, lojális a megbántott anyához, és onnantól kezdve nem ő dönt. 

Előzmény: Anyóca99 (2683)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -4 2 2691

az van, hogy az esetek nagy reszeben anyuka hazudik a bantalmazasrol.

az ai-nal peldaul az abuzus esetek 100%-rol bizonyosodott be, hogy hazugsag volt.

viszont magam is lattam olyan rendorsegi hatarozatot, nyomozas megszunteteserol, ahol anyuka pofozta a gyereket, de az nevelesi celzattal tortent, igy semmilyen hatosagnak nem kell lepni a bantalmazas ugyeben.

Előzmény: Törölt nick (2690)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.12 -1 1 2690

Sok gyerek szenvedni kénytelen ettől a látásmódtól, mert a nárci szülőnek jobb, gazemberebb ügyvédre telik, mint a bántalmazott félnek. És ez nagyon szomorú. 

Én nem vonom kétségbe, h létezik olyan anyuka is, aki bosszúból, személyes indíttatásból csinál cirkuszt a gyereke körül. Bizonyára ilyen is előfordul.

Te egyáltalán a jelenséget magát vonod kétségbe. Pedig létezik ilyen. Nem is kis számban. Sajnos. Életek mennek tönkre abban, h a bántalmazónak joga van továbbra is bántalmazni a gyerekét. 

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2682)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2689

Nos igen, sajnos nagyon sok esetben nem merül fel a nőben, hogy egy hónapok óta tartó külső kapcsolat kialakulásában tán neki is szerepe lehetett.

Előzmény: Abszolút Igazság (2681)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2688

hogy ez kizárólag a nők tulajdonsága lenne .

olvastam, 90-99% a nok aranya. ez elsosorban az o szokasuk, joval kevesebb ferfi csinalja ezt. (de azert elofordul sajnos.)

oktatas, mediacio kellene (es a mediaciobol valo kilepest a birosagnak negativ tenykent kellene kezelnie, jelenleg nem foglalkoznak ezzel sem, semmi gond, ha edesanya nem akar megegyezni, kompromisszumot kotni)

Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2687

Nem én döntök, hanem a 2 szülő közösen, és igen, egy gyereknek sokkal nagyobb biztonságot ad, ha a 2 szülője, akikben bízik együtt dönt a család további működéséről, mint ha neki kéne ezt megtennie. A normális pedig a váltott felügyelet lenne abban az esetben, ha mindkét fél alkalmas a gyereknevelésre. 

Az egyik fél elköltözik albérletbe, a másik marad a közös lakásban, közösen fizetik az albérletet, a gyerekek meg egyik héten itt, másikon ott. Ez is lehetne egy megoldás.

Tudom, most erre lehet azt mondani, hogy a pasik nemigen szoktak ragaszkodni ahhoz, hogy náluk legyen elhelyezve a gyerek. Nos, ha a pasi nem kér ebből, akkor nincs gyerekelhelyezési vita. Azon viszont érdemes lenne elgondolkodni, hogy ha a fent vázolt szitu lenne a nők fejében is az alapszitu és nem az, hogy enyémgyerek, akkor hány apa szeretné ezt a felállást. Szerintem jóval több, mint aki a gyerekek teljes felügyeleti jogához ragaszkodna. És a gyerekeknek is ez lenne a legkedvezőbb megoldás.

Előzmény: Anyóca99 (2678)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -3 0 2686

Viszont a nőnek van meg rá a lehetősége a mai femcsidemcsi jogszolgáltatás tükrében.

Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2685

Tőlem olyan messze áll ez a mentalitás , hogy valóban nehezemre esik elhinni .

De nem tagadom , hogy létezne . Csak éppen abban kételkedem , hogy ez kizárólag a nők tulajdonsága lenne .

Előzmény: Abszolút Igazság (2665)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -4 1 2684

ugyan, szar alak volt, megerdemelte

bar annyira szar nem lehetett, ha osszehazasodtal es gyerekeket valalltal tole

csak a valas utan lett hulladek ember, akinek nem jar a gyereke.

Előzmény: Anyóca99 (2683)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 2 2683

Ha valaki nem akar önszántából valakihez menni , arra a valakire nincs szüksége . Ha rábeszéled , hogy mégis menjen , olyanra kényszeríted , amit nem szeretne . Ez jobb a gyerekednek ?

(nem írtam , hogy sose mentek a gyerekek az apjukhoz , de a kipróbálás nem sikerült valami jól .... gondolom , az volt a továbbiak oka) .

Igazán sajnálom , hogy nem tudsz kielégülni abbéli igyekezetedben , hogy lelkifurdancsot ébressz bennem , de kár erőlködni . Nem fog menni . Nekünk hármunknak jó volt így , és valószínűleg apunak is , mert kísérletet sem tett a változtatásra . Most mondd meg .... a disznaja ! Pedig harcolhatott volna értük , legalább egy kicsit !

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2659)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2682

A gond akkor kezdődik, amikor nem talál más alanyt a bántalmazó fél, és a volt családját szekálja, támadja, stb.

ez tipikus elidegenito szulo duma

van meg a zaklatas is (peldaul a kulonelo szulo telefonon zaklatja a gyerekeit :P)

sajnos nem vagyok csaladjogi biro, a te es anyoca szovegeiben is millo olyan kifejezes szerepel, amit meghallva azonnal raknam at a gyereket a kulonelo szulohoz. tipikus noi hazugsagok, amikor a masik szulo irant erzelmeitek meghajlitjak a valosagot (es a multat is persze.)

Előzmény: Törölt nick (2676)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.12.12 -6 3 2681

Mondjuk, azért ahol az egyik fél hónapokig tartó kapcsolatot tart fenn mással,ott azért felmerül a kérdés, hogy tényleg minden rendben volt-e otthon...

De ha elfogadsz egy tanácsot, általános témákról beszélve nem kell mindent a te személyes eseteiden át nézni. 

Előzmény: Anyóca99 (2674)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2680

Kérdés, miféle tapasztalás ez. Egy olyan tapasztalás, hogy a gyerek kvázi nem látja az apját, mert az mire hazaér, a gyerek már alszik és mikor elmegy a gyerek még alszik, ha meg találkoznak, akkor sincs érdemben a gyerekeivel, vagy olyan tapasztalás, hogy a gyerek hallja, hogy anya "szidalmazza" apát. És még nem is gondolok nagy dolgokra. 

Előzmény: Anyóca99 (2660)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.12.12 -7 1 2679

Ez a hatalmi pozíciózás tipikus feminista szöveg, az ő mániájuk a hatalom meg az erőszak...

Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 -1 2 2678

Mert ha te döntesz , azzal őket nem kényszeríted semmire ugye ?

Haggyámá' az ilyen ájtatos izével !

Előzmény: Cabron01 (2657)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -3 1 2677

Ez jókis nane agriprop, csak azt nem vágesz, h a bántalmazással könnyen lehet ám vádaskodni, és ilyen esetben a nők arra használják, h ellehetetlenítsék az apa gyerekkel való kapcsolattartását.

Törölt nick Creative Commons License 2019.12.12 -1 2 2676

a gyerekek meg a bantalmazo szulokhoz is ragaszkodnak.

Igen, ez így van. És az esetek többségében szerencsére a bántalmazó szülő nem nagyon ragaszkodik a gyerekéhez. Feltéve, ha időközben talál másokat, akiket bántalmazhat. Mert ez nem más, mint hatalomgyakorlás. 

A gond akkor kezdődik, amikor nem talál más alanyt a bántalmazó fél, és a volt családját szekálja, támadja, stb. A gyereknek, mégha akar is, akkor sem érdeke, h a bántalamzó szülővel tartsa a kapcsolatot, mert ez normává emeli az erőszakot a pszichéjében. A hatalmi pozícióért alkalmazott erőszakot el kell utasítani, és zéró toleranciát tanúsítani vele szemben. Nem még kötelezni a gyereket arra, h nemhogy elfogadja, de még tisztelettel, (szeretettel) forduljon az alkalmazója felé... 

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (2667)
robopassmeet Creative Commons License 2019.12.12 -2 1 2675

Mint ahogy te is ragaszkodhattál volna a lakáshoz, csak korrekt voltál. De itt arról van szó, h sok nő nem korrekt, és mégis a tvek őket védik. Ésmég államilag fizetett gittegyletek által tele van sírva a média a nők kínjairól egyes, szélsőséges esetekre hivatkozva.

Előzmény: Anyóca99 (2673)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2674

Jóvanna' .:-)   Csak mert ez a csillámporos belém állt valamelyik nap , és szerinte én szakítottam szét a családom (mert apu hónapok óta tartó kapcsolata csak egy félredugás volt , amit meg kellett volna emésztenem) . Bocs' !

Előzmény: Abszolút Igazság (2672)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.12 0 3 2673

Köze nem volt hozzá a nememnek . Honnan veszed ezt a hülyeséget ?  Lakást eladtuk , árát megfeleztük , Ladát vitte apjuk , aki a bíróságon tollbamondta' , hogy nincs szándékában a gyerekeket is vinni . Slussz . Nem egy beszari alak volt , ha akart volna , ragaszkodhatott volna a gyerek elhelyezésről saját javára .

De tény , hogy szerencsénk volt , mert neki is volt anyja , meg nekem is ..... (akiknél egy darabig lakhattunk) .

Előzmény: robopassmeet (2653)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.12.12 -7 0 2672

Micsoda? Miért értettem volna rád?

Az általa belinkelt esetről beszéltünk.

Előzmény: Anyóca99 (2666)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.12 -2 0 2671

+1

es bar azt mondja nem, de aze' elhangzott ez az, vagy egy kis szemforgatas, vagy olyan vagy mint apad, stb...

Előzmény: Cabron01 (2669)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.12.12 -7 2 2670

Hja, aki a saját erejéből, a másik kifosztása nélkül életképtelen, az ne akarjon válni, hanem örüljön szépen annak, hogy valaki eltartja és lakást ad a fölé.

Előzmény: Anyóca99 (2661)
Cabron01 Creative Commons License 2019.12.12 -4 2 2669

Azért anyóca, mert a gyerek valszeg tudta, hogy apa félrekúrt (legalábbis apa valami rosszat tett anyával), anya meg emiatt megbántódott. A gyerekek meg ahhoz lojálisak, akikről úgy érzik, szomorúak, csalódottak. 

Egy gyereknek normális esetben semmilyen formában nem szabadna tudnia, hogy mi az oka annak, hogy a szülei már nem jönnek ki jól egymással. Egy házasság megromlásában mindkét félnek szerepe van, nem normális az, ha a gyerek felé azt kommunikáljuk, hogy az egyik, vagy a másik egy szer alak, ezért szétmegyünk.

Márpedig, te bedobozoltad apát, és kihajítottad. A gyerekeid számára ez egyértelmű helyzet.

Előzmény: Anyóca99 (2656)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!