Remili nem fog jönni, 3-an lesznek a posztján. A fiatal magyarokat elküldeném - Ligetvárit is - kölcsönbe több évre, jelenleg nem férnek be. Wolf 2024-től jöhetne, ha beütne a krach Kielcében, nem fog ránk várni 2024 nyaráig
Itt az a kérdés ha a nem most Wolf akit kit majd később?! Sok választás nincs gyakorlatilag nulla ,ha csak nem tűnik fel egy top kapus.Azok meg ugye nem tűnnek fel lépten nyomon .
azért ott szerintem Kielcében nagyon nagy számok repdestek .Tipikus olyan dolgok történtek mint a nagy klubokkal akik aztán ki pukkadtak....Nem egy játékost kötöttek le 4-5 évekre vagy akár edzőt is illetve igazoltak és adtak kölcsön jó pár játékost ,azért ott szerintem ha túl is éli ezt az időszakot a csapat akkor valami változást muszáj lesz nekik kitalálni még ha találnak is támogatót.Biztos vagyok benne nem fogják ezeket a számokat tartósan biztosítani a játékosok felé ami nagy dobbal ki lett hirdetve .Bármennyire is jó klub a Kielce azért egy Remili vagy Nahi nem azért ment oda mert ez volt a gyerekkori álma.. Szumma-szummárum ha be bizonyosodik ,hogy nem biztosított a jövő azokkal a feltételekkel amit ígértek akkor kétség ne férjen senkibe ,hogy ezek a játékosok amilyen gyorsan jöttek úgy el is fognak onnan menni.Szerintem Kielce ideje megvan számlálva már, mert aki tényleg mögötte tudna lenni és kitudná húzni őket anyagilag már az sem áll mögöttük ez pediglen a Kielcei város önkormányzata.
Ha 30 százalék a hiány, az a fizetésekben még nagyobbat jelent, ugyanis egy csapatnál vannak olyan fix költségek, amit nem lehet csökkenteni. Szerintem azt az utat válaszják, hogy a nagy játékosokat elengedik, a fiatalabb, kölcsönadott tehetségeket meg hazarendelik.
így ,hogy Lauge távozik abból a szempontból is jó lenne Remili ,hogy lenne egy vezére a csapatnak.Ahogy Kielcébe megfigyelem sokszor ő talál ki dolgokat és a többiek hallgatnak is rá.Psg-ben pedig abszolút vezér volt már nagyon fiatalon is .Szóval ő szerintem több mint egy jobb átlövő sok szempontból is .Szerintem még ha nem is vérbeli írányító de abszolút klasszisul tudja ott is tenni a dolgát .Ha kellene szerintem a jövő évi keretből is érdemes lenne rá szánni mert ha valaki akkor ő megéri a pénzét.Jah és nem utolsó szempontból francia és hát tudjuk nem egy csapat társa lenne itt akikkel már azért elég jól ismerik egymást.Kapus kérdéshez hozzászólva még ,szerintem Corrales egy kitűnő kapus aki nagyon nagy teljesítményre képes de csak fel villanásokat láttunk itt és a Psgben is nála, aki tényleg pluszt tud tenni egy csapatjátékához és nem csak egy egy meccsre az Wolf .Szerintem neki köszönheti nagyrészt a Kielce ,hogy ott volt a bl döntőben tavaly .
Egy kicsit én is beszállnék a „nagy csapatépítő játékba”:
Abban azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy a két átlövő és az irányító poszton szorul megerősítésre a csapat.
Véleményem szerint Mahé második irányítónak ideális választás lehet és részben ezen a poszton El Deera is használható lehet (ahogy átlövőben is). A balátlövő poszton – ha valóban jön - Koszorotov használható lehet, benne bőven van még fejlődési lehetőség. Az azonban biztos, hogy amennyiben a BL győzelem a cél, úgy erre a „király posztra” mindenképpen kellene egy világklasszis játékos (pl Gottfridson).
A jobbátlövőben nyilván Remili lenne a csúcs, kérdés, hogy ennek mennyire van realitása. Az biztos, hogy ha a Kielce pénzügyi gondjai miatt játékost fog eladni, akkor – magas fizetése miatt – ó lehet az első akitől megválnak. Bennem még az is felmerült, mint reális forgatókönyv, hogy Remilit eladják és visszaviszik Vujovicsot (és még ott van Paczkowski is).
Ha Wolff esetleg szabaddá válik, én biztosan nem gondolkodnék azon, hogy leigazoljuk-e: véleményem szerint ő a top ötben lévő kapus, Rodrinál is sokkal jobb, Cuparáról nem is beszélve.
A többi poszton rendben van a csapat, és sokkal inkább az edző felelősségét veti fel az, hogy miért teljesítenek válogatottjaikban sokkal jobban a veszprémi játékosok mint klubjukban (és ez sajnos nem egy-két játékosra igaz, hanem szinte az egész csapatra). Egy klasszis edző éppen attól klasszis, hogy mindenkiből ki tudja hozni azt, ami benne van, tud csapatot építeni. Szerintem ebben a legnagyobb a Veszprém lemaradása.
Igen, csak ha valósak a hírek, hogy 30 százaléknyi a baj a költségvetésben, akkor az azért kezelhetőnek tűnik, legalábbis annyira, hogy végkiárusítás ne legyen.
Én kb 15 millióra teszem a Kielce éves büdzséjét.
Tehát marad nekik tíz.
Ha ehhez valamennyit összekalapoznak, akkor már nem olyan vészes.
Az elképzelhető, hogy néhány helyen drasztikus lépésekre kényszerülnek, de még így is jómódú klubnak fognak számítani.
De még az se biztos, hogy bármilyen anyagi negatívum fellépjen.
Az nem kérdés, hogy van- e valóságalapja a szegedi híreknek, hanem az hogy megvalósul-e?
Szerintem ez nem a Szegeden múlik, hanem két dolgon. Először is, megmenekül-e a Kielce? Másodszor pedig, hogy a Szeged ajánlata-e a legvonzóbb szakmailag illetve anyagilag?
Amúgy ha megvalósul, ideális esetben ennek lehet pozitív hozadéka is a Veszprém szempontjából. Ha a tulajdonos és a vezetés tartani akarja a szintet, akkor emelniük kell a tétet, azaz hasonló szintű játékosokra és szakmai munkára lesz szükség hosszabb távon.