Az én tapasztalataim szerint - XP professional rendszeren - a "stand-alone" módban észlelt "beragadás" a profi hangkártyákkal és a hozzájuk csatolt ASIO illesztő programokkal is megtörténhet. (Ugyanazt a hangkártyát, ugyanazzal a driverrel működtetve a Cubase OK, a VST Host OK, az EnergyXT is OK, a stand-alone mód pedig beragad. Ez vagy a program hibája (ilyenkor nem látszik, hogy a billentyűk mozognának a hang megszólalásakor), vagy pedig a MIDI illesztő kártya hibája lehet. Ha a MIDI illesztővel van a gond, akkor viszont a VST plugin mód sem segít.
Ezeket volt alkalmam ellenpróbával is megerősíteni. Újabb Windows verziókat viszont még nem volt alkalmam tesztelni ebből a szeszögből.
Azt a mindenit! Múltkor volt Miskolcon Csepregi Gyula, a havonta itt tartott Jazzbeszéd c. zenés beszélgetős estjén, városunk zongorista büszkesége Bundzik István volt a vendége és akkor jelentette be Gyula hogy elment Frigyes mester, pedig a nyáron tervezte vele is itt a beszélgetést!
Nem gondoltam volna hogy ilyen tragikusan ért véget, ledöbbentett már akkor és most mégjobban, hogy nem természetes volt a múlandósága...
Sajnálom, nagy tehetség volt!
ham_peet:
az sem mindegy ha w7-en használod, elég régi szoftver a B4/1 hozzá, és frissítése nem hinném hogy lenne rá...
a beállítások szerint minden rendben van (presonus firestudio hangkártya), de mégis beragad.
viszont amit javasoltatok, vst-ként, cubase 5 alatt tökéletesen megy.
azért nem értem, mert sokkal komolyabb programok simán futnak, ez a pici, régi progi meg nem akar..
más.
újra megfordult a fejemben, hogy lefűrészeljem a (BCV->)b3 lábait, hogy könnyebben mozgatható legyen.
ebbe majd akkor mernék -szó szerint- belevágni, ha előtte pontosan megtervezem, hogyan lehet majd úgy újra a lábaira tenni, hogy stabil maradjon, és összerakva ne legyen feltűnő nyoma..
Ahogy sugalltam, szinte értelmetlen ez a hordtokozás.
A C3 fölső része egy tökéletes hordozható szekrény. Ennél nem könnyebb, nem jobb, nem szebb, nem kisebb egy Bertramos sem.
Az én A szekrényembe kanalazott B3-asom meg könnyebb mint egy hordozható Bertram. Mind a C3, mind az én A-m egy közepes kombikocsiba már tökéletesen elfér.
Igazából nem értem, a gyártó anyagi szándékaitól eltekintve, mi a fenének készítettek ennyi ilyen hordozható dobozt?
Na ezt én sem értettem miért így áll, mert megfordítani 1az1-ben a csapágyazás miatt nem lehet, de ha már tervezték (kik is?) miért tették így.
15"-os a bass alatta, és teljesen újszerűnek hat a hangszóró. Hangban sincs gond, nem zörög, nem recseg. A tölcsér driver az RCF 50W-os. szépen teljesít. (eredeti diffúzorral: nekem még nem volt ilyenem soha) A forgási mechanikus zaj az nagy, de erre még nem volt időm, örültem, hogy elindult (1 bizti csere után nagy szívdobbanások közben). Jöhet a kenőanyag, vagy a csapágycsere. A gondom a gyors lassú leállás, a dob szép lassan áll le, a tölcsér szinte azonnal (motor dörzskerék vagy/és csapágy). No és azonos irányban forognak. (lehet, hogy a bass egység tényleg a feje tetején áll. Top soundra hiába keresek rá a neten, csak a Dr. Böhm orgonák között találni ilyet. Lehet, hogy hozzá gyártották olasz anyagokból?
A hammond betokozása jól hangzik, kérdés ? kilóval könnyebb így...
ham_peet: nézd meg mire van állítva a programodban az audio driver! Ha MIME sound akkor akadni is fog. Elvileg sima stand-alone módban, directX vagy asio4all-t telepítve nem kéne baja legyen.
Ahogy elnézegetem, feltűnik a legtöbb európai lezli sajátossága. Nem helyeztek túl nagy hangsúlyt a mélyhanxórót kiszolgáló térfogatnak. Az USA lezliken folyamatosan látszik a törekvés hogy a lavórt minnél nagyobb térfogat övezze az adott szekrényben. Emiatt is annyira felnyomták a tölcsért hogy még a kúp tetejét is meg kellett vágni. Másik, hogy a fekvőlezliken kívül a lehető legtávolabb tették egymástól a két rotort.
Sok európai lezlinél mit látnuk? Egymás alá teszik közvetlenül a rotorokat. Itt, Hohner ORT100. Ezáltal kb. 25%-nyi térfogat veszendőbe megy, mert a magasnak is van helyigénye.
Persze nem minden a térfogat, sokat számít az erősítő, a hangváltó és a hanxórók karakterisztikája is. Meg a doboz anyaga és zártsága.
Szóval ez szerintem jó cucc, csak kissé törődni kéne vele.
Üdv mindenkinek. Volna egy Hammond EV 300, ami öléggé le van pattanva. És persze nem is álmaink orgonája...Recseg, zajos az erősítője, be van ragadva egy lábpedál, nincs meg a hátlapja...és még sorolhatnám. Viszont kár lenne otthagyni az enyészetnek. Ezért úgy döntöttem, hogy kipofoznám. Ám szinte semmi adatot nem találok a típusról. Ha valaki kisegítene ném szakirodalommal és tapasztalattal, azt nagyon megköszönném!!!
Bizony nem rossz egy telefontól. De tőletek sem! :-) Élvezetes volt hallgatni. A fejlődés egy következő állomása amikor ilyen rutinosan hozzátok a hammondos amerikai stílust.