Sziasztok! Én is nem rég vagyok egy citroen c3 tulajdonosa. és nekem annyi problémám van vele hogy 3000 fordulat elérése után elkezd vibrálni berezolnálni a gázpedál. Esetleg nem tud valaki róla valamit. köszi. Ja és nem tudja valaki hogy a limitáltba van e egyáltalán ABS.?
Nem egyszerű...
vagy két csavarhúzóval,vagy "villával"
villa,egy olyan eszköz,mellyel alá tudsz nyúlni a patentnek.
nagyon ne feszgesd,mert letörik,és akkor mehetsz venni.
nekem 1 tört el.
a villa ugy néz ki,mintha fognál egy villát,de a középső rudakat kitörnéd,s csak a két szélső msradna...
Üdv.Guri
Persze:-))
nekem ott voltak először problémáim,ahol a dobbetét és a lökhárító találkozik.
aztán eleve lógott a jobb oldalon,ill.nem is volt odafogatva.
aztán kopogott még a nem megfelelően meghúzott lengőkar gömbfej:)
szerencsére csavaros,igy alámentem,jol megtéptem,azóta semmi:)
de lehet nektek más a kín:(
szerintem cibálj meg mindent,és megszűnik a probléma:)
nekem pl.a zörgés megszüntetése egy fél pholiphomba került....
de azóta nem zörög:)
Üdv.Guri
Sziasztok!
nekem is megvolt ez a zörgés...
Nekem a műanyag dobbetét alsó része volt,ahva véletlenül elfelejtettek betenni egy csavart...
egyébként nem igazán van olyan hely,amit ne húztam volna meg,vagy ne javítottam volna ki...
Garanciába cseréltettem egy felső holtponti szabályozót,ill.BSI-T,majd az alapjárati szabályzót.na ezek után megszűnt az általatok is emlegetett reggeli hideg motoros "mizéria"....
egyébként a szervizekben rendszeresen megbróbálnak hülyének nézni,de mindíg belátják egy idő után,hogy lehet jobban értek hozzá mint ők...
7 db.citroen autó után nekem nehéz újat mondani...
azt tanácsolom nézzétek át ti is,mindenhol,és ha mindent megcibáltatok,utána kussolni fog a gép...
Üdv.Guri
"egy kis zörgés viszont van valahol a jobb első kerék környékén. Olyan műanyag hangja van, lehet hogy egy csavart kellene meghúzni? Csak akkor zörög, ha valami nagyobb gödörbe megyek vele."
Ha megtalálod a forrását, akkor áruld el légyszíves, mert én eddig nem jöttem még rá!
A kislány tényleg exclusiv kivitelben készült :))
Hangja szinte alig van, nagyon jól nevelt :)
Bátyusnak is nagyon tetszik.
Hátul van egy gyerekülés középen a nagyobbiknak, mellé szoktam tenni a babahordozót.
Ilyenkor örülök, hogy 3db 3 pontos öv van hátul.
Ilyenkor még befér egy nem túl nagydarab emberke is melléjük.
Babakocsi befér a csomagtartóba, pedig elég nagy darab. Kalaptartó is elfér rendesen, viszont akkor mást nem nagyon tudok tenni a csomagtérbe.
Kóbor csavarokat én még nem találtam, egy kis zörgés viszont van valahol a jobb első kerék környékén. Olyan műanyag hangja van, lehet hogy egy csavart kellene meghúzni? Csak akkor zörög, ha valami nagyobb gödörbe megyek vele.
eddig én szerencsére nem találtam egyedülálló anyákat, de ha még sokáig játszadoznak a közművesek itt egy utcával odébb, akkor lesz. viszont a zörgéseket valahogy megszüntetem, ha kell, betonba öntök mindent =)
Geli66! Milyen a pici lány? Gondolom a síráshoz 1.6-os motorral van felszerelve, külsőre pedig Exclusive kivitelben készült. Tesóka mit szól hozzá? Remélem, minden rendben van veletek!
JuanPablo! Én még aznap találtam egy anyát (nem magamat) a pedálok előtt, mikor megjöttünk a szalonból. A férjet azóta sem láttam, valószínüleg csúnya válásuk volt. Viccet félretéve még nem sikerült rájönni, honnan is hiányzik.
Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok, locsolkodni pedig ne 211-gyel menjetek!
A fiacskámtól most tanultam egy új locsolkodó verset:
"C3-mal érkeztem,
30 métert fékeztem,
Ádám vagyok, nagyon laza,
Öntözzek vagy húzzak haza?
""Nektek is "köhög" picit hideg motornál, úgy lájtosan fulladozik?? Csak úgy az első pár száz méteren! Mondtam ezt emberünknek, válaszolt, majd akkor ennek utána néz: "mer ez nem normááális viselkedés!"
Csinálgyajezt valakinek? Avagy csak az enyém huncut...(?)""
Enyim is csinálta hideg reggeleken pontosan ugyanígy.
Már régebben írtam, de a csavar megerősíti azt, hogy a mi autónk nagyon közeli rokon. Nekem is előkerült 1-2 hét után egy anya valahonnan.
Az indexet amúgy kicserélték nálam is.
Más.
Kaptam még egy visszahívó levelet az ABS után, de nem tudták megmondani a szalonban, hogy miért. Ez ám a hozzáállás! Nem igazán ügyfélbarátok itt nálunk egy nagy városban. A kötelezőt biztos nem itt csináltatom. Csak hát ez van kéznél, nem nagyon válogathatok.
Na, sziasztok, akkor várjuk a nyuszit!
Lassan ott tartok mintha Daciám lenne. No azért ez egy kicsit túlzás, de két csavart találtam a kocsiban, illetve egy anyát és egy kilazul"apát".
Figyeljetek oda a két első ajtóra ott, ahol a kitámasztó csatlakozik a karosszériához egy bazi nagy furcsa imbuszos csavarral. Pásztorék szerint minden c3-nál előbb utóbb előjön. A másik anyacsavar nem tudom honnan van.
No ennyit a kocsiról, mégegyszer jó husvétolást, sok nyulambulamot stb.stb.
JP
Egyetlen autóban sincs pontos kilométeróra. Ez a sebesség méréséhez szükséges alkatrészek gyártási tűréshatáraiból is következik (pl. pontos kerékátmérő), de mintha olyan szabály is létezne, hogy kevesebbet nem mutathat sosem a műszer, ezért inkább picit fölfelé csalóra lövik be őket a biztonság kedvéért.
A digitális/analóg jellegnek meg végképp nincs köze a pontossághoz.
Nemrég irtam, hogy igen, csal. Nekem 7 km/orát GPS-el mérve. Igazán azt nem értem, miért nem lehet egy közel 4 millás autóba egy pontos órát beletenni. Nem olyan nagy dolog, miután digitális, valószinű egy kezdő programozó pikk-pakk megoldja.
Sziasztok!
Nos: a c3 kis gömböc bizony tényleg bírja..
M3 gödöllő felé,első nekifutásra 204km/h
második nekifutás: 211km/h!!!
harmadik nekifutás: 209Km/h.
Végig mentem mögötte,saját sebességemet a Gps központ mondta meg,tized pontosan!
Tehát a kis gép órája 200km/h-nál csal 4km/h-t.
na ennyit a gyári adatokról...
Apuka!
Tied gépjármű lenni tényleg állat szép!
És ráadásul a helyszín is ismerős!!! :-)))))
Csudi!
Ez a fehér tényleg fehér! Nem vaj, drapp stb egyéb horrorok...
A kmóra csalhat a nem váltóméretű gumik miatt is. Az órák pedig nem lineárisan csalnak, hanem a sebesség növekedésével egyre nagyobb a csalás %-os mértéke.
Na ma kiderül az igazság!
Másik autóm egy Peugeot 206Gt.
2.0l 16v,rendesen megpiszkálva...
NA ma együtt megyünk autópályán,az én autómban müholdas nav.van.
Na az nem csal....
Igy lemérjük a végsebbeséget,aztán ebből minden kiderül...
csak azt furcsálltam,ebben a kis c3-ban,hogy óra szerint kb.190-ig rendesen gyorsul...
Gyári adat 192Km/h???
Du-án megosztom veletek a végeredményt!
Egyébként Én is foglalkozom optikai tuninggal.
Van kinnt Németországban is partnerem,főképp Pug-ra,de van c3-ra is sok minden,már most,később pedig még több minden.aki akar írhat nekem a 206-os topic-ba is.
Üdv.Guri