Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
Ó, az fasza lenne, mert addigra már szabin vagyok, akár egy közös gyereklegeltetés a Szigeten is belefér!
H_G, mint mondottam volt, nem vagyok kompetens. Én ezt láttam; és az, hogy felszabadultan viselkedik valaki a depressziós időszakain túl, még nem mániás viselkedés. Szerintem. :)
vasárnap délután nekünk jelenésünk van a haverjánál, mert a kishaver kistesója egy éves lett és fel kell köszönteni. Szóval én vasárnap délelőttöt vagy hétköznap délutánt ajánlom. Kivéve hétfő, szerda, péntek, amikor az apja is itt van :(
Ma elviszi az apja a nagyszülőkhöz, holnap hozza vissza (feltehetőleg hisztisen, mert ott nem alszik délután), de vasárnaptól már oké! :-)
Ja, és nem hinném, hogy depis vagyok, hogy teljesen oké e az szubjektív, biztosan lehetnék sokkal jobban is, de sokkal rosszabbul is, pillanatnyilag nem érzek semmi világfájdalmat.
Nem merek kimenni a nappaliba. Összevesztem a lányommal (pontosabban megvontam tőle magam, mert gorombáskodott), most viszont zörög a macskánál valamivel, és nem szeretném tudni, mi az. ;-)))
Szerintem a depresszióval pont az a gáz, hogy néha engedi a benne szenvedőt fellélegezni, akkor teljesen fel van dobva, pörög ezerrel és egyszercsak nyekk, megint egy "lenti" időszak következik, kinél súlyosabb, kinél enyhébb.
Bár nekem csak egyszer kellett szorongásoldót szednem, nem hiszek abban, hogy ne lehetne bármilyen kedélyjavító gyógyszerre rászokni. Én frankón rákattantam pszichésen az anxironra és amikor elhagytam, féltem attól, hogy visszajönnek a szorongások, de szerencsére nálam nem volt annyira komolya a dolog, hogy ez bekövetkezzen, csak a szorongás a szorongástól volt szar.. aztán elmúlt.
persze én nem vagyok kompetens, csak belefutottam már depressziósba életem során.
És mi van azzal, aki az életmódváltástól lesz depressziós? Mert velem ez történt, amikor felment a cukrom és állandóan mindent meg kellett gondolnom, hogy mit egyek, mit igyak, meg naponta másfél órát kellett sétálnom stb... egyszerűen úgy éreztem, hogy ez nem én vagyok, ez valaki más.
Én amúgy akkor Xanaxot kaptam (ma már nem írhatja fel a háziorvos, csak ideggyógyász vagy hasonló), és az nagyon jó volt, hetekig szedtem, aztán fokozatosan hagytam abba, először napi 2x1, majd napi 1x1 tablettával, atán időnként egyet.egyet bekaptam... még mindig megvan az utolsó doboz bontatlanul.
amikor en abbahagytam, akkor egy oriasi fenekestul felfodulas volt az eletemben. akkor jott az Istvan, es huzott felfele.
ez szerintem olyan, mint a gerincfajas: ha fajdalomcsillapitot szedsz ra, majd egyszer csak abbahagyod az okok megszuntetese nelkul, akkor ujra fog fajni. de ha meggyogyul a gerinced, mar nem kell szedned semmit. tehat ha semmi nem valtozott az eletedben, akkor nem jo otlet abbahagyni.
Férjem fölvetette ezt a lehetőséget is, de hát tul.kép. ugyanaz a hatása. Azt nem tudom, hogy ugyanúgy függőséget okoz-e, de az antidepi is csak 1 hónap szedése után tesz függővé.
Mondjuk most mindenképpen várok, hogy januárig mi lesz, akkor úgyis jelenésem van a picimókusnál is. Vele is megbeszélem, csak hát ő eredetileg is mindig talált indokot arra, hogy éppen miért NE hagyjam abba. Én meg szeptembertől marha bátran fokozatosan elhagytam és tuti magabiztos voltam, hogy nem lesz velem semmi gubanc. Most meg jó nagyot koppantam. :-S
nálunk Apa a nagy csokifaló. de ha megmondják neki, hogy a csoki tabu nem eszi meg:)))
pl. a héten ő csomagolta ki azt a szatyrot, amibe a mikulás belerakta a csokikat. és bontotta volna ki, mikor Anya mondta, hogy azt a mikulás hozta és csak hatodika reggel kapja meg, eltette.
aztán tegnap este megkérte Anyát, hogy jöjjön már a mikulás, mert nagyon enne csokit:)))
Én most látom, hogy a mieink tegnap lazán megették a tegnap hazahozott vállalati csokit anélkül, hogy megkínáltak volna. :-) Szerintem Apjuk sem evett belőle.
Mondjuk lehet úgy is mondani, hogy csak vigyáztak ránk. :-)))