Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2011.03.08 0 0 13062

Kis nosztalgia 2 Hammondos szám erejéig: Henry Mancini - Mr. Lucky

(az orgonista személye még rejtély)

Full album

djuice Creative Commons License 2011.03.07 0 0 13061

Ismét egy olcsó, sampling alapú, így meglett korú alternatívára bukkantam vintage ügyben. Tessék meghallgatni: http://www.synthmania.com/sr-jv80-08.htm

mokusmisi Creative Commons License 2011.03.07 0 0 13060

Én nem mernék általánosítani, csak azt mondhatom, hogy tapasztaltam, az XP rendszernél az NI B4 1.1 és a Modular Moog stand-alone verzióknál előfordult "beragadás". Ugyanakkor ezen programok VST pluginjei vidáman működtek ugyanazon számítógép ugyanazon rendszerén, ha a Cubase vagy más VST Host programon keresztül lettek megszólaltatva.

Előzmény: djuice (13058)
bazookabill Creative Commons License 2011.03.07 0 0 13059

Üdv!

Elka X50-hez keresek állványt és hangerőpedált. Ha valaki tudna segíteni felkutatásában, esetleg van is amit elbótolna, legyen kedves szóljék :)

Amúgy gondolom az X (50, 55, 605, 705) sorozathoz (talán még a többihez is) egyféle állvány és pedál volt, de javítsatok ki, ha tévedek!

Valami ilyesmiről lehet szó.

Köszönettel: Bazookabill

djuice Creative Commons License 2011.03.07 0 0 13058

Mindig azt hittem a stand alone a stabilabb, de akkor nem.

Előzmény: mokusmisi (13054)
ham_peet Creative Commons License 2011.03.07 0 0 13057

Köszönöm szépen!

üdv

pet

Előzmény: mokusmisi (13056)
mokusmisi Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13056

Ime két biztosan jól működő példány:

http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm

http://www.energy-xt.com/index.php?id=0200

Az első egyszerűbb, a második egy magasabb szolgáltatási szintű vst-host.

üdv:

Misi

Előzmény: ham_peet (13055)
ham_peet Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13055

Köszi!

xp van a gépen, de nem is nyomozok tovább, vst-ként tökéletes, így valami host programmal fogom megoldani.

erre azért is lesz szükség, mert a régi b4 verziónak nincs zengetője, és mivel azt mindenképp szeretnék rá, ezért szükség lesz

egy host-ra.

nem akarom szét OFF-olni a fórumot, de esetleg tudnátok ajánlani egy host progit?

üdv

pet

Előzmény: mokusmisi (13054)
mokusmisi Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13054

Az én tapasztalataim szerint - XP professional rendszeren - a "stand-alone" módban észlelt "beragadás" a profi hangkártyákkal és a hozzájuk csatolt ASIO illesztő programokkal is megtörténhet. (Ugyanazt a hangkártyát, ugyanazzal a driverrel működtetve a Cubase OK, a VST Host OK, az EnergyXT is OK, a stand-alone mód pedig beragad. Ez vagy a program hibája (ilyenkor nem látszik, hogy a billentyűk mozognának a hang megszólalásakor), vagy pedig a MIDI illesztő kártya hibája lehet. Ha a MIDI illesztővel van a gond, akkor viszont a VST plugin mód sem segít.

Ezeket volt alkalmam ellenpróbával is megerősíteni. Újabb Windows verziókat viszont még nem volt alkalmam tesztelni ebből a szeszögből.

üdv.

Misi

Előzmény: djuice (13044)
djuice Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13053

djuice Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13052

Azt a mindenit! Múltkor volt Miskolcon Csepregi Gyula, a havonta itt tartott Jazzbeszéd c. zenés beszélgetős estjén, városunk zongorista büszkesége Bundzik István volt a vendége és akkor jelentette be Gyula hogy elment Frigyes mester, pedig a nyáron tervezte vele is itt a beszélgetést!

Nem gondoltam volna hogy ilyen tragikusan ért véget, ledöbbentett már akkor és most mégjobban, hogy nem természetes volt a múlandósága...

Sajnálom, nagy tehetség volt!

ham_peet:

az sem mindegy ha w7-en használod, elég régi szoftver a B4/1 hozzá, és frissítése nem hinném hogy lenne rá...

Előzmény: tehtube (13051)
tehtube Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13051
ozjo Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13050

Ez az. Ilyen az enyém is, de az elrendezés az k@ki. Köszi a képet, majd megfordítom az alsó szekrényt

Előzmény: tehtube (13047)
ham_peet Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13049

1. 2. 3.  4.  :-)

ham_peet Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13048

Hello!

a beállítások szerint minden rendben van (presonus firestudio hangkártya), de mégis beragad.

viszont amit javasoltatok, vst-ként, cubase 5 alatt tökéletesen megy.

azért nem értem, mert sokkal komolyabb programok simán futnak, ez a pici, régi progi meg nem akar..

más.

újra megfordult a fejemben, hogy lefűrészeljem a (BCV->)b3 lábait, hogy könnyebben  mozgatható legyen.

ebbe majd akkor mernék -szó szerint- belevágni, ha előtte pontosan megtervezem, hogyan lehet majd úgy újra a lábaira tenni, hogy stabil maradjon, és összerakva ne legyen feltűnő nyoma..

tehtube Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13047

Itt a Parim. Ebben rendesen ÁLL a mehanika, nem csüng. Szóval simán megfordulhat.

Annyi csak a különbség hogy a kisebb, európai méretű polcot nálam körbetoldták amerikai méretre.

Egyébként ezek az anconai mehanikák elég kerregősek lassú menetben. Kivéve valamilyen csoda folytán ezt a Parit!

Ja, ennek is lenyesték a kúpját, szóval igyekeztek amerikai mintára összerakni.

Nálad úgy nézem, ugyanez a mehanika található.

Előzmény: ozjo (13045)
tehtube Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13046

Ahogy sugalltam, szinte értelmetlen ez a hordtokozás.

A C3 fölső része egy tökéletes hordozható szekrény. Ennél nem könnyebb, nem jobb, nem szebb, nem kisebb egy Bertramos sem.

Az én A szekrényembe kanalazott B3-asom meg könnyebb mint egy hordozható Bertram. Mind a C3, mind az én A-m egy közepes kombikocsiba már tökéletesen elfér.

Igazából nem értem, a gyártó anyagi szándékaitól eltekintve, mi a fenének készítettek ennyi ilyen hordozható dobozt?

Pl. Balázs Fecó hordozhatója egy C3-ból lett :-)

ozjo Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13045

Na ezt én sem értettem miért így áll, mert megfordítani 1az1-ben a csapágyazás miatt nem lehet, de ha már tervezték (kik is?) miért tették így.

15"-os a bass alatta, és teljesen újszerűnek hat a hangszóró. Hangban sincs gond, nem zörög, nem recseg. A tölcsér driver az RCF 50W-os. szépen teljesít. (eredeti diffúzorral: nekem még nem volt ilyenem soha) A forgási mechanikus zaj az nagy, de erre még nem volt időm, örültem, hogy elindult (1 bizti csere után nagy szívdobbanások közben). Jöhet a kenőanyag, vagy a csapágycsere. A gondom a gyors lassú leállás, a dob szép lassan áll le, a tölcsér szinte azonnal (motor dörzskerék vagy/és csapágy). No és azonos irányban forognak. (lehet, hogy a bass egység tényleg a feje tetején áll. Top soundra hiába keresek rá a neten, csak a Dr. Böhm orgonák között találni ilyet. Lehet, hogy hozzá gyártották olasz anyagokból?

Előzmény: tehtube (13042)
djuice Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13044

Na itt pörög rendesen az oktatás...

A hammond betokozása jól hangzik, kérdés ? kilóval könnyebb így...

ham_peet: nézd meg mire van állítva a programodban az audio driver! Ha MIME sound akkor akadni is fog. Elvileg sima stand-alone módban, directX vagy asio4all-t telepítve nem kéne baja legyen.

Előzmény: tehtube (13023)
tehtube Creative Commons License 2011.03.06 0 0 13043

Ahogy elnézegetem, feltűnik a legtöbb európai lezli sajátossága. Nem helyeztek túl nagy hangsúlyt a mélyhanxórót kiszolgáló térfogatnak. Az USA lezliken folyamatosan látszik a törekvés hogy a lavórt minnél nagyobb térfogat övezze az adott szekrényben. Emiatt is annyira felnyomták a tölcsért hogy még a kúp tetejét is meg kellett vágni. Másik, hogy a fekvőlezliken kívül a lehető legtávolabb tették egymástól a két rotort.

Sok európai lezlinél mit látnuk? Egymás alá teszik közvetlenül a rotorokat. Itt, Hohner ORT100. Ezáltal kb. 25%-nyi térfogat veszendőbe megy, mert a magasnak is van helyigénye.

Persze nem minden a térfogat, sokat számít az erősítő, a hangváltó és a hanxórók karakterisztikája is. Meg a doboz anyaga és zártsága.

Szóval ez szerintem jó cucc, csak kissé törődni kéne vele.

Előzmény: ozjo (13040)
tehtube Creative Commons License 2011.03.05 0 0 13042

Szia.

Csak egy észrevétel. Mi lenne ha az alsó egységet fejtetőre állítanád? Minnél messzebb van a két rotor, annál jobb.

A dobrotor egyébként mint a Pari-mban, a fém, de pont a nagy klasszikus fadob geometriájával. Nem lehet az rossz. És ahhoz elvileg 15-ös bassz jár.

Előzmény: ozjo (13040)
B.gyu Creative Commons License 2011.03.05 0 0 13041

Üdv mindenkinek. Volna egy Hammond EV 300, ami öléggé le van pattanva. És persze nem is álmaink orgonája...Recseg, zajos az erősítője, be van ragadva egy lábpedál, nincs meg a hátlapja...és még sorolhatnám. Viszont kár lenne otthagyni az enyészetnek. Ezért úgy döntöttem, hogy kipofoznám. Ám szinte semmi adatot nem találok a típusról. Ha valaki kisegítene ném szakirodalommal és tapasztalattal, azt nagyon megköszönném!!!

Jó hétvégét!

ozjo Creative Commons License 2011.03.05 0 0 13040

Sziasztok!

Lecsúsztam a tegnapi buliról, pedig szerettem volna meghallgatni

Más

Az ölembe esett egy TOP SOUND leslie

Tudtok róla valami bíztatót? Egy kis karbantartás kellett neki, mert elég poros volt és nyikorgós, de most már elviselhető.

Sajnos még néha a gyors motor beakad, egyelőre nem tudom miért, lehet, hogy bejáródik.

Olyan, mint a német lezlik, de olasz a belseje, legalábbis a tölcsérnek.

Nyúztam most két órát, de nekem az ELKA jobban bejön.

tehtube Creative Commons License 2011.03.05 0 0 13039

Ebben a számban, ha szőnyexinten is, de szinte végig van orgonálás. Ahol nincs, ott cserébe igazi lezlire kötve szól a zongora.

A tegnapi koncert zárószáma.

A "rendes" orgona: Viscount DB3 + csövesített Solton lezli, messze a színpadtól.

Előzmény: tehtube (13037)
tehtube Creative Commons License 2011.03.04 0 0 13038

6 éve csináltam ezt az M3-ast:

tehtube Creative Commons License 2011.03.04 0 0 13037

Hárman már megyünk. Ebből egyikünk nem idefórumos. 

Trambibának különösen javallom. Ő igaz, a konkurenciát jól ismeri :-)

Nem jössz? Vagy még kivárod a dohányzási tilalmat? Mert dec. végén nagyon penetráns volt.

Előzmény: almost famous (13036)
almost famous Creative Commons License 2011.03.04 0 0 13036

Köszönöm Cső uram :) Épp most akartam reklámozni, de te úgyis hitelesebb vagy itt :D

Sziasztok, és sok szeretettel mindenkit, természetesen.

Előzmény: tehtube (13033)
tehtube Creative Commons License 2011.03.03 0 0 13035

Bizony nem rossz egy telefontól. De tőletek sem! :-) Élvezetes volt hallgatni. A fejlődés egy következő állomása amikor ilyen rutinosan hozzátok a hammondos amerikai stílust.

Előzmény: LittleBig2 (13034)
LittleBig2 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 13034

http://soundcloud.com/keknyul/pudu-silence

vadonatúj dal, ez lett a múltkori Loonie Smith-ességgel megvádolt témából....

próbafelvétel, rápofázásokkal, de azért nem rossz egy telefontól :)

Matyooo

tehtube Creative Commons License 2011.03.03 0 0 13033

Holnapi koncertajánlatom:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9046403&go=107912298

Nagyon ritkán játszanak. Sajnos.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!